Вход
София
Времето в София 16 o C

САМО В ПИК: Красимир Райдовски за трусовете в президентството: Зад Радев стоят всички импотентни политици - няма шанс за втори мандат! Убеден съм, че прокуратурата има доказателства срещу Милушев

САМО В ПИК: Красимир Райдовски за трусовете в президентството: Зад Радев стоят всички импотентни политици - няма шанс за втори мандат! Убеден съм, че прокуратурата има доказателства срещу Милушев

на 09.07.2020
110842
0
САМО В ПИК: Красимир Райдовски за трусовете в президентството: Зад Радев стоят всички импотентни политици - няма шанс за втори мандат! Убеден съм, че прокуратурата има доказателства срещу Милушев
09.07.2020
0
110842

Политическите трусове в страната придобиват грандиозни размери. Двама служители на президента бяха задържани при безпрецедентна акция на прокуратурата. 

Съветникът по сигурност и отбрана Илия Милушев е задържан заради документи, които според прокуратурата, са "нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване” и съдържащи информация, представляваща държавна тайна". Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на администрация на президента. 

Потърсихме за коментар бившия контраразнувач Красимир Райдовски. 

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Безпрецедентна акция беше проведена днес в президентството. Двама съветници на държавния глава са задържани. Как ви изглежда всичко това, г-н Райдовски?

- Да, акцията е безпредецентна. Но защо не. Тези хора не са свещените крави в Индия. Ако са извършили противозаконно деяние, трябва да отговарят. 30 г. всеки правеше каквото си иска. Крайно време е това да спре. Мина времето на свещените крави. 

В момента всички политически джуджета са от едната страна, а от другата Борисов е сам. Зад него е ГЕРБ. 

Ето, последния случай. Всички знаят, че Доган, откакто е в парламента и след това, се охранява от НСО. Сега ли се сетиха? Каква беше тази акция на Христо Иванов? Друг е въпросът, че охранителите можеха да действат по-интелигентно. Но това е въпрос на нервна система и на възпитание. 

- Тази война между Борисов и Радев докъде ще стигне?

- Във войната между двамата зад Радев застанаха всички импотентни политици. 

На Радев му остават няколко месеца. Той няма шанс за втори мандат, защото партията, която го издигна, не съществува. По-точно съществува, но само виртуално заради вътрешните боричкания, които са резултат от политиката на Корнелия Нинова. 

- Задържаните служители са на подчинение на Румен Радев. Каква е неговата отговорност?

- Той не носи отговорност за дейността на служителите си. Не е детска учителка, която да бърше носовете на малките деца. Тези служители са възрастни хора и всеки от тях си носи отговорност за действията и бездействията си. Няма колективна отговорност, тя е само индивидуална. 

- Илия Милушев, бидейки съветник по сигурност и отбрана, има ли право да получава секретни документи на разузнаването?

- Има право, след като притежава допуск до класифицирана информация. Всеки документ се изпраща по определен ред, регламентиран от закона. Въпросът е дали въпросните документи са законно получени. Аз съм убеден, че за да предприемат такива сериозни действия, прокуратурата има доказателства, че документите не са получени по съответния ред. 

- В крайна сметка за опасен шпионаж ли става дума?

- Никой не може да каже дали е шпионаж. И засега за това се говори под сурдинка, неофициално. Това, че са намерени документи с гриф "Строго секретно", не означава шпионаж. Но, ако се работи с окраска шпионаж, значи действа ДАНС. Само тя се занимава с контраразузнаване, никой друг. 

Важното е как ще издържи, пак казвам, всичко в съда. Съдът се влияе повече от политическите боричкания, отколкото прокуратурата. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 24014
архив

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!

 

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
3095
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Терор на Румънското посолство! Силоваци крещят на хората от блоковете: Свини герберски, сега ще се качим да ви потрошим! Десетки треперят, блокирани в градския транспорт (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
x
ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ: Ето как трябва да закусвате
x