Вход
София
Времето в София 21 o C

САМО В ПИК! Михаил Миков с ексклузивно интервю пред медията ни за трусовете в БСП и грешките на Корнелия Нинова

САМО В ПИК! Михаил Миков с ексклузивно интервю пред медията ни за трусовете в БСП и грешките на Корнелия Нинова

на 04.07.2018
79140
17
САМО В ПИК! Михаил Миков с ексклузивно интервю пред медията ни за трусовете в БСП и грешките на Корнелия Нинова
Автор: Асен Рашков
04.07.2018
17
79140

Бившият председател на Българската социалистическа партия Михаил Миков даде ексклузивно интервю за агенция ПИК, в което коментира трусовете в БСП и грешките на червената лидерка Корнелия Нинова.

Интервю на Асен РАШКОВ

- Г-н Миков, как ще коментирате ситуацията в БСП след напускането на депутата Спас Панчев и на коалиционния партньор - Българския земеделски съюз?

- Големият въпрос е кои са съюзниците на БСП и когато беше разтурена коалицията "БСП лява България", този въпрос мина без особено обсъждане. Сега виждаме, че и новият, по-тесен формат на коалицията намалява с излизането на знакова партия, каквато е БЗС "Александър Стамболийски".

Стои големият въпрос - кои са съюзниците? Защото в лявото пространство се очертават няколко леви формации, които ще бъдат помежду си конкуренция, а не обединени за изработване и постигане на резултати от обща лява политика, каквато има нужда България.

- Малко след напускането на Спас Панчев в БСП имаше и оставка - Жельо Бойчев напусна зам.-председателския пост на парламентарната група на партията...

- Този въпрос доста се търкаля в публичното пространство. Не е добре, когато се вдига шум около един такъв въпрос. Очевидно с изявленията на председателката Нинова, че той ще напусне политиката въобще, се създава една друга среда по отношение на подадената оставка. Плъзват редица слухове, недомлъвки и внушения, които са вредни за цялостната обстановка и в парламентарната група, и в партията.

- Има ли проблем в ръководството на БСП, след като партията не може да задържи сегашните си коалиционни партньори, а от друга страна не може да привлече и нови?

- Разбира се, че има проблем. И този проблем трябва да има много сериозно обсъждане в партията. Поне в момента аз не виждам някаква нагласа в ръководството да постави този проблем на сериозна дискусия - кои са съюзниците, какво трябва да направим, за да може лявото в България и в по-широк смисъл, хората, които искат едно друго развитие на България, да се обединят в коалиция. Това е тежък дефицит на актуална политика в БСП.

- Преди няколко дни разговарях с Вашия колега Атанас Мерджанов (ВИЖ "ОЩЕ ПО ТЕМАТА"). Той заяви, че за оставката на Жельо Бойчев се знае от два месеца, но ръководството на БСП е скрило тази информация. Това говори ли за сериозни трусове вътре в партията?

- Аз също съм чувал за такова развитие по отношение на Жельо Бойчев. И колкото и да се правеха опити да се неглижира и да се затисне тази информация, очевидно предизвика доста сериозен трус вътре в Българската социалистическа партия. А и останаха доста въпроси в обществото.

- Миналата седмица се проведоха дебатите по вота на недоверие, внесен от БСП. Вие имате богат парламентарен опит. Има ли друг случай, в който опозицията не използва цялото си време, за да защити мотивите си?

- Очевидно е, че няма друг такъв случай, което предопредели в известна степен и резултатите от тази най-тежка, най-отговорна парламентарна процедура. Резултатът беше далеч от това, което може да се очаква от един вот на недоверие. Най-малко като създаване на нагласи в обществото.

Нямам ясно обяснение и повечето политически коментатори също не могат да открият обяснение за такъв тип антипарламентарно и антиопозиционно поведение.

- Създава ли се усещане, че с подобно поведение БСП вместо да печели доверие, тя губи такова?

- Това е факт и е констатирано от политическите наблюдатели. Очевидно е, че БСП не може да даде онзи очакван от обществото импулс за промяна на политиката, както и пътя за тази промяна.

- Има ли проблеми в структурите на БСП? Догодина се задават избори, мобилизирана ли е партията?

- Има проблеми и те се виждат на различни места в страната. И конкретно има един най-голям проблем - това е проблемът с демотивацията. Демотивация на партийните членове, демотивация на актива, което се отразява пряко и върху поведението. Това са тежки проблеми, които все повече се задълбочават.

Водената отгоре политика на разделяне на хората в партията на свои и чужди, на такива, по отношение на които ще се оказва подкрепа, и на други, които постоянно са подлагани на натиск - знаете, че в редица организации се извършва такъв натиск, много често в разрез с устава на партията, водят до отдръпване и демотивация.

Тези проблеми, съпроводени с коалиционните проблеми, това обезкървява БСП.

- Вие сте бивш лидер на партията. Къде трябва да се търси решението на тези проблеми, за които говорите?

- Не може да се каже с една дума, но най-важното е да има промяна на стила на управление, засилване на колективното начало, подаване на обединителни, а не на разединителни сигнали, както вътре в БСП, така и в лявото пространство.

- Говорите за промяна, други Ваши колеги също говорят за тази промяна. Обаче някак си изглежда, че ръководството на БСП не Ви чува?

- Това, че нашата дума не се приема от ръководството, това е свързано с поведението му. Всеки аргумент, различен от този на ръководството, се приема като враждебен и по-скоро се тръгва по линията на търсене на врага с партиен билет, отколкото анализ, аргументи, дискусия и решения и оттам обединени действия.

Сподели:
Напиши коментар »
(17)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
По селата до портите на зърнените складове още висят скъсаните гащи на местните манговци.
3
dolu bkp-bsp-----samo gerb
4
Ами събирайте лилави потули баба цона,Пинокио,оня къде избяга в Сърбия,учиндолски Евнух,някой закъсал цигани и сте готови за избори барбар с бсп
5
Комунистите имат един основен проблем и той е, че имат дълга и престъпна история, с която могат да привлекат само възрастните хора, които още помнят родните си села и ратайската мизерия. При това не всички възрастни хора, а само тези от дивите и изостанали райони - Северозападна България, помашките села в планините и разбира се обезлюдена Странджа и всичко, което е обезлюдено. По причина, че хубавото е заразително, такива комунисти като Миков нямат гласоподавателна база и ще изчезнат от пазара на политици. Комунягите имат един шанс, да се обединят с градските престъпници като Бойко Борисов, който се е техен кадър и да направят нов национал-социален съюз на мутрите, градските лумпени и мучащите дебили (като Цветано Цветанов или Валерий Симеоноф, премирно), това е.
6
Друго си е БСП начело с другарката Корнелия Нинова…Лично Костов навремето я уреди като шеф на бордовете и приватизатор на "Техноимпекс" и "Техноимпортекспорт", а при другаря Станишев се отказа от СДС и вече като новоизпечена комунистка се облажи и с "Булгартабак".Сега е взела на концесия БСП заедно със всичките заблудени и още вярващи в червената идея свине и ги кара към кланицата , завещана от ортака и по далавери - другаря Гергов......
7
Мдааа ,ще и клъцнат кратунката на Курнелка ,ще я клъцнат ! А това - не е хубаво. Ще вземат да сложат на нейно място нормален човек , а това ще удължи предсмъртната агония на партията бабичка с още някоя и друга година ! Обаче (от друга страна) - къде (пък) ще намерят нормален човек в БСП ?! Там - такива няма !
8
Червените другари са в потрес, от една страна Борисов ги бие като биволица у дувар, Обединените Патриоти са нагазили финансовите потоци на БСП, а ПАЧАврата се хили истерично и се чуди кого още да отлюспи от БСП, та да достигне нивото на ДСБ! Нали и биволицата импексова е дериват на лабораторията Иван Костов! Давай Корни, фалирай и БСП-ЕООД,имаш необходимия опит с Техноимпекс :)
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Можеби бяха старите лидери
11
Тоя един път да изтрезнее как ще се напие
12
Тоя един път да изтрезнее как ще се напие
13
В ДОМА ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА БЕЗДОМНИ ЛИЦА В КРАСНА ПОЛЯНА ,ПРЕЗ ЗИМАТА А И ЛЯТОТО ВЕЧЕР СЕ РЕДЯТ НА ОПАШКА ПОВЕЧЕ ОТ 100 ЧОВЕКА,БЕЗДОМНИ,КОЛКО ПРАВИ ТОВА НА МЕСЕЦ? А ЗА ГОДИНА? В БЪЛГАРИЯ ИМА СТРАШНА БЕДНОТИЯ,КОЯТО СЕ ПРИКРИВА ОТ КМЕТСТВОТО,ФАНДЪКОВА И ДРУГИ СЛУЖБИ.СМЪРТНОСТТА СРЕД БЕЗДОМНИТЕ ХОРА Е УЖАСЯВАЩА,НАМИРАТ ГИ В ТРАФОПОСТОВЕ,СТАРИ ,НЕОБИТАЕМИ СГРАДИ И ДР.В ДОМА В ЛЮЛИН Е СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ,КОРУПЦИЯ,НАРКОТИЦИ,ПРОСТИТУЦИЯ......СТРАХОТИЯ.НАСТАНЕНИТЕ ЖИВЕЯТ ПРИ УЖАСЯВАЩИ УСЛОВИЯ,С-В-ИРКАТА СТРУВА 2 ЛЕВА А Е-Б-АНЕТО 4 ЛВ.ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА А КОПТОРИЩЕ И ВСИЧКО СЕ ПРИКРИВА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ОТ ЦЯЛАТА СБИРЩИНА БОГАТАШИ 240 В ПАРЛАМЕНТА.
14
От 1944 г. българските граждани преживяха национализация на частните и лични стопанства.Това се извърши от родителите и прародители на днешните социалисти които от комунисти се преименуваха на социалисти Днешните социалисти станаха капиталисти чрез превратът осъществен благодарение на г-н Горбачов когото днес те наричат предател и извършиха денационализация заграбвайки "по законен" начин държавното имущество сътворено от българските граждани като за да замажат очи те раздадоха по 500 лв под формата на акции които в последствие се обезцениха а и бяха изкупени за да се оформят икономическите групировки притежаващи пари И днес тази БСП се възмущава от лошия живот на народа който бил се получил от ГЕРБ иорганизират всякакъв вид провокации за да го свалят от власт и отново да се настанят на кормилото на държавата но всячески с помощта на предишният ни колонизатор Младите българи трябва да знаят че за БСП българският народ не представлява нищо друго освен източник на ескплоатация наложена по най брутален режим който преживяхме но който си показа рагата като най див капитализъм тъй като днес те са новите капиталисти работодатели.Всички предприятия и дружества със стопанска цел са тяхни Помним оня режим който те ще въведат дойдат ли отново на власт стачк и рротести б`яха забранени Те искат това да стане при условието да сме вън от ЕС и НАТО с руско присъствие както бе преди 1990 г.Запомнете никога на власт БСП Никога фалшивият по български социализъм Иначе ви чакат КОМИ и СИБИР.
15
Заедно със Станишев потопихте БСП.Сега трябва да си траете!
16
ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МРЪСНИЦИ В БСП!
17
Стари и по млади хиени изтюрлякани от листите на БСП за НС на последните избори,скрили се в храстите,очакват жертвата си да се появи,но тя така и не идва.Влашкото което е в гена на Миков,го кара да троши и мачка всичко по пътя си,за да се върне на бял кон.Оказа се че конят е умрял,така че "големият"капацитет от влашка Кула,ще почака неопределено време измерено в години.Защо плюете в кладеница от който сте пили вода,другари ненагледни и от никого не желани.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Един зевзек отива при един полицай и го пита:
- Г"син полицай, на един полицай може ли да се каже "говедо"?
Полицаят ядосан:
- Не! Как ще може!
- Ами на едно говедо може ли да се каже "г-н полицай"?
Полицаят се замисля и казва:
- Може, разбира се!
- В такъв случай довиждане, г-н полицай.

няма нови новини
Днес: 303
hot
най-четени новини в момента
сега
2170
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
10 неща, с които родителите съсипват брака ви
x