САМО В ПИК! Най-колоритният кандидат за кмет Митьо Пищова попиля Мая Манолова: Фурнаджийска лопата, прави си реклама с инвалидите! Аз с ГЕРБ се родих и с ГЕРБ ще мра!

Интервю

САМО В ПИК! Най-колоритният кандидат за кмет Митьо Пищова попиля Мая Манолова: Фурнаджийска лопата, прави си реклама с инвалидите! Аз с ГЕРБ се родих и с ГЕРБ ще мра!

81764
на 21.09.2019
САМО В ПИК! Най-колоритният кандидат за кмет Митьо Пищова попиля Мая Манолова: Фурнаджийска лопата, прави си реклама с инвалидите! Аз с ГЕРБ се родих и с ГЕРБ ще мра!
Автор:   ПИК

Зададат ли се избори, сред играчите задължително е най-колоритният образ на Велико Търново и цялата околия, Димитър Маринов - Митьо Пищова. Тези дни стана ясно, че шоуменът няма да пропусне и предстоящия местен вот в края на идния месец, когато в битката за кметския стол в старата българска столица ще се изправи срещу Даниел Панов от ГЕРБ, Весела Лечева от БСП и Милен Михов от ВМРО, засега...

препоръчано

Репортер на ПИК се свърза с Митьо Пищова, за да раздаже от първо лице как смята този път да удари конкуренция и какви са бъдещите му политически планове: 

--------------------------------------------------------------------

Интервю на Елиана ВАСИЛЕВА

- Г-н Пищов, чест и почитания... За пореден път ще участвате в избори, не ви ли омръзна вече? 

- Ще участвам, да, за водач на листата на Общинския съвет и кандидат кмет. Пръв си подадох документите вчера, приеха ги без забележки. Този път няма да играя за никой, сега ще играя само за мен, само за мен и само за мен. Ще играя сериозно. По-рано играех за различни кметове... Ваши колеги са писали, че и синът ми е в листата за кандидатите за общински съветници. Писали са, че и на брат ми детето е в нея. Това не е вярно, листата по документи я водя аз.

- Бил сте на много кампании, но как сматате да спечелите тази?

- Два пъти съм се кандидатирал за президент, четири път за депутат и този ми е пети за кмет. Започвам с раздаване на кебапчета, питки и лимонада в старческия дом, на инвалидите, на ромските махали, на сираците и на най-бедните хора във Велико Търново.

- Добре де, но тези екстри присъстват във всяка ваша предизборна кампания и все не ви избират. Концепцията с кебапчетата явно не сработва?

- Защото досега все играех за други хора, а сега ще играя за себе си, само за Митьо Пищова. Можете да проверите по колко гласове съм взимал предишните пъти, когато съм участвал на избори и то без да обикалям на кампания. А ако бях ходил?

- Не ходите, защото имахте огромни здравословни проблеми. Но, г-н Пищов, за политиката трябват хора с крепко здраве и със здрава психика. Ще се справите ли, ако ви изберат?

- Аз психически съм здрав, само физически не съм. То не трябва да бягаш, трябва да мислиш, да работиш и да правиш всичко за народа, да помогаш на хората, на Търново... А и няма да ходя на състезание, да бягам. Вярно е, трудно вървя, но аз си имам кола. В кабинета има стол, кола лична, народът ме обича... Аз защитавам бедните, сираците, инвалидите, аз съм кмет на тези хора, не на крадците. 

Наистина четири години бях много зле, в инвалидна количка, прекарах 4 инфаркта. Знаете, ходих го Германия, лекуваха ми счупените на гръбнака от падането в Арбанаси преди години четири прешлени, в София ми сложиха машинка за сърдечния ритъм, бях три месеца в Павел Баня за краката, 3 месеца на лечение във Велинград, а това лято изкарах три месеца на Поморие. Криво колело, ама върви направо. Сега съм криво-ляво добре...

- Да допуснем, че този път спечелите. Какво е първото, което ще промените?

- Да няма измами. Няма властта да е в едни и същи хора. От 25 години общинските съветници в Търново са едни и същи. Поръчките едни и същи, приятелите дето ядят и пият - едни и същи. Продадоха всичко!

- Но те всички политици това обещават...

- Аз съм в края на живота си, на мен нищо не ми трябва. Този път ще разоблича много хора с факти и документи. Например какво е ставало и какво става. Имах приятел, човек, който командваше и знам какво е ставало "под масата". Бил съм където трябва. Но съм мълчал, сега този човек го няма и ще играя по моите правила.

- Какви са вашите прогнози за кметската битка на София - Йорданка Фандъкова или Мая Манолова?

- Вижте сега, аз много уважавам ГЕРБ, държа на ГЕРБ, с ГЕРБ се родих, с ГЕРБ ще мра! Така, че Фандъкова ще победи! Мая направи доста неща като омбудсман, което е факт, нали, но за кмет не става. Нея десни партии я подкрепят, леви партии я подкрепя, ДСБ я подкрепи, туй малко е менте. То е все едно като с имената - трябва да имаш едно име - Мая, а тя е Пенка, Иванка, Драганка, Стоянка и накрая Мая. И накрая тире комунист, като до вчера плюеше комунистите... Нали ме разбираш?

Ето, аз съм Митьо Пищова и Митьо Пищова ще умра. Цял живот обичим бедните, цял живот съм сирак, цял живот помагам на старческите домеве, на църквите и на инвалидите, защото съм такъв. Аз си държа на моите хора, а не като нея... 

- В София имаше инициатива на майки на деца с увреждания. Те бяха поканили кандидат-кметове, отзоваха се трима, сред които и Манолова. В последствие стана ясно, че тя е останала само за официалните снимки, а не е преминала заедно с децата в неравностойно положение предварително определения маршрут. Това поведение достойно ли е според вас за един кандидат-кмет?

- Това е грозно, долно и обидно. Тя се подиграва с инвалидите. Не и пожелавам никога да седна в инвалидна количка. Аз един път се возих 6 месеца и когато счупих гръбнаха - още шест, бил съм повече от година в инвалидна количка. Ще сяда да се снима, това не е реклама, инвалидите не са реклама... Аз фурнаджийски лопати не обичам. Никога няма да стана фурнаджия, пак казвам, че аз се родих с ГЕРБ и с ГЕРБ ще умра. Остават ми още 4-5 години... 

- А, не говорете така, скоро ви предстои навършване на години за пенсия. Очаквате ли достойна пенсия, плащал ли сте си осигуровките редовни?

- Да, но каквото реши държавата. Аз съм болен човек, сега лекарствата ми са по 400 лева на месец, но сигурно няма да взимам много пенсия. Но по-хубаво болен, беден и честен кмет, отколкото богат, хитрец и мошеник!

Сподели:
Бомба x
Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това