Вход
София
Времето в София 2 o C

САМО В ПИК: Преводачът на срещата Борисов-Тръмп с ексклузивни разкрития пред медията ни: Двамата се харесаха от първия миг. Тръмп е с обиколки пред останалите президенти и ще спечели втори мандат

САМО В ПИК: Преводачът на срещата Борисов-Тръмп с ексклузивни разкрития пред медията ни: Двамата се харесаха от първия миг. Тръмп е с обиколки пред останалите президенти и ще спечели втори мандат

на 02.12.2019
57885
19
САМО В ПИК: Преводачът на срещата Борисов-Тръмп с ексклузивни разкрития пред медията ни: Двамата се харесаха от първия миг. Тръмп е с обиколки пред останалите президенти и ще спечели втори мандат

Преводачът на Тръмп по време на срещата му с Борисов в Белия дом привлече погледите не по-малко от самите лидери. Кой е мъжът с очилата, който неизменно стоеше зад гърба на американския президент и говореше на перфектен български език, възможно ли е да бъде американец - този въпрос развълнува хората, които внимателно следяха срещата. 

Преводачът е българин и то син на известния проф. Христо Мермерски. Йонко Мермерски живее от близо 30 г. в САЩ, доктор е по химия и преподавател в Джорджтаунския университет във Вашингтон. В момента е консултант на Американската асоциация на медицинските университети. Патентованите му изобретения са много. Едно от тях е добавка за дизелово гориво за щадене на околната среда. Мермерски е автор на над 30 книги в областта на химията. 13 от тях са написани в съавторство с баща му.

Потърсихме Йонко Мермерски, за да разберем какъв е погледът на човека от "кухнята" за срещата Тръмп - Борисов.

Интервю на Албена БОРИСОВА 

- Как успяхте да станете преподавател в един от най-престижните университети на САЩ, г-н Мермерски? Само талант ли ви бе необходим или трябваше и още нещо?

- То е тема за много дълъг разговор. Още 18-годишен бях студент в САЩ. Баща ми беше дипломат. На 21 г. вече имах патент за револвиращ инжектор за течна хроматография под високо налягане. Тогава бях в трети курс студент. Джорджтауският университет ме покани, имах покани и от други университети. Но аз избрах Джоджтаун, защото е много престижен, а е и във Вашингтон. Така отидох там. И поставих рекорд - защитих докторат за открития по-малко от 4 г. по морекулярно моделиране на пиридоксина. Имах цяло поле за изследване. 

- За много наши сънародници Америка е мечта. Как се чувства един успял българин като вас в страната на неограничените възможности?

- Какво значи думата "успял"? За един успех е да може да се облече добре. За друг - да има милиони. Аз съм доволен от себе си и се чувствам добре в кожата си. 

- Хората, които се интересуват от народна медицина, са чували за баща ви. Други пък са чели неговите и съавторските ви книги. Но по-голяма част от българите разбраха за вас от срещата Тръмп - Борисов. Как станахте преводач на американския президент?

- Ще ви кажа нещо много любопитно. Аз превеждам на американските президенти, когато ги импийчват. Превеждах на Бил Клинтън, половин час преди това той уверяваше по телевизията, че оралният секс не е секс. Благодарен съм на съдбата си за този шанс. За един преводач това е най-върховното постижение. Чест е за мен да превеждам за Доналд Тръмп.

- Как учен, какъвто сте вие, става и преводач?

- Аз имам преводаческа фирма, която осигурява пълни услуги на превода. Винаги съм носил няколко шапки - цял живот. Не мога да живея по друг начин. За преводача една грешка, дори малка, може да причини изключителни проблеми. Натоварването и отговорността са големи. Мога да кажа, че се чувствам избраник да участвам в този много специален момент. 

- Не ви беше лесно, личеше си. Виждахме ви как тичахте след Тръмп и Борисов?!

- То тичането беше тогава, когато двамата трябваше да преминат през Розовата градина. Те толкова близко се държаха, че нямаше как да не притичвам, за да може да се разбира всичко, което се говори. 

- Вие бяхте неотлъчно до Тръмп и Борисов. Никой не беше по-близо до тях от вас. Получи ли се химията между тях? 

- Стори ми се, че от първия момент много се харесаха. То се вижда от езика на тялото. Има екстровертни неща. 

- Български коментатори обобщават, че не е имало пълно напасване между двамата...

- Това са несъстоятелни твърдения. Не може така леко да се говори. Много малко са лидерите с толкова свойско държание помежду си, каквото имаше между Доналд Тръмп и Бойко Боисов. И това е факт. Не го казвам аз, то се вижда. 

- Споменаването на изтребителите Ф-35 вместо Ф-16 предизвика доста коментари у нас, в България...

- Това може да занимава само тъпия човек. Този въпрос много ме дразни. Не може един лапсус да се коментира толкова негативно. Кому е необходимо? Това споменаване на Ф-35 вместо Ф-16 си беше чист лапсус и нищо повече. Както ме дразни и другото - надписът по телевизията, че Борисов е премиер на Белгия. Та това е техническа грешка. И то е ясно. Никой не ни бърка с Белгия. Много неща се говорят в България, но са с жълта окраска. 

- Но са факт. А и цяла България се интересува?!

-  Да, но не вижда, че става дума за обикновени грешки. А и в България преповтарят това, което се говори и пише срещу Тръмп. В същото време искаме да сме съюзник на САЩ.

- Как ще определите срещата Тръмп - Борисов?

- Историческа. В този световен момент и това положение, в което се намираме, тази среща е изключитено важна. Тя се вписва в мозайката на световната политика. Това е мое лично мнение. 

- Какво остана скрито за хората от тази среща?

- Не мога да давам коментар за съдържанието. Но пак казвам, всичко, което трябваше да се види, се видя. Химията между двамата беше ясна. 

- Как се държаха Тръмп и Борисов по време на разтоворите си, когато не бяха пред камерите?

- Няма никаква разлика. Това, което беше пред камерите, същото се получаваше и зад тях. 

- Какъв е американският президент?

- Той не е политик. Но е най-успешният президент. Номер едно е. Икономиката на държавата в момента е на най-добро ниво. За последните 3 г. всички борсови индекси са с 80% нагоре, това е нечувано развитие. Сега е и най-ниската безработица. Тръмп е с обиколки пред останалите президенти. Той отиде в политиката богат. А другите бяха обикновени граждани, сега са милионери.

- Но американските медии не го обичат...

- Те се влияят от демократите. Импийчмънтът ще ги погребе. Защото се задълбава върху техните корумпирани практики. Включително и този сенилен старец Джо Байдън, който дори не знае къде се намира. Какво могат да направят?!

- Като ви слушам, на Тръмп вторият мандат му е сигурен?

- Да, абсолютно. Гарантирано ще има втори мандат. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(19)
1
Всичкото трол - Строй се на баламатума !! Да се внушава : " 1.Тръмп е прост; 2. Тръмп е лош и гаден " !! Заиграйте Ганкиното тролчета изроди мои !!Решетников не може да си го прости че изигра ключова роля в избирането му за президент....апят ошибка
2
ЧИЧО ДОНЧО Е НАЙ-УСПЕШЕН В САЩ, БАТЕ БОЙКО Е НАЙ-УСПЕШЕН В БЪЛГАРИЯ И НА БАЛКАНИТЕ! КАК НЯМА ДА ИМА ХИМИЯ МЕЖДУ ДВАМАТА? КАТО ИМА ХИМИЯ МЕЖДУ КРУШОВСКАТА СЕЛЯНКА И СЕЛЯНИНА ОТ СЛАВЯНОВО.С РАЛИ СА НА ДВОРА ВЪВ ВЪНШНА ТОАЛЕТНА!
3
Факт е.
4
Който ти плаща да пишеш тези глупотевини е явно пълен дебил. Не е нужно да си трол за да разбереш, че държвата се управлява от един безкрайно проЗД и некомпетентен дедко, страхлив и отмъстителен, лаком за слава и пари, но поради тъпотата си не е изкарал и един лев честно, всичко е ограбено от Българския народ. Вижте му целия МС, който и да посочиш е крадлив послушко, без никакъв принос за развитието на страната. Той си подбира по-тъпи и страхливи от него, да не изпъкне някой с по-висок интелект. Изложил е България където и да е бил, ето защо сме страна без авторитет и достойнство. Пресен пример, пребиваването му в САЩ, пълна подигравка с него и за съжаление с България!
5
Преди години имаше много хубав персонаж в народния градски фолклор и вицовете и той гласеше - СРЕЩНАЛИ СЕ бай ГАНьо БЪЛГАРИНА и бай ГАНьо АМЕРИКАНЕЦА ! Срещата Тръмп - Борисов онагледи образно този анекдот. И ако за Тръмп това е донякъде под въпрос , то за нашия хубавец е 100 % вярно ! Той е пълно олицетворение на съвременния и модифициран бай Ганьо - с просташкото му мъжкарско ръкостискане , с фамилиарния ОПИТ / неуспешен / да прегърне Доналд , с чорбаджийското му стоене на стола с разкрачени крака , с хашлашсото държене на ръце в джобовете , а за изказа му и бруталното МЕ-кане да не говорим ! Но това естествено не се вижда от бойковизираните бетонни фенове , които градят КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА НА ПРОСТАКА !
6
ПРЕДИ 2008г. В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ ИГРАЕХМЕ ПОДЪРЖАЩА РОЛЯ НА ВАРШАВСКИ ДОГОВОР,НАТО ИЛИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ... СЛЕД ИДВАНЕТО НА БОРИСОВ ВЕЧЕ СТАВАМЕ ОСНОВЕН ИГРАЧ НА БАЛКАНИТЕ И ЕВРОПА.... КАТО ПРИБАВИМ И ДОБРОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ И КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА МОГА ДА КАЖА ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА ГЕРБ И БОРИСОВ....
7
Не случайно Борисов е спрял командировките на Радев в чужбина за да не излага България,може само у нас да се излага селянина от Славяново!Дори и родното му село не гласуваха за БСП+Радев,също както в Крушовица!След като и Путин,нееднократно отказа помощ на лузерите Радев и Нинова,остава само партизанщин,терор,биологична и хибридна война да водят престъпниците Мадуровци!Учили се от Пол Пот и Йенг Съри,как се унищожава един народ!Никаква милост към престъпниците!Според ниновите червенотикваничета и Ветко с конфискуваните милиони кеш, и Баневи които ликвидираха Девня и не само, и Миню с партизанските фабрики за алкохол и цигари,и Божо,Митю+Бенчо с наркотиците са невинни,защото са спонсори на Нинова и Радев!Свобода или Ниновизъм!Радев да се уволни и разследва!
8
Тръмп си призна , че са в Сирия заради петрола , какви внушения бълнуваш ...
9
А РАША Е ТАМ ЗАРАДИ ПЯСЪКА?
10
Борисов е последният европейски лидер, с който Тръмп сяда пред камината, имам предвид статистиката !!! Апропо, най яркият играч от световната шахматна дъска се появи пред нашия в костюм от луксоэната италианска марка БРИОНИ на стойност между 5000 - 7000 долара!!! Това са подробнасти но при такива срещи всеки детайл , всеки жест се следят под лупа эащото носи някакъв смисъл!!! Эа смисъла и милиардите от нашата хаэна и эа военните хеликоптери е ненужно да обяснявам!!! Дали ще ме иэтрие!!!:-)))???
11
...............ПИКЕЗ......СИЧКО ВЕЧИ Е ЗАБРАВЕНО.....ГРИНГО НЕ ПОУМНИ НИШТО.....ШО Е ЕФТИНО......ПОУМНИ САМУ ШЕИ АИМЕРИКА НЕМА ПАРЕ !.......И......СМАТНИ СПОУМЕНИ ИМА ГРИНГО УТ ПУДКАТА НА МЕЛАНИТА !.......А ЗА ВИНЕТУ .......ХА !.....МИ НИКОИ НЕ ГУ ИНТЕРЕСУВА ВИНЕТУ.......НЕ РААЗБРАХТЕ ЛИ ШЕ СТЕ У СРЕДАТА НА МЕЧТИТЕ !.......НАЧИ НИ НАПРЕДЕ НИ НАЗАДЕ !.......ОК ?..................И............ЗА ВАС СИЧКО Е ЕДНА ТОРБА БИЛЛА !........ТОЧКА !....../ФТОРИ МАНДАТИК НЕМА ЗА ТРУМПО !....... ..................ЕИИИИ 10........ТРУМПО ПУКАЗА НА ВИНЕТУ ШЕИ НА ГРЕШНО МЕСТО.......НО ЗА МААЛКО ВРЕМЯ.........КООЛКУ ЗА БРИОНИ........КОСТУМА.......ТВА Е УТ МЕЛАНИТА !.......ТРУМПО МОЕ И А СЕ ПОЯВИ ГОЛЛ У СЕКИ МУМЕНТ.......ИЧ МУ НЕ БРИГА......НО........ТРУМПО Е ГУУЛЕМ ШЕГАЖИЯ !..........И ТВА С БАЦО ВИНЕТУ БЕШИ ТААШАК ДО СЕДМОУТО НЕБЕ !......МА СА ТЕЯ ГОВЕДА АНАЛИЗИРАТ ДИС БОФНЯКА КОИЕ ТРУМПО ИМ ТУРИ КОТУ ТОРТА !......ОК ?........
12
БРАВО БОЙКО адмирации! Двама ИСТИНСКИ МЪЖЕ, затова има химия между двамата ГОЛЕМИ, а при Бойко има и много ЧОВЕЩИНА !
13
досадата беше изписана на дончо него го интересува да ни пробута ам втечнен газ и военните доставки за 2 мандат сме съгласни че впк на сащ като тегли чертата под печалбите ще го назначи отново всичко друго са празни приказки
14
...............................ГРИНГО И ВИНЕТУ.....ФТОРА ЧАСЪ........................... ..............ВИНЕТУ С ПУШКА ДО ГРИНГО.......МНО ЛОШО ЗА ИНДИЯНЦИТЕ УТ ДОЛНИ ДУНАФ......ВЕРРИ ВЕЕРРИ БЕД !.......ТВА ВАНШНАТА СТРАНА НА НЕШТАТА......А ВАТРЕ У НЕШТАТА ИМА ЛОГИКА НА ДОЛЛАРА !......НИШТО ДРУГО !.......БАЦО ВИНЕТУ ПУКАЗА ЗА ПУСЛЕДЕН ПУТ......ШО ДРУГ НЕМА А ИМА.......ШЕ Е С ЧИП У МОЗАКА......И ТО НА ВИНДУЗ 98 !.......МА Ф 16......Ф 35.......МА БЕЛГИЯ.......СИЧКО Е У ТОРБАТА БИЛЛА !.........И ГАШТИ С ИНИЦИАЛИ ЦВ ЦВ !.......ТОРБАТА БИЛЛА ВИСИ НА КАМИНАТА У БЕЛИИ ДОМИК !........А ВИНЕТУ СЛЕД КОТУ СЕ СРЕШНА С ГРИНГО И САМУ ГЛЕДА БЕЗ ДА ПИПА СА А ПАК У РЕЗЕРВАТА У БАНКЯ !........ДРУГОТО СА МЕЧТИ !......./ТРУМП ФТОРИ МАНДАТ.....ХИХИХИХИХИ !/..........МНО СТЕ ПРОССТИ......УСОБЕНО ТОЯ ПРЕВУДАЧ !.......
15
първо,нека да довърши този мандат.
16
Просто е - защото работи за американските служби. С толкова много патенти вероятно работи за ЦРУ. Никога интелектуална собственост не се краде без да бъде по някакъв начин легализирана. Защо все превежда на президенти, които са в процедура за сваляне? Защото такива президенти са готови на всичко, включително да преговарят с българската мафия. Всищност по времето на Клинтън също падаха самолети заради софтуер, крашваха борси по същата причина, дори произведоха процесор пентиум с грешка в пресмятанията. Кражбата пак е била величествена, както сега, пак независимо от крашовете акциите бяха до небето. Нашият герой пак е превеждал. Ванга 1996 още по времето на Клинтън каза - след черния президент Америка ще потъне. Не ми се вярваше, докато не видях как след толкова години всичко се повтаря. Но и ситуацията е много различна - простотията и лакомията вече са повредили всичко.
17
Защото главно-командващият при Космическата война трябва да не е кремълски избраник, а единствено Джони Елис Буш.
18
Стига с тая Америка и Бойко. Боко беше в Америка за да бъде уволнен това е ясно и на малките деца. И по вавжно е. Къде са банинете от Еквадор?
19
А аз твърдя, че бaщaтa на този галеник на ДС е измамник, а крушата не пада по-далече от дървото.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5420
архив

Питат радио Ереван: - Кои са повече от китайците? - Мераклиите! - А по малко от албанците? - Късметлиите!

 

няма нови новини
Днес: 240
hot
най-четени новини в момента
сега
2947
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Васил Божков пред Ива Николова на среща със "сините": Кой съм аз да говоря с премиера? Надявам се Борисов да вземе правилно решение (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
13 трика за по-свежо и блестящо пране
x