Вход
София
Времето в София 18 o C

САМО В ПИК! Красимир Райдовски: Що за гласове ще купува Нинова от ДеБъ, Дончева и Румен Петков? Вотът й е обречен личен пиар. Кабинет с ДПС от типа „Орешарски“ не е възможен

САМО В ПИК! Красимир Райдовски: Що за гласове ще купува Нинова от ДеБъ, Дончева и Румен Петков? Вотът й е обречен личен пиар. Кабинет с ДПС от типа „Орешарски“ не е възможен

на 20.01.2020
161114
37
САМО В ПИК! Красимир Райдовски: Що за гласове ще купува Нинова от ДеБъ, Дончева и Румен Петков? Вотът й е обречен личен пиар. Кабинет с ДПС от типа „Орешарски“ не е възможен
Автор: Симо Русев
20.01.2020
37
161114

Медийният експерт и говорител в кабинета на Жан Виденов Красимир Райдовски разпердушини като „личен пиар“ опита на Корнелия Нинова да внесе обречен вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, още повече че тази солова акция не е съгласувана с Националния съвет на БСП.

Фантасмагории и безсилие според Райдовски са опитите на Корнелия да търси подкрепа от извънпарламентарни сили като ДеБъ, Румен Петков и Татяна Дончева. Издигането кандидатурата на Кирил Добрев за лидер на „Позитано“ 20 от голяма партийна организация като пловдивската Райдовски разчита по-скоро като опит за реванш на председателя там Георги Гергов за отстраняването му от Изпълнителното бюро след т.нар. „ЦУМ-гейт“.      

- Г-н Райдовски, вотът на недоверие, който Корнелия Нинова внася за екологичната политика на кабинета, не е ли нейна частна пиар акция, още повече че не е съгласувана с Националния съвет?

- Не мога да кажа дали вотът е съгласуван с Националния съвет на партията, защото ми е последна грижа, но е абсолютно ясно, че вотът е безсмислен, толкова, че няма накъде повече. Това е по-скоро преброяване на нейните зайци в нейните редици. Този вот няма абсолютно никакъв смисъл, той няма никакво обществено значение.

- Що за похват и парламентарна техника е за вота на недоверие да се правят консултации и да се търси подкрепата от непредставени в Народното събрание формации като ДеБъ и хората на Татяна Дончева и Румен Петков от „Движение 21“ и АБВ?  

- Изумително е. Какъв е смисълът за този парламентарен вот да провеждаш консултации с извънпарламентарни партии? Това е от сферата на световната конспирация. Ако някой от тези двама, трима, които се изреждат, има някакви лични позиции в другите партии, може на тази база да се търсят гласове. Това се прави, има такава практика, има и такива традиции, които се налагат. Купуват се не само гласове по време на избори, купуват се и парламентарни гласове по време на вот. В този случай обаче те нямат този ресурс.

- И понеже „Воля“ и Волен очевидно нямат перспектива да влязат в следващо Народно събрание, възможно ли е да се търси следващо управление по формулата „БСП-ДПС“ от типа на „Орешарски“?

- Това няма да стане, няма как да стане.

- Има ли значение този вот на недоверие за позициите на Нинова на партийния и конгрес на 26 април?

- Според мен резултатът от вота на недоверие изобщо няма да повлияе за нейната позиция преди и по време на конгреса. Там тя действа със съвсем други механизми, чрез които укрепва позициите си и чрез които е уредила избирането си. Самият механизъм на избирането на базата на цялата членска маса, която е в партията, отдавна е изчислен как да стане.

- Ако мачът е уреден, сериозни ли са претенциите и какво стои зад кандидатурата на Кирил Добрев за лидерския пост? Неговата номинация идва от голяма партийна организация, каквато е пловдивската, Гергов го издига като алтернатива.

- Много съм далеч вече от това, което се случва вътре в БСП, но тази партия още от самото си зачеване като БСДП в лозето на Габровски е разкъсвана от вътрешно-партийни интриги. Така че интригата е „ръководното начало“ в партията. Особено се завихриха тези процеси след 1989 година. Още повече известно е, че Кирил Добрев и Корнелия се недолюбват от много години, независимо от външните изяви в техните взаимоотношения. Всеки сам за себе си не понася другия.

- Тогава тази номинация може ли да се прочете като опит на Георги Гергов да си го върне на Нинова през Кирил Добрев за отстраняването му от Изпълнителното бюро след „ЦУМ-гейт“?

- По-скоро това може да се тълкува, отколкото някакви реални възможности Кирил Добрев да стане председател. В момента никой не може да стане председател. В момента, за съжаление, го няма този ресурс у т.нар. опозиционери. Защото „опозиционерите“ се водят само от своите лични интереси и от нищо друго. Това са хора обидени, наскърбени, защото са им отнели лъжицата и канчето, от което се хранеха без всякакви други условия, за разлика от други хора. И затова „опозиционерите“ не могат никога да се върнат на власт. Нито един от тях не може да предложи алтернативна политика. Какво означава това: „Аз работя изключително и само за отстраняване на ГЕРБ от властта.“ Е, хубаво, де. По добре работи за подобряване бита на хората, отколкото да говориш такива глупости. Това е като при бика, на когото му показваш червеното знаме и той тръгва напред, ама не знае какво го чака след това. Няма никаква алтернатива. БСП се обезсмисля от съдържание. Все повече хора го разбират, но не са толкова много хората, които трябва да го разберат и от които зависи нещо.                    

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 8145
архив

В главата ми вече се роди план за убийство, идея за скриване на тялото и скриване на следите… А тя да вземе да се извини… Нищо де… Следващия път…

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1328
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с извънредно обръщение: Чувам, че се готвят да запалят Партийния дом (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Какво ви пречи да правите страхотен секс
x