САМО В ПИК! Проф. Кантарджиев за уволнението на проф. Балтов: Ужасна работа - много прозрачно! Той е добър хирург, има и съд в тази държава

ЧАС ПИК

САМО В ПИК! Проф. Кантарджиев за уволнението на проф. Балтов: Ужасна работа - много прозрачно! Той е добър хирург, има и съд в тази държава

144602
на 13.09.2021
САМО В ПИК! Проф. Кантарджиев за уволнението на проф. Балтов: Ужасна работа - много прозрачно! Той е добър хирург, има и съд в тази държава
Автор:   Илиян Радков

Как така са го махнали? Нали го освободиха от шефското място? А сега го махат и от болницата. Щом са склонни на такава постъпка, добре. Не познавам Поромански, не знам точно мотивите му. По този начин с учудване започна коментара си пред ПИК проф. Тодор Кантарджиев по повод скандалното окончателно уволнение на проф. Асен Балтов от „Пирогов“. 

препоръчано

Към момента все още няма яснота за официалните мотиви за предприемането на тази стъпка спрямо Балтов, който след освобождаването му от шефското място в лечебното заведение, беше останал да заема експертната си медицинска длъжност на началник на отделение и хирург ортопед.

„А, и безмотивно. То има и съд в тази държава. Неприятно е , той е млад човек. Хайде други, които сме възрастни, след нас идват млади хора. Но той е млад и перспективен. Ужасна работа, щом така са решили“, продължи той.

„Това е най-важното – нищо да не се казва, за да бъде прозрачно и професионално“, обяви проф. Кантарджиев за начина, по който проф. Балтов е освободен и от тази си длъжност в „Пирогов“.

„Виждате ли какво се казва противопоставяне на докторите, скараха лекарите. Не успяха да го постигнат. Въпреки че има хора много по-възрастни от мен в момента правят кариера в министерството на образованието“, коментира Кантарджиев без да споменава конкретни имена.

„Нито квалификацията, нито възрастта са от значение. Няма равнопоставеност“, отсече той.

На въпрос каква може да е точната причина за сегашното уволнение на проф. Балтов, той отговори: От шефското място го махна министъра, а сега го освобождава директора на „Пирогов“. Не знам. От вас го научих“, каза още по темата проф. Кантарджиев.

„Проф. Габровски е много квалифициран. Той се отказа от длъжността си зам.-директор.“, припомни той.

„Не бива така лекари да се свързват с политика. Много е грозно и е направено на сила. Демонстрира се сила ли какво се демонстрира? Проф. Балтов е млад човек. Чувал съм от пациенти е колеги, че той е добър хирург и няма да остане на улицата“, категоричен е проф. Тодор Кантарджиев.

След това той коментира и собствената си работа в момента, след като бе освободен от директорския пост в НЦЗПБ.

„Аз сега съм по-зает. Постоянно съм някъде. Ето сега бях в една верига, за да ги убеждавам да се ваксинират. Културни хора и ме разбраха. И могат да филтрират неверните послания на министерството“, обяви проф.Кантарджиев.

„Имам чувството, че те искат да провалят ваксинационната кампания. Въобще са направили всичко възможно деца да не се ваксинират. Дай бележка от джипито. Каква бележка от джипито? Има ли разрешение от родителите и самото дете е съгласно, къде е проблема?Правят всичко възможно да са по-малко ваксинираните. Не знам за какво го правят“, изрази мнението си той за буксуващата ваксинационна кампания у нас.

Той каза, че няма как да се направи аналогия между неговото освобождаване и това на проф. Балтов.

„Лошото е , че когато освободят някой те трябва да помислят и за заместник на различните функции, които е изпълнявал. Аз просто се учудвам, че г-н Кацаров не беше разбрал, че като ме освободи от длъжността директор, ме освобождава и от длъжността председател на комисията за ваксините.  Тя се казва Експертен съвет за надзор на имунопрофилактика. Преди няколко дни назначава други хора и иска веднага да излязат с някакво решение за третата ваксина. Аланколу, това трябваше да го направиш юни месец. Много сме квалифицирани и прозрачни. Да е жив и здрав“, разкри на финал пред медията ни проф. Тодор Кантарджиев.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това