САМО В ПИК: Маноил Манев срази Радев след призивите му за преврат: В Наказателния кодекс и в Конституцията има текстове, които казват, че това е недопустимо!

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Интервю

САМО В ПИК: Маноил Манев срази Радев след призивите му за преврат: В Наказателния кодекс и в Конституцията има текстове, които казват, че това е недопустимо!

143014
на 09.07.2020
САМО В ПИК: Маноил Манев срази Радев след призивите му за преврат: В Наказателния кодекс и в Конституцията има текстове, които казват, че това е недопустимо!
Автор:   ПИК

Президентът беше човекът, който искаше да се разследват високите етажи на властта, той искаше да светнат някакви прожектори, да се осветят лични кореспонденции. Сега същите тези хора започват да пречат на прокуратурата и съда. Това заяви ексклузивно пред агенция ПИК депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по повод скандалната реч на президента Румен Радев пред протестиращи на "Дондуков 2" и призива му за преврат.

препоръчано

"Нали разбирате колко е смешно това - да излизаш и да казваш, че всичко в тази държава ти пречи. Беше Народното събрание, беше Министерски съвет, сега вече съдът и прокуратурата", каза още народният представител.

"Да го кажем ясно - прокуратурата на България не работи сама за себе си. Тя представя всичко на съда. И сега президентът, както и Корнелия Страхливата, която нарочно, за да не кажа думата "прокуратура", каза Министерски съвет, не могат да се съберат в кожата си, че всъщност всички тези неща ще бъдат гледани от българския съд", категоричен е Манев.

"Не виждам за каква държава говорят. Това са политически сили, които искат да управляват страната. А президентът е човек, който стои на най-високата позиция на държавата и трябва да е обединител на нацията. Това е неразбираемо за мен, но то си има и своите обяснения. Когато знаеш, че чрез нормални избори, чрез нормалните демократични правила на една държава си обречен, защото хората виждат това, което си правил през последните 4 години, естествено е да тръгнеш да събаряш държавата. Както става сега", разкри депутатът от ГЕРБ.

"Аз не мога да осмисля все още това, което той каза днес. Това, което аз чувам, означава дайте да направим преврат и да свалим законно избраното правителство, законно избраните институции и да правим някакъв вид нова държава. Това какво е? В Наказателния кодекс и в Конституцията има текстове, които казват, че това нещо е недопустимо. Ако това е, което искаше да каже днес, защото в неговите речи вече много трудно се ориентирам", добави народният представител пред ПИК.

На въпрос на медията ни дали е нормално президентът да говори за мутри и мафия в изпълнителната власт, Маноил Манев коментира: "Какво му пречи в момента изпълнителната власт? Днес в президентството влезе българската прокуратура. Тя влезе по отношение на негови сътрудници. Това изявление да го приемем ли като сигнал, че той знае и стои за техните дела? Това са въпросите, на които президентът трябва да отговори в едно обръщение към нацията. Двама негови сътрудници са задържани, ще има повдигнати обвинения срещу тях и той излиза с обръщение към нацията, за да каже, че това не може да се случва и била виновна държавата."

"Политическите сили, които се опитват да заявят себе си с подобни действия, търсейки каквато и да е била кауза, защото събирането на едно място на Корнелия Нинова, на Костя Копейкин, на Мая Манолова, на АБВ и десните не го коментирам изобщо. Това е смешно, това е страшно, това е ламтене за власт и нищо друго. Но поведението на президентската институция и на президента, това вече е опасно", заключи Маноил Манев.

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това