САМО В ПИК: Нови екзекуции на Рашков в МВР! Шантаж над офицери от “Вътрешна сигурност”! Вижте с какво ги заплашват

Епицентър

САМО В ПИК: Нови екзекуции на Рашков в МВР! Шантаж над офицери от “Вътрешна сигурност”! Вижте с какво ги заплашват

103552
на 08.06.2021
САМО В ПИК: Нови екзекуции на Рашков в МВР! Шантаж над офицери от “Вътрешна сигурност”! Вижте с какво ги заплашват
Автор:   ПИК

Новоназначеният директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР Георги Георгиев е поставил срок до 9 юни на служители да приемат доброволно преместване на други длъжности, а ако откажат – ще бъдат командировани на стотици километри от столицата – в полицейските управления в Тутракан, Силистра или Русе.

препоръчано

Още преди две седмици Георгиев и уволнената заради връзки с Васил Божков началничка на кабинета на служебния вътрешен министър Елена Фичерова обсъдили закриването на цял отдел във „Вътрешна сигурност“, който пряко отговарял за разследванията за корупция в системата на МВР. Каква е причината за ликвидирането на ключовата структура, не е известно, но явно за Бойко Рашков борба с корупцията в МВР не е необходима.   

Основен помощник на Георгиев в шантажирането на служителите бил Христо Христов, който запази поста на заместник-директор на „Вътрешна сигурност“ и след отстраняването от длъжността на досегашния ръководител Стефчо Банков. Новият тандем Георгиев-Христов обещали пред служебния министър Рашков да прочистят „Вътрешна сигурност“ от професионалисти, на мястото на които да бъдат назначени верни на новото ръководство кадри, които да влязат в ролята на шпиц-команда. Основен критерии за изчегъртване на неудобните бил дали съответните служители са давали показания пред прокуратурата. На тези, които са били на разпити в следствието, категорично било заявено, че мястото им не е във „Вътрешна сигурност“.

Любопитна подробност е, че в същия отдел, който новото правителство е планирало да бъде закрит, е бил получен сигнал за купуване на гласове от партията на Васил Божков за изборите на 4 април на територията на Пловдив, разкрит по-късно от прокуратурата с множество арести.

Вътрешният министър Бойко Рашков бил в течение с шантажирането на кадрите на ведомството, което както ПИК писа преди дни практикувал и той самият в различни структури на МВР. Нещо повече, той дори подкрепя действията на Георгиев, когото издигна, въпреки публичната информация, че новият директор на „Вътрешна сигурност“ е проверяван по твърдения за незаконен арест, извършване на насилствени действия и изчезване на доказателства. Според публикации в медиите Георгиев дори е участвал в побой на пожарникар. Първоначално Рашков се е притеснил от всички тези данни и дори е решил Георгиев да бъде отстранен, по-късно обаче отново е върнат начело на „Вътрешна сигурност“ на МВР.

Случващото се във вътрешното министерство през последния месец напомня действия, които институцията помни след 10 ноември 1989-та година, когато заради безпринципна чистка, шантажиране на служители с опит, печеливши се оказаха новосъздадените престъпни групировки, в които се вляха стотици кадри на МВР.

Отговорността за разбиването на “Вътрешна сигурност” със сигурност се носи лично от вътрешния министър, защото директорът й е на пряко подчинение на Рашков.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 186
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това