САМО В ПИК! Напрежението се засилва - зърнопроизводителите искат среща с Борисов и Петков (ВИДЕО)

Епицентър

САМО В ПИК! Напрежението се засилва - зърнопроизводителите искат среща с Борисов и Петков (ВИДЕО)

89244
на 17.09.2023
САМО В ПИК! Напрежението се засилва - зърнопроизводителите искат среща с Борисов и Петков (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието и настоящ председател на Асоциацията на земеделците, коментира по телефона пред Соня Колтуклиева дали зърнопроизводителите не са се разколебали за протестите.

препоръчано

Той отговори, че това изобщо не е вярно - напротив, зърнопроизводителите са готови за активни действия. Има вероятност към протеста да се присъединят и миньори от "Марица Изток". 

Върбанов допълни, че въпреки думите на Денков, че с "терористи" не преговаря, те за готови на разговор с "ръководството на т.нар. сглобка, която управлява в момента".

Дали Бойко Борисов и Кирил Петков ще отговарят на протегнатата за диалог ръка от страна на зърнопроизводителите, предстои да видим.

Припомняме, че вчера пред журналисти лидерът на ГЕРБ отбеляза, че ЕК вчера е взела решение по няколко теми, които да следи, свързани с Украйна: "Това именно дава възможност за диалог с нашите зърнопроизводители - че има възможности това, което ги притеснява, включително и да се дотира една част. Но в същото време да им напомни - че във времето, в което съм бил аз премиер, макар че от 2007 г. започват дотациите, този бранш е получил над 30 милиарда лева дотации от ЕС. Сиреч, когато си получил такива пари от ЕК, не можеш да говориш, че ще събориш държавата и че си фалирал. Тук е тяхната грешка. Грешката на Денков е в квалификациите".

"Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари. Във всяка държава почти имаме търговски представители, които взимат заплати от държавата Цялата верига на доставките да се проследи, да може да увеличим износа за трети страни през тези търговски аташета. Министрите да се развъртят, да помогнат да изнесем царевица, жито, слънчоглед. Да се помисли за тавани, които да не се надвишават", посъветва Борисов и допълни: "Но това се решава с преговори на маса, не с трактори навънка".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите
ПИК TV x
НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА) НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК