Вход
София
Времето в София 6 o C

САМО В ПИК! Министерството на образованието с разкрития за срещите на Десислава Радева с ученици - президентшата не искала разрешение да остане насаме с децата

САМО В ПИК! Министерството на образованието с разкрития за срещите на Десислава Радева с ученици - президентшата не искала разрешение да остане насаме с децата

на 14.11.2017
69756
28
САМО В ПИК! Министерството на образованието с разкрития за срещите на Десислава Радева с ученици - президентшата не искала разрешение да остане насаме с децата
Автор: ПИК
14.11.2017
28
69756

"Десислава Радева не е съглъсувала с никого от Министерството на образованието и науката срещите си с ученици в различни училища на България. Никой не е искал от нас съдействие за тези срещи". Това обявиха официално от МОН пред ПИК на въпрос дали някой от ведомството знае и е дал разрешение за дискусиите на Радева с ученици (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

Оказва се, че съпругата на президента, която от скоро основа своя фондация на име "Живата вода на България" на своя глава обикаля различни школа из страната и води беседи с учениците, при това насаме. От МОН нямат представа за инициативата й. Остава загадка с кого точно тогава е съгласувала съдържанието на лекциите си и дали те са подходящи за учениците и отговарят на образователните изисквания. ПИК очаква отговор по темата и от инспектората по образование, както и Агенция за закрила на детето. 

Причината е, че учители и директори също са в пълно неведение какво се случва на срещите, тъй като първата дама изрично поставя условие възрастни да не присъстват на беседите й с децата - нито родители, нито даскали. Това предизвика скандал, за кой ПИК информира, тъй като възпитатели, майки и татковци от Велико Търново се оказаха шокирани, че някой учи децата им на нещо тайно и се запитаха на какво се дължи тази мистериозност.

Остава загадка и защо, въпреки, че вратите са им тръшнати под носовете, директори и учители охотно организирали масовката за срещите на Десислава Радева с учениците. Още повече, че беседите се провеждат по време на учебните занятия, като не се знае точно какви часове се пропускат, за да може Радева да си говори с тях. 

Една от срещите с учениците бе направена във Велико Търново, като на нея непълнолетните деца споделяли впечатленията си от учителите, които стояли изпъдени пред затворените врати, докато учениците останали "впечатлени" от непринуденото поведение на "първата дама". 

Агенция ПИК очаква и отговори от директорите на тези училища, разрешили срещите, за да стане ясно на какво основание за организирани и проведени, след като от МОН нямат информация за мотивите и съдържанието на разговорите с децата, които родителите са поверили на школото и възпитателите, а не на външни хора. 

Сподели:
свързани новини
"Първата дама" Десислава Радева да не се прави на Людмила Живкова и да не закача децата ни "Първата дама" Десислава Радева да не се прави на Людмила Живкова и да не закача децата ни
Преди време се пошегувах, че Десислава Радева, "първата...
на 11.11.2017
Напиши коментар »
(28)
1
Жената на помака е фурия
2
А всички тези фондации секти и тем подобни които бришат из България и пълнят главите на подрастващите с тъпотии дали искат разрешение ???
3
тая пача първо да се образова пък след това да ходи при децата, които са много по образовани от нея, баси тъпата кранта
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
на ко рвлък!!!!! в това е топ звезда
6
"ПИК" струва ми се, че започвате съвсем да изпростявате .
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
ЩЕ СЕ ИЗВИНИТЕ ЛИ НА Г-ЖА РАДЕВА
9
Горките дечица ! Сега ще сънуват кошмари нощес ! Говоряща ,дърта ,разкекерчена кранта да ги посети (па и да ги поучава) ! Това си е подсъдно ! Ама - на какво ли ги е учила ?! Как се става "креватна многомашинничка" или "как да вдигнем чепа на командира за да си удвоим заплатата " ,или "как от биреният цех ,през кревата на Славчо Т. и през БСП надървените редици - се става Президетша" ! Искаме отговор !
10
Може би са усвоили как да пушат зад контейнер за боклук?
11
ПИК очаква отговор от Министерството на образованието. ПИК очаква отговор от директори и учители. А НЯМА ЛИ ПИК ДА ОЧАКВА ОТГОВОР В КАЧЕСТВОТО СИ НА КОЯ, ВЪПРОСНАТА РАДЕВА ШЕТА ПО БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА? НАПРИМЕР ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО? НАПРИМЕР ОТ ПРЕЗИДЕНТА? КОЯ Е ТАЯ В КРАЙНА СМЕТКА? Утре и аз тръгвам, да си популяризирам моите идеи по училища. Може пък да съм по-интересна на децата и темите ми да засягат много по-важни житейски проблеми. МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Т.Е ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НЯМА ЛИ ДА ПОИСКА ОФИЦИАЛНО ОБЯСНЕНИЕ ОТ РАДЕВ, КАКВИ ГИ ВЪРШИ РАДЕВА, ЗЛОУПОТРБЯВАЙКИ СЪС СТАТУТА СИ НА НЕГОВА ЖЕНА? ГЕРБ, ЗАЩО МЪЛЧИТЕ? АКО КОМУНИСТИТЕ ВИ ПРОВОКИРАТ ДА ИЗГОНИТЕ УВАЖАВАН ЗДРАВЕН МИНИСТЪР, ВЕДНАГА ТИЧАТЕ ДА ИМ ЛЯГАТЕ В ПАРТЕР. СЕГА ПАК МЪЛЧИТЕ, ЗА ДА НЕ ЧУПИТЕ ХАТЪРА НА ДРУГАРКАТА РАДЕВА. КОМБИНА ЛИ ИГРАЕТЕ?
12
Тази за коя се помисли аз ако сам баща на детето ми ще кажа чакай малко ако ще на тръмп жена да си не ме интересува ще говориш пред мене или с сектата си се разкарай! Тази прави такива скандали че накрая президента ще си иде предсрочно преди да излезе истината за грипените! Явно си мисли че радев е много важна фигура ама сама разбира че даже на разходките си като туристи в чужди държави изобщо никой не го бръсне за никой и както и нея колко ли са се молили за една снимка да си направят там където са най кошмарното е било при тръмп вицове ще излезнат за това посещение там и срама на деса сандалите и рязане на нокти на краката за да и станат обувките :D
13
Първо, тя е трябвало да заяви каква е тази нейна фондация - цели и т.н. За да провежда тези никому неизвестни срещи с децата, трябва да бъде уведомено Министерството и с циркулярно писмо да се обърне към училищата за оказване на съдействие, в случай че тя потърси такова от съответно училище. Фондацията й поема цялата организация и разходите по осигуряване на зала и т н. Тя не може да импровизира в материалната база на училищата и да нарушава ритъма на учебните занятия. Последното може да стане само при извънредни обстоятелства и с разрешение на Регионалния инспекторат. А това че остава насаме с децата и без присъствието на учители или родители, накърнява правата на децата, защото не е лицензирано лице за да организира подобни прояви, чрез които тя търси и някакъв психологиечски ефект. Интересното е дали е запознала някой от училищните власти с методиката на този нейн "експеримент". Проверката трябва да се извърши докрай и резултатите да бъдат обявени. Това че е съпруга на президента не я поставя извън закона и да не си пробутва мероприятията, а фондацията й да поема всички ангажименти по организацията и финансовото им обезпечаване. Има съмнения, че тези директори са с леви убеждения и БСП съдейства за организирането им.
14
Жалки сте! Такава злоба, простотия и глупост не може да се срещне и в най-помиярския порнографски сайт!
15
Сдружението ще помага на културата, литературата и изкуството в наши дни и ще се грижи за българския език, за да могат да пишат правилно нашите деца."Ние се гордеем, че сме народ с една древна азбука и на всеки 24-ти май празнуваме помпозно, а всъщност, като погледнем постове в социалните мрежи, Viber и WhatsApp да речем, там се пише на -шльокавица, там се правят непрекъснато правописни грешки, правят ги между другото и ваши колеги журналисти"-цитат Радева.
16
Боже, най-тоалетния сайт тръгнал да защитава децата ни, а в същото време същият този keнeф дава свободен достъп на всяко дете до пopнoграфското си съдържание.
17
Да не е снимала до де се приобличат
18
Я Mиндилko като е много отворен да каже дали дава на децата си да му четат сайта??? Така ли ги възпитава и какъв пример дава на останалите родители???
19
Човек, който си ляга с мъже няма право да ни учи на морал и да се прави на защитник на децата ни! Като гледам Mиндила, все едно Кузов виждам и мазната му физиономия. Тръгнала точно той да съди другите, а не се погледне себе си!
20
Към пост 15. И Радевата ще образова народа, пардон децата чрез фондация? Ха-ха-ха! Вие нали просто се шегувате? Тази височайша интелектуалка? Ами, да я направим тогава министър на образованието. Още утре сутринта. Специалистката по чужди езици - лизане, близане и други подобни.
21
В България останахте само вие , вашите простотии и техните читатели. Пропуснах циганите......
22
Защо да не проведе разговор с учениците?Поздравление,г-жо Радева!Поздравление и за директорите,които са и съдействали.
23
RADEVA E FEN NA CIGANINA AZIS,KVO ISKATE O6TE OT TAKAVA PROSTAKESA FENKA MA MAZNIA 4ALGAR A __Z__I__S.????!!!!! NARODEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
ТОЗИ КРОКОДИЛ И ЛУМПЕНА ФАТМАК.
25
демокрация ееееее......
26
Комунисдтите са свникнали всичко на аванта. Като си има частна фондация, да си наеме частно зала. Ако иска да уважава законите на страната и правата на гражданите, ще прати поканите за малолетните деца към родителите им, а за непълнолетните към тях самите и към родителите, ще даде информация за естеството и целта на срещата, ще спазва изискванията на Наредбата за организирани прояви с деца на публични места, ще покани покнани и поне един-двама родители, например от настоятелството на училището или такива с опит по разискваната тема, ще осигури присъствие на квалифициран педагок и някакъв експерт по темата на разговора. А който родител иска, ще си прати детето.
27
На един предизборен митинг на БСП се разбра, че са закарали насила деца в народни носии от някакво градче в провинцията, а родителите им не са знаели къде са. Изобщо не са знаели, че децата ще пътуват. ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ Е ЗАБРАНЕНО. Политик може да отиде в училище да открие учебна година или учебен корпус, или за друг празник да засвидетелства уважение, или ако е поканен, например да присъства на представление или на награждаване, но никакви "разговори по актуални теми" . Всеки да си говори в къщи с неговите си деца, на чуждите да не се меси, ако не му е това работата по закон и договор.
28
Ще ги научи как се разбива семейство . Това го владее перфектно. Много антипатична личност. Груби черти, лишена от женски чар , с походка на напращяла коза. .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Разминават се двама мъже на паркова алея и единият внезапно казва:
- Извинете, случайно да знаете как се връзва вратовръзка?
- Ами, да. Знам.
- Искам да ви помоля да ми вържете вратовръзката, че аз така и не се научих!
- Няма проблем. Легнете на пейката!
- Защо, прав не може ли?
- Не. Аз работя в погребално бюро и само така мога.

няма нови новини
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
сега
2048
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Волен Сидеров проговаря ексклузивно - какво ще е бъдещето на обединените патриоти, съюза му с Николай Бареков и отношенията с Бойко Борисов (ОБНОВЕНА)
x
Учени откриха охлюв на 99 млн. години
x