САМО В ПИК! Николай Бареков с разкрития за нападението над съпругата на Волен Сидеров! Подозират, че суданецът бил от секретните служби на някое арабско посолство (СНИМКИ)

Крими

САМО В ПИК! Николай Бареков с разкрития за нападението над съпругата на Волен Сидеров! Подозират, че суданецът бил от секретните служби на някое арабско посолство (СНИМКИ)

127067
на 06.10.2018
САМО В ПИК! Николай Бареков с разкрития за нападението над съпругата на Волен Сидеров! Подозират, че суданецът бил от секретните служби на някое арабско посолство (СНИМКИ)
Автор:   Асен Рашков

Евродепутатът Николай Бареков коментира ексклузивно пред агенция ПИК неприятния инцидент със съпругата на председателя на Обединени патриоти Волен Сидеров. Припомняме, че Деница Сидерова беше нападната от судански граждани след пътен инцидент в столицата.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Цялата случка се разигра след 20.00 часа вчера. Преди това бяхме заедно с Волен Сидеров - няколко часа имахме разговор по тема, свързана с предстояща конференция, която организираме по линията на европарламента и консерваторите. След срещата се прибрахме. След около половин час получих позвъняване от колегата Байрактаров, който беше получил обаждане пък от Волен Сидеров за това, че има инцидент на "Симеоновско шосе", свързан със съпругата му. Понеже живея наблизо, тръгнах и с жена ми стигнахме там след около 10-ина минути", обясни евродепутатът пред ПИК.

"Заварих ги всички на "Симеоновско шосе". Имаше доста полиция. Съпругата на Волен Сидеров беше доста шокирана. Детето, заедно с още една дама, бяха в колата, а Волен водеше разговори с полицията, защото междувременно на мястото на самия инцидент беше останал само един човек, който се представи за суданец. Другите бяха избягали - имаше още един или двама човека с него, което според мен беше недопустимо, защото на практика участници в местопроизшествието го напускат без разрешението на органите на реда", уточни Николай Бареков.

"Въпросният суданец, който беше останал, видимо здрав мъж, се държеше доста спокойно и арогантно. Говореше на Деница по малко име, което много ме учуди. Разбираше български език, но предпочиташе да му се говори на английски. Най-интересното беше, че той наистина знаеше името на Деница, без да се познават. Все пак ние бяхме на мястото на инцидента буквално на 10-ата минута", разкри още той.

На въпрос дали е възможно в инцидента да има някакъв умисъл, Николай Бареков заяви: "Много е възможно, след като един или двама от арабите избягват, след като няма адекватно обяснение защо е станала тази катастрофа, при положение че и самите катаджии коментираха, че изцяло вината е на въпросните мъже. Ние призовахме да се направят бързо нарко и алкохолни експертизи. Аз присъствах на алкохолната експертиза - и на двамата шофьори беше отрицателна."

"Суданецът видимо разбираше български и по едно време започна да говори на български. Нямаше обяснение защо се е държал арогантно и защо са избягали неговите съучастници. Твърдеше, че имали работа, което беше доста странно. В момента, в който дойдоха следователите, аз напуснах", добави евродепутатът.

"Предполагам, че полицаите са задържали единственият суданец, който беше останал на мястото на инцидента. Но тук задавам ключовия въпрос - защо КАТ и МВР са позволили от двама или трима участници в това местопроизшествие, един или двама да напуснат. Ние дори не знаем кой е карал колата. Може да е бил този, който е избягал", категоричен е Николай Бареков.

На въпрос дали служителите на КАТ са си свършили коректно работата, той каза: "Хората от МВР бяха много любезно, но като цяло не си бяха свършили работата. Това е моето впечатление като свидетел, тъй като бях там в качеството си на приятел на семейството и журналист. В края на краищата ние отидохме да снимаме, тъй като първата версия, която се чу, е, че става въпрос за умишлени обстоятелства", уточни той.

"Не намирам връзка между инцидента и срещата ми с Волен Сидеров. Инцидентът стана изведнъж и беше с участието на чужди елементи, които по принцип не знаем какъв статут имат, този каза, че бил български гражданин. Аз първото, което си помислих, е, че става въпрос за група бежанци, които са нападнали жената на Волен Сидеров. Така изглеждаше цялата история. Поведението им беше доста адекватно и арогантно. Когато казвам адекватно, имам предвид следното - когато човек участва в катастрофа, той след това изглежда притеснен и шокиран. Така изглеждаше жената на Волен - тя беше шокирана, уплашена и стресната. А този, който беше извършителят на цялото това нещо, той беше абсолютно спокоен, аз съм мъж 2 метра, той беше колкото мен. Беше доста голям, не изпитваше никакъв страх от полицаите, дори решихме, че най-вероятно става въпрос за служител на секретните служби към някое арабско посолство. Разговаря с полицаите спокойно, беше арогантен, влизаше в пререкания с жената на Волен Сидеров, от време на време говореше за някаква Деница, това му бяха думите: "Деница това, Деница онова". Доста шокиращо и доста странна ситуация", заключи Николай Бареков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК