САМО В ПИК: Красимир Райдовски с тежък коментар за НСО и скандала с президентското семейство: Превърнаха ги в слугинска служба, затова на пътя си правят каквото искат!

Интервю

САМО В ПИК: Красимир Райдовски с тежък коментар за НСО и скандала с президентското семейство: Превърнаха ги в слугинска служба, затова на пътя си правят каквото искат!

145458
на 23.11.2018
САМО В ПИК: Красимир Райдовски с тежък коментар за НСО и скандала с президентското семейство: Превърнаха ги в слугинска служба, затова на пътя си правят каквото искат!

Последвайте ни в Google News Showcase

Катастрофа с президентския кортеж на НСО стана в центъра на София. Националната служба за охрана призна дни по-късно за инцидента и обясни, че са се ударили с автомобил на столичанка. Шофьорката на цивилния автомобил е с охлузвания. КАТ санкционирали и двамата шофьори. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Има леко транспортно произшествие. Екипът е действал според правилата", коментира в петък президентът Румен Радев. 

Президентшата Десислава Радева се забърка в друг скандал, след като  мерцедесът й навлезе в насрещното, за да стигне тя по-удобно до магазин за рокли. 

Потърсихме за коментар бившия разузнавач и шеф на правителствения пресцентър по времето на Жан Виденов - Красимир Райдовски.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Зачестиха скандалите с коли на НСО и президентското семейство. Какво се случва, г-н Райдовски?

- Точно не мога да знам какво се случва. Но случаят с колата, която навлиза в насрещното, за да стигне по-бързо до магазина, е истинско нарушение на закона. Шофьорът е виновен. Вместо да направи завой надясно, той е решил да влезе в насрещното движение. Но, какво да ви кажа. Още от времето на УБО, чийто наследник е НСО, служителите са свикнали да се държат така, сякаш всичко им е позволено. Но по онова време нямаше мобилни телефони, с които да ги снимат. 

- В крайна сметка нормално ли е да ходиш да пазаруваш или да вършиш каквато и да е лична работа с кола на НСО?

- Не е морално. То е въпрос на лично възпитание и манталитет. А НСО е превърната в слугинска служба. И то още от времето на Костов. Жена му Елена Костова ползваше една кола, в която тя се возеше, оперативен автомобил и авангард. Цял кортеж. Движеше се така, сякаш се вози Иван Костов. Това е позорно. НСО разхождаха дакела на жената на Йордан Соколов. Когато аристократите дойдоха от нищото, седнаха на кожените кресла и започнаха да се разпореждат. 

- Кога колите на НСО могат да навлизат в насрещното движение?

- Колите на НСО могат да се движат в насрещното, но само когато периметърът е обезпечен. В противен случай нарушават правилниците. То това не е измислено хей така, за разнообразие. Всичко е начертано. И законите трябва да се спазват. 

- Има ли нарушение на закона при катастрофата между президентския кортеж и цивилната кола в центъра на София?

- За катастрофата не знам подробности. Не съм се интересувал. Но, ако колите на НСО са се движели със сигнализация, всички са длъжни да се съобразяват с тях. Няма значение, че светофарът за блъснатата жена е бил зелен. Тя е виновна, защото не се е съобразила. Но пак казвам, не знам подробности. Говоря в случая как би трябвало да бъде. 

- Казахте, че НСО се е превърнала в слугинска служба...

- Ами как не. НСО трябва да вози само президента, председателя на парламента и премиера. А сега всякакви запъртъци и министри ги ползват. Това не е законно. НСО се грижи за сигурността само на първите трима в държавата. 

-  Защо тогава НСО охранява Ахмед Доган? 

- Ами и аз се чудя. Това е абсурдно.

- Обясненията са, че има заплаха за живота му от чужда държава...

- Като има заплаха, има МВР. Те трябва да го охраняват. Защо НСО?!  Доган не е нито министър, нито председател на партия, нито депутат дори. С какво е повече Доган от мене, например? Аз утре може да кажа, че ме заплашват. НСО ще дойде ли да ме охранява? 

- Защо трябваше да се крият случаи с президентското семейство? Ако НСО, МВР и президентството бяха съобщили за инцидентите - да си признаят, да си посипят главата с пепел дори, нямаше ли да се избегне скандалът или поне той да стане по-мек? Защо постъпват така странно и създават впечатление за гузност?

-  Не знам защо крият. Нищо в България не може да остане скрито. Ако бяха постъпили така, както би трябвало, нямаше да има толкова голям политически скандал. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК