Вход
София
Времето в София 4 o C

САМО В ПИК! Първан Симеонов с ексклузивна прогноза - ще успее ли Радев да се отдели от БСП, какъв ще е съставът на бъдещия парламент, ще склони ли на коалиция Борисов

САМО В ПИК! Първан Симеонов с ексклузивна прогноза - ще успее ли Радев да се отдели от БСП, какъв ще е съставът на бъдещия парламент, ще склони ли на коалиция Борисов

на 23.01.2017
7612
23
САМО В ПИК! Първан Симеонов с ексклузивна прогноза - ще успее ли Радев да се отдели от БСП, какъв ще е съставът на бъдещия парламент, ще склони ли на коалиция Борисов
23.01.2017
23
7612

България за пореден път е изправена пред предсрочни избори. Нервите на партиите са опънати до краен предел. Свидетели сме на взаимни остри нападки между ГЕРБ и БСП. Тепърва се очаква битката да се ожесточи.

"БСП са подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни. Това е партията, която е убивала и взривявала. Защото не са се научили, защото действат по един и същ начин. Тази е истинската същност на БСП, да руши, ние правим жп линии и църкви – те са ги взривявали вчера, а сега се кръстят и целуват патриарха", заяви Бойко Борисов. Корнелия Нинова светкавично му отвърна: "Гледам националната среща на ГЕРБ, преди да тръгна за тържествения ритуал по встъпването в длъжност на Румен Радев. И какво ми прави впечатление? Бивши членове на БКП и партийни секретари плюят комунизма. А баш комунистът, когото един колега определи като човека, който е разтривал ушите на Тодор Живков, води сеанса по психоанализа."

Румен Радев вече встъпи в длъжност като президент. Всички погледи са вперени в него, защото неизвестните от неговото управление са много. 

Разговаряме с изпълнителния директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов за политическата обстановка у нас.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Президентът Румен Радев бе приет изключително противоречиво както от така наречения политически елит, така и от българската общественост. Какъв държавен глава очаквате да бъде той?

Корнелия Нинова изригна във Фейсбук: Комунисти плюят комунизма

Корнелия Нинова изригна във Фейсбук: Комунисти плюят комунизма

Гледам националната среща на ГЕРБ преди да тръгна за...

на 22.01.2017

- Три неща видях от речта на президента Радев. Първата е препотвърждаване на западната принадлежност на страната с видим акцент върху Европа. За НАТО не чух нищо. Второ, стана ясно, че Радев е човек, който ще залага на баланса. Цялата му реч беше изградена върху балансирането. И трето, Радев звучи национално социално. Имаме патриотичен акцент, съчетан със социален. Общо взето никакви изненади, с изключение на "онази" реплика в парламента. 

- Големият въпрос е дали Радев ще успее да се еманципира от БСП. Досега България не е имала късмета да има надпартиен президент...

- БСП беше основната сила, която го подкрепи. А изборите са базирани на партии. Аз виждам сериозна заявка за отдалечаване от БСП. По-важното е обаче дали той ще успее да се отдалечи от политиците като цяло. Дали той, новият, ще бъде принуден да сложи стари лица в служебния кабинет. Това би било лошо. Може и да назначи находки, какъвто е и самият той. Ако успее да се справи със статуквото, ще бъде добре. В момента обаче той е в тежка ситуация, защото ще бъде и президент, и премиер. Едва ли някога си е представял, че ще се окаже в такова положение. Колкото и да се обяснява, че това е служебно правителство, което има задачата да подготви изборите, то неминуемо ще бъде сравнявано с кабинета на Бойко Борисов. 

- Липсата на политически опит няма ли да се окаже плюс за Радев, защото той не е обременен партийно и не умее да работи с партийни щампи?!

- То вече се оказа плюс. Но задълженията спрямо служебния кабинет са много. Хубавото е, че всички тези трудности се случват в началото на мандата му. 

- Задава се интересна предизборна кампания. Започнаха взаимните обвинения. Да очакваме ли и появата на традиционните компромати? Лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов нарече предизборната кампания голям цирк от ниска квалификация...

- Очаквам доста енергична, напрегната и ожесточена предизборна кампания. Двете основни формации за първи път от много време насам имат сходни позиции, с преднина на ГЕРБ разбира се. По-интересна е следизборната кампания. Вероятно ще е трудно съставянето на кабинет веднага. Ще има патова ситуация. ГЕРБ от сега ще опита да си конструира потенциални партньори. БСП пък не може да върви само с ДПС. Има малки формации, които не са никак за подценяване. АБВ и "Движение 21" се мъчат да си взаимодействат. Радан Кънев не е ясно дали ще се съюзява с "Да, България". БДЦ може да се окаже привлекателен партньор за някого. Трябва да се прецени ДОСТ, който има външнополитическо влияние. Въпросът за малките става голям. 

- Как приемате думите на Бойко Борисов съпартийците му да забравят за коалиции?

- Борисов винаги така говори. И е длъжен да го прави. Той възкресява страха от комунизма, защото ГЕРБ беше станала центристка и всеядна формация. Сега трябва да се покаже врагът. От друга страна Борисов призовава за смирение. А всъщност той иска реализиране на дясноцентристко мнозинство. 

- Какъв ще бъде съставът на бъдещия парламент според вашите прогнози?

- ГЕРБ води, БСП са след тях. Влизат Обединените патриоти и ДПС. Реформаторският блок е под въпрос. Може да влезе, ако не го подкопаят Радан Кънев и Христо Иванов. Ако продължат да бият по Марешки и ако Слави Трифонов не участва, има опасност да се окажем с парламент в стил "Орешарски". Да влязат само четири политически сили - ГЕРБ, БСП, ПФ и ДПС. Бъдещето е в малките. Те могат да отворят пътя на голямото. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(23)
1
Имайте милост към това нещастно дете Румката Радев (мухата), той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Нашата партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския прецедент дезертьора Радев. Опороченото детство на болшевишкото врабче, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар отново насила. Но от лъжите по комсомолските събранията, са му пораснали двете огромни пъпки Младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в щатите, където се е клел за вярност на Обама.
2
Ехааа - пак ще се радваме на кабинет чалмата + Корни на мястото на Станишко и може Сидеров отново да е златен пръст.Пълничкия Каракачанов ще се съюзи с всеки който го покани - стига да има министерско кресло.Това ни очаква господа.Мислете и избирайте какво искате за себе си и децата си.Аааа да не забравя - забележете колко дни след изборите Овчаров ще се намести в някой борд а Гергов ще опоска някой друга сграда в Пловдив.Вече подготвя терена - удари Тотев с бухалката.
3
Аз съм щаслиФт, че това червено ланце е соло-ташака на Райчев, вервате му! Чувствам се уморен, от речта на СлаНинова, която така,и не разбрах, след като я прочетох.? Но ми бе заповядано да я изсричам в парламента, макар, че станах за резил! Но най трудно ми беше, вечерта с трите дебели и дърти разбукани от миризмата на власт, курабии!! Добре, че имам страпон, щото вече приземих самолета!!!
4
ПЪРВАНЕ ДА ТЕ ЕВЕ КОЙ КЪДЕ ТЕ ФАНЕ
5
ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕОТДАЛЕЧАВА РАДЕВ ОТ БСП. ТА НАЛИ С ТЯХНАТА ПОДКРЕПА Е ИЗБРАН. А ЗАЩО КОМСОМОЛСКИЯТ ПОМАК НЕ ИЗЛЕЗНА И ДА КАЖЕ. НЕ СЪМ С ГЕРБ. А НЯКАКВИ ОБЩИ ЛАФОВЕ. ОНЯ С КОГО ЛИ НЕ НИ СКАРА. И СЕГА МАЗНО СЕ ИЗМЪКНА КАТО "ПРЕЗИДЕНТА НА НАРОДА". НАРОДА САМО ГЕРБ ЛИ Е. ИЛИ ПРЕД БОЙКО ГЛЕДАШЕ КАТО ТЕЛЕ. РАДЕВ ИМАЛ ГАФ НА КЛЕТВАТА. А ПОМАКА НЯМАШЕ ЛИ. МАГАРЕ ДА СЛОЖА МАГАРЕ ЩЕ ИЗБЕРАТ. САМО СЛЕД ТАЯ ПОДИГРАФКА ОТ БОЙКО. ПЛЕВНЕЛИЕВ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ТРЪГНЕ. АМА ОТ СЛАДКОТО НИКОЙ НЕ БЯГА. ТО НЕ БЯХА ОФШОРКИ. И НА НОВА ГОДИНА СМЕШНИКА НИ ПОКАЗА КОЛОРАДО. ЕЕЕ ИМА ЛИ ПО СМЕШНО ЧОВЕЧЕ ОТ ТОЯ. ХОДЕШЕ ПО СВЕТА И НИ В КЛИН НИ В РЪКАВ РЪСЕШЕ ГЛУПОСТИ. И СЕ НАДЯВАШЕ ДА СЕ ХАРЕСА НА ЧЕРНИЛКАТА В САЩ. АМА И ТАМ ВАТЪРА СЕ ОБЪРНА И СЕГА ЛОШО. И ЗАЩО ВСИЧКИ ПОЛИТ ВРАЧКИ СЛАГАТ ГЕРБ КАТО ПОБЕДИТЕЛ НА ИЗБОРИТЕ. ТОЯ НАРОД ОТ НОЕМВРИ ПРОГЛЕДНА. И МНОГО ПРОГНОЗИ ЩЕ СА ГРЕШНИ КАТО ЗА ЦАЧЕВА. КОЙТО И ДА Е ОТ ГЕРБ. ЩЕ ПОБЕДИТЕЛ. АМА ТАКА НЕ Е СЕГА ЩЕ ВИДИМ КОЙ КАК Е ХРАН8Л КОНЯ. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ЗАД ОКЕАНА НЕЩАТА ВЕЧЕ СА МНОГО ПО РАЗЛИЧНИ. ХА ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ХВАЛИ СЕГА БОЙКО И ЦЕЦО. СЕГА ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ КОЙ Е
6
Защо да се "отделя", бе Първанов? Радев каза, че ще работи с ВСИЧКИ. Това е! Стига подозрения!
7
Ако става въпрос за нарушена психика, то тя е на българския народ, който е напълно объркан и обезверен. Под прикритието на прехода по пътя на европейското развитие новоизлюпените нечистоплътни политици грабеха България и доведоха българския народ до просешка тояга. Социолозите не могат, или не искат да отговорят на въпроса как се стигна до това положение. Иначе е интересно за баламите да се използват не особено остроумни епитети.
8
От Борисов нищо не зависи вечеееееее
9
Герберски платени безмозъщни тролчета проклятието на България сте вие и вашата любима партия българоубийците от гроб опс герб
10
да си даде малко почивка за коментарите, които прави, защото вече вече професионализмът му взе да се изплъзва. Човек направо се втрещява от всякаквите неологизми, които се раждат в главите на дворцовите коментатори, произхождащи от средите на БКП-БСП. Радев звучал "национално социално", за да не кажем, че чете опорните точки на БСП. Каква независимост, когато край него само хора на БСП. Те го съветват, те му пишат.....Значи липсата на политически опит било предимство! Първане, Първане.....Има една българска пословица, която помня от баба ми:" Хитрецът и от кьоравото ще направи прогледнал !"
11
Защо забравихме, че и Бокича и Цвъцко и Цачева, че и полвината ГЕРБ са бивши комунисти? Защо повярвахме на лъжите на Бокича, че едва ли не дядо му бил антикомунист и бил разстрелян от БКП? НЕ Е ВЯРНО! Дядо му е КРИМИНАЛЕН престъпник и е умрял в затвора, изтърпявайки присъда! А бащата на Тикв-ун беше платен партиен секретар на националната пожарна служба в течение на 20 години! Той практически беше на НОЙ-ВИСОКОТО стъпало в МВР! В ръководството! в елита на БКП!
12
100 години от Великата Октомврийска Социалистическа Революция.Българският народ под мъдрото ръководство на БСП и нейната председателка КОРНИ да посрещне с нова изборна победа великият празник.Българи от цял свят обедине- те се под червеното знаме .
13
Кой ще победи на предстоящите избори всъщност няма никакво значение, защото в предстоящата световна война Феодална Рус ще изчезне , а с нея ще изчезнат и националните ни предатели, а на много от политиците ни ще се наложи да се укриват.
14
Герберски изчадия адови...
15
Герберски келеши, ако не ви идва на ум за друго стрес лечение - просто размахвайте ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо - мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най-добре е да идете на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова пък всякаква гимнастика и махове с ръцете е добро и лесно решение. Правете махове и с краката. Избийте си по една. Или отидете при кмета на Симитли да ви успокои! КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов вече го направи... За психопата Борисов, живеещ в постоянен страх, всичко е БЕДСТВИЕ ! Снегът, после топенето на снега и притесненията за язовирите. Последвано от дъждовните пролети и преливане на реките, и т.н. Всеки сезон е свързан със страховете на Борисов. А най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първият, че и от вторият си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли... (нали и те бяха)НОВИ ЛИЦА: Цар Симеон Сакскобургготски, КОМУНИСТЪТ Борисов, Цветанка Карагьозова, Румен Николов - Пашата, Росен Плевнелиев, Цветанов, Румяна Бъчварова, Цвета Караянчева, Кристалина-Сталинка Георгиева, Ангелкова (Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши пришълците с личицето си), Правосъдната Екатерина, Лиляна Павлова, Яне Янев, Румен Христов, Ванухи Аракелян, Валери Димитров, ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ, Милен Велчев, дребното Василев, г-ца Хачикян, Долорес Арсенова, Любка Качакова-Срамната, Борислав Великов, Ал Джабури, Красимир Катев, Кунева, Искров, Р.Желева, доцент Лъчо Мозъка, нотариус Фидосова, Цецка Цачева (стругар в един местен завод), Ненчо Бойковиста, Иво Инджев, Лора Крумова, Руд Колева, Жана Дюселдорф...
16
БСПеерастки келеши, ако не ви идва на ум за друго стрес лечение - просто размахвайте ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо - мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най-добре е да идете на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова пък всякаква гимнастика и махове с ръцете е добро и лесно решение. Правете махове и с краката. Избийте си по една. Или отидете при Сарайската Чалма Доаня да ви успокои! КОМУНИСТИТЕ СлаНинова и С.С. Момата вече го направиха... За психопата мухата Радев, живеещ в постоянен страх, всичко е БЕДСТВИЕ ! Снегът, после топенето на снега и притесненията за язовирите. Последвано от дъждовните пролети и преливане на реките, и т.н. Всеки сезон е свързан със страховете на БСПдирастията. А най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливци са ! Избягали от близките си . Избягали от мутрите. Избягали от София и от първият, че и от вторият, че и от Орешарския им мандат. Сам като куче заобградено от хищни червени крадци и назначени комунисти за чорбаджии. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към тези нещастени, объркани, страхливи и гнусни комунета. Дано намерят утеха под миризливата курабия на другарката ЛЪЖА СлаНинова! Ако ще да е и на Посрано или в Сарая да го лапат на Чалмата... (нали те бяха )НОВИ ЛИЦА от 130 годишната им БСПеераска партия: Цар Симеон Сакскобургготски, КОМУНИСТЪТ ДС доносника Доан, Мая Общата С.С. МОМАТА , Росен Крадимов, Цветан Василиев, Румката Мухата, Таско Арменчето, Барсаливата- Бокова , Свенята Шише, Жеблянов, Пелтека Стойнев, Р. Овч. Заптието Овчев НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плашат пришълците с личицта си), Правосъдната туркинята Задаина пак зяпа, Мазната Масларка, Изкуромбашев, Вагиналния , Гоце , Барбикян,Дора Става за обора Янкова, ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ, Милен Велчев, дребното Василев, г-ца Хачикян, Долорес Арсенова, Любка Качакова-Срамната, Борислав Цеков, Ал Джабури, Красимир Катев, Сачмата, Искров, Траверсата Йотова, доцент Бураджиевата , нотариус Крнезов, Клара Маринова, Премянов Нора Ананиева, все партийни секретари от разни заводи), Доносника Гарганелав, грозната и миризлива Дърварева, грозната Баба Елена , крокодила Симов пеераса Волгата, и още легион червени лизачи и доносници...
17
Каквито и де са били в миналото, по времето на шумкарските тирани, изброените по-горе лица, днес те са българи-европейци, мразят кремълските агресори и червените крадци, а ти си оставаш червен агит-пунктовец и мизерен измамник. Айде марш от тука Адолфино!
18
БОРИСОФ ПРЕД СРИВ НА НЕРВНАТА СИСТЕМ ! ДИГА КРЪВНО ИДЕ ИНФАРТ ! КАКА МУ СЕ ФРЪЛЯ ОТГОРЕ, СПАСЯВА ГО ! ДИША ТЕЖКО ! МРЪДАТ МУ УСТАТА ! ПОСИНЯВА - ВИКА КАКА МУ ! БАЦА ШЕПНИ ! ДАИТЕ МИ....ДАИТЕ МИ... КАКА МУ СА ФРЪЛЯ ! ДАВА МУ САБЯТА ! КУДЕ МУИЕ КОНЯ !РЕВЕ ВЕЛЧЕФ ! ДАИТЕ КОНЯ НА ЖЕНЕРАЛА СА ЦЕПИ ЦАЧКА ! ИДЕ КОНЯ ! ГЛЕЦА БАЦА С ВЛАЖНИ ОЧИ ! БАЦЕ Е ВЕЧЕ НА КОКНЬ ! ГАЛОП ! ВИКА БАЦА ! САБЛЯТА МУ ПАДА ! КОННИКА ДИГА ПРАХ ! БАБИ СЕ КРЪСТАТ !ИСУСЕ - ВИКА ЦАЧКА ! ВЕЛЧЕФ ПАДНАЛ НА КОЛЕНЕ СА МОЛИ ! БАЦЕ ЯЗДИ ! ЦЕЛ ВИНЕТУ ! ДАИТЕ КАМЕРИ ВИКА ВЕЖДЬО ! ДА СНИМАМЕ ЕПОХАТА ! ЛЕЛЕ БАЦЕ ! КЪФ СИ УБАВЕЦ ! ТУВА ЦЪКА ЛИЛКЯ И МЕСТИ ЦИЦЕ ! НЕМА СУТИЕНИ ! НАРОДЕН ПРАЗНИК !
19
КАТО Е ТОЛКОВА УСПЕШНО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ЗАЩО НЕ МОЖА ДА ИЗКАРА НИТО ЕДИН МАНДАТ ДО КРАЙ?
20
ОТРОВЕНИ от КОМУНИЗЪМ  Мили бабо и дядо, Мили родители, Виновни сте! Защо не ни построихте държава като Швеция или Германия? Строихте 45 години комунизъм като СССР и 24 години посткомунизъм като Русия. До никакъв ли извод не стигнахте ? Виновни сте, не ни построихте държава като Швеция или Германия? Виновни сте, защото 1989 г. нямаше пенсионни фондове и не искайте големи пенсии! Първо трябва да се произведе, а след това да се раздава!? Политиците се избират за да реформират държавите в зависимост от нуждите на времето. А Вие сте ОТРОВЕНИ от КОМУНИЗЪМ. Светът се развива и трябва да се реформира, не спи като Вас! Защо не построихте Швеция? 1989 г. бяхме най-бедната държава в бившия Соцлагер!
21
ОТРОВЕНИ от КОМУНИЗЪМ  Мили бабо и дядо, Мили родители, Виновни сте! Защо не ни построихте държава като Швеция или Германия? Строихте 45 години комунизъм като СССР и 24 години посткомунизъм като Русия. До никакъв ли извод не стигнахте ? Виновни сте, не ни построихте държава като Швеция или Германия? Виновни сте, защото 1989 г. нямаше пенсионни фондове и не искайте големи пенсии! Първо трябва да се произведе, а след това да се раздава!? Политиците се избират за да реформират държавите в зависимост от нуждите на времето. А Вие сте ОТРОВЕНИ от КОМУНИЗЪМ. Светът се развива и трябва да се реформира, не спи като Вас! Защо не построихте Швеция? 1989 г. бяхме най-бедната държава в бившия Соцлагер!
22
ако герджиков и ек михаилова са в служ кабинет ген радев се е отделил от бсп и парл избори са изгубени
23
wh0cd217502 india viagra Zetia Online
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22352
архив

- Давате ли кредити срещу честна дума?
- Няма проблем.
- А ако не ги върна?
- Ще ви е срам, като се явите пред всевишния…
- Кога ли ще бъде това…
- Ами ако не си платите до пето число на месеца, след шести някъде…

няма нови новини
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
сега
1233
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! НА СВОБОДА: Убиецът Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор (СНИМКИ)
x
НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ Норвежки рибар извади чудовище с огромни очи
x