САМО В ПИК! Пълен потрес - централен софийски булевард заприлича на сметище след маратона. Кой ще поеме отговорност (СНИМКИ)

Епицентър

САМО В ПИК! Пълен потрес - централен софийски булевард заприлича на сметище след маратона. Кой ще поеме отговорност (СНИМКИ)

74673
преди 4 часа
САМО В ПИК! Пълен потрес - централен софийски булевард заприлича на сметище след маратона. Кой ще поеме отговорност (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандално безхаберие към природата и софиянци проявиха организатори и участници в т.нар. "Маратон-София 2024", както и Столична община, видя ПИК. След като през целия неделен ден центъра на столицата беше блокиран заради спортното събитие, оказа се, че някои улици и булеварди са се превърнали буквално в сметище.

препоръчано

Такъв е случаят с булевардите "Тодор Александров" и "Царица Йоана". Движението по маршрута вече е пуснато, но нито участниците, нито организаторите са се погрижили да почистят след себе си, сигнализираха ни недоволни читатели на ПИК. Очевидно и Столична община не е упражнила нужния контрол.

Проверка на наш екип установи, че преди входа на тунела в посока ж.к. "Люлин" са изхвърлени стотици пластмасови бутилки от минерална вода. Част от тях вече се търкалят по платното за движение, други са на трамвайните релси.

Грозната гледка допълват обелки от банани, чаши от кафета, опаковки от протеинови барове, смачкани салфетки и т.н.

Тъй като движението е пуснато, а трафикът е много натоварен, събирането на отпадъците в района е почти невъзможно. От участниците няма как да се търси отговорност, но остава въпросът дали организаторите е трябвало да почистят след себе си и защо Столична община и Васил Терзиев са допуснали подобна безотговорна проява.

"Има ли София кмет? Улиците ни заприличаха на бунище. Затова ли си плащаме данъците? Трябва да има глоби и други подобни спортни прояви да се следят изкъсо. Природата е на всички ни и трябва да я пазим", пишат в сигнала си до ПИК недоволни софиянци.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК