САМО В ПИК! Политик: Има сделка и примирие между Цветан Василев и Ахмед Доган! Откупи ли се избягалият банкер? Кой слага ръка на активите му?

ЧАС ПИК

САМО В ПИК! Политик: Има сделка и примирие между Цветан Василев и Ахмед Доган! Откупи ли се избягалият банкер? Кой слага ръка на активите му?

59962
на 06.09.2014
САМО В ПИК! Политик: Има сделка и примирие между Цветан Василев и Ахмед Доган! Откупи ли се избягалият банкер? Кой слага ръка на активите му?
Автор:   ПИК

Цветан Василев се е откупил и е сключил примирие с лагера около Ахмед Доган и ДПС, твърди упорита салонна мълва из столичните бизнессреди.

препоръчано

Информацията бе потвърдена от бившия шеф на борда на БТК Гроздан Караджов, който сега е сред лидерите и кандидат-депутатите на Реформаторския блок. Във Фейсбука си той коментира новината от вчера, че БТК прибира активите на НУРТС (мултиплексите за цифрова телевизия).

Ето какво пише Караджов:

Новината, че БТК купува НУРТС, е все едно Доган да поиска да купи официално Боянските сараи. Тази сделка е поредното доказателство за приключилата със споразумение олигархическа война между бизнес кръговете около Цветан Василев и Ахмед Доган."

Караджов аргументира позицията си по следния начин:

"Първият сигнал за разпределяне на придобитите чрез КТБ медийни монополи, разпространителски мрежи, други предприятия и цели отрасли, беше изявлението на главния прокурор, че ще направи всичко възможно, за да се постигне оздравяване на банката. За по-наблюдателните е ясно, че политическата върхушка е уредила за себе си апетитните парчета от активите на банката, но съм силно притеснен за това дали ще се върнат на 100% парите на вложителите.

Оздравяването на банката трябва да започне с ефективно изплащане на всички влогове до 196 000 лв., както е по закон, а след това с гарантиране и на всички останали влогове. Активите на обръчите от фирми на Доган трябва да бъдат обстойно разследвани, а кредитите на собствениците им да бъдат принудително събрани."

В последните дни иначе ожесточеният огън срещу Василев от страна на ДПС е попрестанал. В същото време тече изкупуване или преобразуване на собственостите на избягалия банкер. На тезгяха са "Петрол", "Виваком", мултиплексите, хотелите на Василев в Хисаря и курорта Константин и Елена. Днес дойде и новината, че е затворен молът на Василев в Бургас "Странд"

Неофициално се твърди, че Василев се е съгласил да "преотстъпи" активите си срещу имунитет от съдебно преследване, а още по-смелото му намерение било в крайна сметка да си върне поне "малката" банка - "Креди агрикол". 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това