Вход
София
Времето в София 1 o C

САМО В ПИК: Проф. Антоанета Христова: Президентът Румен Радев си прави пиар с Консултативния съвет и търси пореден повод да критикува управляващите

САМО В ПИК: Проф. Антоанета Христова: Президентът Румен Радев си прави пиар с Консултативния съвет и търси пореден повод да критикува управляващите

на 04.04.2019
53140
45
САМО В ПИК: Проф. Антоанета Христова: Президентът Румен Радев си прави пиар с Консултативния съвет и търси пореден повод да критикува управляващите

Скандалите около апартаментите не стихват. Оставките вече са факт, но само от едната страна. Докато едни политици в лицето на ГЕРБ показват морал, то други като БСП не само излязоха от политическия живот, но решиха и да обърнат държавата на цирк. Шоуто обаче очевидно добре се приема от червения президент Румен Радев, който реши след година да насрочи КСНС на тема корупция. По темата за "Апартамент гейт" и действията на опозицията потърсихме за коментар професор Антоанета Христова.

- Г-жо Христова, как ще коментирате последните разкрития около скандалите в апартаментите, които засегнаха и хора от съдебната власт като Лозан Панов. Ще се разшири ли според вас този скандал и какви щети на държавата ще донесе?

- Този скандал може да се разшири и да се занимаваме с него до безкрай. Защото темата с това кой какво е декларирал и какви апартаменти има, може да се разтяга по всякакви начини и за всички хора, както фактологично, така и манипулативно.  Къде близо до истината, къде малко по-далече от истината, къде за законни сделки, къде за не дотам законни.

Тази тема се употребява в момента за политически дивиденти в една много нечиста среда.

От една страна стана ясно, че в тази сфера има проблем и той засяга всички – граждани и политици. В същото време периода, в който излиза темата и от източниците, от които излиза, става ясно и очевадно, че се използва с политически цели.

Създава се много кална и мръсна среда, която е отблъскваща, а и не е ефективна. Единственото полезно, което се случи е, че бе поставена морална норма, която показва, че когато си във властта не трябва да извършваш едри финансови сделки, независимо какъв е източникът на парите, с които го правиш. Това е изводът, който предполага по-висока политическа култура. Продължаването на скандалите отблъсква избирателите от урните, като остават само твърдите ядра. Т.е. тази тема би трябвало максимално бързо да бъде „затворена“.

- Кой печели от това?

- Даже големите не печелят от това – нито БСП, нито ГЕРБ. Печелят малките градски тематични партии, защото в момента те са като че ли изключени от проблема.

- След година закъснение президентът Румен Радев свика консултативен съвет за корупцията, а не за външнополическите и много по-важни за държавата проблеми. Защо досега нарушаваше задължението да го прави, а сега изведнъж подменя важните теми?

- Президентът отдавна се опитва да се идентифицира с борбата срещу корупцията. Сега се опитва и той да влезе в кадър и да се възползва от скандалите.

- Адекватно ли е това изобщо, не беше ли редно да вземе отношение по скандала с Турция, например...

- Ако ще говорим какво е адекватно от него като поведение, ще трябва да говорим много. Ще трябва да засегнем начина, по който изпълнява ролята си, посланията, които изпраща, тезите, които формулира през темата за обединението срещу... Проблемът по конкретния консултативен съвет е, че би трябвало да излъчи положителен сигнал за търсене на решение, а не да използва случая да напада управляващите, както е било до сега.

- Този скандал обаче не засяга само ГЕРБ. Има политици от БСП, които също бяха замесени, изскочиха имотите за 2 млн. лв. на Елена Йончева, евтиния апартамент на Корнелия Нинова, аферата „Кумгейт" на Лозан Панов с кумовете му от „Артекс"... Защо това да е само срещу управляващите, щом всички са намесени в този „Апартамент гейт"? Да не говорим, че самият Румен Радев още не е обяснил за назначаването на съпругата си Деси на два поста във ВВС...

- Да, но накрая ще се говори само за ГЕРБ. Неговият начин на изказване, допускам, че ще е фокусиран само около случилото се около управляващата партия. Това е линията на конфронтация, която той следва и се опитва така да „бъде“ в публичното пространство.

Ако постави принципно въпроса и няма нападки срещу конкретна партия, а предизвика законодателна промяна или има ефективно  предложение, ще разберем, че работи принципно и обективно.

Но ако не го направи, както е било досега,  ще продължи просто противопоставянето на ГЕРБ.

- Как ще коментирате листата на ГЕРБ, който вече е ясна за евроизборите и в нея няма обвиняеми за пране на пари като Елена Йончева?

- Това е разумна листа и най-добрата за този случай, защото прави много ясно разграничение между двете опониращи си партии. От едната страна имаме листа, която показва единение като символ, за разлика от тази на БСП, която излъчва само сигнали за разединение.

Добро е и присъствието в ГЕРБ на млади хора, които имат кариера в европейския парламент и са доказали, че си разбират от работата, експерти са и са с отлично образование. Добър сигнал е и, че слагат за водач най-успелия евродепутат на ГЕРБ в лицето на еврокомисаря Мария Габриел, независимо от забележките, които имаме към фамилията й.

Нейните позиции в Европа обаче са факт и са достойни за уважение, което бе уважено и от ГЕРБ.

Това не се случи в БСП, които показаха, че не уважават хората, постигнали високи позиции като президентът на ПЕС Сергей Станишев, който ръководи най-голямото в Европа политическо обединение вляво.

Тези разлики  са видими. В този смисъл ГЕРБ направиха разумния и добър избор.

Чакаме да видим БСП. Аз се страхувам от грозна и атакуваща кампания, която ще постигне отблъскване на всички хора от урните, от което губят всички.

Сподели:
Напиши коментар »
(45)
1
ДА СЕ ЗНАЕ: ФАТМАКА Радев Не е ЧОВЕК, Той е КОМУНИСТ, На ХРАНИЛКА в НПО Москва ! ПЕДОФИЛА от ДС Гоце Първанов Назначи ФАТМАКА-КОМУНИСТ Румен Радев за Генерал ! Присъдата е Ясна: Да се ИЗБИЯТ Семействата на Болшевишките К-ОПЕЛЕТА ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
2
Как може младата комунистка Цецка, вместо да обработва угърите в родното си село Драгана, общ. Угърчин (изпратена от Партията в работнически факултет, от който кадрите след 6-месечна подготовка са приемани за студенти без приемен изпит), да завърши задочно „Право“, да влезе гола като пушка в политиката преди 10 години, а сега изведнъж да се окаже собственик на огромен суперлукс 198,7 кв.м. апартамент в центъра на София плюс гараж 20,2 кв.м. с пазарна оценка около 1 млн. лв. (198,7+20,2=218,9 кв.м. х 2280 евро/кв.м.=499 092 евро)?!? ++ Как може милиционерът-физкултурник Цецо, завършил с отличие помощното училището (за бавноразвиващи се) в гр. Вършец, да придобие апартамент в луксозна сграда на последния шести етаж с площ от 240 кв.м., който върви заедно с двоен гараж и предверие с „ВИП асансьор“, като общата разгъната застроена площ на обекта е над 315 кв.м. Пазарната оценка на разкошния ексклузивен имот е около 1,5 млн. лв. ++ Как може шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев да си купи апартамент за 293 374 лв., след като съгласно оферта от продавачите имотът се продава за 265 000 евро, която е нормалната за района пазарна цена на подобни ексклузивни жилища с много престижни екстри?!? ++ „Пловдивският нотариус Меглена Цацарова, съпруга на кандидата за главен прокурор Сотир Цацаров и нейната колежка Адела Кац-Бояджиева, съпруга на адвоката Иван Бояджиев са закупили два общи имота през 2008 г. По взаимно съгласие с продавачите те записали в нотариалния акт 120 пъти по-ниска цена от реално заплатената за всеки имот: 1000 лв вместо 119 151,11 лв. Така те са „спестили” над 5000 лв. от местен данък и такси за вписване. Деянието е наказуемо с глоба по Чл. 125 от Закона за местните данъци и такси. Информацията за тези сделки е изнесена още през 2009 г. от в. 24 часа и е потвърдена с данни от Агенцията по вписванията, съдебно решение на ОС – Кърджали и имотната декларация на самия Цацаров, който е отбелязал за 2008 две имотни придобивки на своята съпругата по 59 604 лв.всяка.“ - https://bivol.bg/cacarov-imoti.html ++ Иван Гешев, зам. главен прокурор: „Пари има, но се краде много. Пари изтичат отвсякъде.“ (www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2019/03/20/3407272_citat_na_denia_pari_ima_no_iztichat_otvsiakude/?ref=home_red_quote)
3
НЕ НА ПЛАНА НА МЕРКЕЛ ДА ПРАТИ 50000 ЕМИГРАНТИ В БЬЛГАРИЯ СРЕЩУ ЗАВОД. НА. ФОЛЦВАГЕН
4
БЪЛГАРИ ВЪОРАЖАВАЙТЕ СЕ ! Не ви е Необходимо Законно Оръжие Защото Властта е НЕЗАКОННА от 1944 година ! Не ви Трябва Разрешително за Оръжие Издадено от УБИЙЦИ от МВР и ТЕРОРИСТИ от ДАНС ! Първо се Атакуват Партийни Централи-Б-ардаци и Милиционерски Участъци-К-урварници, Там е ЗЛОТО ! Всички Партии в Задунайската КОЧИНА са Продукт на Майката К-УРВА-БКП и Бащата П-ЕДЕРАСТ-ДС, Така че Която и да Атакувате Няма да Сгрешите. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
5
Пъпчивият, селски Фатмак ще бъде изритан на следващите избори.
6
Г-жа Ангелкова не може да е била зам. министър в правителството на БСП, защото в ГЕРБ комунисти, агенти на ДС и бесепари – НЯМА. Гарантирано – от г-н Бойко Борисов. ++ (Бойко Борисов: „В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни казаха - другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани. Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам. И напуснах (МВР).“ - март 2006 г. – http://old.segabg.com/article.php?id=261561 - Прав е г-н Борисов да напусне МВР, за да остане член на БКП, защото народът е казал: „Веднъж комунист – цял живот комунист.“, а народният представител Александър Сталийски е заявил от високата трибуна на 36-то НС: „Бивш негър, бивша -урва и бивш комунист - няма”)
7
Понеже Шайката_Групировка ГЕРБ се ос*а до ушите не само в България, а и пред света, пуснаха в ход ЩАТНИТЕ КОМПРОМАТЧИЦИ Тома БикУф и А.ТУдороФ.
8
Обикновено грозното поне е умно... уви тук баланса го няма
9
Радев няма смисъл да си прави пиар. Завчера Алфа рисърч публикува проучване. Радев - 51 % , Тиквата - 28 %. От както е избран за президент неговият ретинг винаги е бил двойно по висок от този на Питека. И сега тази непоръбена слива тръгнала да запретва кypa на президента. Eбeтe я в гъзъ и продължавайте напред.Да не забравите Heдсялко !
10
Оказва се, че Пламен Георгиев яко ни баламосва
11
Нечистоплътното саитче „Чур“ се блъска да измисли фейк новини и то за едната заплата. Без командировъчни, без бонуси, без хонорари. Беднотийка. Задачата е да се слугува на Първия
12
Той eбa майката на шайкаджиите и на Heдялковци. Браво на него !~
14
тази ужпрофесорка дойде от Чехия да ръси акъл и да поддържа Герб защото истинските проучвания показаха, че се свлича по нанадолнището. Всеки ден кудкудяка по медийте но дали им повдига рейтинга ме съмнява. Кога преподава на студентите
15
НЕ Е ЯСНО ? КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА .: НИНОВА НАПУСНА ПАРЛАМЕНТА И ДЕЗОРГАНИЗИРА ДЪРЖАВАТА . СЪДЕБНАТА ВЛАСТ Е ОМОТАНА. ПРЕЗИДЕНДА СЕ СЪБУДИ И Е В НАСТЪПЛЕНИЕ , КАТО ЗАБРАВЯ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
16
Управляват ни шайка крадци !Апартаментчици ,и суджуци ,лъжци и чужди лобисти!Събуди се българино, истината е някъде там, но не ГЕРБ!
17
Heд@лкo си дялkа миkpoсkопичното миkpофoнче..лaпниxyиндес и полoвинaHeд@лкo си дялkа миkpoсkопичното миkpофoнче..лaпниxyиндес и полoвинa:(
18
...е примитивен! Отсега се знае какви ще ги срича....Ще се напъва със задгробен глас да им чете морал и да се прави на "морален стожер"! Всички го разбрахме какъв му е капацитетът, а и надали ще отговори защо е разследвано служебното Правителство от ОЛАФ, което му беше пряко подчиненио! Този човечец отдавна няма ...лице!
19
тая пача нинова откъде има 30 мил. за да ги предлага, яко се е облажила другарката покрай приватизацията
20
Спешно търся луксозен апартамент в София на четвърт цена. За предпочитане с асансьор. Безплатния суджук също ме интересува. Но да не е солен; заради кръвното...
21
Хасковския каун ходил с цървули по "дивия запад" , и като се върнал пак си останал неашладисан каун. Как можаха тия от КГБ да ни натресат такава куха лейка ??? По-голям задръстеняк трудно ще се намери в червеното блато.
22
Откакто тиратжиите ме пуснаха на един кон да ми го напраска ми викат ОКОТО, защото едното ми око изхвръкна от зор, но това е дълга история ............................................................................................................................................. Тоя мухлю Клепоухия каун лъже повече от моята господарка Импексовата курабия и кучката Ел Йо взети заедно, червеното говедо също като Мая Манолова само пиар си правят и държавни пари лапат, ха ха ха ха ха ха ха ха.Да.!!!!!
23
Крадци!По-толеми крадци!Шайка!Хелал да ви е!Герб !
24
Това все повече ми прилича на опит за дестабилизиране на държавата. Това ли искаме?
25
ГЕРБ Вие трябва да питате фатмака. Не мълчете. Излиза че сте гузни. Питайте за Курнела. За далаверите на фатмака грипенов с любовницата му. Питайте и като датат отговори питайте още .има за какво. Тая червено фатмашка комбина трябва да и се извадятмръсотиите на яве
26
Ха, ха, ха, страх, голям страх тресе суджуците, защото досега само вестникарите вадеха "миризливите случаи", ама в понеделник яко ще се разбутват вонящите,тиквени грамади,затова е този рев и "спектаклите",които се изнасят от Спас гушестия и ренегатчето, усърдното, тиквено лизаче! !
27
На теб като ти плаща ГЕРБ , това не е ли пиар. Страх , че утре няма да го има ГЕРБ те тресе до полуда. Какво ще стане с професорската титла, имаш данни за друга професия
28
но ще свика съвет за кривите краставици
29
радева прави политика от началото на мандата. партията така иска. но за коя партия става дума? за единна русия разбира се .
30
отговор на коментар
Явно говориш за Импексова,Милиончева и Идиотова.
31
отговор на коментар
Веднагазаменям срещу Техноимпекс за 500 лева!
32
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук.-------------->> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
33
Каква кал и помия се лее от Позитано и се разнася от уродливите червени гласоподаватели. Изцапаха с мръсните си крадливи ръце цялата държава,но накрая ще се издавят в собствената си помия.
34
Радев , ти свали доверието от Пламен Георгиев , доверие което никога не си му давал , а сега по популистки нагъл начин казваш ,че си свалил доверието си ...нагло Радев , Нагло ....и защо ако мериш със същия метър осветляването ,не кажеш същото за Лозан Панов ...дали си свалил доверието си от Панов..?ха СЕГА ..МНОГО ЗДРАВЕ ОТ ПЕТЪР ПЕШЕВ ИМАШ ..ЗРИТЕЛ ПО СКАТ..
35
малииееййй...Радев се излага много и се озлоби към държавата тъй като лъсна истината за баща му ГОЛЕМИЯ ШАФЬОРИН , който плати на триколновия съселянин да си мълчи ..хахахах...
36
отговор на коментар
Радев е поредният селски идиот, който си въобразява, че е нещо! А написалият горния коментар е стопроцентов простак и австралопитек, който явно изпитва удоволствие от говоренето на глупости и мръсотии. Нещастник!
37
СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НАЧЕЛО С НИНОВА И РАДЕВ Е НАЙ КОРУМПИРАНАТА ПАРТИЯ. НЯМА ПО ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ ОТ ТОВА ДА ПОЛУЧАВАШ ГОЛЯМА ЗАПЛАТА БЕЗ ДА ИМАШ ПРАВО.
38
Ха ха ха, откраднеш Импексово дружество от народа си за стотици милиони долара, е нищо и е морално, а за една тераса е супер престъпление. Откраднеш ТЕЦ Варна пак нищо и е морално, обаче замениш два апартамента и доплатиш разликата от 40кв. по 2500лв. е пак супер престъпление и не е морално. Това ли е паралелната държава, за която ни говори лъжливата Импексовата Барсала, и една татарска разгонета дърта и крадлива Кучка, наречена от народа си Милиончева!! ...................................................................................................................................... Разгонени кучки и БСПеерасти, това е съдържанието на Импексовата БСПдирадска партия, която ни натресе един разгонен клепоух Каун, а сега се готви да ни натресе, една разгонена кучка мастия, крадлива повече от Импексовата си господарка. Да не забравяме, че тая червена кучка, е близа сладоледа на СС Момата, но не можа да се окучи от него. Сега от кого е това нечистокръвно пале помиярче, не е ясно. Но според изказа му, има нещо общо със сомалийските пирати!!
39
ТОЯ , НАГЛЕЦ , МИРИЗЛИВ , БЛАТЕН , ЗЕЛЕН ЧОРАП ----- КОРУМПИРАН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ , НЯМА ЛИ , ПОНЕ ЕДИН СМЕЛ И ЧЕСТЕН ЖУРНАЛИСТ ДА РАЗРИНЕ ТОЗИ СЛУЧАЙ , В БЛАТОТО НАРЕЧЕНО --- ПРЕЗИДЕНТСТВО ! ТОВА СЕ КАЗВА КОРУПЦИЯ ОТ НАЙ - ВИСШИЯ ЕТАЖ НА ВЛАСТТА ! НИЕ ПИТАМЕ ---- ТОЯ ПЛЪХ / ПРЕЦЕДЕНТ / ДА ОТГОВАРЯ !!!
40
ТОЯ , НАГЛЕЦ , МИРИЗЛИВ , БЛАТЕН , ЗЕЛЕН ЧОРАП ----- КОРУМПИРАН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ , НЯМА ЛИ , ПОНЕ ЕДИН СМЕЛ И ЧЕСТЕН ЖУРНАЛИСТ ДА РАЗРИНЕ ТОЗИ СЛУЧАЙ , В БЛАТОТО НАРЕЧЕНО --- ПРЕЗИДЕНТСТВО ! ТОВА СЕ КАЗВА КОРУПЦИЯ ОТ НАЙ - ВИСШИЯ ЕТАЖ НА ВЛАСТТА ! НИЕ ПИТАМЕ ---- ТОЯ ПЛЪХ / ПРЕЦЕДЕНТ / ДА ОТГОВАРЯ !!!
41
Kradliv sam!Sudjuk sam! Kandidat na GERB sam!
42
Бравос още една платена клакйорка на Шайката, срам че такава уруспия коментира президента, но няма да е за дълго от Юни почва чистката от всякаде то затова Пендалко направи Тиквата евродепутат усеща на къде духа вятъра айде Герб +Дпс не за България разбира се
43
отговор на коментар
Корнелия Нинова имаш предвид, нали!
44
ШАЙКАТА е у киреча..... КА-ЛА-ШНИ-КОВ, КА-ЛА-ШНИ-КОВ! БУМ! БУУУУМ! БУМ!!!! Бокоооооо бегай баце бегай при Галевите.....иде РУМЪНКАТА
45
Ел ПРЕЗИДЕНТЕ......незабавно да обяви ВОЕННО положение във връзка с КОРУПЦИЯТА разяла ШАЙКАТА и ДЪРЖАВАТА.....и да започне масови ЧИСТКИ от тая корумпирана гадост......да обяви ГЕРБ за противонародна партия и да вкара у ЗАТВОРО Цвъко асансьоро....Боко Тиквата и целата им кохорта КАЗАХ !!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 2985
архив

Произшествие. Тълпа любопитни се бута да види какво става, полицията ги връща назад.
- Пуснете ни да минем, ние сме журналисти, искаме да научим подробности! - викат някакви.
Полицията ги връща:
- Подробностите утре ще ги прочетете във вестника!

няма нови новини
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
сега
1913
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ЧЕТИВО ЗА ПАЛАВНИЦИ: Отговорите на всички твои неприлични въпроси
x