САМО В ПИК: Рашков търси партизани срещу Гешев - вътрешният министър обещава постове и финансови стимули на прокурори и следователи, ако атакуват главния прокурор

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Рашков търси партизани срещу Гешев - вътрешният министър обещава постове и финансови стимули на прокурори и следователи, ако атакуват главния прокурор

161599
на 08.01.2022
САМО В ПИК: Рашков търси партизани срещу Гешев - вътрешният министър обещава постове и финансови стимули на прокурори и следователи, ако атакуват главния прокурор
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Отчаян от провалите на опитите му да издейства отстраняване на обвинител №1 Иван Гешев чрез различни "активни мероприятия" и клеветнически доноси, вътрешният министър Бойко Рашков се е заел да организира партизански атаки срещу главния прокурор, научи ПИК от източници в МВР. 

препоръчано

Президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков, много се надявали, че благодарение на старите си връзки в прокуратурата и следствието, Рашков ще намери неколцина прокурори и следователи, които срещу обещания за израстване в кариерата, уреждане на други държавни постове и финансови облаги, ще се съгласят да организират партизанско движение срещу Гешев. 

През последните два дни - трима прокурори и двама следователи, са били забелязани да влизат в сградата на ул. "Шести септември" 29 в столицата. Охранителни камери, с които коридорите на вътрешното министерство са опасани, са заснели лицата на петимата магистрати - кандидат-партизани, които са влезли в кабинета на втория етаж. На няколко отделни срещи, Рашков се е опитал да вербува магистратите като е поискал две неща от тях. Първо - да намерят още магистрати, с които да излязат с обща декларация срещу главния прокурор. Второ - един от прокурорите, трябвало да се съгласи и да поиска разследване срещу обвинител №1. Повод за разследването трябвало да бъде пореден сигнал на Рашков, който щял да бъде внесен до Висшия съдебен съвет чрез министърката на правосъдието Надежда Йорданова. Сигналът съдържал клеветнически твърдения, подадени в МВР и МП от близки до подсъдими и обвиняеми олигарси, част от които се укриват в чужбина.

Двама от прокурорите и един от следователите са на пенсионна възраст. На тях им е обещано, че ще намерят място в бъдещия състав на Висшия съдебен съвет или като съдебни инспектори. На другите двама от кандидат-партизаните, Рашков обещал "светло бъдеще" в прокурорската и следователската йерархия. 

Бившият директор на националното следствие и настоящ вътрешен министър Бойко Рашков, много искал партизанската му акция да стартира на днешния Ивановден, когато обвинител №1 празнува имен ден. За момента обаче ухажваните прокурори и следователи не са отговорили на "офертата” на вътрешния министър, известен със своите имения и луксозна резиденция с 12 тоалетни.  

Актуалните подривни планове на новите управляващи срещу главния прокурор, освен в разрез със закона и Конституцията, показват и липсата на каквито и да е аргументи за отстраняването на главния прокурор. С Радев, Киро и Рашков...България 2022, се чувства като България - 1945-та година. 

Очаквайте скоро в ПИК имената и длъжностите на кандидат-партизаните на вътрешния министър Бойко Рашков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК