Вход
София
Времето в София 12 o C

САМО В ПИК! Преводачът на Тръмп д-р Йонко Мермерски с уникално разкритие - как може да се изчисти отровният въздух у нас, кой има интерес да хвърля в ужас света чрез стряскащите данни на Грета Тунберг

САМО В ПИК! Преводачът на Тръмп д-р Йонко Мермерски с уникално разкритие - как може да се изчисти отровният въздух у нас, кой има интерес да хвърля в ужас света чрез стряскащите данни на Грета Тунберг

на 25.01.2020
84015
42
САМО В ПИК! Преводачът на Тръмп д-р Йонко Мермерски с уникално разкритие - как може да се изчисти отровният въздух у нас, кой има интерес да хвърля в ужас света чрез стряскащите данни на Грета Тунберг

17-годишната Грета Тунберг отново завъртя пръст на света. Направи го на Световния икономически форум в Давос в началото на седмицата. За пореден път това момиче се опита да обвини целия политически елит на планетата, че не са направили нищо за климата. 

"Климатът и околната среда са гореща тема днес, но на практика нищо не бе направено. Емисиите въглероден диоксид не са намалели", обвини Тунберг.

На фона на форума в Давос в България се появи проблем с мръсния въздух. София и Перник се задушават от смог. 

Потърсихме за коментар прочулия се у нас като преводач на Доналд Тръмп по време на срещата му с българския премиер Бойко Борисов - д-р Йонко Мермерски. Той е доктор по органична химия и се занимава активно с проблемите на екологията. Мермерски е първият, който разобличи Грета заради изнесените от нея данни в Давос пред ПИК (виж в  "ОЩЕ ПО ТЕМАТА")..

Интервю на Албена БОРИСОВА 

- Как разчитате изнесените данни от Грета Тунберг на Световния икономически форум в Давос, г-н Мермерски? 

- Изнесените данни от Грета са с хиляди пъти сбъркани. Тя изнася информация за 420 гигатона въглероден диоксид, които щели да ни унищожат. Пълен абсурд. На планетата има над 3 трилиона дървета.  75 трилиона кг въглероден диоксид на година са необходими на дърветата, за да съществуват. 

Съотношението на емитиран диоксид спрямо капацитетът на дърветата (даже без друга фотосинтезираща растителност) да го консумират е преувеличено над 1500 пъти. Дори при тотална липса на растителност, при темпото на емитиране, което цитира тя, за 10 години въглеродния диоксид ще се увеличи от 0,4% на 0,4082.

Дори без нито една трева да фотосинтезира, за 10 години нищо няма да се случи от страна на въглероден диоксид.

Никой не им прави забележка и лъжат в хиляди пъти.

Искам да знам колко дървета е засадила Грета Тунберг.

- Ясно е, че не Грета е стигнала до тези умозаключения. Защо хората, които стоят зад нея, допускат такива неточности?

- Защото става дума за доходоносен бизнес. Вижда се колко са немарливи хората, които я използват за високоговорител. Колкото повече лъжат, създават напрежение и истерия, толкова по-лесно осъществяват натиск за лесно получаване на пари. Просто се хвърля една цифра, създава се изключително напрежение и се взимат безмъзмездно едни пари уж за опазване на околната среда и за климата. 

- Какво е мястото на Грета сред световния елит в Давос? Не е ли нелепо?

- Абсолютно.  Ако някой се обърне срещу нея, може да бъде обвинен в нападение към дете. Камо ли към дете, което милее за природата. Винаги, когато има истерия, хората спират да разсъждават трезво. Всява се ужас и се дават бързо пари. Грета е болно момиче. И вместо да я лекуват, така наречените екоактивисти я използват.

- Тръмп обяви, че се САЩ се присъединява към инициативата за засаждането на 1 трилион дървета в света...

- Много се радвам на тази инициатива. Защото аз от години говоря точно за това. Ето сега световният елит стигна до този извод. 

- Не мога да не ви попитам като учен, занимаващ се с проблемите на екологията, за мръсния въздух у нас. София преживя дни с много тежък смог...

-  Аз имам мой патент - екодобавката към автомобилното гориво за щадене на околната среда "Юнак". Ще го тестваме през февруари. Чрез него се постига следното - 3 дизелови автомобила или автобуса ще замърсяват колкото един. По-нататък, аз имам няколко патентовани филтри за комини "Комин Юнак", които ще тестваме. И живот и здраве ще помогнем да нямаме такива ужасни смогове. Радвам се, че имаме добра работа със Софийската община. Тя търси варианти да реши проблема с мръсния въздух.

- Какво представлява този "Комин юнак"?

- Това е своеобразна шапка върху комина. Направен е от керамични нишки. Дизайнът е специален, така че да не пропуска дима. Чрез него замърсяването от битовите комини намалява с над 80%” тоест 5 - 6 комина ща замърсяват колкото един. Общината в София ще осигури екипи, които да проучат ефективността . Комините ще продължат да си работят, но няма да изпускат толкова много вредни емисии. 

- Не мога да не ви попитам за импийчмънта на Доналд Тръмп. Опозицията не му ли изписа вежди, вместо да му избоде очите с този акт?

- Точно така. Демократите в безпомощността си му правят услуга и показват силата му.  Те още от началото бяха обречени, защото нямат конкретни обвинения. Актът не трябваше да се разглежда, поради несъстоятелността и липсата на посочени конкретни “импичуеми” деяния. Доналд Тръмп каза, че с огромно удоволствие ще отиде в сената, за да гледа в очите тези “корумпирани политици”. Както и подчерта, че им дава най-добрата икономика, най-силната армия, най-ниската безработица, енергийна независимост, най-ниските данъци и най-добрите търговски споразумения в историята на САЩ, а те му правят импийчмът.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 2639
архив

- Когато прекаля с пиенето, на другия ден се чувствам като пребит. И ти ли си така? - Не, аз съм ерген…

няма нови новини
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
сега
3538
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Патриотите обясняват как мерки се вземат срещу короновируса у нас
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Пазете се от лоши мисли, днес е ден за молитва
x