Вход
София
Времето в София 28 o C

САМО В ПИК! Проф. Антоанета Христова: Борисов отвръща с човешко присъствие и лична харизма на стрелбата от Нинова и Йончева

САМО В ПИК! Проф. Антоанета Христова: Борисов отвръща с човешко присъствие и лична харизма на стрелбата от Нинова и Йончева

на 23.05.2019
58531
45
САМО В ПИК! Проф. Антоанета Христова: Борисов отвръща с човешко присъствие и лична харизма на стрелбата от Нинова и Йончева
Автор: Симо Русев
23.05.2019
45
58531

ПИК потърси проф. Антоанета Христова за коментар на финалните телевизионни представяния на двойките Бойко Борисов и Мария Габриел от ГЕРБ срещу Корнелия Нинова и Елена Йончева от БСП. Христова обясни кой какво спечели и какво загуби от представянето си във формата, както и действително ли е възможен костинбродски сценарий по учебниците на КГБ.

 - Проф. Христова, кой е, имаше ли победител от  финалните телевизионни представяния на двойките Бойко Борисов и Мария Габриел от ГЕРБ срещу Корнелия Нинова и Елена Йончева от БСП?

- Ако сравним двете двойки,  при двойката Борисов – Габриел Борисов направи нещо много позитивно от гледна точка имиджа на Габриел. Той компенсира отсъствието в нейното говорене на обществено чувствителните национални проблеми, както и по-хладното й излъчване чрез личната си харизма. Борисов придаде с присъствието си много топлина и човещина, като се опита да отговори на всичко, което до този момент БСП използва, за да удря  ГЕРБ и самия него. Така той допълни имиджа на Габриел и го приземи. Затова смятам, че с тази комбинация те направиха правилната крачка към обогатяване и допълване на капацитета, който представя Габриел като водач на листата на ГЕРБ.

При представянето на Йончева и Корнелия Нинова не се случи нищо изненадващо. Те продължиха да стрелят срещу ГЕРБ и конкретно срещу Борисов. Освен това, продължиха да нямат никаква връзка с европейската тематика. Т.е. с това да свържат евентуалното си участие в Европейския парламент и ползите от възможните политики през него за България. Това, което днес става очевидно ясно, е, че те по отношение на Европа се облягат на Кьовеши, но на практика не представиха възможностите за работа на който и да е европейски прокурор спрямо функционирането на националната правосъдна система. Ако темата беше задълбочена в тази посока, щяха да се очертаят  сериозните ограничения, което показва липсата на познаване по тематиката или използването на темата само предизборно. На второ място, на практика националните скандали, така както ги разбира БСП, ще бъдат пренесени на европейска територия. Т.е. ако трябва да сравня двойките, налага се изводът, че Борисов обогати и помогна за образа на Габриел, докато БСП в лицето на Корнелия Нинова и Йончева в много по-голяма степен запазиха старата си ограничена рамка на образ и вече съвсем фокусирано насочиха говоренето си срещу Борисов. А това е война, която става прекалено парциална.

- Дали всичко това ще окаже влияние на резултата от изборите?

- Да. Ще окаже дотолкова, доколкото още повече втвърдява т.нар. „твърди” избиратели, поляризирайки ги. Хората, които се колебаят и не знаят какво да направят, в по-голяма степен могат да се отвратят от днешния дебат и съвсем да се откажат от участието си в изборите. Докато тези, които вече са избрали и са твърди избиратели на партиите, още повече задълбават позицията си. Натоварват я със силно негативни емоции, които ще ги доведат до урните, за да гласуват срещу опонента. Той, от своя страна, вече не се възприема като опонент, а като враг.

- Отказът на Корнелия Нинова да обяви публично желанието и ангажимента си да е следващият министър-председател, въпреки че говори за предизвикване и спечелване на предстоящите според нея предсрочни парламентарни избори, не е ли илюстрация точно на това, за което говорите?

- Стана ясно в няколкото въпроса по политики, които й бяха зададени, че на практика няма нови идеи за решение на проблемите, за които говори. Така че тя не каза нищо ново, нищо различно. Например, противоречието дали има доверие в прокуратурата и какво още иска от нея. Т.е. тя формулира опозиции, които не могат да бъдат политически коректно изговорени по начина, по който тя иска. От една страна, има доверие. От друга – хората имат усещане за несправедливост. Тези две съотношения нямат връзка, но тъй като тя иска да ги свърже, в обясненията й имаше доста сериозно логическо разминаване. Връзката е в конкретно необходимите реформи, но за изговарянето им е необходима експертиза и активно участие в работата на парламента, което при БСП в момента липсва.

- Тъй като говорите за прокуратурата и престъпления, мислите ли, че действително е възможен костинбродски сценарий по учебниците на КГБ, както твърди Борисов?

- В тази държава всичко е възможно. От 1990-та година сме се нагледали на такива невъзможни и невероятни манипулации на общественото мнение, че какво ли не е преминало пред очите на българския избирател. Даже манипулациите до такава степен се осъзнават от хората, че новини, свързани с драматични събития и проблеми, които през тази седмица се представят от националните медии, се възприемат като политическа манипулация.

- Като говорите за отвращението на аудиторията, не победиха ли в тези имиджови формати точно фалшивите новини за апратаменти и имоти?

- Дали победиха? Това, че ГЕРБ започна да губи подкрепа, показва, че те повлияха. Победата е нещо друго. Тя означава капитулация.

В момента има битка, която се води между истинските и фалшивите новини. Неслучайно фалшивите новини са техника за манипулация, защото средствата за превенция са много малко. Но битката все още не е с предрешен край.

- Като илюстрация на това, за което говорите, не е ли абсурдно да твърдиш, че живееш под наем, когато имаш наследствени имоти за милиони, а родата на съпруга ти – къщи за гости по морето?

- Практически е възможно, но разбира се, че би трябвало да бъде обяснено и проверено.

- Какво още да очакваме до 26 май, възможно ли е нещо да гръмне, да избухне, да ескалира?

- Всичко може.                  

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(45)
1
Колко трябва да си прост за да пишеш тези глупости.
2
Тая МИРИЗЛИВА ПОМИЯ я търсят от Карлуково.Съвсем се е побъркала горката от лизане на ГЪ3ъ на ТИКВАТА.
3
БЪЛГАРИ ! Предстоят Поредните от 1944г. НЕЗАКОННИ Комунистически Избори, Организирани от НЕЗАКОННА Комунистическа Власт с Участието на НЕЗАКОННИ Политически Партии ! Който Гласува на Задунайски Избори е К-ОПЕЛЕ ! Който Работи и Плаща Данъци е К-УРВА ! Гласувайки Вие Признавате и Легитимирате НЕЗАКОННА 75 Годишна Комунистическа Власт ! Истинския БЪЛГАРИН Ходи на Избори в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ Само с ОЛОВО и ДИНАМИТ ! Гласуването е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, Изборите НЕЗАКОННИ ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
4
Българи! Мислите ли като гласувате? Е, вече мислете! И... гласувайте! Видовден тази година е на 26-ти май. За риба и гъби – после...
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
БСП искат бунтове от типа ..“ искаме безплатна вода и ток “ ..както в Бургас и маргиналите им избиратели ..лично Корнелия нареди 3 дни преди изборите тази анархия в Бургас , а водата на сиганите е била спряна още през началото на март , заради 20 - 30 човека , които не плащат вода и в същото време разпределят вода с маркучи на още 1000 сиганина.., както при чумата в Шарково , също Нинова се обади по телефона на криминално проявения Тодор от Шарково и му каза да не мърдат от там каквото и да става..и да се бият с полицията буквално ..БСП не им трябват нито избори нито нищо ..искат бунтове , страх и агресия ..и насилствено завземане на управлението с повсеместен терор и враждебност
7
И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ЙОНЧЕВА, ЗАЩОТО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ИМАТ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ В БРЮКСЕЛ- РАЗПАДАНЕ НА ЕС И НАТО И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРАЗИЯ.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Според БСП всеки който не е казал поне по една ПЛЮВНЯ поне на ден за правителството ,нямал свобода на словото ..точно заради такива като БСП - клеветници сме на 111 място по свободия на словата ...буквално тука е свободия и би трябвало да сме на първо място в света ПО СВОБОДИЯ на словата ..
12
Тони , а след 26ти кво ше работиме , вече и директор не си и обществени поръчки няма да има , а може и Прокуратура та да се сети как я печелихте за шофьорските тестове с Клинчето Крумова , която спеше с циганина министър Московски по това време. Мъка , Тони , професорке по всичкология , мъка....
13
Само питах къде е СТАРАТА КРАНТА ИВА, и дали тази ЧАНТА АНТОАНЕТА Е НЕДОКЛАТЕНА, Какво лошо има, да се обади да ДИГНА АДРЕМАЛИНА.
14
Питека да върне държавната заплата и транспортните разкода,затова че не ходи на работа,а от 1 месец се занимава с предизборна кампания с държавни средства и персонал.
16
Само тотален контрол на изборния процес и бой по престъпната шайка на тиквоча!
17
http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova--Vlastta-se-krepi-na-razdelenieto-i-straha/183892/2/0
18
Как може някой да гласува за ГЕРБ след толкова кражби, явни и видими, след тотална бедност каква стабилност са 200лв пенсия и 560лв минимална заплата?! 100€ е най евтините билети за футболен мач или концерт в Европа , Борисов ни направи да работим за 2 билета за мача на месец! Това ли е стабилно?! И да 1996г БСП заплати и пенсии бяха 3 и 6 долара, но това беше само 4 месеца, само за 4 месеца, и после всичко се оправи, а Борисов ни държи най бедната и болна и изчезваща държава в Европа от 2009г до днес. И Ви лъже с някакви лентички на цехчета или фабрички с 50 човека работници това ли е да се сравним с Европа? НЕ ТОВА Е ПУНТА МАРА ЛЪЖИ
19
Бойко е човек за разлика от двата изрода КУР...ЙО. Тия една добра дума не казаха за месеци . Само плюване злоба лъжи......ееее омръзна ни бе кретени от БСП.
20
Парите на Спонсорите на БСП и Радев, отиват като излишък на бюджета, Нинова с кървави сълзи плаче, направо се споду от злост, та я резнаха да не се спука! Вместо в офшорката на Вирджините, ще се строят пътища и мостове! Ами това са си наши, на БСП-ОПГ конфискувани средства, от къде на къде Бойко ще строи магистрали с конфискувани пари. Тези, конфискувани от спонсорите на Нинова и Радев средства, са предвидени за СПА и черен хайвер на червената върхушка. Пари няма, избори не може да купят Кутев и Добрев, а и от предния път мангалите се научиха, вземат парите и гласуват против БСП-то Не останаха луди да вярват на БСП-то! Пийте си валидола другари, пейте "Партизан за бой се стяга" и треперете, кой ще е следващия "Червен мобифон", който ще търка наровете! Не случайно Мая Костинбродската Аферистка се грижи за условията в затворите, мисли за своето и на другарите си местообитаване!
21
Социологическите проучвания на близки до ГЕРБ агенции като тази на Румяна Бъчварова,Алфата на Боряна Димитрова и тази на института за дясна политика дадоха 2-3 процента преднина за ГЕРБ. Другите като АФИС,МЕДИАНА,СПЕКТЪР дадоха за БСП. Тези 3 близки до властта агенции целят да откажат от гласуване хиляди хора. Много добре знаят че кликата ГЕРБ се ненавижда масово. Граждани гласувайте за себе си на 26 май...Велизар Енчев в епицентър много добре е разкрил поръчковата социология. Аз лично,моето семейство и всички мои приятели и познати ще гласуваме за единствения почтен човек който сам пожела да не се облагодетелства от властта...Номер 18 - преференция 110
22
Безчестно същество е Радев, няма съвест и е много зависим от тъмните капитали! Клинтън за една лъжа го попиляха, а нашият лъже по 3 пъти на ден и покрива престъпления, трябва ли да се бави?Повтаря лъжите на Нинова, спекулира с Костинбродската афера на Манолова, рецитира на Иво от КГБ речите, подготвя държавни преврати, още от начало се скара с предния Парламент, а след като БСП не успя да вземе властта, въпреки помощта на Радевото Правителство, не е стъпил в Народното събрание, страх го е от уволнявка, а от снимката на Бойко направо препълва розовите кюлоти и дори зелените чорапи запълва! Да не дава Бог този михлюзин да взема кардинални решения, защото цял живот все заповеди е изпълнявал!
23
...да пуснеш Позитански комунисти на власт, е все едно педофил в детската градина! Само един Помияр поне си призна , че в болните им мозъци се върти сценарии за разбиване на България и извеждане от цивилизования свят! Някой разбра ли, защо Крушовишката Биволица изпраща цяла глутница КГБ-териери в Брюксел! Хайде тука сме им навикнали и сме им свикнали на простотиите , но и Брюксел да ни гледа циганията , ни идва в повече!
24
До N21. Това не е страничката на анонимните наркомани така че като са надрусаш не пиши тъпотиите си тук.
25
ТОВА Е ТАКА !!!!!ВЪВ ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА НЕЩО ДОБРО !!!!СИГУРНО И В БОРИСОВ ИМА !!!!!ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ , НО ДА СИ ХОДИ , ЗАЩОТО СТАВА ЛОШО!!!!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
отговор на коментар
Във всеки човек има нещо добро,но във вас,болшевиките,НЯМА.Не искаме луканова и виденова зима.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Mокрите мечти,също като шизофренията и лъжите на Нинова са заразни за червените кхмери!Всички мутри, контрабандисти,приватизатори,аферисти, спонсори на Терлика и Биволицата са по арестите, или в нелегалност, като Цв.Вас!
31
БСП е престъпна организация,тя е незаконно родена в грях и трябва да бъде ликвидирана!
32
МИСЛЯ , ЧЕ Е РЕДНО ДА ЗАСТАНЕТЕ С ИМЕТО СИ!!!!!НАЙ ВЕРОЯТНО СТЕ НА ХРАНИЛКА В ГЕРБ И ВИ Е ТЕЖКО !!!!В ПОЛИТИКАТА МЕСТО ЗА МЕЧТИ НЯМА !!!!ЗАСТАВАШ С ИМЕТО СИ И НОСИШ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДУМИТЕ СИ !!!!!ВСЕ ПАК , АЗ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЯ , АКО СПЕЧЕЛИ ГЕРБ!!!!!УСПЕХ ВИ ПОЖЕЛАВАМ!!!!
33
На това нещо само такова обвинение не може да се скълъпи.
34
Разкрита си агнешка кратунко добре ли ти плащат Рада Дълбоката лаборанта и гнома щом цапаш сайта с гнусотии е ясно че си от пребоядисаните марксисти!
35
Ти пък да не би да си с истинското си име ма червена отрово айде бегай на село тръгала да плюе по ГЕРБ по поръчка от лилаво-зелените комуняги на мавъра!
36
Питам импексовата Курабия, паразита Везира Енчев има ли един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанела начело в БСПдирадската си партия. Свършиха ли читавите в Импексовата партия, че допря до тоя Мерзавец, дебила Иво и крадливата кучка Йо. Ако Мавъра беше направил лустрация, а не да раздава Импекси на фльорците си, сега щяхме да сме Швейцария на балканите, и нямаше да хрантутим ДС разбойници, доносници и бивши партийни секретари и закапечета, като тия мерзавци, доносници, докоснечели дори за тъпкачите на жените си!!
37
Госпожо "професор", това не е присъствие, а опит за замитане на истината и оправдание.
38
Освен асфалта, от който най - много се краде, защото е фалшив, какво е построено не знам! Частните инвестиции не влизат в сметката, макар че и там рекета е сериозен /суджуци, тераси, асансьори...../ Бай Тошо казваше, че новите не могат да боядисат оставеното след него. И излезе прав - всичко, цялата икономика и държавата е в пълна разруха! Идвали си емигрантите - кой ги видя? На коя гара? Глупости!
39
Така се "прави", крадеш от народната пара от всеки метър асфалт, и с откраднатото плащаш на такива като "професор Тони" и сaйтове като този. А в понеделник ще се събудим и ще трябва да живеем в най бедната и ограбена от ГЕрП. държава.
40
И кое точно му е "човешкото лице" на Боко, че не се сещам? Това, че пенсионерите умират от глад с 200 лв. пенсия, това, че инвалидите са с 130 лв., това, че уявеличава заплатите само на "правилните" хора, които му се отблагодаряват като гласуват за него, това, че затри здравеопазването, образованието, че от всеки ъгъл изниква корупционна сделка, че се краде като за последно, че съсипа институциите, че се държи като подлога с всички европейски лидери и те не напразно му се смеят в очите, смятат го за шут, това, че напълни институциите с "калинки", които освен да крадат друго нищо не научиха, защото са прости, липсва им мисъл в главите, това, че се опита по най-безцеремонен начин да прилапа пенсионния фонд, спестяванията на хората, но му мина "котка път", това, че окраде парите на хората с пирамидата КТБ, парите от Здравната каса, това, че се строят пътища и при първия дъжд пропадат, това, че разреши и с негово знание с откраднати пари от народа, неговите "умници" като Цецка Рабфака, Цецо Пунта Марата и всички около него се облагодетелстваха с апартаменти със собствени асансьори и то не с един апартамент, а поне с 5-6 - спр. Цецо физкултурата от Трето весело,това, че ежедневно ни се сервираха гейто, от които нищо не следваше - суджукгейт, Ало Банов съм, Ало Танов съм, Ти си го избра, Горанов гейт, това, че ги привикваше в къщата си в Банкя за инструктаж, това, че на ключови места назначаваше "правилните" хора" като този на КПКОНП и купища още такива толупи, това, че с нашите пари си построиха уж "Къщи за гости", а всъщност за "Къщи за тъщи", които остават вечно техни и т.н. и т.н. За какво точно трябва да гласувам за ГЕРБ и за "човешкото лице" на един човек, който е прочел една-единствена книга в живота си, но е усвоил до съвършенство цялата мерска тактика на лъжите, краденето, корупцията, страха, заплахите??? Идиотщините на ГЕРБ нямат край и ще е много жалко, ако и този път хората се заблудят по "човешкото" лице на Боко и гласуват пак за същото, защото този път ще е в огромни количества краденето. То и затова е борбата, тресе ги страх от "Видов ден", а той все някога ще дойде!!!
41
Интересно, като гърмяха скандалите един след друг за суджуци, апартаменти с асансьори, къщи за тъщи, тераси и др., "човешкото присъствие" го нямаше никакво, беше потънал под земята и не се чуваше никакъв. А сега преди изборите не спира да обикаля и да ни се натрапва всяка минута. Защо не води със себе си "успелите" и много "можещи" съпартийци като Цеца мамата, Цвинокио и ред други разбойници да агитират колко много са направили. Да, направили са за себе си. Нагли герберасти. Народе, мисли като гласуваш, защото остане ли на власт тая шайка, която между другото е най-красивата червената от комунистическата партия, суджуците и асансьорите ще ти се сторят играчка с това, което ще последва. Вън крадците от ГЕРБ, тази крадлива партия трябва създадена от Държавна сигурност трябва да бъде забранена със закон.
42
Много точно приятелю но те са безнадежден случай и никога няма да проумеят това !!! Това са утайките на обществото с дървени глави неграмотни и прости хора които псуват комунистите а гласуват за тях хора които наричат масивна къща от 138 кв м - барака хора в главите на които има само луканова зима и долар от 3000 лв хора които се връщат с 65 години назад в историята хора които са ходили прави под масата през 1989 г но много компетентни какво е било през социализма хора които казват на бялото черно и с магарешка упоритост отричат че от 1968 г до 1989 г бай им Тошо построи още една България че остави 10 млрд дълг които шмаше да взема от други държави остави материални активи за 40 млрд остави 200 хилядна армия въоръжена до зъби остави АЕЦ с шест реактора и тн и тн Но какво да се прави дървената глава си е дървена и от тенеке бакър не става !!!
43
ПРОДАЖНИЯ ПАРЦАЛ САМО ТУК МОЖЕ ДА ВИРЕЕ.ПРИ ПРОДАЖНИ ДРАСКАЧИ.СОБСТВЕНОСТ НА ДВАМА МИНЕ............ТЧИИ.
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Изключитено слаб анализатор! Не заслужава парите, които и заплащат. По-скоро вредна за работодателите си!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 8862
архив

– Здравей, скъпи! Какво правиш? – Филм съм си пуснал. – Пак ли някакви мръсотии?! – Не… Мелодрама… Немска… за бедно момиче, на което в банята се разваля душът и идват да й помогнат трима водопроводчици…

 

няма нови новини
Днес: 170
hot
най-четени новини в момента
сега
3435
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Полицаи продължават търсенето на човешки останки край Негован (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Северна Корея в ужас от НЛО (ВИДЕО)
x