САМО В ПИК: Правителството пада до края на юни? Слави взривява коалицията

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Правителството пада до края на юни? Слави взривява коалицията

166020
на 03.06.2022
САМО В ПИК: Правителството пада до края на юни? Слави взривява коалицията
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов всеки момент може да напусне управляващата коалиция. Това твърдят най-новите слухове в коридорите на Министерски съвет, научи ПИК.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Според приближените ни до властта източници шоуменът е дал срок на управляващите до края на юни рязко да се промени комуникацията в четворната коалиция, а Петков да се откаже от идеите си за вдигане на ветото върху Северна Македония. Ако това не се случи, което към този момент изглежда твърде вероятно, Трифонов и хората му излизат от управляващата коалиция и на практика свалят и правителството на Кирил Петков.

Анализатори коментират пред ПИК, че в момента лидерът на ИТН се държи по същия начин, по който при последния кабинет на Бойко Борисов се държеше председателят на "Атака" Волен Сидеров. Тогава Сидеров непрекъснато поставяше условия и заплашваше коалицията, като хем беше във властта, хем не беше. След поредица от скандали "Атака" все пак излезе от управляващото мнозинство, а после и от коалицията на Обединени патриоти.

Днес почти същото се случва и със Слави Трифонов. Единствената разлика е, че ако шоуменът и партията му напуснат управлението, то това ще е краят на правителството на Петков, тъй като коалицията вече няма да има мнозинство в парламента. 

Именно заради тежестта, която има, Трифонов се е превърнал в бомба с часовников механизъм и коалиционните му партньори се чудят в кой момент ще взриви управлението.

Според експертите шоуменът е силно притеснен от социологическите проучвания, които отреждат на партията му да се бори за влизане в следващия парламент. Оставането на "Има такъв народ" в четворната коалиция съвсем може да срине доверието към избирателите особено ако се осъществят намеренията на Кирил Петков да даде зелена светлина на Северна Македония за преговори за членство в ЕС. По тази, а и поред други причини и разминавания с останалите коалиционни партньори, шоуменът е взел решение да бъде част от управлението само още няколко седмици.

Предвид крайните настроения към управляващите от останалите опозиционни партии в лицето на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", с излизането на Трифонов от четворната коалиция ще се сложи край и на управлението на Кирил Петков. По всичко личи, че друг кабинет в настоящия парламент е невъзможен, което на практика означава лятото страната ни да се управлява от служебно правителство, а за есента да се насрочат предсрочни избори. Разбира се, за целия сценарий последната дума ще бъде на Трифонов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК