Вход
София
Времето в София 10 o C

САМО В ПИК: Проф. Антоанета Христова с разбиващ анализ за речта на Радев - хвърля страната в нестабилност и иска да е ментор на нова политическа формация в партньорство с БСП

САМО В ПИК: Проф. Антоанета Христова с разбиващ анализ за речта на Радев - хвърля страната в нестабилност и иска да е ментор на нова политическа формация в партньорство с БСП

на 08.12.2018
140872
62
САМО В ПИК: Проф. Антоанета Христова с разбиващ анализ за речта на Радев - хвърля страната в нестабилност и иска да е ментор на нова политическа формация в партньорство с БСП

Румен Радев превзе БСП по време на интервюто си в "Панорама" в петъчната вечер. Избраният за държавен глава, който трябва да е обединител на нацията, опита да атакува властта със заучени фрази и реплики, написани му от неговия съветник Иво Христов. От ефира на БНТ Радев продължи линията на нескрита конфронтация с управляващите с твърдения, които българите вече са чували неколкократно в последните му изказвания.

Специално за ПИК политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира позицията на президента и директните му нападки към властта.

- Госпожо Христова, как ще коментирате директната атака на Румен Радев срещу правителството?

- Той продължава с противопоставянето си на управляващите и с ясно заявеното нежелание за диалог. Продължава с това, че не иска да види позитивното, а иска да акцентира само върху негативното. Да, ако говорим за негативно, мисля, че той доста селективно го показа. Относно дълбочината на реформите всички анализатори, включително и аз, сме казали, че е необходимо те да се случат в почти всички сектори на управлението. Въпросът е как вижда президента решението на проблемите и каква посока на развитие предполагат тезите му.

- В това виждате нескрити заявки за политическо лидерство?

- Много ясно той иска да бъде ментор на нова политическа формация, която ние допускаме, че ще бъде позиционирана в много крайно ляво предвид това, че човекът, който би могъл да разпише партийна платформа и подкрепя говоренето му е неговият шеф на кабинет.

- А възможен ли е диалог между Борисов и Радев?

- Диалог между Радев и Борисов е невъзможен. И не защото Борисов отказва диалога, а защото Радев е категоричен в това отношение. Очевидно е, опозиционното му мислене, което излиза извън рамките на ролята на президента - така, както те са разписани в конституцията. Очевидно е, че мисли за нова политическа формула, която в най-добрата ситуация ще подпомогне БСП като коалиционен партньор на следващи избори. Тази формула предполага коалиционно партньорство с БСП. Дали тази политическа формация или нова алтернатива, за която той говори, може да бъде наистина силна, ярка, категорична, дълбоко се съмнявам. Създаването на нова формация хвърля политическата система в нестабилност, което не е добре от гледна точка на перспективите на държавата, тъй като добрите перспективи, предполагат устойчивост на развитието. Смисълът на подобна формация е подпомагане на БСП, но не съм сигурна, че президентът я вижда по този начин.

- Кога се появяват подобни "алтернативни" политически формации?

- Такива нови политически формации се появяват естествено и изчезват и в развитите демокрации. Но да не забравяме, че развитите демокрации са преминали през устойчив период, който на нас не ни се е случвала. Хората са много уморени! Много уморени! Те са уморени от грешките на прехода, а в основата на грешките на прехода е безобразният начин, по който се случи промяната в България през 89-90-та година, която беше инженерно измислена от хора, част от които вече не са на този свят, част са все още, но нямат същия капацитет и друга част, на които бяха раздадени едни пари, но не успяха да ги управляват добре, защото нямаха нито знанието, нито съвестта за това. Всяко изкривяване, на което сме свидетели, е предположено от сбъркания старт и това ще продължи докато много по-професионално не започнем да анализираме обществените процеси, а оттам - да ги разбираме и управляваме.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(62)
1
Румен Радев прави всичко възможно ... да бъде изхвърлен от Президентството с ритници !
2
Генерала ,разцепи на Тиквата анала!
3
КАТО Е ИСКАЛ ДА Е МЕНТОР НА НОВА ФОРМАЦИЯ НА БСП,ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИ ПАРТИЙКАТА ,АМИ ЗАЛИВА С ПОМИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД...
4
ДА СЕ ЗНАЕ: ФАТМАКА Радев Не е ЧОВЕК, Той е КОМУНИСТ, На ХРАНИЛКА в НПО Москва ! ПЕДОФИЛА от ДС Гоце Първанов Назначи ФАТМАКА-КОМУНИСТ Румен Радев за Генерал ! Присъдата е Ясна: Да се ИЗБИЯТ Семействата на Болшевишките К-ОПЕЛЕТА ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
5
Той да не е решил един ден да направи -- ДИКТАТУРА - но каква и на кого ????
6
А, МЕНТОРА ВИ И СОБСТВЕНИК НА ПИК-ДЕБЕЛ ДЕЛЯН КАКЪВ АНАЛИЗ ПРАВИ,БЕ НЕДЬО?
7
Антоанетке,не може ли да го кажеш един път открито,в страната ни не е извършена Декомунизация все още нито Лустрация,така,както е извършена в целия ЕС!Все оше ДС БКП ченгета държат всичко и важно-медиите също!А Тъпото е агент на БКП и на СССР.Ами зашо забравихме Наляна Идиотова?БКП са там!
8
Кучетата ( Радев ,Нинова ,Йончева ,Карадайъ и пр. кремълски помияри ) си лаят - керванът ( на ГЕРБ ) си върви ( и води България към Европа ) !
9
бокьо дебелия дирниk,не може да направи коремно,ха,ха
10
Изключително умерен изказ, съдържателен говор и държавничество видях в словата му. Браво! Това е надежда.
11
Всички хрантутници на герб скочиха на барикадата. Тази колко пари усвой и то май незаконно. Но като си послушен всичко се опростява.
12
До №9- за теб правенето на коремно ли е приоритет, с коремно не се управлява, бе човече! Лошото е, че този президент, вместо да обединява хората с различни политически нагласи, непоправимо ги разединява, жалко.......
13
Искаме си Росен Банов за президент...))))
14
Бате БоБо обиколи три пъти света и се нацелува и снима с кой къде срещне. Резултат за България? - Нула, Zero. Кви "Западни Балкани", кви пет денара; Къв "Български поток", кви пет рубли; Къв "Втечнен газ" от Катар, кви пет рияла; Кви "Заводи за дронове" от Израел, кви пет шекела; Ква "Победа над Плана Макрон", кви пет тира и знайни и незнайни глупости и тикволяци. Разходки на един шут и плеяда жрици на ..."словото". Но.... във вътрешен план мутрите са по-силни, по-нагли и по-богати от всякога. Но Народа е по-силен и ще го покаже напролет.
15
съвсем се оля! Хубавата новина се състои в това, че в близко бъдеще предстои да се разделим завинаги от крадльовците на Организираната престъпна група ГРОБ. Адмирации за кратките, ясни и убийствено точни отговори на Президента на РБ истинския генерал Радев!!!
16
ЧОВЕК ВИЖДА СВЕТА ТАКЪВ,КАКВАТО Е ПРИЗМАТА НА ВЪЗПРИЯТИЕТО,ТУК ЦЕНЗА И ИНТЕЛЕКТА ОКАЗВАТ МИНИМАЛНО ВЛИЯНИЕ,ЛИПСАТА НА ДУХОВНОСТ УСИЛВА САМОДОСТАТЪЧНОСТТА НА ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ,КОГАТО ИМАШ ТАКИВА 'ПРИЯТЕЛИ',ВРАГОВЕ НЕ ТИ ТРЯБВАТ ! ! ! !
17
ПИКаджийте лапат Гранде магароци.
18
Тая пишман анализаторка се чуди вече откъде да изкара някой лев и накрая се чучна и в това пишман сайт...че. Абе, и аз съм завършил психология, рових се из старите книги, ама специалност "политически психолог" не видях. Трябва да е нещо, измислено специално и само за нея. Как иначе да стане и проф.?
19
нещо се е объркала! Президента Радев не е произнасял никаква реч, а е отговарял ясно и точно на провокационните въпроси на соросоида Василев. На цяла България стана ясно какви криминални елементи ни управляват. А журнялята от ПИК има защо да са притеснени. Пределно ясно е, че след това интервю рейтинга на Президента ще върви нагоре с ускорени темпове.
20
Фатмака Пъпката да бъде изгонен от президенството и да бъде подпукан от прокуратурата за корупция и държавна измяна
21
ПреЦидента е пълен неща'стник.Бок'лук!!!!!!!!!
22
Крайно време е да го махнем този недодялан муххльо - имам в предвид Радев. Не случайно е казано че когото Бог е давал акъл тъпите военни са били на учение и не са успели да се срещнат. Радев скрий се някъде и не излагай честните и доблестни военни. Инпийчмант за Радев ВЕДНАГА. Срамувам се от него По прост е и от Тодор Живков.
23
Ега ти смешката? Тая ако е професор, то всички останали сме академици.....
24
Започнаха да изпълзяват платените аналнилизатори един след друг. Разтресе ги страха от думите на президента, много точни, дори умерени. Спести на управниците много, но каза най-важното, в Бългсрия има диктатура на мафията зад което стои Бащицата, създател и кръстник. Тази женицс кога и как стана професор се знае в научните среди. Чрез аналнилизания на о,,рания задник на дебелия Чичак от Б, съвсем оплетен в измами, кражби, лъжи и в последно време омраза и злоба към президента. Радев му развали спокойствието да си ползва държавата като ЕООД, да си краде и лъже колкото иска, да унижава народа.
25
фалшива новина на псевдопрофесорката
26
Или поне десет статии, публикувани от нея в ерудирани научни издания.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
'що триете бе ПЕЕЕЕРАСИ?
29
mnogo pari i davate na tazi usoinica,takiva kato neia razdeliat naciata,ne vijdate li????Interesno POSLE kakvi shte gi dranka,mrasnicata!>?!
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
отговор на коментар
Бях уговорил едно легло в голяма къща на 4-ти километър за Червения дядо. Добри чичковци в бели престилки и усмихнати,ласкави...... Ама не го взеха.Казаха "безнадежден случай".Така че леглото е свободно.Вече съм се набутал с едни кинти за рушвет и ти го предлагам.За теб безплатно. P.S. не носи снимка на Прецедента Плювненлиев за да не откажат и теб.Ако нещо се обърка,винаги имаш място в моето стадо.С много любов: Бай Шиле.
33
№9 харесва Радев, че правил коремно, ами като е толкова як и смел, защо не предизвика Бойко на двубой, да се види кой е по-силен? Иво КГБ-то да не оправдава Радев с стомашни проблеми, когато се нас.ира само от снимката на Бойко! Ако е толкова голям мъж за 3 дебели жени, да предизвика Бойко на ринга, може да си сложи кафявите кюлоти, насра.ното да не личи!
34
БЪЛГАРИЯ ГУБИ СЪС НАЛИЧИЕТО НА ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ. МНОГО ОТ ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ СПИРАТ СВОЕТО ЖЕЛАНИЕ ДА ИНВЕСТИРАТ В БЪЛГАРИЯ ПРИ ТАКЪВ ОРИЕНТИРАН КЪМ РУСИЯ ПРЕЗИДЕНТ. ЗАГУБАТА ЗА БЪЛГАРИЯ С ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ Е ГОЛЯМА И ЗАТОВА ЩЕ ОСТАНЕМ НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА.
35
Тони и ти като Спас, айде барем днес ми изплюйте мъдете дя моем да поритам топка .
36
отговор на коментар
до34 Големите инвиститори са новите поробите ли къде е европа къде сме ние
37
отговор на коментар
до34 Големите инвиститори са новите поробите ли къде е европа къде сме ние
38
Ха, ха, редовните разбивачи на президентските топки започнаха с обичайните си занимания и с какъв хъс ,мерак и висок професионализъм го правят, че човек остана с впечатлението, че доста са стажували на Околовръстното! Браво, да продължават все така!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Да за Вас ПИКлювци е нецензурно защото не щете да признаете че сте ЗАВИСИМИ ПЛАТЕНИ журналисти Сега пак като ме изтриете следва да пишете че имам право на 2 писания Това е защото не Ви изнася
41
Абе вие освен заРАДЕВ имате ли нещо за информация.Освен,че сте неубедителни стават СМЕШНИ-Това продължава още от първия ден от победата му. Или за пари всичко може
42
НИМА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ ??? НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН , КОЙТО ДА НЕ Е РАЗБРАЛ , ЧЕ РУМЕН РАДЕВ НЕ СТАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ И БЪЛГАРИЯ ОТ НЕГО ГУБИ МНОГО.
43
НАРОДЕ , АЗ ИСКАМ ДА СЪМ ВЕЛИК И ОБЕДИНИТЕЛ , НО СЪМ ПРОСТ , СРИЧАЩ , НЕГРАМОТЕН , ЗЪЛ И ДИКТАТОР , БСП/КОМУНЕТАТА СА МЕ ИЗБРАЛИ ТРЯБВА ДА ИМ СЛУЖА
44
Скоро страстна целувка на Орлов мост между Карадайъ и Радев.
45
Аз правя над $ 7k месечно работещи за кратко време. Чудя се как другите ми разказват колко пари могат да направят в мрежата, затова реших да я погледна. Е, това е добре и напълно промени живота ми. Това е мястото, където започнах >>>>>> www.Trade46.Com
46
В СКОРО ВРЕМЕ СЕЛСКИЯТ ОЛИГОФРЕН РАДЕВ ЩЕ НИ ГОВОРИ НЕ ОТ ТРИБУНАТА, А ОТ ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА. ИМПИЙЧМЪНТ ЗА ТОЗИ РУСКИ ШПИОНИН1
47
На тази с диоптрите,й пълнят всички дупки с кинти,за да лае и да хапе един единствен човек Р.Радев.Не се ле умори бе латерно ръждясала. Ти си продажна гад,която трупа пари за да хули един признат от милионите българи, истински демократ и патриот.
48
Та в кой отговор на президента, казвате, видОхте нещо конкретно за България? Май трябва да махнем П-то :) Беше шеф на ВВС, подаде оставка - разкандърдисАха го :) Ще става (п)резидент - ожениха го :) СтанА и хоп! - коландисА министъра си, че за 9 дни навредил на интересите на руска фирма :) Президентинът не е политанализатр, та да ни обяснява в каква опасност е демокрацията, додето не вземем ГРИПЕН-ите, нали? :) И как добре ще ни се отрази една президентска република, ама той да е президентинът :) Резервен вариант - служебно правителство, назначено от него :) Хайде холан, най-сетне кой ще посочи барем едно негово патриотично действие безПорно? Демагогия до шия и от …. задни части :)
49
Тази кукувица защо не си погледне снимка от преди 10 г да се види как е изглеждала?! Гербавите я позлатиха, направиха я професор, шеф на институт към БАН, няколко обществени поръчки за 5-6 милиона...е какво очаквате от тази подлога да каже, трябва да се отплаща за благинките
50
Господи, прости ме, от все сърце ти се моля, спаси България и прибери мутрата премиер Бойко Борисов, и обслужващите го олигофрени!
51
Очевидно цари масова заблуда. Това проф. означава не професор, а проф.ан. В този смисъл тази измислица е единствената, която на 100% си заслужава титлата.
52
И тази е толкова професорка, колкото и Борисов е генерал, изкуствени и фалшиви. Не на ментетата!!!
53
Тоя другар мисли , че професори излизат само от библиотекарския институт /на ДС и елитни комунисти/ , а фатмака бос по асфалта с натрапената му държанка от приватизаторката , за какъв го имаш .. генерал на 20 тина самоллета в ханхарите на трупчета, , един от които самият той е изпуснал на земята и като страхливец е катапултирал и 2-3 броя летящи понякога и малко. Та тоя генерал само е вземал голяма запрата, след това и голама и пенсия и заплата ,държал в службичката любовница на две заплати едновременно, а сега за нищо работещ взема заплата 11 000 лв, а говори загрижено за бедните - що не се откаже от пенсията си за +системата, коят ги убива","Търтей прост, злобен,откачалка
54
отговор на коментар
А ти свирки можеш ли да правин.
55
отговор на коментар
Ама най напред да прибери теб и такива помияр и като теб че вие сте зло за България.
56
Тя е един от помиярите, които са в списъка на вънкашният нужник-ПИК. Знаете останалите 4-5 кои са. Всички те, заедно с певецът на ПП "Шайка" не заслужават внимание. Предлагам ви част от изказването на президента Радев по случай 130-та годишнина от създаването на Софийският университет, което тържество се е състояло вчера ( 8.12.18 г.) Радев е казал: .„Днес не малко хора от високи трибуни осакатяват езика ни. Но вие най-добре знаете, че с всяка наранена или пренебрегната дума, погива част от смисъла. Днес някои се опитват да ни кажат, че грамотността е досадна подробност, но вие най-добре знаете, че онзи, който не почита правилата на граматиката, ще пренебрегне и закона, а сме разрешили на хора, които не почитат книгите, да взимат решения. (Тук президентът е цитирал доц. д-р. инж. Бойко Борисов, който е казал: "Аз вечерАх с царо и му казАх да оди да са опрай с ония ора, че са решили да му земат имотите." Радев се е извинил , че му е трудно да изрече на английски това което премиерът е казал.) След това продължил: „Бъдете критични. Не приемайте да ви заблуждават и да ви ограбват бъдещето. Не подминавайте агресията на невежеството“. Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е връчил на президента Румен Радев плакет, посветен на 130-годишнината на висшето училище. На тържественото събрание са присъствали ректори и представители на ръководствата на университети от цял свят и дипломатически представители. Президентът Румен Радев е бил придружаван от съпругата си Десислава Радева, въпреки Heдялкo.
57
И с кого ще управлява, ако вземе властта? С тези дето няколко пъти ни "оправяха". Стига кухи фрази, товарищ. Вярваме само на свършена работа.
58
Антоанета, милата, що ти трябва да си забиваш гъ--за в политиката. Преди добре си припечелваше с него на свободния пазар. Политиката е шибана работа. Днес ти ги шибаш, утре теб те шибат. То и на свобдния пазар те шибат, ама ти плащат за кола, за апартамент, за Малдивите, за бижута. И по-важно,от такова шибане следа не остава, а от политическото може някой ден да ти разпорят гъ--за. И ще бъде късно да съжаляваш. Виж как скопиха Тонито-шайката и го хвърлиха на резервната скамейка да мъдри тъпотиите си на баби и дядовци от старото сдс..
59
Написаното от 58 е недопустимо за публикация. Използването на подобни каруцарски изрази е характерно за човекоподобни с нулев интелект. Антоанета /както фамилиарничи субектът/ е жена преди всичко и ако нещо от написаното от нея не ти харесва, опонирай аргументирано, цивилизовано. Аз също не харесвам поведението на президента и намирам, че неговото говорене не допринася за обединението на нацията и е опасно деструктивно за държавата и държавността, но не бих си позволил да го ругая и да го заливам с цинизми, подобни на тези от пост 58. РАЗБЕРЕТЕ, ВИЕ ДОПРИНАСЯТЕ ЗА ОПРОСТАЧВАНЕТО НА НАРОДА НИ.
60
АЗ ИСКАМ ДА СЪМ ВЕЛИК , УМЕН , ОБЕДИНИТЕЛ --- НО СЪМ ПРОСТ , ТЪП , СРИЧАЩ , НЕГРАМОТЕН , ЗЪЛ ДИКТАТОР И ЗЕЛЕН ЧОРАП . ps. НАРОДЪТ ЩЕ ТЕ ИЗХВЪРЛИ НА БОКЛУКА И ЩЕ ТЕ ЗАТРУПА ЗА ДА НЕ ИЗПЪЛЗИШ , КРЕТЕН ТАКЪВ !
61
БРАВО ПРОФЕСОР ХРИСТОВА
62
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10087
архив

Една вечер късоглед добър самарянин се прибирал вкъщи, когато срещнал пиян, опрял се на входа на жилищен блок.
- Тук ли живеете? - попитал добрият самарянин и се вторачил в него над дебелите си очила.
- Да - потвърдил пияният. - На втория етаж.
- Искате ли да ви помогна да се качите?
- Благодаря.
Самарянинът предпазливо завел пияния на втория етаж, но решил да не се сблъсква с разгневената му съпруга. Затова отворил първата врата, която видял, и блъснал пияния вътре.
След като извършил доброто си дело за деня, той слязъл долу, където за своя изненада заварил втори пиян. Този мъж също казал, че живее на втория етаж и добрият самарянин бавно го завел горе, блъснал го през същата врата и се върнал долу с намерението да се прибере вкъщи. Когато слязъл обаче, заварил трети пиян, който казал, че живее на втория етаж. Самарянинът го завел горе, блъснал го през същата врата и пак слязъл долу.
Там отново стоял пиян, облегнат на стената, който определено имал много по-лош вид. Но преди самарянинът да направи нещо, пияният се заклатушкал към един случайно минаващ полицай и казал:
- Господин полицай, спасете ме от онзи човек. Постоянно ме качва на втория етаж и ме блъска в асансьорната шахта!

 

няма нови новини
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
сега
1654
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Пуснаха на свобода убиеца Джок Полфрийман - той иска да остане в България (ОБНОВЕНА)
x
ПЪЛЕН ШАШ: Войник проговори на близките си от оня свят (ВИДЕО)
x