Вход
София
Времето в София 3 o C

САМО В ПИК: Прочутият живописец проф. Ивайло Мирчев за „Голямото плюскане” в Националната галерия: Случилото се е много страшно и жалко. Не знам накъде вървим

САМО В ПИК: Прочутият живописец проф. Ивайло Мирчев за „Голямото плюскане” в Националната галерия: Случилото се е много страшно и жалко. Не знам накъде вървим

на 26.11.2018
64904
29
САМО В ПИК: Прочутият живописец проф. Ивайло Мирчев за „Голямото плюскане” в Националната галерия: Случилото се е много страшно и жалко. Не знам накъде вървим
Автор: ПИК
26.11.2018
29
64904

„Много страшно, много страшно. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е много смешно”. Така големият живописец проф. Ивайло Мирчев коментира скандалния банкет в Националната галерия с шеф Яра Бубнова по повод изложбата на художничката Ода Жон /Михаела Дановска/, за който пръв ПИК писа (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Насред произведенията на изкуството в Двореца беше опъната пищна софра с филета и суджуци, а край масите дами и господа с чаши и вилици в ръце участваха в невиждан пир. Случаят предизвика дълбоко възмущение в арт гилдията и в социалните мрежи.  

„Като гледах снимките от събитието, се сетих за филма от 70-те години „Голямото плюскане” на Марко Ферери с Марчело Мастрояни, Уго Тоняци, Мишел Пиколи, и сега си го припомних. Сюжетът общо взето е следният – събират се група приятели, за да се самоубият с плюскане, с преяждане. Което е една страхотна метафора, малко прекалена, темата е буржоазният начин на живот, той е левичарски филм.

Моят коментар за случая в Националната галерия е, че тук метафората се превърна в реалност. Жалко, много жалко.

Те са интелигентни хора, някои от тях са много добри художници, в края на краищата в живота какво ли не се случва. Но е тъжно”.

На въпроса такъв разгул може ли да се случи насред Лувъра, в Уфици, проф. Мирчев отговори: „Нямам представа. Вече в съвременния контекст на изкуството всичко е възможно. Ако един куратор го облече в концептуална рамка, нищо чудно и това да се случи. След като едно ла*но можеш да затвориш в консервна кутия и да напишеш „Ла*ното на артиста”... Или пък да се изсe*еш, както правят виенските акционисти още през 60-те години на една сцена и това се филмира, значи всичко е възможно. Друг е въпросът кой с какви сетива и как го приема.

Но в този левичарско либерален свят извратеното става нормално. Не знам накъде вървим. Те са интелектуалци, те са левичари, те са артисти и така – всичко може да бъде позволено.

На въпрос на агенция ПИК чувал ли е за художничката Ода Жон, проф. Мирчев отговори отрицателно.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(29)
1
Разгул! Типичен за някои хора на изкуството.
2
ПЛЮЕМ ШАЙКАТА, ПЛЮСКАМЕ С ШАЙКАТА ....ЩО Е ТО. ....4 ТИ КИЛОМЕТЪР
3
А помните ли менюто в самолета на Барисов?
4
Грозно , жалко,пошло, но либерастите ще кажат с презрение -ние сме " красивите и умните ", а тези от простолюдието да го духат . С тях няма диалог, невъзможно е. Обучени са да гледат от високо , да тъпча, да мачкат и да изсмукват пари , за да живеят както подобава на "красиви и умни" за сметка на низшите т.е ние. Събират се по кръжоци и четат гротеските на Айн Райнд , а същност са едни дребнави , полуинтелигентни, грозновати хора, но много нахални и жестоки.
5
БЕЗ КОМЕНТАР:........382 ГЕЙберасти са на заплата в ПАРТИЯТА МАЙКА и получават по около 1 100лв./месечно - около 5млн.лева годишно от нашите джобове.НФСБ на ДалавериВинкела са още по-нагли.12 човека получават по около 2 200лв. на месец, или около 318 000 лв. годишно...ГРАБЕЖ...........Справка: НЕТА.......ЧЕСТИТО с по 40лв. КОЛЕДНИ БОНУСИ....Да сте "живи" и „здрави”......
6
Изодът е повече от ясен - другарката Яра Бубнова ( хубаво "българско" име ) следва НЕЗАБАВНО да бъде дисциплинарно уволнена ! Всичко друго ще е фарс !
7
Това прилича на трапезитe за избрани партийци в тоталитарните години . Народа плаща ,те плюскат. Cега "творцитe на изкуството" ,явно имитират. Увредени мозъци ,безвъзвратно за съжаление. Трябва да се сменят поне още две поколения да се нормализират нещата.
8
Националната галерия нали е национална , не е приватна , не е бистро или ресторант?? Къде е държавата да санкционира или направо да уволни въпросната Яна Бубнова ?Начело на Националната галерия трябва да е национално отговорен човек, а не соросоид и грантаджия
9
Оставка за Бубнова и за нейните пиари, незабавно! Как може да се харчат държавни пари за подобни безумия???
10
А аз защо не съм била поканена? Аз обичам да посещавам такива места
11
Ето и ПЛАТЕНИТЕ ГЕЙберасти, които си заработват надниците.......БЕЗ КОМЕНТАР:........382 ГЕЙберасти са на заплата в ПАРТИЯТА МАЙКА и получават по около 1 100лв./месечно - около 5млн.лева годишно от нашите джобове.НФСБ на ДалавериВинкела са още по-нагли.12 човека получават по около 2 200лв. на месец, или около 318 000 лв. годишно...ГРАБЕЖ...........Справка: НЕТА.......ЧЕСТИТО с по 40лв. КОЛЕДНИ БОНУСИ....Да сте "живи" и „здрави”......А тук драскайте каквото си поискате.
12
Гледката ми напомня за плюскане и разгул от врмето на Калигула! Въпросната директорка трябва да я последва най-малко дисциплинарно уволнение.
13
УВО за Ярата Бубнова не е достатъчно! Наказание строго да има и за чиновниците от галерията държавна, замесени плътно в проекта дивашки с тази софра!
14
Това не са хора на изкуството. Това са селтаци-подчовеци,които са решили,как “най-добре” да “усвоят” 1,5 млн.лв. дарение на австралийска гражданка от български произход с патриотично чувство и със спомени от друго време,когато не е имало такива зомбита. Не случайно един човек правилно казваше за БГ,че когато чуе нещо за култура,се хваща за кобура. Обявете им имената и неправомерния разход по това престъпление!
15
отговор на коментар
много точно казано!
16
усложливата "национална" медия БНТ рано сутринта фино и "културно" замаза случая с обясненията на рускинята - протестърка, Яра за тази модерна инсталация на световно неизвестната художничка. Въпросът обаче е защо са поканени хора, нейни приятели от цял свят, за да изядат произведението на изкуството, което на практика е жинска фигура изработена от гипс, но покрита с колбаси. Така се унищожава "произведението"
17
БДС в натура
18
толкова просташко,щеше да е зловещо...мда!Маркиз дьо Сад вероятно би включил този пир в една от книгите си "„Сто и двадесетте дни на Содом“....случайно...тази снимка на формата на масата какво представлява и какво напомня?Това нещо снимано на масата.....цялата постановка на саламите и зелките отгоре...търсена ли е прилика с човешко тяло?!Да не би...организаторите на пира да са се вдъхновили от това??https://neovitruvian.wordpress.com/tag/marina-abramovic/ http://ibankcoin.com/zeropointnow/2016/11/26/sick-lets-revisit-the-podesta-penchant-for-pedophilic-cannibalistic-and-satanic-art/#sthash.MERYO9AH.dpbs https://www.youtube.com/watch?v=uxJmjerAaNQ
19
отговор на коментар
античната идея в модерен вариант идва от Марина Абрамович и нейния спирит кукинг-доста звезди от холивуд и политически фигури посещават нейните перформанси и осъществяват символичен акт на канибализъм-за което заплащат луди цифри....естествено България не трябва да изостава в сатанинските идеи!!!
20
които е платил масрафа си е направил маитап с присъстващите цяла българия да гледа сеир
21
Не познавам въпросната художничка и потърсих инфо за творчеството й. Ужжжжас без край!
22
Ние сме селяндури нещастни. D5
23
Ние сме селяндури нещастни. D5
24
и успели ли са да го изядат всичко това
25
Тези какво си мислят че са на СПА с шунка. Отваратително-и в давата случая.
26
ДО КОГА и ЗАЩО на ключови места в България са набутани рускини??!! В АРХИТЕКТУРНИ ОТДЕЛИ, в НИНКН /Паметници на културата/, главни архитектки, занимават се с връщане/ по-точно ЗАГРАБВАНЕ и ДАЛАВЕРИ с ИМОТИ, промени на кадастрални карти и граници/, намърдани са в ключови места в Министерството на здравеопазването, Спешна мед. помощ. Навсякъде, където ИМАТ ДОСТЪП ДО ЛИЧНИ ДАННИ, КЛЮЧОВА ИНФОРМАЦИЯ за ИМОТИ, ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА, АРХЕОЛОГИЧЕСКИ НАХОДКИ и ЦЕННОСТИ, ДОКУМЕНТИ, ЛИЧНИ данни и най-вече ЗДРАВНА ИНФОРМАЦИЯ и пр. . ЗАЩООО?? КОЙ РЪКОВОДИ ТАЯ им ДЕЙНОСТ, АКТИВНОСТ И НАСОЧВАНЕ на "'ПЕТАТА КОЛОНА" на братушките в БЪЛГАРИЯ??? Пред КОГО се ОТЧИТАТ? Кой сърба ЩЕТИТЕ от дейността им? На чий гръб са далаверите им? КУЛТУРНО, ИМУЩЕСТВЕНО и ЗДРАВНО ЗАРОБВАНЕ? ЗАЩООО? И ДО КОГА???
27
От шунката били "сътворени" женски тела....Да ги ЛАПАТ присъстващите.... Интересно кой наглобил вилицата си или е бъркал с пръсти в АНАЯ им работа и г...зовете им? Яра кво е тъпкала в устата си?? И не беше ли по-удачно тоя КАНИБАЛИЗЪМ да се осъществи в МУЗЕЯ на СОЦ. ИЗКУСТВОТО при Бисера? Там поне щеше да пасва на системата им??Гадост, лудост, перверзия и идиотия. Издигнати в ранг на изкуство в Национален институт. ПЕРВЕРЗИЯ на почит. Ужас без край. Браво, товарищ Яра Да му е кеф на народа...
28
Is one of many lowest inn fats, only eight perent off total oil volume. Hemp hhas additionally been found to geet fantastoc anti-aging and moisture balanncing properties. Hemp seeds are stuffed with oil, and cold-pressed hemp oil iss in fact oone of the most nutrutionally dense foods on earth, annd as being a bonus, aids in suppressing appetite. http://www.myafghan.com/where-to-buy-cbd-oil-in-greenwood-la
29
Боже мой, в тая държава наистина е бъкано със слепи дебили! Не проумяхте ли, че това е сатанински ритуален канибализъм. Вместо целодневно да гледате порно, поровете малко из мрежата и вижте вековните оргии на черната аристокрация. Ако някои от дебелогъзите чревоугодници около масите не са били наясно поради слабоумие, то организаторите няма как да не са били в час. Боже пази България!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5493
архив

Питат радио Ереван: - Кои са повече от китайците? - Мераклиите! - А по малко от албанците? - Късметлиите!

 

няма нови новини
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
сега
1124
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев с първи думи след срещата с феновете (ОБНОВЕНА)
x
Защо мастурбацията може да е върховен кеф
x