САМО В ПИК: Лобито на Томислав Дончев опитва да превземе ГЕРБ. Задава се сблъсък с Цветан Цветанов. Бъчварова - зад Дончев, депутатите - зад Цветанов

Политика

САМО В ПИК: Лобито на Томислав Дончев опитва да превземе ГЕРБ. Задава се сблъсък с Цветан Цветанов. Бъчварова - зад Дончев, депутатите - зад Цветанов

146904
на 07.09.2018
САМО В ПИК: Лобито на Томислав Дончев опитва да превземе ГЕРБ. Задава се сблъсък с Цветан Цветанов. Бъчварова - зад Дончев, депутатите - зад Цветанов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лобито около вицепремиера Томислав Дончев опитва да овладее ГЕРБ и да елиминира влиянието на архитекта на партията Цветан Цветанов. Последните сътресения в правителството и управляващата коалиция са отглас именно на тази необявена война.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Това поясниха пред ПИК два независими източника от висшето ръководство на най-голямата българска партия.

Твърди се, че опитът за отстраняване на регионалния министър Нанков, минаващ за близък до лобито на Цветан Цветанов, е дело именно на Дончев и неговите приближени. Битката била за 1,3 милиарда лева по ВиК програми, които трябвало да бъде усвоени скоростно в близката година и раздадени на общините.

"Който се докопа до министерския пост в регионалното министерство, ще контролира разхода на тези пари и ще влияе върху кметовете", твърдят източниците на ПИК.

Не е тайна, че за стола на Николай Нанков се спряга неговата заместника Малина Крумова, известна като протеже на вицепремиера Томислав Дончев.

Цветанов и Дончев кръстосват шпаги през Нанков, обобщават ситуацията от ръководството на ГЕРБ.

Битката за конкретния министерски пост обаче била просто епизод от дългогодишно съперничество за доминантна позиция и кадруване в редиците на партията. Томислав Дончев минава за "реформатор", "либерал", приближен до десницата и босовете на финансово-медийния кръг "Капитал". 

През 2016 г. именно той е трябвало да бъде издигнат за кандидат-президент на ГЕРБ, но дни преди номинацията се появяват свидетелства за негови особено тесни контакти с издател от "Капитал". Това осуетява участието му в изборите.

Особено виден член на лобито на Томислав Дончев е бившата шефка на МВР Румяна Бъчварова, сега началник на кабинета на министър-председателя. Известна е с това, че краткото й царуване в полицията е най-печалният и безплоден период в историята на българските силови структури.

В същото време Цветан Цветанов има на своя страна огромна част от партийните структури, болшинството от депутатите, както и твърдата подкрепа на коалиционните партньори Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, разясняват източниците на ПИК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК