САМО В ПИК! Нинова готви разправа с вътрешната опозиция, превръща БСП в джудже по модела "Лилов" и бетонира ГЕРБ във властта

Политика

САМО В ПИК! Нинова готви разправа с вътрешната опозиция, превръща БСП в джудже по модела "Лилов" и бетонира ГЕРБ във властта

161174
на 14.09.2020
САМО В ПИК! Нинова готви разправа с вътрешната опозиция, превръща БСП в джудже по модела Лилов и бетонира ГЕРБ във властта
Автор:   ПИК

Самоутвърдилата се на лидерското място в БСП след т.нар. пряк избор от 12 септември Корнелия Нинова готви разправа с вътрешната си опозиция. Очаква се в перспектива тя да превърне партията в джудже по модела на Стратега - Александър Лилов, и така да бетонира ГЕРБ във властта. Такъв анализ правят членове на Националния съвет преди подения напрегнат пленум, който е насрочен за идната събота.

препоръчано

"Изборите не бяха достатъчно чисти. Имаше активност сред членовете на БСП. Естествената и нестимулирана външно активност беше обаче от порядъка на 35-37 процента. Останалото беше активност, осъществена пряко сили. Това се случи със силата на апарата, на местните ръководства, на кандидатите за народни представители и за членове на Националния съвет, защото предстои конгрес, а след това и парламентарни избори. Стигна се до прояви и изстъпления, за които има хиляди сигнали в партийния ЦИК, без да последва реакция оттам", анализират незагубилите все още способността си да комуникират нормално партийни функционери, като дават и конкретни примери като доказателство в своя подкрепа.

"Имаше общини, в които нямаше нито една отворена секция, на Нинова и кохортата и отчетоха резултати над 90 процента. Имаше замяна на хора в списъците, смяна на местата на секциите. Знаем за много случаи от страната, при които жената е гласувала след мъжа си, който е в чужбина. Има дори починали, които са в списъците и са гласували, даже са подписани. Така бяха надписани почти 20 процента, за да може да се премини границата от 50 на сто", обясняват технологията на изборната победа преки свидетели на зловещата манипулация.

"Ситуацията в момента в БСП може да се оприличи на анекдота с пълната до половината чаша с вода. Оттук нататък се гадае дали чашата е полупразна, или е полупълна. Когато за Корнелия Нинова са гласували 50 процента от членовете на БСП, при целия тоя натиск, при цялата ерергия, която беше хвърлена, това означава, че тя прекара разделителната линия не само горе - в ръководните органи, но и до долу. До най-ниското ниво, до членовете на партията. Ако 50 процента са гласували за нея, другите 50 отказаха да гласуват за Нинова. Това е крайният извод, който може да се направи от състоялите си избори", казва един от т.нар. "Банда на 50-те".

"Подготвят си чистки и разправа с вътрешната опозиция, готвят се бригади, които ще ходят в организациите, в които резултатът за Нинова е нисък, които не са послушни. Ще се търсят начини за компрометирането им. Ще се елиминират техните ръководства. Саморазправата ще продължи в пълна степен, докато дейността на партията окончателно зацикли", казват запознати с вътрешния партиен живот.

Според тях важни за съдбана на Нинова ще са резултатите на парламентарните избори, а и на президентските. Очевидно перспективата е БСП да става все по-малка парламентарно представена партия. Освен това тя ще бъде лесно прогнозируема, с лявоцентристка политика. При това съвършено неизвестни ще бъдат занапред взаимоотношенията и с другите формации, защото в Устава на БСП е записано само, че председателят на партията се избира пряко. Каква е обаче неговата субординация и взаимоотношенията му с Конгреса, който е висш ръководен орган, с Националния съвет, който оперативно ръководи партията между заседанията на Конгреса, остава съвършена загадка. Такива записи няма, още повече че самата Нинова никога не е проявявала подобна воля.

"Най-често даваният от Нинова пример за пряк избор на председател е Испания. Там действително председателят се избира пряко, но след това се утвърждава или не се утвърждава от конгреса. Докато тук имаме еднолична власт с абсолютно неясни параметри", казват източниците на ПИК.

Те трудно могат да дадат при това пложение отговор на въпроса защо трябва да бъде свалена партия ГЕРБ от власт, ако Нинова ще спечели изборите за Народно събрание и ще управлява с методите на манипулации и шантаж.

"Факт е, че половината от партията не и се довери за председател. Това означава, че тя много трудно ще получи доверие и на парламентарни избори. Очевидно нея това не я интересува. Така БСП едва ли ще е алтернатива на сега управляващите", казват с отчаяние убедените и неконюнктурни социалисти.

Пленумат в събота ще избяга от същината на темата и ще бъде по тривиални въпроси като подготовка на материалите за конгреса. Една седмица преди конгреса те трябва за бъдат приети от Националния съвет. Но се очаква манипулациите да продължат с предложенията за избор на комисиите. Там Нинова отново ще наслага свои хора по подобие на партийния ЦИК, не крият разочарованието си представителите на Националния съвет.     

 

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 231
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това