Вход
София
Времето в София 21 o C

САМО В ПИК! Патриотът Александър Сиди с горещ коментар пред медията ни за новите цени на тока и парното: Енергийните дружества трябва обстойно да мотивират исканията си

САМО В ПИК! Патриотът Александър Сиди с горещ коментар пред медията ни за новите цени на тока и парното: Енергийните дружества трябва обстойно да мотивират исканията си

на 01.07.2018
38040
33
САМО В ПИК! Патриотът Александър Сиди с горещ коментар пред медията ни за новите цени на тока и парното: Енергийните дружества трябва обстойно да мотивират исканията си
Автор: ПИК
01.07.2018
33
38040

Днес КЕВР обяви официално повишаването на цените за тока и парното. Не липсваха и недоволни граждани, които протестираха под прозорците на регулатура. Въпреки, че темата се обсъжда от дълго време и се отлагаше, от днес вече влизат в сила нови цени. Агенция ПИК потърси за комент Александър Сиди от ВМРО-Обединени патриоти, който е и член на енергийната комисия към парламента. Пред медията ни той коментира горещата новина за решението на КЕВР за повишаване на цените на електрическата и топлинната енергия.  

Интервю на Васил Георгиев

- Гн-Сиди, коментарът Ви за решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за повишаването на цените на електрическата и топлинната енергия и как това ще се отрази на крайните потребители?

- Трябва да се запозная по-подробно с решението за по-обстоен коментар.  За съжаление, както всеки път, повишението на цените няма как да не се отрази и на обикновените граждани. Друг е въпросът за конкретните мотиви на  Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за това решение. Както и преди съм казвал, дори увеличение с 0,001% не е приятно за българския гражданин и то няма как да не се отрази на поскъпването на живота му като цяло. От Комисията твърдят, че цената на газа се увеличава и на базата на това трябва да поскъпне и топлинната и електрическата енергия.

- По-сериозен е скокът на топлинната енергия...

- Да. Далеч по-неприятно е увеличението на топлоенергията, заради по-високия скок на това увеличение. Доста е неприятно, но трябва да се съобразим с условията на пазара. Надявам се от енергийните дружества да имат наистина сериозна мотивировка за новите цени. Аз лично ще попитам за конкретните мотиви на отделните разпределителни дружества за съответната цена, която искат. Какво е наложило да искат такава цена.  Защото ние патриотите винаги сме се борили за прозрачност и яснота.

- Както очаквате като обяснение?

- Надявам се да обяснят какви точно инвестиции са направени от съответното дружество, на базата на което предлагат и новата цена, и да докажат, че наистина имат нужда от тази нова цена. Дано за след 1 януари да се спре с тези скокове. Можем само да поискаме обяснение за формирането на тези цени. Увеличението обаче си остава факт.

- От ВМРО искате промени в закона, които биха дали по-голяма защита на полицаите. Мотивите ви?

- За искането на ВМРО за промени в закона, даващи по-голяма защита на полицаите, мога да кажа, че желанието ни е да дадем възможност на българския полицай да не се чувства безпомощен, а да повярва в държавата. Да не се притеснява, че разни псевдо правозащитни организации ще го изкарат виновни за това, че просто си изпълняват задълженията и че прилагат законите. Мотивите ни за такова искане са много.

Пресен е случаят в Ботевград. Не може срещу полицаите да се хвърлят камъни и дърве, а след това, разни правозащитници да защитават тези, които са атакували служителите на реда и виновни да излизат полицаите за това, че си вършат задълженията. Вижте как стоят нещата в Гърция, във Франция. Там виждаме, че когато се случват безредици, се използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да се въдвори ред. Веднага трябва да уточня, че не говоря за протести, в които има политически искания. Става дума за такива ексцесии, като случилото се в Ботевград. Като пример в другата посока, веднага ще ви припомня и случилото се преди години пред Парламента, когато полицаи наистина превишиха правата си. А разни правозащитници разглеждат и двама примера под общ знаменател, като превишаване на правомощията на полицията.

Ясно е, че сред полицаите има притеснения при ситуации, като тези в Ботевград. И те идват не заради закона, а заради това, че един куп правозащитни организации защитават тези, които ги атакуваха с камъни и дърва. Искаме полицаите да вършат спокойно задълженията си и наистина да вярват, че вдъхват уважение и респект. Да знаят, че държавата наистина е зад тях и им помага да си вършат професионално задълженията, че са защитени.

Нужно е да се работи за засилване, за подобряване на имиджа на полицаите. За издигане на авторитета им. Това искаме от ВМРО.

 

Сподели:
свързани новини
Александър Сиди: Войната е в Европа, не можем да го скрием Александър Сиди: Войната е в Европа, не можем да го скрием
От много време се говори, че войната буквално е в Европа,...
на 23.03.2018
ГОРЕЩА ТЕМА! Патриотът Александър Сиди за името на Македония - кога България ще се намеси в него ГОРЕЩА ТЕМА! Патриотът Александър Сиди за името на Македония - кога България ще се намеси в него
Не сме мълчаливи като държава и това е опитът за решаване...
на 25.05.2018
Напиши коментар »
(33)
1
Успех №1: От 1 юли токът поскъпва с 2%, парното със 7%, топлата вода със 7% и газът с 10,81%; Успех №2: И втората тръба от „Турски поток“ пое към турския, а не към българския бряг (затова г-н Борисов не остана втори ден в Русия, а биде изритан още на първия ден и биде здраво наложен с нагайката, както руснаците обичайно постъпват със слугите си); Успех №3: Цената на дизела в Македония е 1,56 лв./литър, а в България е 2,28 лв./литър. Разликата в цените се дължи на това, че в България дизела се произвежда от руската рафинерия край Бургас, а в Македония няма рафинерия. Въпреки това, руската рафинерия край Бургас е все на загуба и не плаща данък печалба. (Съпругът на г-жа Корнелия Нинова е на заплата в рафинерията, а в пристанището на рафинерията – „Росенец" е построен един от сараите на Доган. Освен това, г-н Бойко Борисов и г-н Валентин Златев играят заедно карти повече от 35 години.)
2
Патриотите тепърва щели да питат дружествата какво е наложило исканията им за такова повишение. А бе, ей, льольовци, къде бяхте досега? Ами те дружествата преди повече от един месец ги поискаха тези цени, защо не ги попитахте тогава? Или само на приказки да се докараме как мислим за народните неволи?
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Здравейте дано да умрете....
6
Току що пенсията ми скочи с 3.8 лв и с последвалите увеличения може и на минус да изляза .Все едно е както по ТВ показват скок назад .
7
на ЕГ,унищожение на НАРОДА.Ясно,точно.
8
„Що се косиш, бате Бойко? Дай да се комбинираме: ти можеш да си купиш остров, ама не искаш, аз не мога да си купя остров, ама искам. Що не ми го подариш?
9
отговор на коментар
Цените на горивата в БГ са такива защото сме в ЕС и са такива изискванията за акциза. Сега като вкарат и Македония в кошарата и там ще станат такива
10
И това ако е увеличение н атока - с ЦЕЛИ 2%.... Абе изроди червени!!!!! .. По цял ден триете като изоглавени картончета от лотарията за по 5 лв. едното, ама за 2лв.увеличение на тока оревавате орталъка. Гадна , ненаситна и злобна пасмина от изкукали пенсионери и платени форумни мрънкалници !!!!!
11
А младото еврейче -патриот ще си купи ли поне един бял манастир , докато е депутатин ?
12
Защо наистина не напишете колко пари дават изкукалите пенционери и чукундурите на пеевските лотари с картончетата. Сега същите диванета се жалват че тока и парното поскъпва. Или да се оплачат на другарите от БСП с дебелите гушки и още по дебелите банкови сметки натрупани по време на червената приватизация , които мазно и успешно ги залъгват вече толкова години .
13
Какъв е тоя Патриот с това име - Сиди ?!? Явно е Баш патриот!
14
След Контрера и Сиди очаквам за местни патриоти да бъдат назначени и изроди като Флопи или чист гоз като черкезкия помачор Валерий
15
Големите свинчета са няколко Пеевски Боко,Цацата,Кралев..няма да може да ги превoзи нормален самолет ако тръгнат заедно някъде по чужбината-трябва да викат товарен
16
Патриотът СИДИ?????? Какъв е тоя СИДИ????? Сиди Ел Хуари или Сиди Ахмед ал-Тиджани? Какъв патриот, алжирски, марокански, или сефарадски? Имаше едно време един лаф "п-ч от Мароко с д-пе широко", искам да знам какъв патриот е това недоразумение или да речем е еврейче????????????? М?????? Да не кажат утре шкембепатриотът от МВРО Хасни, Мимун, Халед, Кадер, Отман, М`хамед, К`рим ще построи третата кабинка в Кресна??? А, бе палаячофци?
17
Кога ще бъде обявено имотното състояние извън България на КОМУНИСТА Иван Иванов - директор на КЕВР? Същият е вярно куче и на циганина Иван Костов.
18
Токът,горивата,водата и храната е нормално да "скачат“!Инфлацията е факт повсеместно! В белите държави наред с инфлацията,растат и заплати и пенсии.Нали за това в парламента ви пратихме.....а то,с шум се занимавате!???Аман от патрЕоти,и сволоч подобна!
19
Аз съм евреин, но член на ръководството на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт. Да ме наричат фашист, е обидно за баба ми и дядо ми, които през 40-те години на миналия век са били товарени във вагони за лагерите на смъртта.
20
На всички зомбита гробаджии !!!
21
19) Ми, пелерас юдеофащистки и подлогъта на щева на ена щкембепарцалноченгеджийскосемейнослугинажна тъмпащка псевдопартийка с име за адет, отпадъко Сиди !!!!!
22
Патриотизмът е първото убежище на негодниците.
23
Шибани герберастски помияри! Токът в Румъния поевтинява с около 3,5% от днес !!!!
24
Защо да е патриот този човек ? Какво му е патриотското ? В какво му се изразява патриотизма ? Мишок попаднал случайно под светлината ,а вие го определяте като патриот.Не се излагайте.
25
КАКВИ СА ТЕЗИ ПАТРИОТИ С НЕ БЪЛГАРСКИ ФАМИЛИИ ? НА КАКВИ НИ ПРАВИТЕ ? ТЕ ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТ ?
26
Бр. Бойко!Удри!
27
На село ще лумнат гуми.Скоро и в града.Тогава ще видите кое е по ценно-цената на топлото или въздуха,който дишаме.Много сте тъпи бе управници.Аз знам,що ти правите тези нещица-щото ако всички минат на ток-системата няма да издържи и ще се срине.Ами газа?Що не го намалите та да дишаме по чист въздух поне-ама йок-много сле и за това по добре да се тровим и мрем по бързичко.Колкото по малко-толкова по малко и главоболия,ама отде ще идват заплатите ви тогава???!!!
28
ПартрЕотите нали казаха,че докато са в това правителство,няма да допуснат повишение на цените на тока!Абсолютни кретени!!!
29
Не сте патриоти, а предатели щом крепите това престъпно правителство. Вие, така наречените патриоти нямате нито принципи, нито достойнство, което да защитавате.
30
предатели на родината-"патриоти"
31
Искали увеличение на тока. ами и аз искам по-голяма заплата,ама няма държавна комисия да я одобри, не се наядоха дано да им приседнат тия пари
32
КОГАТО НА ВАРНЕНСКОТО ПРИСТАНИЩЕ АКОСТИРА ТУРИСТИЧЕСКИ ЛУКСОЗЕН КОРАБ,ПЪЛЕН С ПЕНСИОНЕРИ ОТ ГЕРМАНИЯ,САЩ И ДР. ГИД ДА ГИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДА НЕ ХОДЯТ В ГРАДА,ЗАЩОТО....БУЛГАР-БАНДИТ, Е КАКВО ДА КАЖЕМ ПОВЕЧЕ.БЪЛГАРИЯ Е ИЗВЕСТНА ,КАТО УЗАКОНЕНА БАНДИТСКА ДЪРЖАВА....ПОЗОР.
33
КОНКРЕТНО КЪМ ГОСПОДИН СИДИ- ЗАЩО ВСЕЧАКАМЕ ДА СЕ СЛУЧИ "НЕЩО" и ТОГАВА ДА ТЪРСИМ ПРИЧИНАТА. ГОСПОДИНА КАТО НАШ/НАРОДЕН/ ПРЕДСТАВИТЕЛ А ОЩЕ ПОВЕЧЕ И КАТО ЧЛЕН НА ЕЛ.КОМИСИЯТА В ПАРЛАМЕНТА-СЕГА ЩЯЛ ДА РАЗГЛЕЖДА МОТИВИТЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА. ЗАЩО ! ! !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

На един полицай му се родили близнаци. Колегите го питат:
- А как ги различаваш?
- Елементарно - по отпечатъците от пръстите.

няма нови новини
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
сега
2312
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
10 неща, с които родителите съсипват брака ви
x