САМО В ПИК! Нидал Алгафари: Филип Станев е гузен и не се извинява на Ива Николова, защото ще стане грешка след грешка. ИТН се напомпаха повече, отколкото могат да поемат

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК! Нидал Алгафари: Филип Станев е гузен и не се извинява на Ива Николова, защото ще стане грешка след грешка. ИТН се напомпаха повече, отколкото могат да поемат

147835
на 20.07.2021
САМО В ПИК! Нидал Алгафари: Филип Станев е гузен и не се извинява на Ива Николова, защото ще стане грешка след грешка. ИТН се напомпаха повече, отколкото могат да поемат
Автор:   Илиян Радков

Политическият анализатор и пиар експерт Нидал Алгафари направи коментар на ситуацията около грозните обиди, които отправи сценаристът на Слави Трифонов – Филип Станев към водещата на ПИК TV Ива Николова по време на пресконференция миналата седмица.

препоръчано

Известният режисьор изрази мнението си и по повод изчегъртването на шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той засегна и темата около сформирането на евентуален редовен кабинет, както на причините за оттеглянето на първоначалното предложение за проектокабинет от страна на партията на Слави Трифонов.

Ето какво заяви ексклузивно пред ПИК Нидал Алгафари: 

-Г-н Алгафари, вие бяхте един хората, които реагираха най-остро след грозните обиди  на Филип Станев от ИТН срещу водещата на ПИК TV Ива Николова. Отправихте и призив към журналистите да бойкотират въпросния екип, като дори се извинихте и от името на бившите Кукувци. Защо обаче според вас до момента няма лично извинение от сценариста на Слави към колежката ни?

- Защото е гузен, тъй като ситуацията, в която е изпаднал, е много неприятна. Много добре знае, че е сгафил. Излезе ли обаче да си признае, че е сгафил, ще стане грешка след грешка. Проблемът е, че като не се извини то пак е грешка, т.е вече потъва в спиралата на погрешни действия.

Начинът, по който се отнесоха с Ива или да приемем, към която и да е друга журналистка или журналист. Не можеш да тръгнеш да го обиждаш на тема външен вид, да го дискреминираш, сексизъм и т.н. Това не те прави по-голям мачо, отколкото си. С цялата му интелигентност, коята има, това не беше разумно.  Смятам, че беше разумно да излезе с букет цветя, да отиде при нея и да й каже: „Извинявам се! Грешката е моя. Лапсус“. Така щеше да направи някакво добро впечатление.

За мое съжаление то е въпрос на първите 7 години.

-За подаряването на букета вярвате ли, че изобщо е възможно да се случи?

- Ако аз го бях направил, аз щях да отида с букет и извинение. Даже, ако трябваше щях да падна и на колене и да се извиня, защото беше изключително просташко.  

- Вие изразихте и съжаление, че сте един от трамплините хората, които я обидиха, да стигнат до залата за пресконференции на БТА…

- Да, защото аз съм един от хората, които са работили в „Куку“, когато го направихме да е популярно и известно, от която популярност и известност да черпят всички те. Респективно да стигнат до това, което са в момента. Не, че имам някакво много пряко отношение към тях, но като режисьор на това предаване, на което съм направил не малко предавания, направили популярни Кукувците и те се възползваха от това. Поради тази причина се извинявам от тяхно име.

Защото от всички Кукувци, които излезнаха, такъв език и невъзпитано отношение, не смятам, че го има в никой друг – в нито един друг от всичките. Имали сме и гамени, имали сме и хашлаци, имали сме и хора с остър език, но никога не сме си позволявали подобно нещо.

- Според Вас на какво се дължеше това отношение от негова страна към Ива Николова, все пак става въпрос за жена?

- На изпускане на нерви. Явно им дойде малко в повече, защото според мен те се надяваха, че целият български народ ще вика „Осанна“ за кабинета. Аз съм един тези, които харесват този кабинет, включително и Николай Василев като негов премиер. Трябваше да получат големи аплодисменти, но не го получиха.

Просто не можаха да осъзнаят, че ние се намираме на една георграфска ширина, в която и Исус Христос, и Мохамед да ги поставим начело, даже и самият Васил Левски да го поставим като премиер на проектокабинет, поканен от Слави, щяха да му намерят кусури, независимо кой е.

Но те не успяха и много бързо се огънаха. А това е първото им огъване, което е малко по-тежко и трудно се преглъща. Затова имаше избухване на нерви. Според мен дори по-скоро в озлоблението си от ситуацията, в която са изпаднали, взеха та си го изкараха на един остър журналист.

-Възможно ли прокуратурата да се самосезира и този случай с грозните обиди да стигне до съда, според Вас?

- Все се надявам, че не би трябвало да стига до съда, ако Филип намери доблестта в себе си да се извини по начин, който подобава на един мъж, който е достатъчно интелигентен и умен, за да се извини на Ива Николова. Ако не го направи, тогава вече влизаме в онази сфера, в която би могла да се сезира и прокуратурата. За подобно отношение в едни други географски ширини, най-вероятно вече щеше да е арестуван.

 - Миналата седмица станахме свидетели на поредното изчегъртване на медик, който е герой от войната срещу пандемията. Какво е мнението ви за отстраняването на проф. Асен Балтов и нападките, които прехвърчат от едната и другата страна – служебният здравен министър Стойчо  Кацаров и  „Пирогов“.

-  Много ми е трудно да вляза детайлно в медицински документи, но общото впечатление, което прави в момента е, че кабинетът, който е назначен от г-н Радев, се опитва по всякакъв начин всякакви авторитети, които ги има, да бъдат отстранени, независимо дали са в доброто или лошото. Просто, за да няма авторитети.

Защото при всеки едни избори, които идват сега, може би парламентарни и  президентските, тези авторитети биха могли да имат и някакво друго влияние.

-Каква е целта всъщност на това, което твърдите?

- Трябва да бъдат ударени и се удрят авторитетите, големи имена. Удариха по проф. Кантарджиев по начин, който е безочлив. Удариха по проф. Балтов. Удариха по още сума ти хора и по областните управители. Това нещо смятат, че ще им помогне в някаква предизборна ситуация. Смятам обаче, че започва да се обръща срещу самите тях. Защото посегнеш ли на хора в бели престилки, независимо от всичко какво ще се говори и прави, смятам, че е една много голяма грешка. Това са хора, на които всеки един от нас утре може да им легне на масата с онази тъга в очите и с онова привиждане на лекаря, че той е  като Господ, който ще те спаси и е единственият ти шанс. Нелепо е да го направиш по този начин. Глупаво е и не се прави така.

- Служителите от „Пирогов“ не спират да протестират и да искат оставки – може ли гражданската им позиция да доведе до желания от тях успех?

- Не знам дали може да се увенчае с успех, защото е въпрос, докато още Кацаров е министър. След това според мен ще бъде премахнат. И тогава ще трябва да се появи онзи добрият човек, който да каже: „Сбъркахме. Ето връщаме Балтов“. Може и това да се случи. Възможно е в тази роля да влезе президентът Радев.

- Смятате ли, че този път ще се сформира правителство?

- Моите надежди са, че ще се сформира правителство. Въпросът обаче е на каква основа и какви ще са разговорите, които ще се водят зад камерите и зад завесите. Ако се договорят по някакъв разумен начин и след това да излязат и да го обяснят разумно на хората, обществото ще ги разбере.

И при най-тежки варианти на коалиции – примерно „Да, България“ и ДПС или ГЕРБ и Слави, БСП и ГЕРБ. Всичко това ще бъде разбрано от хората, ако успеят да го обосноват. Също така да кажат на нормален човешки език: Правим го с един мандат от еди колко си време, да направим едно, две, три, четири. Знаем, че всеки един от нас има кусури, но по-добре да видим бялото, доброто, отколкото да гледаме все в черното“.

-Какво  е обяснението ви за първоначалното предложение за проектокабинет от страна на ИТН и последвалото отдръпване на лансирания на премиер Николай Василев ?

- Те не го очакваха. За съжаление се напомпаха повече отколкото могат да поемат. Напомпаха се, напомпаха се, излезнаха първи на последната пряка и в един момент придобиха самочувствието, че те са безгрешни и че хората ще им викат „Ура“. Че от Да, България ще кажат: Да, браво, момчета, страхотни сте!“

Не знаят, че в България е много трудно да се пробие по този начин, защото ако има 121 депутати хората на Слави, най-вероятно всички щяха да мълчат. Но когато ще имаш нужда от помощ от една или повече политически партии, беше логично по някакъв друг начин да го направят. Просто не го очакваха. Те очакваха да им викат „Осанна“, но много бързо започнаха да им викат „Разпни го“, включително на хора от техните редици.

 

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това