Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК: Осман Октай с разкрития за охраната на Доган: Интриги на турските и българските спецслужби забъркват разследване с килъри-менте. Кой и защо заключи Сокола в Сараите и го спря от публични изяви?

САМО В ПИК: Осман Октай с разкрития за охраната на Доган: Интриги на турските и българските спецслужби забъркват разследване с килъри-менте. Кой и защо заключи Сокола в Сараите и го спря от публични изяви?

на 06.11.2018
103001
16
САМО В ПИК: Осман Октай с разкрития за охраната на Доган: Интриги на турските и българските спецслужби забъркват разследване с килъри-менте. Кой и защо заключи Сокола в Сараите и го спря от публични изяви?
06.11.2018
16
103001

Кой заплашва почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да се налага охрана от НСО? Коментар по темата направи един от основателите на Движението за права и свободи Осман Октай. Дълги години Октай е заместник-председател на ДПС. През целия този период е смятан за втория човек в партията на Ахмед Доган и за негова дясна ръка. Народен представител в 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то Народно събрание на България. През 2001 г. е отстранен от ръководството на партията поради редица несъгласия с ръководителя й.

Ето какво разкри пред ПИК Осман Октай:

- Г-н Октай, в понеделник вицепремиерът Валери Симеонов направи публично достояние писмо-отговор на НСО, в което му обясняват, че пазят Ахмед Доган от 2009 г. заради заплаха от чужда държава. Откъде, според вас, идва тази заплаха?

- Връщам се в годините назад, беше през 2011 г. Тогава Иван Костов, който беше редови депутат, зададе въпрос на премиера Бойко Борисов защо пазят Доган, откъде идва заплахата срещу него. Пазя копие от стенограмата. Всъщност го пазят от 2005/2006 г, не от сега. Ще цитирам Бойко Борисов от трибуната, който на 15 юли 2011 г. каза, че по информация на ДАНС има заплаха срещу Доган, тъй като през 2005 г. в Истанбул е създадена бойна група за ликвидирането му. И в тази бойна група участват бивши ръководители на ДПС. Това е отговорът на премиера Борисов, копие от който пазя. Направихме разследване по наши канали.

- Вероятно са визирали вас? Доколкото си спомням имаше нещо, свързано с вашето име, споменават бивши ръководители на ДПС, какъвто сте вие. Какво излезе от това ваше проучване? 

- Оказа се, че това е една измислена разработка на ДАНС във връзка с мероприятие с изселниците ни в Турция, направено заедно с медии от турската и българската страна.

- Кой организира това събитие?

- Аз организирах заедно с журналисти от България и Турция това мероприятие през април 2005 г. в Истанбул. От турска страна координатор на всички наши мероприятия беше Ялчън Кочак, бивша дясна ръка на Тургут Йозал в ръководството на Отечествената партия. 

- А вие тогава вече бяхте напуснали ДПС....

- Да, вече бях напуснал, бяхме разделени с Доган и направих нов политически проект Демократично крило. Готвехме се за Избори 2005 г. и тогава ние, по времето на тези мероприятия, на които присъстваха екип на телевизия Европа, журналисти от София и Шумен, ние събрахме 2-3 хиляди изселници. Готвехме се за изборите като алтернатива на ДПС. Тогава аз бях отседнал в правителствената резиденция в Истанбул, а екипите и членовете на нашата група бяха в съседни хотели. В 3 часа през нощта ми се обади в стаята главният редактор на турски вестник, който отразяваше срещите, и ми каза, че едни важни гости от Турция искат среща с мен.

- В 3 през нощта?

- В този час при мен дойдоха двама души от службите на Турция, които, без да се представят, казаха, че Турция би искала турци и мюсюлмани да не се разцепват в България, за да не остане българският парламент без тяхно представителство. Те изразиха негативно отношение към ДПС, че Доган е човек на службите и на българската мафия, но след като той държал знамето на българските турци, те щели да го подкрепят. 

- Значи те са дошли да ви предупредят...

- Те дойдоха де факто да ми кажат да прекратя мероприятията и аз прекратих всички планирани срещи и събития в различни градове в Турция. Аз и хората с мен приехме това като сериозно предупреждение от турските служби в подкрепа на Доган. И ние се прибрахме в България. И аз оттогава досега не съм влизал в Турция.Фактически турските служби подкрепиха Доган и ни казаха да не им се пречкаме в краката.

Научихме, че Касим Дал, тогава много близък с Доган и Ахмед Хюсеин и др. обикалят из Истанбул, за да призовават към саботаж на нашите мероприятия, с участието на турските спецслужби. И, когато се върнахме в България, разбрахме, че в ДАНС има разработка за едно политическо лице от статуквото, което е заплашено и опонентите трябва да бъдат елиминирани. Установихме, че там са ангажирани ДАНС, охранители и други хора и че едва ли не Осман Октай търси килърска група, която да ликвидира Доган. Неслучайно в тази разработка бе вербуван Ерол Челеби, който в едно предаване беше представен като шофьор на Бърза помощ. А той беше личен охранител на Доган и се говореше, че едва ли не аз съм го наел за килърската група. Неслучайно се изтеглих от политическото пространство. Вие представяте ли си да нахлуят барети за това, че се готвим да убием тяхното съкровище?!

- И отговорът пред Народното събрание на премиера Бойко Борисов визира точно тази група, в която едва ли не сте замесен вие?

- Да, това е тази информация. Аз тогава реагирах много остро в медиите, че тази разработка е измислена, за да намерят начин да употребят Доган. Помните, че в един момент се събраха организации на запасните офицери и направиха "Атака", начело на която избраха Волен Сидеров. Целта беше да се реанимират етническите формации, да се насъска етническата маса и чрез националистическите мероприятия да се мобилизира електоратът на Доган. Изненадващо по това време всичките ни документи за изборите изчезнаха и  българският съд не ни допусна до следващите избори. Това говори, че някой с тези алтернативни разработки предпазваше и реанимираше модела Доган. 

- Но и до днес ли важи тази заплаха за килърската група, за която във времето едва ли са намерени сериозни доказателства. Оттогава са минали цели 13 години.

- Оттогава заплахата явно продължава да е актуална. Ние закрихме партията си. Аз бях убеден, че всички спецслужби са на страната на Доган и ние нямаме никакъв шанс срещу този политически проект на службите. И сега си задавам въпроса откъде продължава тази заплаха? Може би от последния пхроект на Лютви Местан и напрежението, което се създаде от турска страна покрай твърденията за връзки на Доган с кюрдски групи.Така или иначе охраната продължава и до днес и аз винаги съм казвал, че той е най-обслужваният политик в България.За мен бе голяма изненада, че бе приет текст, на базата на който НСО може да пази цивилни лица, които са национално значими за националната сигурност. Този текст беше направен специално за Доган, който се оказа най-ценното съкровище. 

- А може би има и скрити мотиви за тази охрана, такива, които не са видими за широката общественост?

- Помните, че Доган беше разпасал по едно време ситуацията. Ходеше и говореше, че той командва държавата и разпределя порции, за обръчите от фирми и т.н. Той настрои цялото общество не само срещу себе си, но и срещу ДПС. Затова, аз смятам, че службите прецениха, че трябва да го озаптят и де факто охраната от НСО го затвори в Сараите. На практика НСО го поставиха под денонощен контрол, особено след заплахата с газовия пистолет по времето на Конгреса от страна на Октай Енимехмедов, когато Доган беше публично унижен. 

Не съм чувал някой да е виждал оттогава Ахмед Доган в София или из страната на живо (б.р.-снимка на Доган бе публикувана и разпространена от ДПС от среща на лидера с посланика на САЩ Ерик Рубин).

В крайна сметка ДПС е един политически проект за употреба, както и БКП/БСП, които не бива да изчезват. И мисля, че България ще мине още веднъж през БС и ДПС в управлението, за да взриви обществото и да се стигне до нов проект от типа на НДСВ и Царя.  Така че този проект или модел на Доган се пази и от Турция, и от България. 

- Значи да обобщим, реално никой никога не е заплашвал Доган?

- Никой не е заплашвал физически Ахмед Доган отникъде. 

Сподели:
Напиши коментар »
(16)
1
.............ОКТАИ Е ОФИСЕР МА НЕМА ЧЕС !.....ДУГАН Е ВОИНИК БЕЗ ПУШКА !.....А ВИЕ СТЕ ГОВЕДА С РУГА НА ЕЛЕНИ !.......БОРИСОФ Е ВАШИО ЛОВЕЦ !......ЛОВЕЦ НА ЕЛЕНИ !......ПУСЛЕДЕН ИЗТРЕЛ !......ПУСЛЕДЕН ХОРД......НАЧИ АКОРД !..... ПОСЛИ ТИШИНА !.....САМУ СА ЧУИЕ ЛОЛА КААК ПЕЕ НА СТИАНКА МУТАФЗКА.....ША УУМРЕМЕ У ДРУГИО ВЕК !......ТУКА СА ЧУИЕ ФЛЕИТА !......СФИРИ МАРКУФ !......ИДЕ АРАП !......ВИКА МАРКУФ ТЬИ УТ КОИ СИ ?......ОН ВИКА УТ МУУУДИ БЛУЗ !......ЛЕЛЕ !......ЛОСТ ХОРД !......ИЗГУБЕН АКОРД НАЧИ !......КОИ ЗНАИЕ ЗНАИЕ !.......
3
.............КУГА НИЕ САВЕЦКА USA СМЕ ЖИВЕЛИ МА ЛАИФ У 35 ДАРЖАВИ НЕ МОЕ СМЕ УТ БКПЕ !.....ВИЕ СТЕ РОДЕНИ КАМУНИЗИ БЕ ГОВЕДО !.....КОМУНИЗ ДОООЛЕН !.......А ДА ЖИВЕЕЕ ВИСКИ ЛОНГ ДЖОН !...../НЕ ГУ ЗНАИЕШ БОЗАЖИЗКА К.УРВО !.....
5
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
6
ЗАТОВА Е ПРАВ ОКТАЙ! ЗАПАСНИТЕ ОФИЦЕРИ НА ДС СЪЗДАДОХА АТАКА И ВОЛЕН СИДЕРОВ ЗА ДА СПЛОТЯТ ЕТНИЧЕСКИЯ ВОТ И ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДПС А НЕ ДА СЕ РАЗПИЛЯВА....!!!
8
ДО ПЪЛНИЯ И ЗАВЪРШЕН ОЛИГОФРEН -НОМЕР 7.....ТИ СИ ПРОСТО БЕЗПОЛЕЗНА ГНИДA И ВЪШКA !!!ЖЕСТОКО НАКАЗАН ОТ СЪДБАТА БЕДНЯК!!!
9
...аптал Дуган, да бе се избили тогава/1989,(знае градът, няма цитирам аз, а вие сега в парламента сте били или не родени, а някои родени по на пубертет възраст и ...)`` та сега може би,, що не,, да живеем по окей от преди, а сега някоя с години удряни, а други целунати от Аллах и Бог . несправедливости по всяко време е имало и .., на думи може би, но на дела - н и к о г а , сполай Бог, прости им, прощаваме им`` , неблагодарности, животното по умно от човека вече
10
Не желаем да слушаме негативни неща за философа Ахмед Доган, Много знаем, макар и не от системата , не ченгета, а в действителност, а то е ... живях в един вход, на друг етаж с дпс депутат, името му няма да ви напиша, а той един мандат и знаете ли защо, Ахмед Доган, защото нито веднъж не бил се изказал в Парламента, това лошо ли е, а и от семейството му не чули нито злоба, нито лоша дума за него, така че по-малко изказване за Господина, който ви направи Хора, Хора с голямо Х, а сега плюете срещу него, капка срам нямате ли бе български мюсюлмани, какво искате от г-н Доган, вие политиците ако не, обикновените мюсюлмани т.е. малцинствата си го харесват, а и имаме в София, живял е сега не знаем г-н Доган, в един блок, с Иван, така му е истинското име, само похвали за Ахмед Доган, не съм негов защитник, но на живо сме го виждали, Той дойде и всички размирици ... От една страна бяха те, малцинствата, а от другата накарани от партийни секретари, комсомолски да ходим на сила, да викаме, не на нас, все пак всички сме хора, те вършат черната работа, а вие сгрешихте, а къде, защо дедите ни са през 18 били зидари, а сега казват, че българинът не е зидар, визирам там евроком ии другата там кабелка на професор Вучков, той вучков да каже, защо и кой направи, или всичкият товар да падне на г-н Дуган, малко милост, малко съвест нямате ли български турци политици, Малки сте на години, простено ви е, но не мога да ви простя, дето хулите и обиждате човека с голямо "Ч", господин Ахмед Доган, очевидци сме, цял роман, но не съм еродиран, а неук човек, и затова сведете глави и замълчете за ХИДРОИНЖЕНЕРЪТ Г-н Ахмед ДОГАН, както страдаме ние, така страдат и те, във Великобритания и Германия, или само са добри, че черната работа, а след това можем всичко срещу тях, помия да изсипваме, за обикновените турци говорим и пишем, това са честни хора, дори и примери, навремето оставили в един регион от техните чанта, и след време чантата стояла непокътната, това не ли ви говори нещо, честни са, а и обичат както вие обичате ОП, така и те господин Ахмед Доган, и не ги пъдете да си ходят в Турция, би трябвало някои си християни, защото те са дошли на тези земи, но са ги приели добродушно, заедно работиха, заедно деляха залъга си, дори си помагаха за много неща, но .... не на национализма, независимо от коя страна, защото те са лекари, медицински сестри, учители, журналисти, аптекари, зъболекари, софия не е провинцията и те ако отвърнат като оп, какво става с малко останалите християни, защо трябва те да отговарят и да страдат за грешките на някои си националисти български, а г-н Доган е умен, много умен, за разлика от мнозина български депутати, може да сме прости, но сме обективни, а и много сме видели, по автобуси, по влакове, кво ставаше с тях, и не трябва, и те са хора, добри хора, трудолюбиви хора, честни хора, интелигентни хора,
11
Винаги чета интервютата с този честен човек, Той е извор на информация, която не бива да се подценява!!!:) Обективно погледнато Дог.ан е постоянно ун.ижаван от Служб.ите и свидетелства за това има как охр.аната му дирижира, Личния му живот, примерно: Д.оган грабва лъжицата за супа, а охраната го б.ие през ръцете Му, спира го и първо се проверява храната Му, а после Му разрешават да обядва на брега на морето..., т.е., Той не може да мигне без съгласието на Н.С.О,, Службата на Бившите съветници на Бай Т.ошо в Президентството, свързани с В.оенно Контр.раз.узнаване. Де факто спл.@шването на Д.оган беше ювелирна ак.ция на Сл.ужбите и вкарването му в Луксозен К.афез на брега на морето!:)
12
Някой спомня ли си Георги Вълканов, стожерът и сянката на Ах.мак Дог.ан?!:) Някой спомня ли си към чии служби принадлежеше Вълканов и колко беше важен грифът”Строго секретно” за Бившите съветници на Бай Т.ошо в Президентството?! А отчисленията, които въпросният господин осигуряваше на Д.оган?!:) Ама Воен.но Котр.раз.узнаване съм сигурен, че не се асоциира по никакъв начин с онзи Г.азов пис.толет, а и почеркът им е зас.екретен, а пък Вълканов служител ли им беше?!:) Старото правило за Моркова и Тоягата е в сила, но съд.ействието на Т.урските служби, изненадва, а това означава, че в Ен.ергийния, Земеделския и Туристическия сектор всичко е поделено с Юж.ния ни съсед на ниво Прав.ителства в България и докато има какво да се разкоства и възможност да се усвояват Европроекти, всички ще кротуват, а моето Визионерство ми сочи Мисълта: още 2 до 8 години Етн.ически м.ир, а след това, Контр.@бан.дния, Ориенталски Триумвират ще се разпадне и тежко и горко на Бъл.гария след всичките Вакханалии на Вождовете Й!!! Мъчен анализ!!!
13
ПОНЕЖЕ МИ СЕ ПРАВИШ И НА ШЕКСПИР:NATEB VUSTATA IVGASA NONSTOP FOREVER
14
отговор на коментар
УТРЕ Е 7-МИ НОЕМВРИ - ДЕНЯТ В КОЙТО САВЕЦКА НАКЛЕЦА ЕВРОПЕЦКА! ТА ИСКАМ ДА ПИТАМ ЩЕ ИМА ЛИ МАНИФЕСТАЦИЯ И КОЙ ЩЕ ДАВА ПЛАКАТИТЕ И ПОРТРЕТИТЕ? БАЦЕ, КОРНЕЛИЯ, ДОГАНЕЦА, ВОЛЕНЧО, КАРАКАЧАНЕЦО ИЛИ ВАЛЕРКАТА? ИЛИ САМИ ДА СИ ГИ РИСУВАМЕ?
15
Османе, и ти си едно тъпо от миналото ни милиционерче, което е оцелявало основно от клевети. Това ти е било основно професията. И сега ходиш да лаеш по медиите врели-некипели. Турците обикновено са добри и честни хора, но като всяко стадо си има и мърша като теб. Как така и като какъв си разбрал, че в ДАНС има разработка за еди какво си. На кого ги разправяш тези глупости? Ти просто си един нает интригант и нищо друго. Правилно, че турските служби посред нощ са те сиктердосали да си вървиш в България и там да си интриганстваш колкото си искаш, което и правиш.
16
АХМЕД ДОГАН ДЕЙСТВИТЕЛНО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЦЕНЕН И КАТО ПОЛИТИК, И КАТО УМЕН ЧОВЕК. ВСИЧКИ ГЛУПОСТИ, КОИТО ПИШАТ ЗА НЕГО СА ОТ НЕКАДЪРНИ И НЕ УСПЕЛИ ХОРА.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13401
архив

Малко момче пита майка си:
– Мамо, а ягодките са червени нали?
– Да моето момче.
– С черни петънца?
– Е, има и с черни петънца.
– И с мустаци?
– Ох, пак ли се нагълта с божи кравички?!

няма нови новини
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
сега
1397
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Как Корнелия и Киро подават/не подават оставки (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Кафето помага в борбата с рядко генетично заболяване
x