САМО В ПИК! Министър Ангелкова купува луксозен апартамент от 142 кв.м. насред София за смешните 61 000 лв. Брокери: Това е 6 пъти под реалната стойност! (документи)

ЧАС ПИК

САМО В ПИК! Министър Ангелкова купува луксозен апартамент от 142 кв.м. насред София за смешните 61 000 лв. Брокери: Това е 6 пъти под реалната стойност! (документи)

79018
на 25.02.2015
САМО В ПИК! Министър Ангелкова купува луксозен апартамент от 142 кв.м. насред София за смешните 61 000 лв. Брокери: Това е 6 пъти под реалната стойност! (документи)
Автор:   Данка Радева

Експерти: Класически пример за спестяване на данъци!

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърката на туризма Николина Ангелова е придобила луксозен апартамент в София за символична сума, и то през 2008 г., когато бе пикът в нивата на цените на недвижими имоти у нас.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Меко-казано странната покупка лъсва от декларацията на Ангелкова, подадена пред Сметната палата през 2013 г. в качеството й на зам.-министър на регионалното развитие (прилагаме декларацията отделно).

Става дума за имот от 142 кв.м. в чисто нова баровска кооперация в най-хубавата част на квартал „Овча купел” до дипломатическите блокове – улица „Бързарица” 2. Апартаментът плюс гараж към него, мазе и идеални части от земята са купени за смешните 61 519 лева, което се равнява на 31 500 евро.

Излиза, че баровският имот е придобит за 222 евро на квадрат – тоест под себестойността дори на строителството, без да броим земята.

Продавач е фирмата „Стобис 2000”.

Брокери изчислиха пред ПИК, че през 2008 г. подобни апартаменти в този район са се търгували със средна цена от 1200 евро на квадрат. Тоест, министърката е придобила терена за шест пъти под реалната му цена!

„За такъв апартамент е трябвало да брои поне 170 00 евро, а тя е дала 31 500. При това въпросната кооперация е с изключително луксозно изпълнение и на прекрасно място, следователно цената би могла да хвръкне още нагоре”, поясняват столични брокери.

По техни данни дори в момента, насред кризата, имоти в съседство се продават на шпакловка и замазка на минимална от 850 евро на квадрат с ДДС.

Според брокери в случая най-вероятно става дума за спестяване на данъци или укриване на реалния произход на средствата. Това е още по-скандално на фона на факта, че в периода 2005 – 2008 г. фирмата „Графит комерс” на бащата на Ангелкова Панайот Панайотов печели търгове на пътната агенция и на общините Кърджали, Черноочене, Кирково в размер на над 5 милиона и 200 лева за аварийни ремонти на третокласни пътища. Това е по данни на регистъра за обществени поръчки.

През 2008 г. Николина Ангелкова, тогава Панайтова Николова по баща, притежава фирма „Николова и партньори консулт” ООД, като в края на 2010 г. прехвърля фирмата на майка си. В същото време тя е съветник на заместник-председателя на ДПС Ремзи Осман и е щедро протежирана от него.

Макар и студентка, е представена като негов съветник в парламентарната комисия по регионално развитие. Пак с протекции на ДПС и Ремзи Осман Ангелкова е изпратена като стажант по околна среда в Европейската комисия.

Баровската кооперация на улица "Бързарица" 2

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК