САМО В ПИК! Миню Стайков разследван за убийство на млад мъж! Бургаски съдия го оправдава със смехотворни мотиви

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САМО В ПИК! Миню Стайков разследван за убийство на млад мъж! Бургаски съдия го оправдава със смехотворни мотиви

71036
на 05.09.2018
САМО В ПИК! Миню Стайков разследван за убийство на млад мъж! Бургаски съдия го оправдава със смехотворни мотиви
Автор:   ПИК

Арестуваният по-рано днес при спецакцията на прокуратурата срещу организирана престъпна група за избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери и пране на пари Миню Стайков е бил разследван и за убийство, припомнят запознати.

препоръчано

Случаят е от преди 25 години. Според обвинението на 17 юли 1993 г. на кръстовище в Карнобат БМВ-то на Миню Стайков се засича с "Ватбург", управляван от 20-годишния Стефан Иванов. Милионерът и друг мъж, пътуващ с него в колата, излизат и се нахвърлят върху младежа, като според свидетели двамата удрят Иванов през прозореца на колата, като Стайков е нанесъл побой с дръжката на пистолета си. Няколко часа по-късно младежът умира в болницата.

Пет години по-късно Бургаският окръжен съд оправдава алкохолния бос с мотива, че по време на съприкосновение между Миню Стайков и Стефан Иванов, първият е "нанесъл с разтворена длан два-три шамара, но те са били по-скоро козметични...", а смъртта на Иванов настъпила, след като той си ударил главата в болничното шкафче.

Предвид развитието на този инцидент от 93-а и с оглед днешната операция в офисите на "Винпром Карнобат", "СИС ИНДУСТРИЙС "ООД и "ТОПАЗ МЕЛ" ООД, собственост на Стайков, притеснителен е фактът, че от 1992 г. насам специално "СИС индъстрис" е многократно обвинявана в нарушаване на законите, но винаги се разминава със сериозни санкции.

Неведнъж фирмите на Стайкови, част от офисите на които се помещават във фаталната сграда на бившата силова групировка СИК на бул. "Джеймс Баучер", в която бе взривен президентът на икономическата структура на групировката Стоил Славав, са били обект на акции на НСБОП. Първата такава е извършена през лятото на 1997 г., когато в Габрово разкриват печатница за производство на фалшиви бандероли, а при последвалите обиски в дома на служител на "СИС ИНСУСТРИЙС" бяха намерени огромни количества бандероли.

Година по-късно по заповед на тогавашния премиер Иван Костов при операция "Градус" на НСБОП, същата фирма на Миню Стайков бе заподозряна за контрабанда на спирт, след като Службата за предотвратяване на данъчни престъпления беше установила, че за периода 1997 - 1998 г. "СИС" е платила 4.3 млн. бандероли, а за същия период е закупила от всички стъкларски заводи в България 13.4 милиона бутилки. 

През 2000 г. при проверка в хипермаркетите бяха открити 84 000 бутилки с фалшиви бандероли, произведени от четири фирми. Едната от тях отново беше "СИС ИНДУСТРИЙС".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неочаквани препятствия пред зодиите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неочаквани препятствия пред зодиите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Йордан Цонев попиля Бойко Рашков от парламентарната трибуна: Този е последният, който може да бъде образец за вътрешен министър (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Йордан Цонев попиля Бойко Рашков от парламентарната трибуна: Този е последният, който може да бъде образец за вътрешен министър (НА ЖИВО)
ново
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това