Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК! Проф. Михаил Мирчев: Не е фатално БСП да излезе от ПЕС

САМО В ПИК! Проф. Михаил Мирчев: Не е фатално БСП да излезе от ПЕС

на 02.04.2019
56187
35
САМО В ПИК! Проф. Михаил Мирчев: Не е фатално БСП да излезе от ПЕС
Автор: Симо Русев
02.04.2019
35
56187

Потърсихме социолога проф. Михаил Мирчев, който бе кандидат на левицата за кмет на София, за коментар допустимо ли е Корнелия Нинова да предпоставя неучастието на Сергей Станишев в евро листата на БСП и има ли риск от това поведение за българските социалисти - да бъдат изключени от ПЕС.

Професорът анализира още от какви позиции ще се сблъскат като водачи на листи Мария Габриел и Елена Йончева. Мирчев направи и смела прогноза още колко месеца живот остават на 44-ото Народно събрание и полезно ли ще е за БСП да се връща в парламента, както и за ГЕРБ да стои там.  

- Проф. Мирчев, допустимо ли е лидерът на БСП Корнелия Нинова да предпоставя ситуацията, като твърди, че президентът на ПЕС Сергей Станишев може и да не е в евролистата на българските социалисти, преди да са разгледани номинациите от първичните организации и без санкцията на Националния съвет?

- Не става дума за предрешаване съдбата на Станишев, защото това става с гласуване на Националния съвет. Тя изразява своето лично мнение и мисля, че има право, защото той ходи и говори, че има място в европейската листа, а тя има право да каже обратното – че според нея той няма място там.

Освен това, по този начин тя непрекъснато напомня принципната позиция, също гласувана от висшия партиен орган, че хора, които са за Истанбулската конвенция и хора, които са подкрепила Пакта за миграция на ООН и няколко други подобни неща, нямат политическо основание да бъдат в евро листата. Така би се получило, че БСП има една политика спрямо Европа и решенията на парламента, а тези хора - там, ще работят за обратното. Решението на Националния съвет не бива да се забравя, когато хората обсъждат този казус.

- Не е ли логичен тогава рискът БСП да се дистанцира до степен да бъде изключена от ПЕС?

- Е, голяма работа, че ще бъде изключена от ПЕС. Нали виждате какво става с ЕНП – атакуват Орбан. Той казва – ние ще останем в Европейския съюз, но можем да си изберем в кое политическо семейство. Същата работа е и с БСП. В Европейския съюз всичко се прегрупира през тази 2019 година. Така че няма нищо фатално социалистите да излязат от един от социалистическите "интернационали", ако той е толкова сбъркан, колкото е ПЕС в момента, и да отидат в някаква друга компания.

- Какви са шансовете на Елена Йончева срещу разпознаваемата в Европа Мария Габриел като водачки на листи?

- Мария Габриел е много слаба като водач на листа и много неубедителна за самите поддръжници на ГЕРБ. Затова в пряката конкуренция с Елена Йончева, тя няма да спечели много. Няма да спечели много дори в пряката конкуренция с Радан Кънев, който беше излъчен като водач евентуално на групата на „Демократична България“. Има битка не само между ГЕРБ и БСП, а битка между криминалното дясно – ГЕРБ, и горе-долу по-нормалното дясно в лицето на „Демократична България“.

- Самата Йончева обаче по тази „криминална“ линия на коментар не е ли в уязвима позиция с оглед на това, че срещу нея има повдигнато обвинение за пране на пари? Излязоха и разкрития за имотите й, на които не е отговорила...

- Какви повдигнати обвинения? Няма съдебен процес. Има само повдигнати обвинения. За тези неща говори Цветан Цветанов, който вече поне седем пъти е осъждан. Това изобщо е една много измислена теза в момента.

- Кога и как би било възможно връщането на БСП в Народното събрание и вярна ли е тезата, че от отсъствието социалистите трупат негативи?

- На този въпрос никой не може да ви отговори.  Може да трупа и позитиви, може да трупа и негативи. Това ще го видим през април – как се движат рейтингите. Много голяма въпросителна е и докога ще го има това Народно събрание, защото вероятно те ще си дадат една по-дълга почивка, което означава, че от края на април те ще затворят кепенците и няма да работят. Така че на практика има три седмици оттук нататък.

В тази перспектива не може да се каже дали БСП печели от това, че е навън, както и дали ГЕРБ печели, че са вътре.    

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
На колкото съм лапала, ако ги бях съдела, като голото гнусно Cуши съди Кобрата, щях да съм милиардерка. Интересно ми е, защо миризливата татарка Милиончева, не съди сомалийските пирати, и нямаше сега да лъже откъде са и милионите. Вярно, че ближеше сладоледа на СС Момата, но той е бая скръндза, пък има бая чужди деца да издържа. Виж Мавъра е друго ниво, Импексовата курабия му лиза шоколадовия сладолед, а той заради кефа, я остави да открадне два Импекса, и я направи главатарка на червената БСПдирастка шайка..!!!! Да!!!!
2
И всичко това заради една разгонена кучка, са готови да се разведат със СС Момата. Разгонени кучки и БСПеерасти, това е съдържанието на Импексовата БСПдирадска партия, която ни натресе един разгонен клепоух Каун, а сега се готви да ни натресе, една разгонена кучка мастия, крадлива повече от Импексовата си господарка. Да не забравяме, че тая червена кучка, е близа сладоледа на СС Момата, но не можа да се окучи от него. Сега от кого е това нечистокръвно пале помиярче, не е ясно. Но според изказа му, има нещо общо със сомалийските пирати!!
3
Боли ме долоподписания за БСП.
4
БСП и патерицата и демократична България - вечна дружба
5
Защо в началото на страницата сте противопоставили за евродепутати портретите на Борисов и Йончева? Не обиждайте Борисов . Той не е на нивото на Йончева. Сложете Мария Габриел водаката на листата на ГЕРБ и Йончева. А най удачното е да сложите Ал.Йо - голямото л@INO=
6
Браво на всеки БСПеерсат, който разкрива, като гнусната траверса Адолфина, истинската същност на Импексовата БСПдирастия. Иначе, съм съгласна с написаното от теб, за пръв път, затова ти поставям + !!
7
Другари социалисти ! Изключете си го най- после СтаниШеф от БСП. Че е вреден за вас - как да е, но е вреден за България.
8
Е те тоя е специалисто.Тоа сицко знае и понеже акъло му е много го раздава наляво и дясно.Ете тоа е кон с капаци, достоен ЧЛЕН на партията майка.На всички въпроси знае отговорите, ама кога ще се върнат не знае.Аз обаче знам-когато им наредят от изток. Абе на тия тече ли им трудов стаж?
9
МИРЧЕВ НО ДАЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ЦЯЛАТА ПАРТИЯ- ХАХА.ДА НЕ ИЗЛЕЗНЕ САМО КУРИ И РУСКАТА ГРАЖДАНКА ЙОНЧЕВА.
10
ИДЕТЕ В ПОЛИТИЧЕСКОТО СЕМЕЙСТВО НА---- ; ДАЛАВЕРИТЕ И ФАЛИТИТЕ;
11
ако ПЕС ще ми рекламират джендъризма!!! За тая работа си има герберасти и соросоиди от ЕНП.
12
НИНОВА ОТЛАГА ИЗБОРА НА ЛИСТАТА ЧАК НА 14.04. ЧЕ СТАНИШЕВ ДА НЯМА ВРЕМЕ ДА И СКРОИ ШАПКАТА...
13
Разликата между Мария Габриел и Елена Йончева е тази, че Габриел е интелигентна и умна жена, а Йончева е интелигентна и злобна жена. Злобата обаче унищожава човека.
14
И като излезе Чемадан,Вакзал и еднопосочен билет за Сибир.....???? А топлите местенца със столове клима Ще топлят задните части на Сашко от Варна и други мераклии,а вие ще копаете картошки и капуста,защото товарищ Путин няма да ви даде да стачкувате...А Мирчо ще Е взводен командир.....????
15
Тоя червен пелерадтин, до вчера с червената татарска кучка, близка сладоледа на СС Момата, но сега лиже на Импексовата Барсала клитура. Интересно ми е чий червен ан/ус ще лиже, когато бият шута на Импексовата крадлива и лъжлива курабия!!!
16
Важното е да им ВЛЕЗЕ в ЛАКОМИТЕ ДЗадници на всите БСПедррунгели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
.....................ШШШШШШШШШШШШШТТ БАНКЯ ЛЕНИН ВИ ИБЕ !.....
18
.................КУГА ЦЕЛА ГЕРБКП У ЗАТВОРА.....КУГА КУГА ?.......МРЪША ЛИ Е НАРОДА ?.....
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
герб умре
22
Много правилно одеве един коментатор ти бръкна във ауспуха,та тъй товарищ имаш толкова мозък колкото Ленин във момента и не можеш да УСЕТИШ ......а пък и едно и също дрънкаш като разтроена балалайка....Ще трябва някой каубой като Рейгън да я настрои..но по Испански строи ......????
23
ТО ПО ФАТАЛНО ОТ ТОВА НИНОВА ДА Е НАЧЕЛО НА БСП НЯМА! ПРИВАТИЗИРАЙ ВСИЧКО И НА ВСЯКА ЦЕНА! ЯВНО ТОВА Е ДЕВИЗА НА ТАЯ ФАМИЛИЯ МИРЧЕВИ ...ГАДНИ ПРОКАЖЕНИ КОМУНИСТИ!
24
Доказателство ,че всички червени, болшевишки родове са генетично увредени!!!!!!
25
Този има мислене на момиче на повикване.Припомням, че 1990г. Русия изостави бившите си сателити на произвола на съдбата. Тя поиска разпускане на СИВ и Варшавския договор. България беше поставена в ситуацията на човек, който боядисва таван и изведнъж му дръпват стълбата.Ние сме малка държава, която нямаше ресурса да се оправи сама без чужда подкрепа. Имахме нужда от нови приятели.Днес можем да кажем,че сме ги намерили в лицето на Европейския съюз.Междувременно Русия реши, че не може да се оправи сама и започна да търси подкрепа. Сети се отново за бившите си сателити и смята, че щом ни подсвирне ние ще припнем като палета.Надявам се в България да има достатъчно мъже, които няма да загубят здравия си разум за няколко милиона повече. Надявам се България да не бъде поставена в позицията на момиче на повикване.Ще бъде глупаво да изоставим хората, които ни прибраха под крилото си, които ни финансираха и продължават да ни финансират с милиони от еврофондовете само защото на бившата й липсваме. Нямам нищо против да поддържаме приятелски отношения с Русия.Връзката ни е исторически обусловена. Но в името на добрите отношения не бива да вредим на себе си.И все пак не бива да забравяме, че Русия ни изостави в труден момент без предупреждение. Този тарикат, Нинова и още няколко като тях за пари са готови да продадат и майка си. Започнали са с ликвидацията на БСП.Щом БСП не може да се защити, нека да посрещне съдбата си.И дано щетите останат само там. Да не забравяме, че апетитът идва с яденето. Щом приключат с БСП ще поискат да приключат и с България.Така, както лекомислено съветва БСП да напусне ПЕС и да отиде някъде другаде, така ще започнат с цяло гърло да крещят България да напусне ЕС.Не им се връзвайте .Това са майкопродавци. Те ще избягат с милионите, а ние ще останем в калта между двата стола.
26
ДОБЪР АНАЛИЗ ИЛИ РАЗСЪЖДЕНИЯ ОТГОВАРЯЩИ НА ИСТИНАТА
27
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук........>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
СерГей е точно за ГЕРБ! Там са джендърите-соросоиди и криминални типове-хора с мозък на пиле,без стаж,но бутани яко към ЕС от чичко Шорош.Тиквата да си го носи на рамо!
30
Три-годишно детенце може да казва : мама,тати ,папа, да, не , но ....кучка ??? Колко ли увредено генетично е поколението на социалистите( комунисти) , за да имат децата им речник на дебилли. И такава жена ,Милиончева, ние ще изпратим в Европа ? Та кой нормален европеец ще възприеме България за нормална с подобна ненормална дупетатка ?
31
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
32
Какъв професор е този, по какво? От онези, празнодумците ли е? Ката Кънчо, червен Кольо и Райчев ли? Тези не са никакви професори. Лъжат, мажат ,богатеят.
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
БСП е готова да се включи в нов Интернационал ако Путин би създал такъв Както Сталин тя бе и си остана БОЛШЕВИШКА партия но този път няма комунизъм а ОЛИГАРХИЧЕН КАПИТАЛИЗЪМ нищо общо няма с името БСДП на Димитър Благоев по европейски пример така че няма нищо общо със социална та демокрация Тя е партия на ДИКТАТОРИТЕ от Г ДИМИТРОВ В КОЛАРОВ В ЧЕРВЕНКОВ Т.ЖИВКОВ а сега и кОРНЕЛИЯ НИНОВА
35
Тук Не е никакъв Олигархичен капитализъм, а най - прост ПАРТИЕН капитализъм граничещ с феодализъм.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25590
архив

Дискотека. Младеж отива при мацка:
– Ще може ли да се запознаем?
– Може…
Запознават се…
Младежът:
– Да отидем на бара да изпием по джин с тоник?
– Да отидем…
Отиват, сядат, пийват.
Младежът:
– Да излезем да се поразходим?
– Да излезем…
Излизат. Минава малко време.
– Какво ще кажеш да отидем у нас?
– Да отидем…
Отиват.
– Какво ще кажеш да се съблечеш и да легнеш?
Мацето се съблича и ляга. Младежът стои нерешително. Мацката:
– Какво чакаш?
– Честно да ти кажа… никога не съм стигал до след джин с тоник…

няма нови новини
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
сега
1637
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с ключов коментар за националната сигурност и НАТО (СНИМКИ)
x
Приложение за телефон засича земетресенията и предупреждава (ВИДЕО)
x