САМО В ПИК! Писателят Христо Стоянов разби речта на Радев: Президентът обяви старта на предизборната кампания на БСП. Този човек няма бъдеще, той тотално се компрометира

ЧАС ПИК

САМО В ПИК! Писателят Христо Стоянов разби речта на Радев: Президентът обяви старта на предизборната кампания на БСП. Този човек няма бъдеще, той тотално се компрометира

566145
на 15.01.2021
САМО В ПИК! Писателят Христо Стоянов разби речта на Радев: Президентът обяви старта на предизборната кампания на БСП. Този човек няма бъдеще, той тотално се компрометира

Обръщението на държавния глава Румен Радев към нацията, което той произнесе вчера и в което най-същественото бе обявената дата на изборите - 4 април, предизвика светкавични отзиви - на политици, общественици, в социалната мрежа. 

препоръчано

Специално за ПИК писателят Христо Стоянов коментира речта на Радев

- Господин Стоянов, в своя пост във Фейсбук по повод думите на държавния ни глава вие заявявате: "Президентът на Народна Република България, пардон, на Република България обяви старта на предизборната кампания на БСП". Толкова ли са очевадни предизборните му намерения?

- Действията му са точно като от времето на Народната република. И както е тръгнало, скоро и Щатите щяха да станат "народна република", имайки предвид начина, по който ги поведе Тръмп. Но явно той е взел тертип от нашия човек - размахвайки юмрук. Нашите тук още продължават с "протестите" - и едно попче се размотава още.

- Какви са ви прогнозите за изборите -  президентът ще направи ли своята "червена" политическа заявка в действителност? 

- Аз не смятам, че този човек има бъдеще вече. Той наистина тотално се компрометира. Тотално! Особено с тази предизборна реч. Защото днешното му изявление беше тип предизборна реч, като откриване на предизборна кампания. С всичките атрибути на предизборната реч. Много ми се иска преди изборите да бъде публикуван задължително с указ (но не на президента явно) разказът на Марк Твен "Кандидат за губернатор". В него той казва - аз се кандидатирах и във вестниците веднага обявиха, че съм бил крадец, измамник, посочиха се и хора, които съм измамил и т.н. Но какво беше изумлението ми, когато при последната предизборна реч, в краката ми се хвърлиха девет сополиви деца, от всякакъв цвят, които бяха подучени да се впуснат на трибуната, да се заловят за краката ми и да ме нарекат „Татко“! Аз мисля, че тука по нищо не се различава предизборната реч на Радев от цялата тази история. Тук бяха само нападки срещу една политическа сила - ясно е коя е, няма да я споменавам. Но тук имаше само нападки и те бяха предизборни нападки. Плюс това той не си задава и въпроса юридически как ще станат някои неща - като гласуване по пощата например. Това е атакувано в Щатите, пък камо ли в България. Ние сме първо прекалено малка страна, за да го направим. Плюс това не се знае кой от братята ти ще ти каже: "Давам ти два квадратни метра от междата, за да гласуваш за този, когото ти кажа". Защото тук става въпрос и за национал-психология.

Един закон би трябвало да бъде подготвен така, че да обслужва наистина и нацията, за който е предназначен, но и да се съобразява с характерни особености и патогенни състояния на нацията. А ние ги имаме.

- В коментара си казвате още, че никой не му е поискал отговорност, когато през лятото "по партизански размаха юмрук и поведе няколкостотин българи срещу няколко милиона сънародници". 

- Аз мисля, че отдавна трябваше да му поискат отговорност. Погледни, ето, Щатите показаха, че наистина са демократична страна и в отношение. Само една седмица след стълкновенията в Капитолия, вече Тръмп е с импийчмънт. А тука? При това, неговото не беше толкова ясно изразено подбуждане на масите към бунт. Това беше едно изречение, ако не се лъжа в Туитър, и нищо повече. Докато тука ставаше въпрос за човек, който почти през ден или през вечер излизаше, за да насъсква буквално като псета йолоденевци и останалите "протестиращи". Хайде, Йоло Денев поне има някаква позиция през всичките тези години. За разлика от Мая Манолова и всички останали, които нямат позиция. Йоло Денев си ходи с един плакат от толкова време, вярва си в Тангра. А Мая Манолова в кого вярва? Дори във военния министър Ангелов вече не вярва. По-скоро той не й вярва. Но както и да е. 

А тази сутрин направо побеснях. Нова телевизия, новините в 9 ч., изписват, че на 4 април са изборите за ново правителство. Всъщност, това вече е предизборна кампания и те по този начин се опитват да внушат, че идва едва ли не освобождаване от Бойко Борисов. Разбирате ли абсурдността на цялата тази история! Това е директна предизборна кампания заедно с президента.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това