Вход
София
Времето в София 0 o C

САМО В ПИК! Красимир Райдовски с ексклузивен коментар: Нинова няма да подаде оставка, десницата е бутафорна, тя се пръкна от бездарни членове на БКП

САМО В ПИК! Красимир Райдовски с ексклузивен коментар: Нинова няма да подаде оставка, десницата е бутафорна, тя се пръкна от бездарни членове на БКП

на 16.11.2019
130612
39
САМО В ПИК! Красимир Райдовски с ексклузивен коментар: Нинова няма да подаде оставка, десницата е бутафорна, тя се пръкна от бездарни членове на БКП

БСП отново заприлича на врящ котел след местните избори. За пореден път се заговори за потенциална оставка на лидерката Корнелия Нинова. Самата тя пък обяви, че е БСП е умножила резултатите на столетницата в сравнение с предшестващите избори.  

Градската десница, която доскоро се смяташе за мъртва, пък за първи път от десетилетия излезе от сянката. Този път обаче тя бе атакувана като политическа формация, която работи с БСП. 

Потърсихме за коментар Красимир Райдовски, шеф на пресцентъра на правителството на Жан Виденов и дългогодишен наблюдател на процесите в БСП.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Обикновено след избори всички партии се оказват победители. След този вот Корнелия Нинова обяви, че БСП е постигнала добри резултати. Какво е вашето мнение за представянето на столетницата, г-н Райдовски?

–  Съгласен съм с оценката на госпожа Нинова, резултатите не са добри, те са „непоносимо добри“. Но според мен тази оценка не е обективна. 

Обективността на оценката зависи от базата за сравнение. Зависи от нивото, до което си вдигнал летвата на нормата на успеха. 

В този случай летвата е близо до нивото на нулата.

И за да не съм голословен, вижте  доклада на Михаил Миков като председател на БСП  от 2015 година: БСП има 930 общински съветници, кметовете на общини са 60.

След  общинските избори 2019 г. , според  госпожа Нинова кметовете на БСП са 61 и 1005 общински съветници

Е, това не е ли „мега добър“ резултат!

Според мен, на  фона на изборите от 2015 г.  реално добри резултати, харесва ли ни или не, постигна ДПС.

Движението постигна 916 общински съветници, кметовете са 47. 

- Като наблюдател на БСП от самото й начало пред 89-те години на миналия век бихте ли описали какво е състоянието й сега?

– Опортюнизмът  и  демагогията на опортюнистите могат да намерят място само в такава социалистическа партия, в която теоретическата  подготовка  отсъства или е слаба.

Това не съм го измислил аз. Казал го е Дядото преди повече от 160 години. Не дядото - Велислава Дърева, а Дядото – Димитър Благоев. Генезисът на актуалното  състояние и процесите за идейното обезличаване на БСП  днес са заложени в началото на 90-те години от другарите Андрей Луканов и Александър Лилов.

Кризата в БСП се задълбочава непрекъснато. Обезличена идеологически,  съсипвана от вътрешно-партийни боричкания с цел – овладяване на  властовия ресурс за постигане на  лични  интереси. 

Постоянна загуба на доверието на хората в резултат на  изоставени социални каузи, без  ясна, категорична опозиционна политика. Днес, когато хора като  Светлана Шаренкова, Димитър Иванов-Гестапото, Бригадир Аспарухов, Тома Томов, Георги Михайлов са емблемите на БСП, за каква партия говорим?!

- Ще подаде ли оставка Корнелия Нинова? След изборите пак се заговори за това.

- Не бива да се очаква, че оставката на госпожа Нинова ще реши проблемите и ще възстанови авторитета на БСП. Били сме зрители на цирка с оставката на госпожата. А не се знае дали, както се говори, Румен Овчаров отново ще я посъветва да се оттегли.

Не съм човекът, който може да каже кой и защо да застане начело на БСП след госпожата Нинова. Тя каквото можа, даде от себе си. В тази партия има хора, които могат да работят за възстановяване на нейния авторитет, за извеждането й  на полагащото й се место в политическото пространство. Но те не са в редиците на реваншистите  на герговци и мерджановци. Проблемът на тази партия е концептуален и според мен, дори и един съвременен Данко (б.а. - герой на Максим Горки. Той изтръгва сърцето си, за да спаси народа си) трудно  може да я изправи на крака.  

„Мега“  резултатите  от последните  избори дават  възможности  на госпожа Нинова за разчистване на лични сметки и бетониране  на ръководните си позиции във връзка с предстоящия партиен конгрес. Да прехвърли вината  върху други  и да започне  лова на вещиците. Според  източници, близки до „Позитано“, основната цел на гнева й ще бъде  организационният  секретар на БСП.

- Ако все пак подаде оставка, има ли кой да застане начело на БСП? Има ли изявени лидери в партията в момента? 

-  Решението на ръководството на БСП за обща борба срещу ГЕРБ  ми припомня Гърция от 1989 година. На парламентарните избори тогава в Гърция гръцката компартия се коалира с дясната Нова Демокрация срещу ПАСОК. Коалиционното правителство просъществува по-малко от година, а гръцката компартия вече 30 години е в будна политическа кома. 

Подобна беше и ситуацията по време на последните общински избори.

Госпожа Манолова правеше всичко възможно да се разграничи от БСП - партията, която я извади от нищото.  И отврати, според мен, голям процент от хората, които биха гласували за кандидата на БСП.

- Обединиха ли се леви и десни срещу ГЕРБ на изборите или се получи нещо друго?

-  По своя генезис десницата в България е бутафорна. Спомнете си как се пръкна след ноемврийския преврат през 1989 година -  бездарни, амбициозни членове на БКП решиха,че са бащите на десницата.

Трагичното  е, че им повярваха, защото автентичните противници на комунистическата власт  бяха  елиминирани от тези палячовци.

Конкретен пример – Елеонора Николова, избрана за кмет на Русе с листата на СДС през 2002 година откровеничи – станах член на БКП за да правя кариера  като юрист. Два пъти мъжът на годината Иван Костов доказа, че съм имал право. 

Той осъществи това, което  госпожа Нинова прави сега с БСП.

Според моето скромно мнение, за господин Костов няма нищо по-свято от парите. Ако не беше така, би ли ми предложил, чрез централния печат през 97 година, да ме вземе съветник  в Министерския съвет ако му донеса куфарче с пари?!

Доказа го и чрез договора на дъщеря си с КТБ, който стана публично известен преди няколко години. За него не бива да се говори като за политик, както и самият той каза.

- Какво представлява десницата в момента? Има ли я наистина? В едно интервю за нас преди време казахте, че Иван Костов е унищожил СДС и истинската десница безвъзвратно. Още ли мислите така?

- В България няма класическо ляво и дясно. В  България се реализира прогнозата на гурото на госпожа Нинова , голфъра –социолог и прогресивен  младеж , артикулирана  в навечерието на президентските избори през 1996 г. 

„ …… сменя се не просто формата на собствеността, нацията се разделя на бедни и богати, за дълго време, ако ние искаме да вървим в посока европейски континент.  Тоест ако бъде много несправедлив процес, когато едните се оказват богати, а другите бедни, го смятаме за необходим, за да имаме подем на нацията……“

И естествено мястото на идеолозите  на този преход трябва да е в групичката на богатите, а другите ги яли кучетата.

- Какво е бъдещето на лявото и дясното в България? 

- На практика, разликата между „лявото“ и „дясното“  е само в сферата на вербалните послания за масова консумация.

В България идеологията  на лявото и на дясното са парите, и колкото повече толкова повече, както би казал бащата на Мечо Пух  - Алън Милн. Важи особено за т.н. „леви“, които са леви, но с десен джоб. Както ни казва Библията – за всичко си има време…..

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
1
В грешка е Райдовски. Бездарните членове на БКП сега са в ГЕРБ.
2
ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО!БЕЗДАРИЕ,ТЪПОТА,НЕВЕЖЕСТВО И ВИСОКОМЕРИЕ!ТОВА Е БСП!
3
Ти го фукна в тролската човка!
5
ТОЯ БЕЗДАРНИК ПАК ИЗЛЕЗЕ ОТ НАФТАЛИНА ДА РЪСИ ГЛУПОСТИ. ЗАТОВА ЩОТО ДРУГИТЕ , НЕКАДЪРНИТЕ ДЕ, СА СЕ ПРЪКНАЛИ ОТ КАДЪРНИТЕ КОМУНИСТИ ДЕТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГИ ЗНАЕ ЗА ЖИВИ И ДЕТО РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА НАПАСТ
6
Ама не ли е прав. 10 ноември 89г. както и 9 септември 44г. трябва да го празнуват Импексовите БСПеерасти, водени от Румен Кауна, Костинбродската уруспия, Импексовата Курабия, СС Момата, бившата му кучичка Йо, Гнонома, Рада Дълбоката и техните господари, Мавъра и Чалмата, защото на 9ти крадливите им дедовци (шумкари), на кашкавал национализараха фабриките и имотите на народа, а на 10ти си ги присвоиха (приватизираха), като станаха мулти милионери с власт, а народа блее и нимотее, и пак им дава власт!!
7
Държавата се управлява от ДС. ДПС е 100% на ДС , при БКП 50% е ДС,за ГЕРБ 10% ,за останалите файтон партии 70%, сега ДС ще се мъчат да сложат ръка на ГЕРБ видяха че полза от крадливи те бсп и дпс няма полза затова сега ще ликвидират бсп.
8
Катюшка,па не споменаваш ни едно комюне от ГЕРБ
9
РУМЕН ШЕР БЕТЕВ Е В ПРЕЗИДЕНТСКА КОМА МНОГО ОТДАВНА ...БОЛНИЧНОТО МУ ЛЕЧЕНИЕ СТРУВА НА ДЪРЖАВАТА 350 ЛЕВА НА ДЕН , ПРИ ЗАПЛАТА И ОСУГРОВКИ 13 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗАПЛАТА ...ТАКА ЧЕ БОЛНИЧНИ И ЗАПЛАТА НА РАДЕВ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПРЕЗИДЕНТСКИ РАЗКОЛ КАТО ИНСТИТУЦИЯ ....ТАКА ЧЕ ГЕНЧАВА ДА ГО СЪБУЖДА ОТ КОМА И РАДЕВ ДА ПОДПИСВА УКАЗА ...ИЛИ ПАК ....“ НЕКА ПО ДОБРЕ С ТАНКОВЕТЕ ДА ДОЙДАТ ..“.....ЯВНО РАДЕВ ЧАКА РАЗМИРИЦИ И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ .....КИДЕ Е ТОЗ ЧИЛЯК ..БЕ ..?!
10
Това иска да каже Райдовски в прав текст!Гуруто на Импексова "завоалирано" го каза преди години:Не разбрахте ли,че ние ще ставаме по-богати,а Вие по-бедни!Историята потвърждава изказа му:Нинова фалирва всяко начинание,до което е допусната,както фалира Импексите,така фалира и БСП,превръщайки народните пари в лични!Не случайно захапа МилиЙончева,защото сметката на Нинова на Вирджините е с титуляр МилиЙончева!Страхът изяжда душата!
11
АБЕ ...РАДЕЕЕВВ....., КАКВО ЧАКАШ ЧЕ НЕ ПОДПИСВАШ УКАЗА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР ....ЯВНО ЧАКАШ .....ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ НА СТАНКУ ....! РАДЕВ И БСП ЦЕЛЯТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ......ИМПИЙЧМЪТ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ВНАСЯНЕ НА РАЗКОЛ В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА !
12
По горните платени тролове дебили на Шайката се упражняват в плюене на президента!!!! Без да си дават сметка че той е единственият който ясно заявява и показва грешките на Шайката и БСП който от самото начало работят заедно както и с Дпс, ограбването продължава в пълна сила. Вмро и Винкела са само патерици на който им се подхвърля малко Суджук за да са доволни. Измислените ДБ или клакйорките на крадеца Костов който ограби и унищожи индустрията само се правят на опозиция, за пред камерите. Защо Борисов ходи с министри на мероприятия на Прокопиев всички знаят че той е пионка на Костов. Защо подари Тец Варна и пристанище на Дпс????? Всичко е за да има спокойствие. Тиквата. Защо Гешев не повдигне обвинения срещу Доган, Костов, Нинова, Цвъки Вършеца и останалите крадци на прехода????? Защото не е за това избран, избран е да пази крадците!!!! А младите хора да заминават за чужбина. Как може премиер да е с прозвището Балканската Кардашиен в Интернет. Как може да на грабва с навити ръкави посланик на чужда държава. Това ли е етикет това ли е лицето на България?????? Срам заради и поради всичко това ме е срам да се нарека българин. И моя съвет към младите е Терминал 2 без да се замислят. В чужбина си оценен не да работиш за 300 Евро на месец за някой от крадците на прехода. Не може инжинер да взима 1500 Евро заплата. Докато този лупенизиран и заспал народ не се събуди и не измете боклука от парламента изхода ще е Терминал 2,а бъдещето ще се определя от бавноразвиващи купени мангали.
13
Фукни го на майка си в задника, дето те е изсрал, банкянско мръсно животно!
14
ПРАВ БЕШЕ ИЛИЯ МИНЕВ КЪДЕТО СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ИСТИНСКИЯТ ДИСИДЕНТ И БОРЕЦ АНТИ КОМУНИСТ ПАМЕТНИК МУ НАПРАВЕТЕ НА МЯСТОТО НА ЛУКСОЗНИЯ КЛОЗЕТ НА ОПЕКУНА ВИ ГОШО ТАРАБАТА , СКАПАНА ДЪРЖАВА БОЛШЕВИШКА , ХАЙР ДА НЕ ВИДИТЕ ДО 9 ТО ПОКОЛЕНИЕ
15
Да не се обидят= ВАЖИ и за Всички БСП=едалчета = НАЙ Лапаштите и Гълташти избиратели :))))
16
А ти си ЧЕНГЕ-доносник
17
Като свършиш,пусни ми го на мен,за да го довърша.
18
Много писано = МНОГО БУКЛУК ! ... 12 ,,,Ти също си Червен ООСРАН - БУКЛУК - БСПедерУНГЕЛ !
19
Ке работим по горнището и долнището ти,за да си доволен от изпълнението.
20
До 18ия лумпен, няма какво да те коментирам ти си от тея платените тролове дебили на Пендалко Офшорката. Кажи кое не е вярно че Тиквата е за посмешище в Европа и целия свят. За това че си плаща спокойствие на Дпс и и не закача Костов ските мърши от ДБ, че си избра пак главен прокурор за да го пази. Че нито една западна фирма няма да дойде в България поради корупция и липса на кадри. Затова че след 10 години управление на Герб всеки втори министър е милионер!!!!!! За това ли, ти това не можеш да го разбереш защото така ти е казано. Спуснати да ти опорки че всеки който казва истината е комунист или от ДБ. Това не е така комунисти в България отдавна няма има две групировки който са си сложили смешник и палячо като Борисов и си крадат на воля. Защото българина е лумпенизиран и заспал и свикнал на това,платените мангали да му определят бъдещето а той да затваря буркани който после ще праща на децата си в чужбина. Затова палячо скрии се.......
21
Хареса ми това "леви, ама с десен джоб". То се отнася и за Нинова и за цялото и обкръжение. Другарката е върла приватизаторка, добре се е нагушкала.Агитира за Русия, но е издържала сина си да се образова в Америка и го е осигурила да се засели там.Йончева е напълнила десния джоб така, че едва се движи.И Мая Манолова се е подсигурила така добре, че може да трае с гладните, които защитава за много дълго време. Какво да кажем за Гергов и за всички останали.
22
Човека им каза че се Цепят и са като болни Прасета
23
единственият честен комунист в България се оказа Жан Виденов.Никаква ирония...фактите това показват.Жалко за столетницата-,която го пожертва.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Вашата водачка курни се нарича и да лапа всякакви чепове обича. Като млада дейна седесарка заради импекса била изяла на Костов мавърската паламарка, като дърта бесепарска била изяла де що другарски чеп видяла
26
Все едно той самия е от поколението на милениумите. Да се смееш ли, да плачеш ли или да пиеш една банкянска.....
27
Райдовски е прав за произхода на десницата - все бивши номенклатурчета от среден калибър,амбициозни и озлобени,че не са били на безплатната копаня на ЦК и Политбюро при бай Тошо. Сега децата им маат гащи като десничари. Пита се обачеее.....защо мълчи като бит пееrас за ръководния състав на GЕRБ - треторазрядни бекапейчета,опричници,fизкултурници,rабфакаджии,комсомолски секретарчета и всякякви такива каlинки. Ами тия са парвенюта беее Райдовски,пълни парвенюта като кундурджиите на БКП след 09.09.1944г. И са опасни защото се учат на репресии от ония времена. Недоизказва се и за тъй наречената опозиция на Nинова - депютати с тлъсти заплати от 30 години и несменяеми клянкала в ръководството от десетилетия. Или пък аристократчета като Sтанушко и Zаеков дето целият им трудов стаж е като паритийни функционери,депютати и министър-председатели. Sтанушко бил защитил дипломна работа за копчета,петлици и пагони в съветската армия - това му е капацитета. Ми тия куче у дупе не могат да убодат,камо ли партия и държава да ръководят в интерес на българите. Nинова първо трябва да подмлади БSП и второ за което Райдовски е прав,че трябва канцептуално и йдейно да избистри за какво се бори. БSП трябва да се отърве и то по безкомпромисен начин от gейовете и dжендърите,както и от глобализма и да прекъсне каквито и да е отношения с либерализма. Торната почва на gейовете и dжендърите е в GЕРБ и десницата и там от тях е гъмжило. БSП не може хем да е народна и национална,хем дженdърса,либеrастка и пеdераsтка - от това разкрачено положение произтича имплозия. На същия разкрачен стан игра е и GЕРБ и като по-големи лицемери и гьонсурати се справяха по-успешно от БSП - досега. Проблемът не е в личността на Коrнелия,а има ли в БSП млади хора ,които да бият дузпата на dжеnдърите,шорошите и либераsтите.
28
Mnogo dobar komentar. Dobar analis. Ne obicham komunistite. No Krasimir P. e edna Perla!
29
Анализатор , разузнавач ,прав е . Едно нищо , като постоянно , лаещата , злобна кучка , без ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ , няма как да си тръгне без "наритване" , само дето май всичко е "меко" при другарите!
30
отговор на коментар
13-то Говедо ! Защо обиждаш БАЩИТЕ си ? Не така , червено маймуняче , по този начин обиждаш и майка си ! Все едно ,че тя е ..... !?!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
АЙДЕ РАЗТУРАЙТЕ Я ТАЯ ПАРТИЯ,ЧЕ НА ВСИЧКИ ОМРЪЗНАХТЕ,ВРЕМЕ Е ДА ЗАЖИВЕЕМЕ НОРМАЛНО!!!
33
БСП каква партия е работническо селска на бизнесмените или приемница на бившата комунистическа върхушка управлявала България под патронажа на КПСС на СССР или националистическа консервативна по подобие на Единна Русия на Путин Тя се афишира и за наследник на Социал демократическата партия създадена от Д.Благоев но този конгломерат е с една неизбистрена политическа идея как и в каква посока да управлява България в една изключително сложна международна обстановка в съюза на европейските държави с останалия свят Ръководството на БСП е пред проблема с вътрешна очертала се опозиция тъкмо за това каква партия е тя и за каква власт се бори ГЕРБ въпреки грешки и недостатъци се нрави на народа и получава доверие вече три пъти защото е с ясно очертана политическа и икономическа насока Европейско икономическо и политическо развитие в Европейския съюз и членство във НАТО осигуряващо националната сигурност
34
всички станаха юнаци и антикомунисти...На умряло куче нож вадят...Защо не ръсеше тези откровения по онова време, когато цялата власт в държавата беше в ръцете на комунистите???
35
отговор на коментар
А фукнете го на кърлежа КРаднелаа!
36
ИМАШЕ ЮНАЦИ КАТО ИЛИЯ МИНЕВ КОМУНИСТИЧЕСКО ИЗЧАДИЕ И МНОГО ДРУГИ ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ САМО С ХИМНА ШУМИ МАРИЦА А НЕ ЕВРЕЙСКИЯТ ХИМН КАТО ЗА ПОГРЕБЕНИЕ ЯСНО ЛИ ТИ Е ВСИЧКИ СТЕ ОТ ЕДНО КОТИЛО БОЛШЕВИЗМА
37
От част от коментарите е видно,че бивши бекапейци и наследниците им са същностно ядро и на психодесните партии,и на GЕРБ,да не говорим пък за ДПС и патреотарите - там са все изтърсаци на някаква бекапейска номенклатура или бивши бекапейски или комсомолски активисти. И това няма как да е иначе,защото през 1989г. БКП беше 860 000 души. Всъщност навлеклите се навремето по комерсиални причини в БКП се юрнаха да търсят далаверата по другите партии,да сменят дрехата все едно са се преродили и ни лук са яли,ни лук мирисали. Лошото е ,че на лукА,особено на чесъна миризмата е много натрапчива,а за 30 години доста хора се научиха да намирисват смърделите на чесън gъзове. Реално днес в БSП бившите бекапейци са по-мaлко отколкото в GЕРБ,а вероятно са по-малко и от тези при пsиходесните. За съжаление няма как да избягаме от кожата си и да си внесем българи от Марс. Както е тръгнало обачеее..... ще ни внесат и ни внасят популация от по-близки места в южна и югоизточна посока и това е замисъл на глобалната лява-либерастия,която командори от Западна Европа и САЩ,тоест Нинова е напълно права да се разграничи от gей и dжендър левичарите вилнеещи в ЕС и САЩ,нищо,че Тръмп отчаяно дава отпор.
38
Бездарието се мери по това, което си свършил? Дори и библията го твърди-„По делата им ще ги познаете“-Ако те са на думи големи а на пракика НИЩО........!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24661
архив

Блодинка си поръчва голяма пица, а сервитьорът я пита: - На четири или на осем да Ви я нарежа? - На две, много съм гладна.

няма нови новини
Днес: 265
hot
най-четени новини в момента
сега
2186
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Полицията обяви резултатите от акциите срещу джигитите на пътя
x
Скритата захар - ето в кои продукти дебне
x