САМО В ПИК: Коя е Вера Иванова от "Системата ни убива" - ето я цялата истина за лидерката на "смелите майки", която сложи черни чували пред дома на Борисов и предизвика провокацията пред СУ

Политика

САМО В ПИК: Коя е Вера Иванова от "Системата ни убива" - ето я цялата истина за лидерката на "смелите майки", която сложи черни чували пред дома на Борисов и предизвика провокацията пред СУ

650039
на 02.08.2020
САМО В ПИК: Коя е Вера Иванова от Системата ни убива - ето я цялата истина за лидерката на смелите майки, която сложи черни чували пред дома на Борисов и предизвика провокацията пред СУ
Автор:   ПИК

Лидерката на "смелите майки" от "Системата ни убива" Вера Иванова е сред основните организатори на вчерашната провокация пред Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и на грозната постановка пред дома на премиера Борисов, където заедно с Мая Манолова поставиха черни чували пред погледа на дъщеря му и внуците му.

препоръчано

В серия от свои разследвания агенция ПИК разкри потресаващи подробности за Вера Иванова, която се оказа забъркана в куп афери. Лидерката на т.нар. "смели майки" е управител и председател на Конфедерация за защита правата на децата, където както първо ПИК разкри е съдружник с арестуван за педофилия.

Зам.-председател на Конфедерацията е д-р Ивайло Василев, който е стоматолог. Съдружието им е видно и от официалните документи на НПО-то. Въпросното сдружение е посочено и като работно място на Вера Иванова, както и самата тя не не крие.

Д-р Ивайло Василев пък е обвинен за упражняване на насилие върху детето си. През 2016 година при зрелищна акция детето му е изведено от дома му с полиция, което има заснето и на видео. В молбата си бившата му съпруга е изложила твърдението, че Ивайло Иванов Василев е упражнил и упражнява сексуално, физическо и психическо насилие над детето им. По думите му тогава той взима дъщеричката им за уикенда, но решава да не я върне, защото детето не искало да се прибира при майка си. Това налага и намесата на полицията, за да може момиченцето да бъде изведено от дома на бащата, който отказва да го предаде.

Именно на същата Конфедерация, оглавявана от Вера Иванова, преди време шоументът Слави Трифонов заяви, че ще дари пари, но и до ден днешен Иванова не е дала никакво обяснение какво се е случило с тези пари. На нарочна пресконференция преди време Трифонов обяви, че дарява всички пари събрани от концерт, които по групи сметки са около 4 милиона лева на въпросната Конфедерация оглавявана именно от Вера Иванова и Ивайло Василев. Досега обаче никоя майка на дете с увреждане не е видяла и лев от парите.

Пред агенция ПИК говори и бившият съпруг на Вера Иванова, които разкри шокиращи подробности за съвместния си живот с лидерката на т.нар. "смели майки". Валентин Петров обясни, че до развода и отнемането на децата му от Вера се е стигнало след като той отказва да й прехвърли къща на 4 етажа в кв. "Овча купел" за около 1,5 млн. лв.

Пред медията ни бившият съпруг на Вера Иванова обяснява през сълзи как му е поставила ултиматум - децата или къщата. Това се случва две години, след като бащата сам се е грижил за децата, докато тя живее при любовник. Петров се надява, че в крайна сметка тя ще се върне при семейството, за да не оставят децата с разбити сърца, но вместо това тя си хващат нов мъж, след като къса с предишния.

Тогава му поисква и къщата и колите, с което обаче той не се съгласява. Веднага след това по думите му тя започва да пуска срещу него жалби за домашно насилие и психически тормоз, като така го принуждава да напусне семейното жилище, взима му децата и напълно осуетява достъпа му. След 6 години мъки по съдилищата, в крайна сметка става ясно, че той е невинен, съдът му присъжда и половината къща. Но той не може да се прибере при децата си и в дома си, защото в момента, в който се опита, тя пуска нова жалба. Мъжът отново е принуден да се върне по съдилищата и така минават годините.

Вера Иванова е и основният човек зад скандалите на т.нар. "смели майки", които протестираха през 2018 година пред Народното събрание и изкараха болните си деца на палатки. До пълното разпадане на протестите на т.нар. "смели майки" се стигна след серия от скандали за пари и задкулисие.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това