Вход
София
Времето в София 5 o C

САМО В ПИК: Проф. Генчо Начев проговори за карантината на Румен Радев и екшъна между министър Ангелов и доц. Кунчев

САМО В ПИК: Проф. Генчо Начев проговори за карантината на Румен Радев и екшъна между министър Ангелов и доц. Кунчев

на 27.10.2020
152395
0
САМО В ПИК: Проф. Генчо Начев проговори за карантината на Румен Радев и екшъна между министър Ангелов и доц. Кунчев
Автор: Симо Русев
27.10.2020
0
152395

Проф. Генчо Начев, който е изпълнителен директор на Университетската болница „Св. Екатерина“  проговори пред ПИК за карантината на президента Румен Радев и скандала между министър Костадин Ангелов и доц. Ангел Кунчев и подчинения му Данчо Пенчев, който беше принуден да подаде оставка като шеф на РЗИ – София. Водещият кардиолог обясни каква е ситуацията в неговата клиника и какви загуби формира от ситуацията с ескалиращия вирус COVID-19.   

Кой ще въдвори Румен Радев

Кой ще въдвори Румен Радев

Кой ще постави Румен Радев под карантина и докога този...

на 27.10.2020

- Проф. Начев, трябва ли президентът Радев да е изолиран и под карантина заради контакта си с шефа на ВВС генерал Димитър Петров от честването Деня на бойната ни авиация, за когото беше доказано с PCR тест, че е носител на коронавирусната зараза?

- Не разбирам от тези неща. Мога да ви отговоря всичко, ако ме питате в областта на сърдечно-съдовите заболявания и хирургията. Там се надявам, че бих могъл да ви отговоря.

- Мислите ли, че тази ситуация – около карантинирането или некарантинирането на президента, както и скандалът в Естония, е катализирала разрива между министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и шефа на РЗИ д-р Данчо Пенчев, който вчера подаде оставка?

- Пояснете ми какъв е президентът, да е жив и здрав. Всичко добро му желая. А пък отношенията между РЗИ и Министерството на здравеопазването въобще не ме вълнуват и не са в моите прерогативи да ги обсъждам въобще. Но ако имате някакви проблеми в областта на сърдечната хирургия и интерес от лечението на сърдечно-съдовите заболявания, как върви болницата или каквото и да е свързано със „Св. Екатерина“, на линия съм да ви отговоря.

- Имате ли действително като сърдечна клиника проблеми със ситуацията на ескалираща COVID-19 зараза, как ви засяга, успявате ли да работите нормално?

За Румен Радев ли работи РЗИ на доц. Кунчев

За Румен Радев ли работи РЗИ на доц. Кунчев

Няма да има изключения за продължителността на...

на 27.10.2020

- Засяга ни дотолкова, доколкото пациентите намаляха. Засяга ни дотолкова, доколкото действително трябва да направим нова разстановка и да имаме 5 легла в случай, че има болен със сърдечно-съдово заболяване и ковид, който идва в болницата, да го изолираме. Това сме го направили. Разбира се, самата болница, като е строена, не е предвидено, не е имало мисъл за пандемии и изолации, но така или иначе се опитваме да реагираме. Преграждаме, изолираме 5 легла с място за преобличане. Така че това дотолкова ме касае, доколкото финансово болницата губи.      

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22331
архив

На едно новобрачно семейство се родило бебе два килограма. Когато техните познати обърнали внимание, че бебето е малко, майката (невинно)казала:- Ама какво искате? Ние сме женени само от три месеца!

x
ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов: Приехме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и сме готови за първите доставки на ваксини (ВИДЕО)
x
Лекар съветва: Ето как да се отървете от кошмарите
x