САМО В ПИК: Паднаха ВСИЧКИ ТАЙНИ за новия служебен премиер Горица (СНИМКИ)

Акценти

САМО В ПИК: Паднаха ВСИЧКИ ТАЙНИ за новия служебен премиер Горица (СНИМКИ)

995182
на 10.08.2024
САМО В ПИК: Паднаха ВСИЧКИ ТАЙНИ за новия служебен премиер Горица (СНИМКИ)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Паднаха няколко тайни за новия служебен премиер Горица Гърнчарова-Кожарева!

препоръчано

Нейната наситена професионална биография ПИК публикува по-рано днес, но що се касае до личния й живот - дори "Гугъл" няма информация за избора на Румен Радев, върху чиито плещи падна нелеката задача да изведе страната ни до поредните предсрочни парламентарни избори.

Днес преди обед на "Дондуков 2" Горица Грънчарова прие номинацията за служебен министър-председател от президента, а той й възложи да състави служебно правителство до 19 август.

Една от мистериите около зам.-председателя на Сметната палата бе годината, в която е родена, тъй като из интернет досега бе посочена само рождената й дата. 

Горица Грънчарова-Кожарева е родена на 9 април 1966 година в разложката болница, научи Соня Колтуклиева. Израснала е в село Годлево, където продължава да живее майка й, която е вдовица. От село Годлево е родословието и на бившия главен прокурор Иван Гешев.

Посочената за нов служебен премиер е съпруга на бившия член на Висшия съдебен съвет от прокурорската колегия - банскалията Михаил Кожарев, който се е пенсионирал миналата година. Кожарев обаче е вторият й съпруг. Преди години Грънчарова е била омъжена за бившия кмет на Банско Петър Байраков, от когото има дъщеря.

Иначе за Михаил Кожарев бившият главен прокурор Никола Филчев казва, че е добър професионалист и честен човек. Като главен прокурор той го е назначил за прокурор в София.

След кратък период Михаил Кожарев напуска и става адвокат, когато отново се връща в прокуратурата е избран за член на Висшия съдебен съвет от професионалната квота.

Ако бъде избрана от Народното събрание, Горица Грънчарова-Кожарева ще бъде едва втората жена, заемала премиерски пост в България. Първата е Ренета Инджова, която също бе служебен министър-председател. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК