Вход
София
Времето в София 4 o C

САМО В ПИК! Преводачът на Тръмп д-р Йонко Мермерски с разбиващ коментар за екопротестърите и зелените партии: Те са най-големите врагове на природата, изяждат и изпиват парите за опазването й

САМО В ПИК! Преводачът на Тръмп д-р Йонко Мермерски с разбиващ коментар за екопротестърите и зелените партии: Те са най-големите врагове на природата, изяждат и изпиват парите за опазването й

на 14.12.2019
81643
17
САМО В ПИК! Преводачът на Тръмп д-р Йонко Мермерски с разбиващ коментар за екопротестърите и зелените партии: Те са най-големите врагове на природата, изяждат и изпиват парите за опазването й

Д-р Йонко Мермерски прикова вниманието на цяла България като преводач на Доналд Тръмп по време на срещата му с българския премиер Бойко Борисов в Белия дом.  Как е стигнал до възможността да превежда на американския президент той обясни в интервю за ПИК дни след визитата на нашия министър-председател във Вашингтон (б.а . - виж в "Още по темата"). "Аз превеждам на американските президенти, когато ги импийчват. Превеждах на Бил Клинтън, половин час преди това той уверяваше по телевизията, че оралният секс не е секс. Благодарен съм на съдбата си за този шанс. За един преводач това е най-върховното постижение. Чест е за мен да превеждам за Доналд Тръмп", каза Мермерски.

Йонко Мермерски обаче не се занимава само с преводи.  Страстта му е науката. Той е доктор по органична химия. Има няколко патентовани изобретения. Най-известното е екодобавка към автомобилното гориво за щадене на околната среда. Тя носи атрактивното име "Юнак".

Д-р Йонко Мермерски ни потърси, за да сподели опасенията си от разрушаването на природата, да ни разкрие кои са най-големите виновници и къде е спасението.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Какъв е този "Юнак", д-р Мермерски?

- Това е добавка към горивото, която намалява до три пъти вредните газове. По този начин предпазва околната среда. При леките коли разходът за гориво пада с 11 - 16%, а при камионите и автобусите на дизел -  с 12 - 15%. Така добавката спестява минимум 18 литра гориво. Това намалява вредните емисии, но и спестява пари. 

- Но защо го кръстихте с това странно име?

- Юнак е, не защото прави мускули, а защото щади горивото. Много се гордея с него. А и в крайна сметка, нали трябва да спасяваме природата. 

- Експертите твърдят, че идва ерата на електромобилите...

-  Електромобилите не са нова технология. Първият електродвигател е направен през 1890 г. Те са стара техника. А пропагандата, че те са технологията на бъдещето и на чистата природата, си е чисто печалбарство. Те замърсяват три пъти повече от двигателите с вътрешно горене. Американското ведомство за околна среда показва, че няма начин до 2040 г. повече от  6% от автомобилите от световния автомобилен парк да бъдат електромобили. За да се произведе една 100-киловатчасова батерия, каквато е нужна за съвременните електромобили с пробег 300-400 км, се изразходват изкопаеми горива с въглероден отпечатък от 15 до 17 тона. Това е еквивалентът един среден седан с четири врати да пропътува 150 000 - 200 000 километра.

- Голяма мода станаха екодвиженията, зелените партии не само у нас, а и по целия свят. Как гледате на тях като учен, който се занимава точно с опазването на околната среда?

- Те пречат. Екопротестърите, екоактивистите и зелените партии са най-големите вредители на природата. Те отнемат вниманието на обществеността от истинските проблеми и използват ресурсите за защита на природата за симпозиуми, конференции и какви ли не още други срещи. Представят колко много са загрижени, а всъщност харчат парите за шведски маси, изпиват ги, изяждат ги и ги изтанцуват. Вместо да засадят няколко дървета. 

- Ако наистина е така, защо се мълчи?

- Ако проблемът с тях се разреши, те остават без работа. Проблемът може да се реши, ама политиците ще останат безработни. А те, естествено, не искат това. ЕС ще даде 3 трилиона евро, за да бъде на челно място в борбата с климатичните промени. А тези пари ще бъдат изядени, изпити и изтанцувани. Ако в света бъдат засадени 300 млрд. дъревета, ще имаме баланс. 100 млн. души годишно протестират срещу климатичните промени. Ако протестират по 3 часа, това са 300 млн. работни дни. Изгубени. Прекарват по улиците, за да скандират, вместо да се хванат и да садят дървета. 

- Вие садите ли дървета?

- Да, разбира се. Имам над 100 засадени дървета. 400 листа на едно широколистно дърво дават кислорода на един човек. Това е проста математика. Не мои измишльотини. В ОНН ги има данните. Да вземат да ги прочетат. И да започнат да садят дървета. През следващата година в първата седмица на април ще участвам в седмица на гората в България. Ще подаря на всеки, засадил по 10 дървета, един мой "Юнак". 

- Водата на планетата свършва. Ето, водопадът "Виктория" пресъхна. Какво ще правим без вода?

- Вода има в изобилие. Но тя не се управлява правилно. Разхищава се. Ето в Перник, например, защо няма вода?

- Защо? Хората в Перник живеят като в Средновековието - поливат си с канчета, перат, когато успеят...

- Нямам конкретна информация. Но, убеден съм, че проблемът не е в липсата на вода, а в лошото й управление. Водата няма къде да изчезне. Просто не умеят да я управляват. 

- В ЕС липсват истински лидери и от там има недостиг и на добро управление - не само в екологията, ами във всички сфери.

- Светът е двуполюсен, както всичко в света. Единият полюс е САЩ, другият - Русия. ЕС няма ресурси. И, лидерите, както казахте, са слаби. Евросъюзът иска да играе фактор на световната арена, но той лишава страните си членки от суверенитет. Ето, ние сега се чудим накъде да се завъртим за енергийните ресурси - към САЩ или към Русия... 

- И така Европа използва като лице на борбата срещу замърсяването на околната среда Грета Тунберг...

- Това е ужасяващо. Грета е болно момиче. И вместо да я лекуват, така наречените екоактивисти я използват. Като е била 12-годишна Грета се ужасила в училище от филм. Екоактивистите започват да я използват. Разхождат я като фрийкшоу и чрез нея се захлебват. 

- Много страшно звучи?!

- Да, така е. А е толкова лесно да живеем в чиста природа, стига само да се хванем всички заедно и да работим за нея. Достатъчни са минимални усилия и много желание. 

Сподели:
Напиши коментар »
(17)
1
А сме нетен вносител на свинско, телешко и пилешко месо. Те това са нашите политики.
2
Мастрибукова и този Боко ги взе в САЩ и затова ПИК осрерява подараците на Боко. Язък че баща му Мермерски е способен човек за разлика от сина си
3
Най вероятно отиде в гръцките стоманодобивни заводи. Същата криза имаше и с Кремиковци преди много години. София беше на режим.
4
Господи избави ни от Нид@лко и онзи урод Мастурбакова
5
Йонко да каже, как се представи Цар Тиквун в САЩ?
6
ТОВА Е НОВАТА МОДА ...“ ВСЕКИ ЛУМПЕН МЪРЗЕЛИВ И ДЕГРАДИРАЛ КАЗВА ..“ АЗ СЪМ ЗЕЛЕН “....СПЕКУЛИРАТ ДОРИ И С ПРИРОДАТА ....ГРЕТА Е НОВИЯ ХИТЛЕР ...ПОСЛЕ И ПАРТИЯ ЩЕ ИМА И ВЪРВИМ КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ...ОНЯ ТОМА БЕЛЕВ И САНДОВ СА СЪЩИТЕ ПОПУЛИСТИ И ТЕ ..!
7
ХИТЛЕР НА БАЗАТА НА ПОПУЛИЗМА ПРАВИ ХОЛОХОСТ И ЗАТРИВА НАЦИИ И ИСТОРИЯ И ИЗКУСТВА ...ТАКА ЧЕ ГРЕТА АКО НЕ Я ВКАРАТ В ЛУДНИЦАТА , ТО ТЯ Е НОВИЯ НАЦИСТ - ЗЕЛЕН ФАШИСТ ...НАЙ ЛЕСНО Е ДА СИ “ ЗЕЛЕН “ В ДНЕШНО ВРЕМЕ ...НАЛИ ...? ТОМА БЕЛЕВ ЦЯЯЯЛ ЖИВОТ ИЗКАРА НА ТАЯ КЪЛКА ..!
8
Помните ли тролчета изроди мои, веднъж Серж, Корнелия, Фатмагюл и Мая Манолка и те засадиха едно дърво Аа?
9
Да ти го фук на в гербераската комунистическа тролска човка дебил.
10
личи,че “екоактивистите“ не са зелени,а напротив са тъмно червени!! Или по точно на всичката напаст дето се пише за опозиция на работещите хора и работещото правителство трябва да им викаме “дини“!! Щото като дините са зелени отвън и червени отвътре!! Човекът ви говори 100 % ви истини,ама нали ви разголва гуляйджийските,рушветчийски задници,дай да го плюем!!Ако наистина всеки българин засади по 10 дръвчета,ще имаме кислород поне за нас,в България или поне ще неутрализираме част от ефекта на Мариците!!
11
Яж хой трол смотан. Много мръсничко манасарче комуне си ти, за това ще ти се$ра в устата!
12
,,Откакто този човек е премиер, когато пусна телевизора, аз изпадам в почуда, че такова нещо може да е премиер, от ден първи. Едно се чудех, че може да работи изобщо за полицията като главен секретар, едно се чудех, че може да бъде кмет, но това, че е премиер, някак си е наистина неразбираемо. Абсолютно неразбираемо. Погледнете му поведението в чужбина, как се гуши, как иска да ги целува, той не знае етикет какво е. Не знае как да се държи. Никой не смее да му обясни как, защото ги е страх'', допълни проф. Велислав Минеков.
13
ti si bil goliam zadnik, be NMERFMERSKI !!!!
14
Колко е прав само! А изкукуригалите червени тролове - с тях няма оправия. Те са си от сив здрав съветски чугун и бронебойни патрони за тях няма открити.
15
Данке,данке,таратанке??!! Чи кой беши “професорът“ минетиков,че на всичкото отгоре да се изказва по адрес на Премиера!! Ма той твоя “професор“ сигурно не е чувал и за Тръмп,ама последния си го мести в другият крачол по този повод??!! А пък в същия момент,премиерът ни е добре приет дори в Белият Дом,който вие сте виждали само на снимка!! Така,че разни “професори“ минет,чии,световно неизвестни никакъвци,приятелчета на сбабикяни и всякакви червенужковци з,асрани,какъвто е измеждудругото и твоят “професор“,не определят кой ще пее в хорът и кой ще обръща и плюнчи листа с нотите!! Бойко е толкова велик,че даже с обувки и чанти Луи вюитон,краката ви миришат на ТКЗС,да го коментирате!!
16
ИЗНЕВЕРИХ НА ЛЮБИМАТА СИ ВЕЛИСЛАВКА СЪС СОЦИАЛНАТА САЧЕВА.ДОЙДЕ ЗИМА И МИ СЕ ПРИИСКА НЕЩО ПО-МАЗНИЧКО.
17
МЕРМЕРСКИ БИЛ ДИПЛОМАТ В ЩАТИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА.И НЕКАДЪРНОТО СИНЧЕ СЕГА Е ПРЕВОДАЧ НА ТОЯ ОТ БАНКИ А ТОА ОТ БАНКИ НАЛИ БИЛ АНТИКОМУНИСТ БЕ? А? ТОВА ТРЪМП ГО ЗНАЕ И МУ Е ГАДНО,ОТВРАТИТЕЛНО,КОЕТО И ПОКАЗВАШЕ,ОТВРАЩЕНИЕ. С ДЯСНАТА СИ РЪКА СЕ ПРЕДПАЗВАШЕ И ПРИ РЪКОСТИСКАНЕ СИ БЪРШЕШЕ РЪКАТА В РЕВЕРА НА САКОТО СИ. ТОВА ДО СЕГА НЕ Е ПРАВИЛ НИКОГА ТРЪМП.ЗАЩО КОМУНИСТИЧЕС-КО-ТО КО-ПЕ-ЛЕ МЕРМЕРСКИ Е ТАМ А? АМИ ТОЙ Е АГЕНТ НА МОСКВА НА ПУТИН-ЧО, ОТ ЯСНО -ПО- ЯСНО .АМА НАШИЯ БОКО НЕ МУ Е ЯСНО И ЦЯЛ СВЯТ МУ СЕ СМЕЕ.. МЕРМЕРЧО,СЪС СЕЛСКАТА СИ ФИЗИОНОМИЯ СЕ КИКОТЕШЕ,КАТО ИДИОТ,ЧЕ НАШИЯ НЕ СЕ ДОСЕЩА ЗА ГРЕШНИЯ ПРЕВОД ПРИ СРЕЩИТЕ,Т.Е УМИШЛЕН. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ИЗ-РОДИ КАТО БОКО.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7109
архив

Бай Ганьо, французинът и американецът си говорят. Американецът казал: - Моята жена е тиха, кротка и нежна като лъвица. Французинът рекъл: - А моята е кротка, тиха и нежна като газелка. Бай Ганьо въздъхнал: - И моята е едно говедо.

 

няма нови новини
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
сега
1474
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ОБНОВЕНА)
x
Половината от мъжете в депресия след секс
x