Вход
София
Времето в София 6 o C

САМО В ПИК: Мистерия със 100 хиляди гласа разбуни София - проф. Михаил Константинов обясни има ли шашма

САМО В ПИК: Мистерия със 100 хиляди гласа разбуни София - проф. Михаил Константинов обясни има ли шашма

на 04.11.2019
144566
46
САМО В ПИК: Мистерия със 100 хиляди гласа разбуни София - проф. Михаил Константинов обясни има ли шашма

Местният вот приключи, а резултатите вече са обработени на 100 процента. Агенция ПИК потърси проф. Михаил Константинов за ексклузивен анализ на данните, както и с въпроса дали има основание Мая Манолова да иска касиране на изборите в София.

Попитахме го и за истерията, която се опитаха да създадат от екипа на провалената кандидатка с твърденията, че има разминаване в броя на имащите право на глас между първи и втори тур в избирателните списъци в София.

От ЦИК до момента не коментират казуса, но от сайта им става ясно, че за балотажа базата за имащите право на глас е изчислена различно.

На първи тур имащите право на глас са отбелязани като 1 165 955 столичани, от които са го упражнили 455 936, или 39,10% избирателна активност (ВИЖ СНИМКИТЕ НАЙ-ДОЛУ). 

На втори тур е отбелязано, че имащите право на глас са 1 064 772 столичани, от които са го упражнили 354 906, или 33,33% избирателна активност.

Това няма отношение към броя на гласовете за един или друг кандидат, а само към избирателната активност.

САМО В ПИК! Борис Бонев призовавал през тайни гей чатове да се гласува за Мая Манолова след 18 ч. снощи

САМО В ПИК! Борис Бонев призовавал през тайни гей чатове да се гласува за Мая Манолова след 18 ч. снощи

Симбиозата тъмночервено - розовосиньо лъсна в последните...

на 04.11.2019

Ето какво разкри Константинов пред ПИК и защо по думите му така или иначе базата за избирателната активност на местен вот в София не може да бъде точна:

- Проф. Константинов, какъв е прочитът ви за първия и втория тур на изборите?

- Изборите минаха с минимален брой оплаквания, в техническо отношение всичко беше отлично, резултатите се обработиха в късо време. Нямаше дълги опашки, секционните, общинските комисии, както и ЦИК се справиха много добре. Ние от Информационно обслужване си свършихме много добре работата и сега да пожелаем на новите избрани администрации успешна работа.

- Вчера президентът Румен Радев заяви, че ще поиска разговор с ЦИК и МВР, затова че имало купуване на гласове, проблеми при гласуването, както и с недействителните бюлетини, като отново повдигна темата за машинното гласуване. Основателна ли е критиката му според вас?

- Всеки има право да говори каквото смята, че е необходимо. Да, действително е имало нередности, както винаги на такива избори.

Добре е да кажем две думи за недействителните гласове, които са средно за страната 8,5 процента, като тук включваме гласовете за общински съветници и кметовете. Само, че тези недействителни гласове са много различно разпределени.

За общински съветници те са 15 процента, а за кметове средно 4 процента.

Причината, е че хората се объркват от преференциите и отбелязват само преференция, без да отбележат партия или коалиция. Ако погледнем през 2015 година какво е положението, то е абсолютно същото. Но тогава никой не обърна внимание. През 2015 година за общински съветници недействителните гласове бяха 14 процента, фактически същия процент, а за кметове 4-5 процента.

Това води до извода, че хората не могат да се оправят с бюлетината за общински съвет и правят много грешки. Ако се върнем още по-назад, през 2011 година, виждаме че за общински съветници недействителните гласове са 6 процента, тоест 2-3 пъти по-малко, а за кметове, като тогава нямаше за райони, а само за общини и кметства - бяха около 5 процента.

По този начин категорично се доказва, че сравнително големия брой недействителни гласове се дължат на гласуването за общински съветници, където хората се объркват в преференциите.

Освен това самите преференции се оказаха напълно безполезни за големите общини.

В София например, където са най-дълги листите, нямаме нито едно разместване.

Само в малките общини се наблюдава разместване, където се играе кланово, единия клан срещу другия клан и всеки си изкарва роднините да гласува за него. Затова трябва да се обмисли въпроса с преференциите, дали да ги държим в този вид, дали да се сваля прага, но в този вид определено са вредни.

- Чуха се коментари, че избирателната активност е била ниска, така ли беше според вас?

- Ни най-малко. В списъците има около 6,2 милиона имена, като гласувалите са 3,1 милиона души, което е около 50 на 100 избирателната активност.

В действителност в страната няма 6,2 милиона избиратели, а има 5,8 милиона, като останалите които са извън страната не могат да гласуват на тези избори и не е редно да ги броим.

Ако разделите броя на гласувалите на наличните избиратели ще видите една съвсем прилична избирателна активност от порядъка на 52-53 процента.

- От Инициативния комитет на Мая Манолова заявиха, че ще искат касиране на вота. Възможно ли е това според вас и има ли основание за подобно искане?

- Когато се иска касиране на изборите се посочва в коя секция има нарушения, които са били от естество да променят изборния резултат. В момента разликата между г-жа Манолова и г-жа Фандъкова е 20 хиляди гласа. Аз не бих искал да влизам в повече коментари, а г-жа Манолова трябва да покаже секция, в която поне 20 хиляди гласа са били подадени неправомерно.

- Преди малко от екипа на Манолова заявиха също, че имало изчезнали 100 хил. избиратели от списъците в София, така ли е?

- На първи тур се получава грешно число, което колегите го коригират.

Избирателите в столицата по списъци са 1 милион 64 хиляди души. Населението на София е 1 милион и 300 хиляди души, само, че налични избиратели в столицата са не повече от 950 хиляди.

Това е просто една грешка в избирателните списъци, с които аз не се занимавам. Така посочените числа нямат никакво отношение към крайния резултат на изборите.

Избирателната активност така или иначе е неточна, защото наличните избиратели в София са не повече от 950 хиляди души.

- Тя заговори за купен цигански вот и, че това е решило изборите. Възможно ли е според вас подобно нещо в София, където не са толкова много ромите?

- Първо циганите са абсолютно нормални граждани, както всички останали с равни избирателни права. Като кажете цигански вот, аз казвам - какво от това.

Аз лично съм виждал няколко протокола в София, където има почти 100 процента в такива махали гласуване за друга партия.

Така, че нека да уважаваме нашите съграждани от този етнос. Каквото и да казват за циганите, нямаше да има кой да изхвърля боклука и да мие улиците.

Чистота в София зависи от тези хора и си представете какво би станало, ако те решат да стачкуват няколко дни, ние гордите софиянци ще трябва да се изнесем от София.

Сподели:
Напиши коментар »
(46)
1
Милион горе,милион долу.....не е кой знае какво.
2
За еб.ано дупе цяр няма , Простакесо червена , освен да го повториш !
3
Бития и е.ба.ния никога не си признават и отричат !
4
АВЕ ! Колко пъти да ви разяснявам ве !? Не е важно кой гласува , а кой брои !!!! Разбрахте ли ве ?
5
Наглата мутреса продължава по сценария на мафията за купен вот!
6
Касация, нов избор, Фънда в с. Мала Църкхва , общ. Самоков, а Питека в панделата за компаньонка на Малката Рижа или Божо Кравата. Този папуч с памперса - бай Мишо да не усуква. Знеаем го.
7
За 2 часа процента пада от 13 на 3! Явно гласувано е ударно НО защо??? Да се провери от разследващите!!!
8
Щйщцшйцшйцпу
9
Сънувай кошмари другарю.вашата свърши. Чао газова червеми.
10
Всички партии купуват гласове.
11
Приятели! Драги сънародници! Скъпи съграждани от Плевен! В Плевен ние всички жителите на 111-хилядния град завинаги погрeбахме kликaта ГЕРБ! Спaртaнски разгроми ГЕРБeрския милициoнeр и областен управител Мирoслав Петрoв с огромна разлика! Нищо че ”агенцията”Сoвата предвеща 20 % повече за крадливия ГЕРБер. От нас тръгва промяната сънародници а по нататък и в цялата страна!
12
Майче ...страхотно го изигра. Изкара наяве помията в политиката. Ти с това ще си останеш де. Отбор помияри.
14
Колега Плевенчанин. Не искам да се хваля, но в нашия 159-хиляден Русе Пенчо Милков(БСП) разгроми с над 25% Гейберстката марионетка.Мисля от нас тръгва промяната. Нали собственика на ПИК ни нарече ГЕРБерска крепост. След 11 годишно управление в нашия град,ГЕРБ е унищожен и в Русе вече не съществува.
15
Вече няма само ГЕРБ и Пеевски да си имат собствени медии с които да зомбират дeблите гласуващи за ГРОБ , тази вечер тръгва 7/8 която ще отвори очите на хората за истината ! Нека корменето на тикви започне сега .
16
Професорът е прав. Циганите са честни и почтени българи и гласуваха всичките за Фъндъкова не за пари, а от обич.
17
Борисов докара Мая той изкара от калта Рада Дълбоката той докара проваления адвокат за правосъден министър ,бойко работи срещу ГЕРБ
18
Доле ГЕРП и Гешефт
19
Драге другаре, гейове, цървули и психо десни, събрале сме се по-голема нужда, да се напнеме па квото излезе! Т.Живков.
20
ДАДЕ ЛИ БОЙКО 25О ООО ООО за ТЕЦ-а на ДОГАН - да или не
21
КОРНЕЛА НАПРАВИЛА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА - ЕТНИЧЕСКА ДИСКРИМИНАЦИЯ ...! ПОЗОР ЗА БСП - ту ....СПОРЕД БСП ЕТНОСИТЕ ЩОМ ГЛАСУВАТ ЗА НЯКОЙ РАЗЛИЧЕН ОТ БСП , ВЕДНАГА СТАВАТ КУПЕНИ И КОНТРОЛИРАНИ ......А 20 ГОДИНИ КОЙ ГИ ЛЪЖЕШЕ НА ЕТНОСИТЕ ЧЕ ЩЕ ГИ “ ОПРАВИ “.... И ГИ КУПУВАШЕ С 20 ЛЕВА И КИФТЕТА .........................................МОЛЯ ДАНС ДА СE САМОСЕЗИРА , ЗАЩОТО БСП И КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА ЦЕЛЯТ РАЗМИРИЦИ И ПОСЛЕДВАЛА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !
22
Ха ха, двете червени алчни Импексови курабия, ще се сасизядатмоизядат, коя да поведе крадлива бащина дружина. Едната дори прибягна и до психо десния вибратор, за да изпълни пъкления си план!!
23
Мая е жалък хамелеон, жалък алчен боклук, продал се на психо десните боклуци заради жаждата и за власт. Гнус ме е от нея, защото продаде мъжа си, продаде партията си, изплю се и на помощта на Борисов, продаде народа и феновете си, и се предложи на един гнусен гном с вибратор. Плюя на тая жалка и лека жена, за която съвест и чест са чужди неща.
24
Пускам телевизията и о уж*ас, Импексовата Барсала спечелила изборите, вглеждам се в червена карта на България, стреснах се и се събудих. Брей сънувала съм ужа*сен сън, телевизора върви Кънчо и Райчо си говорят, че БСПдирастията е победила, а картата на България е синя. Честито БСПдирасти, и да побеждавате така тук таме, още 130 години. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, ЧЕСТИТО НА ГЕРБ И БОЙКО...
25
Тая Лая-Галевата е бaхти наглото и гнусно човече, когато и да пукяса – все ще ѝ е късно!
26
един герберско дебесарски тролл си пише тук та чак е скука, а се разкарай бре, на кой му пука к'во мисли герб и дб- да хванат кокала да не го го пускат и да дерат 100 кожи от д'ебилния матр'ял, ама му е малко, още си требе.
27
Птеминавала в синдикат майчето ви. Гладно бкп е нема, другари и другари, от всички страни в света съединяват се, бе лозунга на татко ви, Тошо
28
Болезнено е да усетиш как ти влиза дебелостенен вибратор - "десните" срамни въшки подарили на Манолова 3 вибратора и снощи тя не могла да изваде единия от тях ,затова беше така нервна и чак заекваше. Е , вече успокоена ,Манолова взела влака за Кюстендил - няма вече държавен автомобил. Няма и лек за алчността за власт ! Интересно , коя от двете комунистки ,Нинова или Манолова е по-голяма властитутка ?
29
7/8,щяла,да казва истината,''блажени,вярващите''.
30
много прости хора има които се разбират с простака на държавата
31
До 11 . Още дълги години с.Плевен окр. 'БУКОВЛЪШКО' ще се гордее със две шивашки фирмии ти ще си плицкак краката бъб фонтаните . Еврофондове през крив макарон от Бойко..Той ще разкаже играта на Плевенските "Айдуци".
32
отговор на коментар
май само на тебе ти пука червен крет@нино. особено вечер, когато заспиваш гладен след г@й-порното
33
Какви отвратителни цинизми, какви грозни обиди, безпардонна простотия и простащина - напълно в стила на свинските медии, особено на това гнусно, порнографско и потънало в банкянска ПИКня сайтче! Да, ама на ругатните, обидите и цинизмите от сайтчето никога не пишат "този коментар е нецензурен"! Че как ще пишат, нали онзи престъпник и неграмотен простак от Банкя ще им спре кранчето! Дори и да се натискат да му лижат насрания задник! Отврат сте, ПИКлювци от ПИКнята на Недю! Отврат и погнуса сте! Нищо, и вашият край е близо, дори вече се вижда с просто око!
35
отговор на коментар
v ciganska darjava 6te ti rastata decata mango
36
Вучков така се пенявеше в ефир, a после защо брат му наследил апартамента му, разбираш ли...
37
колко сте долни подлоги.
38
отговор на коментар
нали са сийтчето се отнася
39
Професор Константинов, четох внимателно Вашето изказване, което напълно потвърждава думите на академик Рашидов че, всеки втори цървул в България е професор. Във всяка една нормална демократична държава, изключвам България, при констатиране на разминаване в изборните списъци, изборите се касират и се насрочва дата за провеждане на нови избори.
40
Относно писанието Ви за това как бил охраняван Слави,тогава какво ще кажете за охраната на Пеев Деляновски , Вашият финансов ГУРУ ?
41
Държавни,общински чиновници,цигани,българи с цигански манталитет,това бяха избирателите на софийската "Мона Лиза",известната на всички,даскалицата Данка.Г-н Борисов се пъчи,както винаги,че бил и този път комунистите,чиято издънка е и той.Милиционерската партия губи налягане,балонът й се "свива",след година и половина,ще спихне окончателно. Резултата от отминалите избори в Русе показа,че обл. координатор,верният сподвижник на Цв.Цветанов Пл.Нунев, е с изпразнено съдържание по отношение управлението на структурата наречена за по кратко,ПП-ГЕРБ! Разбрах от мой приятел,че имало много документи в прокуратурата уличаващи в престъпление няколко общини на територията на областта ни,но от около две години, били скрити в дълбоките чекмеджета на институцията! Дано скоро да видят бял свят.
42
Каквото и да ми обяснява Константинов, ако ще и графики на луната да прави ЦИК обяви че има различни избирателни списъци, единия е със 100 000 гласа повече от другия, а в списъците на имащи правото да гласуват е и десет годишно дете, а колко мъртви души има, според ГРАО бройката на гласуващите е една, според списъците друга и така е ОТКРАЙ ВРЕМЕ.
43
Глупаво е този мършояд Константинов да ни обяснява какво е станало, защо е станало и подобни тъпотии. Кому не е ясно, че ще ги измисля от на-сра-ния си задник. А защо не го смените? Държите го като ония ,тъпоглави ваши коментатори Харизанов, Биков, Коларова, Цеков-Меков, които още преди да отворят вонящите си усти е вече ясно какво ще повърнат.
44
PIK = PEERASI BOIKOVI DOLNI.
45
ае много приказки, за да се обясни една шашма и манипулация, която ВЛИЯЕ на изборни резултат за балотажа. Затова и Путин се бори за висока избирателна активност, затова има и квадратче Не подкрепям никого. Така че ГЕРБ с тия номера далече няма стигне. Българския народ търпи, търпи, търпи, обаче до едно време.
46
до 39 - и да ги касират изборите нищо няма да се промени. Фандъкова е усмихнатото лице на купения вот. Просто ще налеят отново едни пари. Решението е оставка и повече да не се връща в политиката, да дойдат други хора.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 19060
архив

Блондинки решават кръстословица:
- Муцка, знаеш ли кой е богът на плодородието на народите от далечния север... с 8 букви...
- Вертолет, разбира се.

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1323
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: И Патриотите застават зад Цацаров - обединили се около няколко точки за КПКОНПИ (ОБНОВЕНА)
x
ГОРЕЩО: Гинес събра 101 националности в обща сауна
x