Вход
София
Времето в София 10 o C

САМО В ПИК! Красимир Райдовски с унищожителен коментар в навечерието на конгреса на БСП: Нинова е ученичка на Иван Костов и последовател на Андрей Луканов, целта й е да унищожи партията

САМО В ПИК! Красимир Райдовски с унищожителен коментар в навечерието на конгреса на БСП: Нинова е ученичка на Иван Костов и последовател на Андрей Луканов, целта й е да унищожи партията

на 15.06.2019
180228
40
САМО В ПИК! Красимир Райдовски с унищожителен коментар в навечерието на конгреса на БСП: Нинова е ученичка на Иван Костов и последовател на Андрей Луканов, целта й е да унищожи партията

БСП се събира на конгрес утре. Решението за насрочването на този най-висок партиен форум бе взето след инфарктно седемчасово заседание на националния съвет през миналия уикенд.

Всички погледи на анализаторите са взрени в конгреса. Въпреки че не се очаква той да произведе голяма политическа новина.

Конгресът ще констатира оставката на Корнелия Нинова и ще трябва да приеме правила, по които да бъде избран нов лидер чрез пряк вот.

Потърсихме за коментар Красимир Райдовски, шеф на пресцентъра на правителството на Жан Виденов, наблюдател на цялата история и всичко случващо се в БСП от началото на демократичните промени у нас.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Какво очаквате да се случи на конгреса на БСП, г-н Райдовски?

- Този последен конгрес за Нинова като председател, предполагам, ще е кулминацията за вътрешнопартийните интриги и напрежение. 

Оставката е силен морален акт. Подавайки я, един лидер признава своята вина за допуснати фундаментални грешки. 

Според "моето дебилско мнение", актът с оставката на Нинова е чиста бутафория. Човек, който искрено си посипва главата с пепел, не се кандидатира отново. Нинова разчита на най-различни технологии, за да затвърди председателството си в партията. Тя не е лидер, тя е обикновен председател. На този конгрес няма да се произведе нищо ново. Няма да се промени нищо, нито атмосферата ще стане различна. Може да се отворят очите на някои, което да доведе до изрязване на гангрената.

От няколко дни върви слух, че г-жа Нинова търси възможност за оттегляне на оставката си. Според мене това е провокация и манипулация, защото ако го направи, е политическо самоубийство за нея.

- Конгресът е избирал партийния си лидер, сега няма да бъде така...

- Точно там е партийната интрига. Как ще се контролира изборът, след като не се знае дори колко са членовете на партията.  

На фона на проведените евроизбори към г-жа Нинова бяха отправени тежки критики във връзка със загубата им. Но според мене тя е истинският Голям победител.

- Защо?

- От една страна тя постигна едно депутатско място повече отколкото на предишните избори. Но по-важното е, че Нинова реализира на 80% основната си цел - да тушира, да размаже, да разложи БСП. Аз тези си опасения ги споделих с вас преди време и ето, че се случиха. Със загубата на местните избори Корнелия Нинова ще изкара БСП от националния политически тепих за много време. 

Преди дни уважаваният Румен Овчаров си позволи да сравни Нинова с Жан Виденов. За мен това е чист стопроцентов политически цинизъм и проява на церебрален астигматизъм.  Обстановката през 1996 г. и сегашната нямат нищо общо. Всъщност имат едно сходство. През 1996 г. целта на президентските избори беше да се свали тогавашният премиер Жан Виденов. Сега Корнелия Нинова иска да унищожи политическата кариера на Станишев.

- Твърдите, че Корнелия Нинова иска да унищожи партията, на която е лидер?

- Да, точно така. За мен Нинова е човек, който няма нищо общо с тази партия. Тя затова си позволи да сложи на избираеми места в депутатската листа на миналите парламентарни избори хора като Нона Йотова, проф. Георги Михайлов, Тома Томов... И така Нинова започна да върви по пътя на Иван Костов. Той унищожи СДС. Тя унищожава БСП. Нали е ученичка на Костов, негов кадър?!

- Кой стои зад Нинова тогава?

- Едни от хората, които я ръководят, са Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, така наречените Кънчовци. Тяхна беше и основната подкрепа при избирането й за председател на БСП. А те са верни ученици на Луканов. Неговата основна цел беше да сведе голямата БСП до една незначителна партийка с 10- тина депутати в парламента, един от които разбира се трябваше да е той. 

Не мога да приема твърденията, че Корнелия Нинова иска да стане премиер. Та тя не може да се оправи с вътрешните борби в партията си, как ще ръководи едно правителство?

За това са необходими качества различни от тези да приватизираш успешно предприятие

- Има ли истинска борба за власт в БСП? Създава се впечатлението, че едните си пазят властта, а другите пък не я искат, въпреки че уж напират за нея...

- О, не. Според мен не е така. Вътрешната опозиция иска властта. И причините са два типа. Едните са лични, породени от накърнени алчни амбиции, които имат, разбира се, финансови измерения. 

Тези хора са дълбоко комплексирани, веднъж попаднали на гребена на политическата вълна. Това е категорията на Мерджановците, които живеят с мнението, че са единствени и вечни, че с тях започва и приключва всичко и нищо не може да стане без участието им.  

Другите опозиционери са категорично против безпринципната безпардонна линия на ръководство на председателя, която целенасочено или не, реализира мечтата на Луканов - свеждане на БСП до една миниатюрна партийка, както вече казах. 

Не мога да приема,че Корнелия Нинова е искрена когато говори срещу т.н „задкулисие“

Траен е споменът за „онези“  СМС-и между нея и Краси Георгиев, от които стана ясно, че му урежда конспиративни срещи със следователката Фурнаджиева. И заради което беше уволнена от Станишев. 

Според мене е заблуждение, че липсва идеология в БСП. Има и тя се нарича пари.

- Директорът на Института за модерна политика Борислав Цеков пред ПИК каза, че БСП се е превърнала в скандалджийска група, от действията на която през идните година - година и половина никой няма да се интересува. Вие също очертавате много черна картина?!

- Това е точно така. И целта е заличаването на най-старата и влиятелна политическа партия БСП, от политическата сцена.  

- Каква е печалбата на Нинова от това да разруши БСП, каквито са вашите обвинения?

- На този въпрос нека отговори Румен Овчаров, той би трябвало да я познава най-добре. Направи нескопосан и вулгарен опит да сравни Нинова с Виденов. Овчаров назначи Нинова заместник-министър в енергийното министерство в правителството на Станишев.  А сега Нинова искаше да изгони Станишев от евролистата заради лично отмъщение, не заради някакви идеи.

- Нима няма бъдеще за най-старата партия в България? Държавата има нужда от такава голяма политическа сила, от силна опозиция?!

- Има честни, чисти професионалисти в БСП. Много даже. Голяма част от тях обаче за нищо на света не биха се хванали на хорото, като гледат цялата помия. Другите пък не биват допускани. Нинова твърди, че вкарва нови лица. И кои са те  - Нона Йотова, Велизар Енчев, който плюеше БСП, върлите седесари от зората на демокрацията проф. Георги Михайлов и проф. Светлана Шаренкова, журналистката Нора Стоичкова, шеф на пресцентъра на Националната полиция по времето на Иван Костов, Бриго Аспарухов. Да се надяваме, че на предстоящия конгрес ще възтъжествува Моралът. 

Но доброто побеждава само в българските народни приказки и в класическите американски уестърни.

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(40)
1
Този коментар е обозначен като спам.
2
Този коментар е обозначен като спам.
3
ГЛЕДАЙТЕ МАСОВОТО БЯГСТВО НА ЧАСНИ САМОЛЕТИ ,НА ОЛИГАРСИ И ВСЯКАКЪВ ВИД КРАДЦИ ОТ МОЛДАВИЯ!.
4
Само тя може да я заздрави на Дъното, защото е наъ голямата Измамничка в Източна Европа!
5
ПИК, не ви ли омръзна да пишете против Нинова и Радев ? На мен ми омръзна. Вярно, че са опоненти на Шaйкaта, ама бактън, бе !
6
ЧОВЕК,ТРЯБВА ДА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВ И НЕОСВЕДОМЕН,ЗА ДА СЛУША БЪРТВЕЖИТЕ НА РАЙДОВСКИ..
7
Как е в блатото крякате ли крякайте. И Пендалко как е да си наведен, баба Пена сигурният ви източникът пак ли е на линия. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ иначе Пендалко пари нема dd
8
ПАРИТЕ НА ТИКВАТА СА В БАНКИТЕ НА ДУБАЙ И ВАТИКАНА
9
ПАРИТЕ НА ТИКВАТА СА В БАНКИТЕ НА ДУБАЙ И ВАТИКАНА
10
Пенсионерите пак ще се облажат!!! Ще има да лапат палмово сирене и от онзи салам--КУЧЕШКА РАДОСТ (Народен), дето и кучетата не го ядът !!! А след известно време ще почнат и да лаят ОТ РАДОСТ !!! Докато не разберат, че единственият начин да се оправят със тези завършени бандити и рецидивисти, които ги управляващите ни от 30 години е : да викнеш като Ботев : „ХЛЯБ или СВИНЕЦ“ !!! Няма друг начин, ВЕРВАЙТЕ МИ !!!!
11
Закривай! Погребва! А БСП умре! Але але але
12
От къде изкопахте този побърканяк бе? Наистина е отломка от империята.
13
Пенсионерите пак ще се облажат!!! Ще има да лапат палмово сирене и от онзи салам--КУЧЕШКА РАДОСТ (Народен), дето и кучетата не го ядът !!! А след известно време ще почнат и да лаят ОТ РАДОСТ !!! Докато не разберат, че единственият начин да се оправят със тези завършени бандити и рецидивисти, които ги управляващите ни от 30 години е : да викнеш като Ботев : „ХЛЯБ или СВИНЕЦ“ !!! Няма друг начин, ВЕРВАЙТЕ МИ !!!!
14
Тя ЕДИНСТВЕНА извърши така НЕОБХОДИМАТА и НЕИЗБЕЖНА за България ЛУСТРАЦИЯ в БСП. След конгреса на ГЕРБ се очаква и в другите партии. Интересно е КОЙ ще остане в ДПС след процеса там? Нинова е само изпълнител, иначе НАРЕЖДАНЕТО е ОТГОРЕ. Когато не се цивилизираш САМ, идват МИСИОНЕРИТЕ. Знаете, че ако и те не успеят, идват .....
15
На курабията й трябваше още малко време да скапе столетницата, ама пустите евроизбори й попречиха.Дано я изберат пак, та да си свърши работата. И да опапка до край Партийната каса. А балъците нека й се кефят колкото си искат.Проблемът им си е само техен.
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Поредният дърт мушморок благодарение на такива като него БСП е недолюбвана !!! Остава да отидете и да изровите някой от гробищата !!!
18
Е, какво нецензурно казах?!?! Споменах НЕдалновидност и Партиен капитализъм. Това и децата го знаят.
19
ДР . ХУ КУЧЕШКА РАДОСТ ГО ЯДЕМ ОТ 1978г. ТАКА ЧЕ НЕ Е НЕЩО НОВО.В МАГАЗИНИТЕ НЯМАШЕ ДРУГО ,А И РАГУ /кокали /. ЯВНОСИ МНОГО МЛАД ИЛИ ДЕБИЛ.А ЗА ПЕНСЙТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ МЕ Е СРАМ .
20
Много "доктори" се заеха да лекуват столетницата.Между тях има изпращели мозъци,а високите атмосферни температури ги правят още по луди и непредсказуеми.Кьораво и сакато дава съвети, как Нинова да подхожда към дъртите хамелеони в бсп. Жестоко е, да ти дръпнат тлъстия кокал от устата, кокал който си имал намерение да го ядеш до късно пенсиониране.Какви са моите прогнози за столетницата и нейното бъдеще.Раздорите вътре в бсп,несигурните действия на нейното ръководство на най социалната партия,отказът от предложението на г-н Борисов партийната субсидия да падне на един лев,всичко това ще настрои избирателите на партията в различни посоки.
21
напред о катили вии червени,другарката крушовска ви води към нови изборни победи!!!!!!!
22
Този коментар е обозначен като спам.
23
Най -накрая,коравото ченге си каза думата!Повече от ясно беше,че зад тези УЖ добри резултати ,Нинова е мислела ,как да затрие БСП.Примерите са много.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
За съжаление през тези 30 години на преход от които БСП под различна форма и коалиции управляваше около 20 години не мога да посоча или да покажа на снимка нещо което са построили или оставили след себе си (не говоря за замъците на БСП и ДПС олигарсите и технтите придобивки). Моля някой ако има нещо да покаже с линк да може всички да го видим. За разлика от това от 2009 година за тези 10 години се построи много с изключение на застоя през 2013 и 2014 когато правителството на БСП на Орешарски с партньори ДПС фалира КТБ, спря европейското финансиране и повечето стратегически проекти. Затова е тази настървеност в БСП да се докопат до властта и да почнат да грабят. Бойко бил грабил и свивал милиарди. Защо тогава когато бе на власт БСП в продължение на 20 години до 2009 година Брутния вътрешен продукт на България бе 57 милиарда а сега за 10 години стана 120 милиарда. Как така като краде ББ за 10 години го увеличава с по 6 милиарда на година. Ако и краде по 10 милиарда то това става колкото беше БВП по времето на Тодор Живков когато 7 милиона работиха за благото на Партията и нямаха право да напускат държавата. А сега на всичко отгоре и работещите българи в чужбина живеят и се изхранват в чужбина и пращат 5 милиарда на година в страната. Този Бойко Борисов излиза или е голям фокусник или теориите ви за кражбите мили другари не са толкова верни. Доколкото до другарката Нинова тя прибра парите на много такива които държат оръжеен и фармацевтичен бизнес, енергетика, медии, голф игрища и хотели, .. и им обеща постове, защита и грабене на народа с вечна пенсия по 150 лева и заплата във фирмите на БСП олигарсите не повече от 500 лева. Да не се сбъдват мечтите на олигарсите не могат да си вземат обещаните милиарди и не знам кой ще бъде хвърлен в месомелачката
26
Лъжлива , крадлива , нагла , лицемерна и пошла мърша и до 17 -сети голям анализатор си "брато" ?
27
Това ли е промяната, която искахме? Търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци, по-крадливи от старите партийни кадри, които от страх пред самодържеца, крадяха с мярка. Ако днес имаме свободен избор, защо избираме все същите полуидиоти? Или някой ни лъже, че имаме избор? Не е ли страшно, че идиотизмът сред българските политици придобива епидемични размери и патологичният процес ще се развие така, че след полуидиотите ще дойдат пълните идиоти. А пълните идиоти вече са на прага и напират отново да ви управляват. Ако направим равносметка за политическите процеси от началото на прехода, не мислите ли, че българската политическа класа деградира до затворена олигархична ложа на недосегаеми величия с маниакални идеи, които ние всички обслужваме. Ето и най-трудният въпрос: по-добре ли сме сега, когато държавата се ръководи от деспотичен, нарцистичен, самодостатъчен, самонадеян, нагъл и коварен хитрец, в условията на свободен избор и парламентарна демокрация, отколкото тогава, когато нашият избор нямаше никакво значение в условията на неизбежен, геополитически предизвестен социализъм? Или сме могли да имаме друга съдба? Днес има достатъчно банани, портокали и шоколад, караме „западни” коли, обикаляме свободно света и си въобразяваме, че свободата ни е направила различни. Така, неусетно се превърнахме в бананова република, гарнирана с чалга и гей-паради, управлявана от безродни и безкнижни политици. Изнасилихме демокрацията и и се роди копеле – диктатура на простотията. Ако някой не ни подари Свободата, ние няма да посегнем за нея. Свободата не работи там, където не са готови за нея. Подарена е като да спиш с проститутка без да платиш. Кражбата, далаверата, корупцията се превърнаха в приемлива обществена норма, в ценност, която измести нравствените добродетели и деморализира българите до степен, че не припознават моралните добродетели като ценност, необходима за да бъдеш добър гражданин и успешен политик. Жална ни майна ако избираме все същите уродливи какавиди – бивши и настоящи! Всички сме виновни за днешна България, която не е тази, която сме мечтали.
28
Изхождай се по-накратко бе! Присра ми се докато чета.
29
Този червен миндил дето си е присвоил някакво звание е същия дето пише ръкописите си от кенефа на импексовата овца !
30
Другарю Райновски, много добре знаеш че комунистическата партия под каквито и да са названия винаги се е управлявала от руските азиатци от Кремъл. Тя никога не е била селска, а селяндурска партия, която се е занимавала само с тероризъм. Това е пролетариата, който според Кремъл под негово ръководство трябва да властва в България. Тя никога не е била лява, а терористична партия. Ако не си чел трите тома на другарката Цола Драгойчева вземи и ги прочети. Това е комунистическата библия, в която са описани всички комунистически терористични мероприятия в България ръководени от Кремъл. Прочети я и тогава се обяснявай кой какъв е в това комунистическо блато!
31
Не съм от герб , но ако Корнелия Нинова остане на поста си , БСП ще е винаги втора и ГЕРБ винаги ще е бие на избори . Това не е добре за България . БСП следва да е силна опозиция . партията обаче така се е опозорила пред народа , че скоро няма да и гласува доверие . Това ще се види още на местните избори .
32
До 30! Какви работници сънуваш? Сега вече са почти заменени от роботи и машини! За това БСП трябва да се казва ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ!
33
Нивото на ПИК в пълно съответствие с изкукуригалия Райдовски.
34
MORAL LI --- TA TOVA DORI KATO DUMA NA TJAH NE E POZNATO
35
Проблемът на България е започнал от 9 9 1944г окупацията на България от СССР Всичките промени са ставали насилствено и са отчуждили народа от земята и държавата.Всички трудности преживени от българския народ пораждат недоверие към БКП и сега приемникът и с новото име БСП Ръководната роля на БКП и чл 1-ви раздели народа на партийци и безпартийни давайки големи права на първия партиен ешалон на властта ЦК на БКП и многобройната партийна върхушка по места във всички властови позиции Народът се наричаше трудещите се маси. Днес няма доверие в БСП по скоро наказателни точки за ГЕРБ който прави също грешки повечето в битов характер което и пречи да има абсолютно мнозинство в парламента.БСП днес е с мисия за излизане на България от ЕС и НАТО в полза на руската доктрина за нов гео политически ред чрез Евразия.
36
KAKA - NA PARTIYATA MAMATA EVA .....AIDE , KAKO , PAK NA SPA ...
37
Оъ времето на Сталин е така, противника ни пречи и подкопава идеите ни, по места има много саботажи и неизпълнени задачи, изгонят 2-3 от политбюро и най тъпото извинение е врага с партиен билет, ето така се развиват ком партитите по света ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ИМ Е ВИНОВЕН и забележете ВИНАГИ е най главният и НИКОЙ друг, така се съхраняват другаруте, така пишат и подлизурковците от медиите, Живков беше виновен за всичко, Луканов, Лилов, и ВСЯ СВОЛОЧ от ръководството НЕ, после Видедов бе виновен, но не и Гечев, Чичибаба, Овчаров и др. после бе виновен само Костов, Софиянски, Бонев, Бакърджиев, хубавото Наде, Данчо ментата, Бисеров и др, пак не, после бе Сакса, без младите юпита, после само Станишев и така нататък, а този Райдовски е всезнайко била ученик на Костов, нв защитавам Нинова и тази прогнила партия и искам да я махнат от поста и, но повече от всичко искам ГЕРГОВ да е лидер на БСП, и да бъде премиер, същия е като Пеевски, нагъл и арогантен селянин с мавици и вкусове на разгонен нерез.
38
Райдовски, по-добре продължи да се занимаваш с Бриго Аспарухов и това кой повече открадна долари тук-таме отколкото да пишеш за проблемите в БСП. Кога най-после ще обясниш как и защо Жан Виденов те взе за говорител като беше премиер, знаейки много добре, че разузнавачите не дават информация, а я придобиват? И вече 20 години мътиш публичното пространство с безумните си брътвежи за хора от ръководството на БСП, които преди си гледал с умиление и си обслужвал. Сякаш в ПГУ-ДС не си спомнят всъщност за "подвизите" ти по гръцко направление...
39
Расо дай си песа в градинката и да не ти дреме! Ахахахахай
40
Директор на института за модерна Политика, царист, member of Trump society. Браво Цеков. МАЛАДЕЦ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 13813
архив

Блондинка седи в бар. Барманът се чуди как да я заговори. Вижда, че чашата ѝ е празна и пита: - Извинете, чашата ви е празна, ще пожелаете ли още една? Блондинката го поглежда изумено и отговаря: - За какво са ми две празни чаши?

няма нови новини
Днес: 140
hot
най-четени новини в момента
сега
3232
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Депутатите ваканцуват, докато четат докладите за бюджета (НА ЖИВО/СНИМКИ)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена със супер хороскоп за сряда - Везните с пълни джобове, Козирозите жънат успехи
x