САМО В ПИК: НСО с горещ коментар пред медията ни за скандала с Христо Иванов - охранявали ли са имението на Доган край Созопол

Политика

САМО В ПИК: НСО с горещ коментар пред медията ни за скандала с Христо Иванов - охранявали ли са имението на Доган край Созопол

77858
на 07.07.2020
САМО В ПИК: НСО с горещ коментар пред медията ни за скандала с Христо Иванов - охранявали ли са имението на Доган край Созопол
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Националната служба за охрана няма нищо общо със скандала, в който беше забъркана по-рано днес от лидера на партия "Да, България" Христо Иванов. Това обявиха от пресцентъра на службата пред агенция ПИК.

препоръчано

Припомняме, че бившият правосъден министър опита днес да нахлуе с лодка в имението на Ахмед Доган край Созопол, но беше спрян от няколко охранители и избутан обратно във водата. Иванов нападна охранителите, обвинявайки ги, че са служители на НСО, но от Службата за охрана категорично отрекоха тези информации.

В официално изявление от НСО обявиха, че обектите, които охраняват са изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО. В изявлението обаче не става ясно дали имението в близост до парк „Росенец“ край Бургас е сред тях.

Проверка на агенция ПИК показва, че Параграф 1 регламентира следното:

§ 1. (1) Седалището на Националната служба за охрана е в предоставения й за ползване и управление обект - публична държавна собственост, с административен адрес София, бул. Черни връх 43.

(2) Социалните нужди на Националната служба за охрана се обслужват от предоставените й за ползване и управление обекти - публична държавна собственост:

1. бази в местността Траката и в Комплекс "Сандрово";

2. Учебно-възстановителен център на язовир "Искър".

(3) (Отм. - ДВ, бр. 100 от 2018 г., в сила от 04.12.2018 г.)

(4) Националната служба за охрана осигурява за сметка на своя бюджет охраната на Стопанство "Евксиноград", Обект "Шабла", Комплекс "Бояна", Авиоотряд 28 и ВИП - "А" Правителствена зала на Летище - София.

Въпросното имение край парк "Росенец" не е сред охраняемите обекти и това беше потвърдено и пред медията ни от пресцентъра на НСО.

"Парк "Росенец" не фигурира в списъка на обектите, които са определени за охраняеми от НСО. Следователно никой няма основания да смята, че служители на НСО са замесени в посочения инцидент. Ако има някакъв скандал, това е дело на политически пърформанс. Ние категорично се дистанцираме от всякакви такива активности", обявиха от Националната служба за охрана пред ПИК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК