Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК! Патриотът Искрен Веселинов с взривяващ коментар за бъдещето на споразумението с ГЕРБ и циганската престъпност: Коалицията е стабилна и никой не говори за развалянето й!

САМО В ПИК! Патриотът Искрен Веселинов с взривяващ коментар за бъдещето на споразумението с ГЕРБ и циганската престъпност: Коалицията е стабилна и никой не говори за развалянето й!

на 19.08.2019
49328
19
САМО В ПИК! Патриотът Искрен Веселинов с взривяващ коментар за бъдещето на споразумението с ГЕРБ и циганската престъпност: Коалицията е стабилна и никой не говори за развалянето й!

Преди броени дни България отново беше потресена от нечовешки жестоко престъпление - изнасилването и убийството на малката Кристин в сливенското село Сотиря. Извършителят е 21-годишният циганин Мартин Трифонов, който е без образование, без работа и се препитавал с дребни кражби. След арестуването му, той призна вината си и целият процес срещу него ще премине по съкратеното производство, което пък автоматично означава, че Мартин няма да остане в затвора доживот.

В същото време от няколко години насам, от ВМРО настояват за промяна в НПК в частта, касаеща съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления.

Агенция ПИК потърси за коментар заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов, който е и съпредседател на парламентарната група на "Обединени патриоти". По темата за циганската престъпност и мерките срещу нея, както и по горещи политически въпроси, с него разговаря Ивайло Атанасов: 

- Г-н Веселинов, България беше потресена за пореден път от жестоко престъпление - изнасилването и убийството на 7-годишно дете, извършено от представител на циганския етнос. Докога ще ставаме свидетели на такива зверства?

- Безспорно дотогава, докато държавата не осъзнае, че има системен проблем с маргинализираните общности и трябва системно да го решава. В това отношение мисля, че вицепремиерът Красимир Каракачанов, даде своя принос с една цялостно разработена концепция, която да се справи с тази маргинализация.

Между другото, на практика от такива екземпляри - и в това убийство, и доста други убийства можем да изброим, които се случиха през последните години, тотално липсва човешкият образ. Има едно оскотяване и озверяване, което очевидно трябва да ни притеснява като общество. 

- Мерките срещу циганската престъпност, които ВМРО поиска и концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов, срещнаха широко одобрение и бяха радушно прието от обществото. Кога реално можем да очакваме първите резултати?

- Аз искрено се надявам в дневния ред на Министерския съвет да бъде включено гласуването на концепцията. На база на нея на практика започва да се градят тези държавни политики и съответно да се формират тия политики на органите на власт, които да доведат до промяна изцяло в поведението на тези маргинализирани общности.

Наред с това ние сме предлагали редица законодателни промени, които биха могли да запазят чувството за справедливост в хората. Една от тези инициативи беше отпадането на т.нар. съкратено съдебно следствие за случаите, които са завършили със смърт.

- Как трябва да се промени кодекса според вас?

- В такива случаи не би било редно, особено когато имаме такива зверски изстъпления, да се позоваваш само на признанията и съответно на процесуалната икономия на време, за да намалиш с 1/3 присъдата на тези изверги. Имаме случаи, в които ползвайки се от тези намалени присъди и работейки в затвора, показвайки добро поведение, 15-20 г. такива хора излизат и убиват повторно.

Това е един проблем, който също трябва да бъде коментиран. Ние сме го говорили с колегите от ГЕРБ. Стигнали сме до някакво мнение, че би следвало нещо да се промени. Все още не можем да срещнем позициите си в конкретната промяна и вероятно една от първите ни инициативи след парламентарната ваканция ще бъде да поканим представители на научната общност - става дума специално в областта на наказателното право, и да потърсим решението на изхода от този парадокс със съкратеното съдебно следствие така, че хората да не остават с впечатление, че подобни престъпления остават почти безнаказани.

- Коалиционният ви партньор и лидер на НФСБ Валери Симеонов изказа мнение, че е възможно разваляне на коалицията с ГЕРБ. Как ще коментирате думите му?

- Аз лично не прочетох това в думите на г-н Симеонов. По-скоро г-н Симеонов каза нещо, което ние още преди лятната ваканция заявихме - че трябва един преглед на проблемите и съответно политиките на държавата и промяна в някои посоки.

- Тоест не става дума за разваляне на коалицията, а за преглед на изпълненото? 

- Вие помните, че веднага след европейските избори, от ВМРО заговорихме за ревизия на коалиционното споразумение, ревизия като неизпълнени теми, които са записани в това споразумение преди всичко. 

Същото говори и г-н Симеонов. Той каза, че трябва да неработещите политики да се поправят и аз няма как да не бъда съгласен с пободно становище.

Във всеки случай, веднага след парламентарната ваканция, може би това ще бъде едно от първите действия на "Обединени патриоти" - искане за съвместна среща с ГЕРБ и преглед на нещата, които се случват в държавата.

Сподели:
Напиши коментар »
(19)
1
Тия мижитурки патриотите,голям страх ги тресе,да не падне правителството,че после няма влизане в НС,след тоталните лъжи,които наговориха и натвориха!!!!Едно от обещанията беше да се преборят с циганската престъпност!Мандата е преполовен,а нещата са още по-зле от преди!Незаконните къщи щяха да бутат!Е бутнаха две,три за пред телевизиите и това беше!За заплатите и пенсиите да не говорим!За милиардите за изтребителите също!Гласувал съм за тях,но вече грам не им вярвам!Идват избори затова се активизират,както за Евроизборите!Ха вижте какво говориха преди Евровота и какво свършиха след него.......Та и сега същата работа!Бля,бля,бля!
2
Интересно как говори за липса на човешки образ, като той самият няма човешки образ и е действал и се е изказвал по най- нечовешки и антихуманен начин. Откакто е във властта това се вижда и се помни, документирано е отвсякъде . И очаква да го величаят и да го следват. Горко на близките му също, но и на нас нещастната рая, която му изкарва тлъстите пачки.
3
Патриотите го дават ербап само срещу роми,обратни, клошари, мюсюлмани. Дойде ли време да са мъже срещу Дебелия, набързо цапат гащите. Жалка картинка. Палячовци
4
Оставка и народен съд за болшевишките фракции на ДС НФСБ и ВМРО,съсипаха и ограбиха народа .
5
Изказва се тоя със заявката за говорене със ГЕРБ. Тия сега се сетиха, че трябва нещо да направят. Идват избори и започнаха да пълзят. То не бяха обещания, но няма никакви изпълнения. Някой друг е виновен за тяхното неизпълнение. Пълно с калинки. Вече не ви вярваме.Голяма част от хората вече не могат да свържат двата края, а престъпността ......... Иначе бодряшко говорене.
6
ОСТАВКА
7
ВМРО просто са прелъстени и изоставни? Всички патерици на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ са доста износени, а бебето реве, че иска още да продължи да цица !!! Всичко останало са предизборни стойки и чалъми за пред мат'ряла, които доказано си кълве на гола кука, че за някой може и да е за последно !!!
8
Каква е разликата, между червения комуняшки импексов кмет изнасилвач Евстатиев, и тоя миризлив мангал. Дори червения болшевишки кмет е по виновен, че е напил момичето, докато мангала е бил пиян! Импексови комуняци и мангали, са на път да затрият китната ни държава. Тоя народ е грабен и насилван от тая болшевишко-мангалска пасмина, както османлия не го е грабел и насилвал. Никоя друга държава не може да успее и да върви напред, с толкова много крадливи комуняци и цигани на глава на населението, както е у нас!!
9
Патриотите да траят и да лапкат всичко каквото могат, че повече може власт да не видят.
10
Слави Трифонов: Всичколози, говорете си, пишете си, мислете си, аз ще си правя това, което съм казал
11
Поапднах на една книга , в която има изповедта а един герй циганин и много ми хареса описанието как средновеквна европа са решавали циганския върос . Няколко цитата: – Дори да ти отговоря, не бива да вярваш и на една дума, казана от мен. Сун Дзъ твърди, че първият принцип във войната е измамата. Повярвай ми – всички цигани лъжат. – През 1589-а в Дания въвеждат смъртно наказание за циганските главатари – продължи да разказва Раскол, скръстил ръце. – Петдесет години по-късно шведите решават да обесят всички мъже цигани. В Моравия режели лявото ухо на циганките,циганките, в Бохемия – дясното. Архиепископът на Майнц призовал всички цигани да бъдат екзекутирани без присъда, защото начинът им на живот е забранен. През 1725 година в Прусия приели закон, съгласно който без съдебен процес умъртвявали всички цигани над осемнадесет години; по-късно променили закона – възрастовата граница паднала до четиринадесет....
12
отговор на коментар
На мен ми хареса,как Дракула се справил с нахлулите цигани в Трансилвания!Войската му обградила мангалите,и той разпоредил тримата водачи на циганите да бъдат сварени живи.След което накарал мангалите да ги изядат.После 3 века след Дракула,циганин не стъпил в Трансилвания.
13
Колко мозъчни гънки има Цветко Христов от фейсбука? До колкото се вижда от коментарите му едната гънка му служи да пази равновесие, а втората да плюе по дрегите коментари и да обижда. Злобар.
14
При война първата задача на всяка армия е да се справи с вътрешните врагове, а след това да се насочи за битка с външните. Така ще стане и в България, нека само войната започне и Господ да е на помощ на вътрешните врагове на България...
15
Явно Валерката се " изпуска" , мокри сънища може би !
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Браво на ДРУГАРИТЕ от НКВД НЕ СПЯТ но Не могат да сменят СПОМЕНИТЕ след 09.09.1944 г. А МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ ПО–ГОЛЯМ РОМАН от ''Война и мир''и ''Под игото" взети заедно и ТОВА Е ОТГОВОРА на УЖАСТНИЯТ СИБИРЯК от ком 14 КОИТО ДАЖЕ НЕ ВЯРВА ВЪВ ГОСПОД.......????
18
При кресливите "патриоти" от вмро,осирането е тотално,но те казват,че миризмата идва от друго място.
19
СЕГА Е МНОГО ВАЖНО КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ НА НЕГОВА СТРАНА ПЕНСИОНЕРИТЕ.ТЕ СЪЩО СА ГОЛЯМА АРМИЯ ОТ БЛИЗО 2,2 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРА.МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ГИ ИЗЛЪЖЕТЕ КАКТО ГО НАПРАВИ В МРО!ДЕБЕЛИЯТ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК!ТОЙ ИЗЛЪГА СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ И ПО-ТОЧНО ПЕНСИОНЕРИТЕ,ЧЕ ЩЕ ПРЕИЗЧИСЛЯТ ВСИЧКИ ПЕНСИИ С ПРОЦЕНТА НА ВДИГАНЕ НА МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ.МИНИМАЛНАТА ПОВДИГНАХА С 25%,А ОСТАНАЛИТЕ С "0%".ТАКА СЕ НАРУШИ ПЕНСИОННИЯ МОДЕЛ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16364
архив

Баща отива да прибере сина си от детската градина. - Кой е вашият?- пита възпитателката. - Няма значение. Нали утре пак ще ви го върна.

няма нови новини
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
сега
2350
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Синът на подсъдимия олигарх Миню Стайков заби щерката на разстреляния висаджия Нарциса
x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - На Близнаците ще им върви по вода в службата, лъвовете да не поемат рискове
x