Вход
София
Времето в София 17 o C

САМО В ПИК: Купувачът на ЧЕЗ Асен Христов с присъда за нападение над полицаи, заплашвал: Малоумници, нещастници, не знаете кой съм! (СЪДЕБНИ ДОКУМЕНТИ)

САМО В ПИК: Купувачът на ЧЕЗ Асен Христов с присъда за нападение над полицаи, заплашвал: Малоумници, нещастници, не знаете кой съм! (СЪДЕБНИ ДОКУМЕНТИ)

на 21.06.2019
80024
28
САМО В ПИК: Купувачът на ЧЕЗ Асен Христов с присъда за нападение над полицаи, заплашвал: Малоумници, нещастници, не знаете кой съм! (СЪДЕБНИ ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
21.06.2019
28
80024

Новият купувач на ЧЕЗ след провалената сделка с Гинка Върбакова – босът на „Еврохолд“ Асен Христов е осъждан. Той е нападнал по скандален начин патрул на КАТ, като е нанесъл щети и по служебния им автомобил. Това става ясно от документите по делото, с които медията ни се сдоби.

Случаят е отпреди 12 години и от материалите по делото ясно личи, че още тогава той се е чувствал всесилен и недосегаем, вероятно заради връзките си с политици от ранга на Цветан Цветанов, което ПИК разкри в свое разследване по-рано днес.

Бруталният инцидент се разиграва през 2007 г. Асен Христов хвърчи с мощен джип „Порше Кайен“ със 178 км. ч. при ограничение от 90 и патрул на КАТ опитва да го спре със стоп палка. Първоначално обаче той не спира и се налага униформените да сигнализират на друг екип, който по пътя нататък го спира.

Христов започва да ругае полицаите и демонстративно скъсал и смачкал акта за нарушение, като ги обиждал и се заканвал с уволнение. За капак повредил служебния им автомобил, пише още в документите по делото. Според полицаите той ударил главата си в него и направил вдълбнатина умишлено, с което целял да симулира, че е нападнат от униформените, потрошавайки колата.

Делото влиза в районен съд Русе през 2009 г., а година по-късно излиза и първата присъда на Русенския районен съд. „Деянието му е съпроводено със съпротива срещу орган на власт и се отличава с изключителен цинизъм и дързост“, пише още в акта на районния съд, с които прокуратурата настоява . Въпреки това е освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание 1500 лв. глоба.

Напълно необяснимо съдът не приема за обида към полицаите думите на Христов: ”…малоумници, нещастници, не знаете кой съм аз… ще ви осъдя…”.

Това обаче е оспорено от втората съдебна инстанция, където съставът ясно заявява, че по обвинението по чл. 325 ал. 2 пр. 1 и 2 вр. ал. 1 от НК изводите в мотивите към обжалваната присъда, че по делото не са установени съставомерните признаци „изключителен цинизъм и дързост” и „съпротива срещу орган на власт” са резултат на непълен и едностранчив анализ на фактите и обстоятелствата по делото, както и незаконосъобразни съждения на районния съд.

Така Окръжният съд в Русе на втора инстанция през 2010 г. го осъжда - на основание чл. 23 ал. 1 от НК решава на подсъдимия да бъде наложено шест месеца лишаване от свобода, като го отлага за изпитателен срок от три години. На трета инстанция във Върховен касационен съд през 2011 г. част от присъдата е отхвърлена, а друга част остава. 

Публикуваме решенията на трите съдебни инстанции по реда на взимането им:

Сподели:
Напиши коментар »
(28)
1
Не се разбра само, какъв "Цветанов" през 2007 година?
2
Да, бе , тия как може да не знаят кой е тоя!
3
Адолфино ма Травестит недоклатен, защо червените помачори, си мрете да пишете под чужди НИКове, и да се кръстите Румен ма. Питаш, защо Гинка от Пазарджик не можа да купи ЧЕЗа, защото имаше смелостта да попита вашата Импексова господарка право в очите, как така една 27г. корвета открадна милиони от Техноимпикса, и дали е близала сладоледа на Мавъра, за да се случи това ограбване. След този въпрос пред лицето на цяла България, Импексовата барсала впрегна всички сили от паралелната си държава, за да неможе смелата Гинка от Пазарджик, да купи ЧЕЗ, но пък за сметка на това Сарайската Чалма, на която Импексовата курабия също ближе сладоледа, купи Тец Варна с пристанището, и нито звук от Импексовата БСПдирастия!! ......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Костенбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦААЛИСТИ с ЧАЛМИ“, как така Сарайската Чалма купи ТЕЦ Варна а аз немажях. Как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна десетки милиона от Импекса, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Само защото не съм цоцаалистка или съм глупава ли, не можах да се вредя или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, или руски КГБ генерал!!
4
Другаря купувач - приятел на Цветан Василев , и на Цветановия Цветан , и на Цвета "политичката"...... Много цветно !
5
Браво на ПИК, този път ги разкъртиха, свършиха работата на държавата
6
Тоя от нашия отбор ли е или от противниковия...))))? Да го ритам по кокалчетата или да го хваля....)))?
7
Кво стана със завода на Фолксваген бе глисти ???
8
Е поне е бил партизанин, и не е избивал и грабел народа си, защото за техните внуци, всичко е позволено!!!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Как само в България простите физкултурници стават бизнесмени и в един момент сигурността на голяма част хора зависи от тези безумци?! Като прибавим и пластмасаджийката, нещата стават супер хард! ВСЕ ПО НАЛОЖИТЕЛНА И ЖИЗНЕНОВАЖНА СЕ ОКАЗВА ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ
11
Апартаментите с асансьорите и къщите за тъщи ще се окажат най-малкото прегрешение на 10 годишното яко крадене. Милиардите трябва да се изпират и влагат и тепърва ще се разкриват и други престъпни елементи
12
Майапчия Бе, 10 годишно "крадене" ? Преди това България направо цъфтеше...пирамиди , обири на банки, инфлация, пладнешка приватизация, заменки за милиарди, дългосрочни заробващи енергийни договори...,и когато това изчезна ,ужас ГЕРБ са "виновни"!
13
Доколкото разбирам, Цвеτа Караманчeва е произвеждала κапаци за τoaлеτни чинии. Защо да не е заслужила тези акции в Чec? Вие, тролчета, не ходите ли до τoaлеτна? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
14
Катюща, забравила си си депото, защото от акинетона халюцинирващ. Сложи си халдола, защото ще направищ поразия и чичо доктор и чичко полицай ще дойдат в 6 часа сутринта и ще те закарат в Ловеч, където другите болни ще те изнъсилят.. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!
15
Тебе червено миризливо тролско говедо когато и да те пребият все ще е късно
16
Аз съм гербер и съм нискоинтелигентен индивид, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете съм на шофьор и чистачка, прислужници в ЦК на БКП, от малък съм научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който ми дава храна.Съвест и морал нямам, обичам да ритам слабия и да се подмазвам на силния. Склонен съм към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен съм да полагам усилия и да се трудя честно, особено в конкурентна среда. Имам нулева фантазия, клиширани изрази, правя явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. С неугледен и отблъскващ външен вид и липсата на елементарен стил, възпитание и навици - Ние мъжките и женските индивиди от Герб наподобяваме на месари или на лъжливи кръчмари. Ние сме идеалните слуги на БКП/ БСП - Герб, такива, каквито са били нашите родители."
17
11-ти не е майтапчия (макар, че ти не си успял да напишеш тази "сложна" дума)! Никой не е забравил кражбите преди ГЕРБ да дойде на власт, само че тогава ги нямаше големите пари. Заинтересувай се и ще го разбереш: през последните 10 години в България са "влезли" около 60 млрд. европейски пари, около 20 млрд. външни заеми и над 20 млрд. вътрешни заеми, та грубо около 100 млрд.! Тези данни са публични, на за това никой не говори, тия дни май пак "изтеглиха нещо", но споменаха само, че лихвата била много добра! Такива пари в страната НИКОГА не са влизали, провери го и го запомни! Такива като тебе ще гопроумеете след 5-6 години, когато ще започнем да връщаме заемите на г-н Борисов, но тогава той ще е на някой остров, ... или в БарЦелона! Прост народ - слаба държава!
18
Прокурора ако не е от ДС Е ОТ БКП/БСП цялата прокуратура до ушите е червена.Затова няма правосъдие за комунисти мутри и цигански барони
19
Влизането на пари в страната излиза по-лошо от излизането на такива.Перфидна логика , перфидно правосъдие и т.н ,и т.н.Лайнява работа.
20
То щото пък за Боко има правосъдие, нито за подвизите му преди да стане Генерал, нито след това! Но така е с "великите" - ще го съди Историята ! Засега чакаме !
21
Правосъдие може да се измъти , когато в лимбизиите на мнозина заседне сходно разбиране за справедливост и що е добро-зло , което е присъщо за ферментирали нации. Иначе ше се мъдри само на хартия с тълкуване и приумици.Справедливо е това , което ми е изгодно - твърде далеч е дори за начало.
22
всички физкултурници сикаджии, охрана/рекетьори/"застрахователи"- мутри от 90-те си направиха партия и продължиха грабенето вече като управници. И всичко с одобрението на вече подмененото население което освен мутренска власт и закони не познава друго.
23
И какво се оказва ? Бойко вместо да избоде очите на Цецко , му е изписал вежди ли ? Дал е на негов човек ЧЕЗ ? И то тихо и без много шум ! ПИК са страхотни и веднага ги разконспирираха ! Да не се окаже , че шайката само превърта своето от единия джоб в другия и после обратно ?
24
брех пик !браво !!не о4аквах да сте така обективни! мислих ви за слугинаж!
25
Още искаме пик. Задкулисието излиза на бял свят, ппа макар и късно. По-добре късно отколкото никога. Бай багериста, плюеше ли плюеше на П. С. ПРЕЗИД. КАК БИЛИ ЗАБОГАТЕЛИ, А ТВОЯТА КАК БЕ ЧИЧО. АКО СИ ЖИВ ОТГОВОРИ. ЧАКАМЕ... БЕДЕН ЧОВЕК КВО ОЧАКВАШ, А И МЪРЗЕЛИВ КОМУНИСТ, С ВРЪЗКИ И МЪРЗЕЛ НЕ СТАВА БАЙО, А С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО. ОТЛИЧНО ПОЗНАВАМЕ ТОТАТА, ЖИВИ И ЗДРАВИ, КЪСМЕТ СТЕ ИМАЛИ ЗА ПРИДОБИТОТО ОТ НАРОДА ВИ. КОЙ ВИНОВЕН НЕ БИЛЛИТ..
26
Селският трол на тиквоча и травестит от околовръстното,пак се изтропа.
27
Как аз не съм бил в патрулката,мутренския цървул щеше да види звезди,посред бял ден. Вече е осъждан престъпник с влязла в сила присъда,ако е вярно написаното от ПИК.
28
Мутрите създадени от ДС на БКП след преврата организиран от БКП след 10 .11.1989 г. винаги са били и до днес верни на работодателите си независимо от смяната на името на БКП в БСП и винаги ще бъдат заложени като компромат където е необходимо Да не забравяме и новото име на агенцията за сигурност
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 15844
архив

“Повтарям един милион се пише с шест нули, а половин, с три нули!”
(Военен)

няма нови новини
Днес: 258
hot
най-четени новини в момента
сега
2945
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Христо Иванов от ДеБъ: България е основана през 9-и век (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
С тези храни жените стареят по-бавно
x