Вход
София
Времето в София 19 o C

САМО В ПИК! Проф. Александър Джеров с горещ коментар кой уби СДС, каква е ролята на Костов за разпада му и кои са сегашните сини

САМО В ПИК! Проф. Александър Джеров с горещ коментар кой уби СДС, каква е ролята на Костов за разпада му и кои са сегашните сини

на 05.05.2018
73299
23
САМО В ПИК! Проф. Александър Джеров с горещ коментар кой уби СДС, каква е ролята на Костов за разпада му и кои са сегашните сини

СДС години наред прави отчаяни опити да се върне на политическата сцена. Ясно е, че не може да си върне блясъка и влиянието, които имаше в началото на политическите промени у нас. Засега обаче политическата му дейност се изразява в лидерска битка на принципа "кой да води бащина дружина". 

СДС се тресе! Решават съдбата на лидера Божидар Лукарски на 12 май

СДС се тресе! Решават съдбата на лидера Божидар Лукарски на 12 май

На заседание в Пловдив на 12 май Националният съвет...

на 02.05.2018

На12 май на заседание в Пловдив ръководството на СДС се очаква да гласува прекратяване на правомощията на лидера Божидар Лукарски и да избере временен ръководител на партията.

Решението Лукарски да бъде свален беше взето на инфарктно заседание на 17 април. Тогава се стигна дори до ръкопашен бой между подкрепящи председателя и тези, които искат оттеглянето му.

Потърсихме за коментар проф. Александър Джеров, който е един от основателите на СДС. Той е бивш конституционен съдия и преподавател по право в Софийския университет. Проф. Джеров беше председател на Законодателната комисия (по-късно наречена правна) и на Конституционната комисия във Великото народно събрание, която изготви проекта за новата конституция.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Какво става със СДС, проф. Джеров? Докога ще продължава агонията му?

- СДС няма. То отдавна умря. И това, че някой се кичи с името му, изобщо не го прави СДС. Сегашното е всичко друго, но не и СДС. Когато един човек умре, дори да се представяш с неговото име, ти си само фалшификат. Мъртвецът го няма. 

- Можехте ли да допуснете някога, когато събирахте хиляди по площадите, че ще дойде ден партийните проблеми да се решават с ръкопашен бой? 

- Това, което става, е трагедия. Тези хора петнят името на СДС. Нямат нищо общо със синята идея. Това са други хора, които са си присвоили марката "СДС".  Страшно е. Защото всяка фалшификация е ужасна. Има хора, които допускат, че тази група сега е СДС. Трябва да разберат, че тя няма нищо общо с истинската партия, тя просто не съществува отдавна.

- Какво мислите за Божидар Лукарски?

- Безличен човек, който не може да направи нищо.

- Унизително е не само за партия, без значение коя е тя, но и за България, когато политиците не могат да се разберат по друг начин, освен чрез бой?!

- Точно така е. Но това се получава, защото никой не мисли за България. Колкото и изтъркано вече да звучи това. Всеки мисли как себе си да оправи, колко повече да окраде. България е далеч от нашите политици. И това не се отнася само за една партия. А за целия цветови политически спектър. 

- Защо се стигна до това положение? Каква е причината за разпада на СДС?

- Иван Костов разсипа СДС. Той дойде в партията с тази цел.  Бил е избран, за да свърши тази работа.

- Сам не може да стори това, нали?

- Разбира се. Оказва се, че в СДС е имало хора, които са работели за просперитета му. Но не са били малко и тези, които са били със съвсем друго мислене. И успяха - убиха СДС.

- На България й трябва опозиция. Управлението се нуждае от нея. В момента обаче единствената силна опозиционна партия е БСП. Но тя е лява. Дясна опозиция няма...

- БСП не е опозиция. Това са заядливи хора. Опозиция означава да бъде контра на управлението, но с мисъл за България. Да, всяко управление има нужда опозиция. А дясна опозиционна сила няма. Ако имаше, щеше всичко да е наред. Нядявам се все някога да се създаде силна дясна опозиция. Дай боже, та да станем нормална държава. 

Сподели:
Напиши коментар »
(23)
1
господине моля ви не се показваите и не се изказваите отвращавате хората
2
Все Костов ви е в устата! Това, което тай направи за България, никой не можа да го стори! Ядете му кокалите с години, дано се задавите нещастници!
3
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
4
Корупцията и мизерията - също. Браво! Младите вече не знаят кой е Костов, но виждат кой ги краде днес.
5
Ех господин Джеров, защо си мислите, че забравихме за реституционния закон сътворен от Вас и Лучников, който Ви направи приказно богати. Съзнателно заложихте капани за да получавате тлъсти адвокатски хонорари при решаване на сложни реституционни искове. Не винаги справедливостта беше на страната на потърпевшите.
6
.....ТОЯ ХАЗАРБАН ЖАСИМ САИБЕФГЗО !....ТОЧКА !.....НЕКОИ ПРОТИФ ?.... ..............................СА ЗА РОДИНАТА ......МИ БОЛНА Е....МНО Е БОЛНА !............................. ......СА ЗА НАЦ ПРЕДАТЕЛИТЕ.....НЕМА А СТИГНАТ ДАРВЕТАТА УТ МАНДРАТА ДО УРЛОФ МОС !...... .....СА ЗА ПАРАДА.....НЕ Е НА 6 ТИ..... А 9 ТИ....И НЕ У ЗОФИЯ А У МОСКВА !.....ШО БЕЗ 9 ТОГ МАЯ НЕМАШЕ ГУ ИМА ДЕДО УНКЕР И ГЕИЗА УИРОПКЯТА !....
7
КОРУПЦИЯ ТРЕСЕ ГЕРБ - ШОК И УЖАС ЗА СТОЛИЧНА ОБЩИНА Скандалът с кметицата на Младост ще се превърне в лебедовата песен на властта, ако се окажат верни последните изтекли информации. Според честни, и възмутени от случващото се, служители на Комисията за борба с корупцията, на СРС-тата около Иванчева действително са “светнали” много неща, и те засягат най-висшите етажи на властта. Това е причината въпросните СРС-та да се крият, и дори 2 съдебни състава да не могат да ги видят. До редакцията ни ПИК достигна свален текст от записите. Пускаме го без редакции: Разговор между Петко Дюлгеров (бивш кмет на Младост от ГЕРБ, съратник на Фандъкова) и Десислава Иванчева: “ПД: …Тя ще пусне преписката направо от общината, не можеш да я спираш до безкрай. ДИ: Аз не искам да я спирам до безкрай, искам само като другите – да оправи някоя градинка или детска площадка. Тая система работи. ПД: Работи, но това си е изнудване. Караш ги да правят нещо, което не им е задължение. ДИ: Е, иначе кварталът на какво прилича? Всеки строи и зарязва всичко. Пълна свинщина. Нека тия милионери да направят нещо за хората. ПД: Както и да е, Ваклин си е опекъл работата в ГЕРБ. Той познава и Борисов. Разбрали са се. Фандъкова може да подпише вместо теб. ДИ: Ами да подписва, таман на изборите ще покажа на народа кой бетонира квартала. (следва малка пауза) ПД: Виж сега, кметицата не иска да се карате. Ваклин вече е готов с парите. Ако не подпишеш ти, Фандъкова ще подпише. Може да вземеш част. Пък ако искаш, после с тях поправи някоя площадка. ДИ: Да взема подкуп, и с него да поправям площадките? ПД: Ами то е същото – дали го взимаш и ти ги оправяш, или направо Ваклин ще ги оправи, каква е разликата? Щом си толкова честна, ето така направи – и няма да се скараш нито с Фандъкова, нито с никой. Всички ще са доволни. (следва пауза) ДИ: Правете каквото искате, аз парите няма да ги пипам. Ще му подпиша преписката, ти си носи парите на Фандъкова. ПД: И нея ли да убеждавам да строи площадки? Нали знаеш, че в тая партия каквото влезе, не излиза. Ако не вземеш твоя дял, няма да има площадки. (следва пауза) ДИ: Добре, взимай парите, като свършим всичко, ще видим какво ще правим с тях…” Това е записът, свален в текстов вид. Само това ни предоставиха. Вероятно има и други разговори, а и в този има допълнителни част. Но със сигурност стават ясни доста неща. На първо място, защо ще се дава подкуп на дребен районен кмет, като Фандъкова може да направи същото. Очевидно подкупът е при големия кмет, при който е реалната власт. Става ясно и, че Иванчева склонява да подпише, защото няма друг избор – и без нея строежът ще мине. А парите очевидно не са докосвани от нея, защото тя още се чуди да взема ли нещо. От записа не става ясно кой какъв дял би взел. Т.е. от тези 70 хиляди евро, колко са за Фандъкова и колко за Иванчева и нейните площадки.
8
...............ДАИТЕ СИ ЖАЛКИО ЖИВОТЕЦ ЗА ДЕДО УНКЕР И ГЕИЗА УИРОПКЯТА !....И ЗА ТОЯ ЖЕРОФ ХАЗАРБАН ЖАСИМ !.....БАЦО ЛИ ?....ТОИ Е АРТИЗ.....
9
СДС е творение на Луканов и предателя Желев! Джеров с оглед възрастта му е простено ,че говори глупости!
10
Всички отлично знаят кой е Костов,Но и отлично знаят КОЯ Партия ги обра като просяк във Борисовата градина и Къде са във властта колко пъти ги тупаха като брашнян чувал.....?????
11
ДЖЕРОВ КАЖИ КОЙ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ , СДС-то ОТДАВНА ПРЪДНА У ЗЕЛЕТО ! @
12
СДС не е умряло, умряха създателите му СДС живее в сърцата на болшенството Българи които успяха да изратят комунизма на бунището! Поздравявам ви Господа
13
АЛО ДЕБЕЛИЯ ПОМ ИЯР НА ДЕ НЯЛ КО! ЗАЩО ПИЩИШ И ИЗПОЛЗВАШ ИМЕТО НА ЛЕВСКИ БЕЗРОДНИК НЕЩАСТЕН? ИЗПЛАКНИ СИ УСТАТА, ЗАЩОТО КАТО Я ОТВОРИШ ВОНИ НА СМРАД ОТ ЛИЗАНЕТО НА ЗАД НИ ЦИ! Б О К Л У К!
14
САМО Виденов беше виновен , после САМО Костов, САМО , САМО И САМО , а ДРУГИТЕ около тях, НЕВИННИ КАТО АГЪНЦА, ами Луканов, ТОЙ ОТГОВАРЯШЕ за икономиката на България, ами Младенов, а помните ли го Любен Беров, тогава толкова се крадеше че после през 1997 година ФАЛИРИХА 26 БАНКИ, забравихте ли, колко пирамиди и застраховки платихте, колко заводи бяха окрадени от директорите си с цел приватизация, ХОРА НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ , ТЕЗИ МАРОДЕРИ РАЗЧИТАТ ДА ЗАБРАВИТЕ И ДА ВИ ВНУШАВАТ ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ.
15
29 години мизерия простотия крадене некадърност грабене това се отнася за всички управлявали през това време без изключение
16
Как не разбрахте че СДС съществуваше само за глупаците,повярвали,че социализма си отива.СДС се състоеше основно от от доносници от ДС,прикрити комунисти и малко глупаци,повярвали в синята идея.Жалко,но факт.
17
Отслабвам вече около 2 месеца- минус 28 кг,също нямах мотивация за отслабване след раждането,но един ден като се погледнах в огледалото се ужасих- видях разплута в мазнини ЛЕЛКА,а съм само на 22,при това мъжа ми тежи 65 кг,можете да си представите как изглеждахме заедно !Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше - резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете !http://bit.ly/2p1tJi2
18
ДРУГАРЮ-ГОСПОДИН ДЖЕНДАРОВ ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ВРЕМЕТО НА СЛУГИНАЖА ? ЗА КАКВА ОПОЗИЦИЯ ГОВОРИТЕ ? КАКВОТО ВИ НАРЕДЯХА НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ ГОСПОДА ( СДС ) ПРОИЗВОДНИ НА БКП ТОВА ИМ ЗАКОНОТВОРЯХТЕ.ТЕ - ДА СИ ВЪРНАТ ДЕДОВИТЕ СИ ИМОТИ,ВИЕ ХОП ЗАКОН ЗА РЕСТИТУЦИЙКА. ТЕ- ТОЗИ НИ ПРЕЧИ ДА СЕ ОБЛАЖИМ,ВИЕ ХОП ПРОМЕНЯМЕ ЗАКОНА-МАХАМЕ ГО ВЕДНАГА.ТАКА ДЕ ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО ВАДИ ЛИ ? СЛУШКО-ПОСЛУШКО СИ БЯХТЕ,А И СМЕ ВСЕ ОЩЕ ЖИВИ И ПОМНИМ.РАНТЪПОВЦИТЕ СИ МИСЛЕХА,ЧЕ ЩЕ ИЗМРЕМ,АМА НЕ.ОЩЕ ИМА ХОРА,КОИТО ПОМНЯТ КОЙ КОЙ Е И КАКЪВ ГО Е РАЗДАВАЛ В ЗОРАТА НА ПСЕВДО ПРОМЯНАТА.ПРЕМЕНИ СЕ ИЛИЯ ( БКП ) ТА ПАК В ТИЯ ( СДС ) ЗА ТАЗИ ГРАДИВНА ОПОЗИЦИЯ ЛИ СТАВА ВЪПРОС ? А СЕГА НЕЩО ИЗВЪН КОНТЕКСТА НА СТАТИЯТА,ОТНАСЯЩО СЕ ДО ГОСПОЖА МАРИЯНА БАЧЕВА ОТ ФЕЙСБУК ,АКО ВИЕ СТЕ ЖЕНА С ТОЗИ КАРУЦАРСКИ ИЗКАЗ,ТО ТЕЖКО И ГОРКО НА ДЕЦАТА ВИ.ОПРЕДЕЛЕНО СА СЛУЧИЛИ НА СЛУЧАЙНО ПРЕМИНАВАЩ ФАЙТОНДЖИЯ,ОТ КОЛКОТО НА МАЙКА.
19
Революциите изяждат децата си. Винаги. След това се пръкват нагаждачите и дообират каквото е останало. А да се говори за бедност сега в България е малко смешно. Застанете на някой от пътищата за Гърция преди 3-дневни празници и бройте колите. После си припомнете за татовото време, когато ток имаше 2/2 или 3/1. Сега ако работиш и имаш нещо под шапката си много добре. Зле са пенсионерите, които така или иначе са крепели продажния комунистически режим с подлизурстване.Зле са и мързелите, Но това си е техен избор.
20
Запомнете го "БСП не е опозиция, това са заядливи хора...."!!!!!!!!!
21
ИМОТИ НА ГАРА ЕЛИН ПЕЛИН,ТУК ПОСТОЯННО НЯМА ТОК И УЛИЦИТЕ СА В БЕЗОБРАЗНО СЪСТОЯНИЕ,МАГАЗИНИТЕ - МРЪСОТИЯ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА И РЕЖИМЪТ НА ВОДАТА.
22
сини са само екипите,на Левски.
23
''комунизма'',бил на бунището.ГОЛЕМ МАЙТАП.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Проблемите в семейството започват, когато единият започне да се бърка в любовните работи на другия...

няма нови новини
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
сега
2402
четат ПИК
сега
четат тази новина
ГОРЕЩО В ПИК TV! Министър Банов прие детския радиохор на БНР в Министерски съвет
x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на топ астроложката Алена - ето пред какво ще се изправи всяка зодия на 22 авугст
x