САМО В ПИК: НОВ СКАНДАЛ ТРЕСЕ ХУНТАТА НА РАДЕВ! Не могат да назначат Николай Цонев за шеф на кабинета на премиера - няма достъп до класифицирана информация

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: НОВ СКАНДАЛ ТРЕСЕ ХУНТАТА НА РАДЕВ! Не могат да назначат Николай Цонев за шеф на кабинета на премиера - няма достъп до класифицирана информация

246723
на 19.05.2021
САМО В ПИК: НОВ СКАНДАЛ ТРЕСЕ ХУНТАТА НА РАДЕВ! Не могат да назначат Николай Цонев за шеф на кабинета на премиера - няма достъп до класифицирана информация
Автор:   ПИК

Пореден мощен скандал е на път да взриви служебното правителство (известно вече и като "хунтата") заради нарочения за шеф на кабинета на служебния премиер Стефан Янев бивш военен министър Николай Цонев.

препоръчано

Назначаването му на поста било доста проблематично, тъй като Цонев бил лишен от достъп до класифицирана информация, съобщиха пред ПИК отлично информирани източници от Министерския съвет.

Той вероятно се е лишил от нея, докато беше подсъдим. Макар да бе оправдан и по четирите дела, които се водеха срещу него, Цонев повече не е имал повод и причина да иска достъп до класифицирана информация, тъй като не е заемал важни дъргавни постове.

Шефът на кабинета на премиера обаче е с висока степен на достъп до държавните тайни, тъй като през него минава цялата документация и кореспонденция на правителството, включително и контактите с министър-председателя и министрите.

За да излязат от конфузното положение, от обкръжението на обитателя на президентството Румен Радев са решили да направят формална врътка с назначението на поста. Той щял да бъде поверен на секретарката на Стефан Янев в президентството, чието име обаче не се радва на публичност. По непотвърдени данни първото й име е Ралица.

Но тъй като дамата няма никакъв капацитет да се справя с тази работа, планират Николай Цонев да остане в сянка, откъдето да продължи да дърпа конците по всички линии в правителството.

Както ПИК съобщи, той е един от конструктурите на второто служебно правителство на Радев и навигатор за възловите назначения в него.

В Министерския съвет обаче били бесни на тази идея, тъй като не знаели как да оформят назначаването на секретарката на високия пост. Причината е, че тя оставала да работи на половин щат в президенството на досегашната си позиция и по тази причина трудовата й книжка се намирала при работодателя й, т.е. при Румен Радев. Не е известно каква заплата ще получава въпросната повишена до шеф на кабинета на премиера секретарка, ако заеме поста.

В президентството и Министерския съвет се чудели и как да потулят скандала с липсващия достъп до класифицирана информация на Николай Цонев, който ще лъсне веднага след появата на секретарката на Стефан Янев в кабинета. Затова в служебния кабинет, дирижиран именно от Николай Цонев, който е и строител на партията на чалгаджията Слави Трифонов, е решил да го остави просто като съветник на служебния премиер Стефан Янев, което не отменя правата му на сив кардинал, а напротив - още повече затъмнява действията му.

 

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това