САМО В ПИК: Руди Гела инсталира обкръжението си на държавна хранилка - ето как чрез ракетоносителя Слави Трифонов отцепникът от ИТН внедри на ключови постове най-верните си авери (СНИМКИ)

Епицентър

САМО В ПИК: Руди Гела инсталира обкръжението си на държавна хранилка - ето как чрез ракетоносителя Слави Трифонов отцепникът от ИТН внедри на ключови постове най-верните си авери (СНИМКИ)

54832
на 15.06.2022
САМО В ПИК: Руди Гела инсталира обкръжението си на държавна хранилка - ето как чрез ракетоносителя Слави Трифонов отцепникът от ИТН внедри на ключови постове най-верните си авери (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Шуробаджанашките назначение в кабинета на Кирил Петков отдавна за никога не са тайна. От наглия маниер на хардарското менте прихвана и спортният министър в оставка Радостин Василев, който е сочен за основен организатор на покупко-продажбата на депутати от ИТН в полза на правителството и то не къде да е, а в собствения му апартамент. На срещата с бъдещите отцепници е присъствал лично и Петков, който обещавал светло бъдещо на готовите да предадат лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов и да запазят мнозинството на управляващите в Народното събрание.

препоръчано

Само преди година Руди Гела яхна като ракетоносител шоумена от Учиндол, а с днешна дата катапултира от кораба му. През това време обаче, освен че си навлече гнева не на една и две спортни федерация, негодуващи срещу политиката на повереното му министерство, бившият фаворит на Слави и днешно протеже на Просто Киро съумя да уреди двама от най-близките си авери на ключови постове в държавни ведомства с изключителна важни функции в спортния живот на страната.

Извращенията по приятелска линия из най-високите нива на спорта започнаха още в началото на годината, няма и месец, след като кабинетът на Просто Киро положи клетва в Народното събрание със заявки за нулева корупция и край на "политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионална дейност".

Със заповед от 21.01.2022 г. министър Руди Гела нареди да бъдат освободени Любомир Стефанов Петров, Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов от управата на България спортен тотализатор, и на тяхно място назначи Георгий Султанов, Росен Иванов и Александър Тодоров.

В онзи момент последният бе депутат от "Има такъв народ", като заради висшата си публична длъжност, от която днес има възможността да оперира с милионите на тотализатора, депозира молба за освобождаването си като народен представител. 

Само за протокола: С януарските си назначения министър Руди, заел се днес да спасява кворума на променкаждиите на Киро в парламента, още тогава затвърди една от безбройните лъжи на настоящия си гуру, спомената малко по-горе в този текст. А именно, че правителството туря край на назначенията на хора, далеч професионално от позициите, на които биват назначавани. Тук иде реч за Георгий Султанов, който има талант, но в областта на... вокалната методика и музикалната педагогика. 

И докато няма данни Султанов, който също е кадър на ИТН, да има по-близки отношения с министър Василев, то отколешна дружба го свързва с назначения от него за изпълнителен директор на Тотото Александър Тодоров. Снимкови доказателства от 2013 и 2016 г. издават как министърът на спорта в оставка е използвал правомощията си, за да изкадрува апетитни позиции за дългогодишния си другар Тодоров.

И понеже апетитът идва с яденето, раздаването на постове сред приятели за хапка и пийка се услади на Руди Гела. Само два месеца, след като един от най-близките му хора превзе Спортния тотализатор, друг получи не по-малко важно и апетитно държавно дружество, управлявано от Министерството на младежта и спорта - Национална спортна база. 

На 10.03.2022 г. със заповед на министър Василев изпълнителният директор Пламен Манолов и целия състав на Съвета на директорите на дружеството бяха освободени. А сред назначените членове ярко изпъква името на новия изпълнителен шеф - Венцислав Петков.

Тук драгият читател, в умствения капацитет на който ПИК изобщо не се съмнява, вероятно сам може да се досети, че лицето Венцислав Петков (по професия Дипломиран инженер в Лесотехническия университет - ?!?) също е авер на Радостин Василев. А снимков материал за дружбата им през годините също не липсва във виртуалното пространство. Още през 2016 г. министър Руди и протежето му в НСБаза са мятали салфетки в известната плевенска дискотека "Анаконда" - виж долу.

Ето така, "яхнали" Слави Трифонов, Руди и Ко превзеха спорта в страната. С днешна дата, дали самият Василев разбира, че е в ролята на кобилата, този път "яхната" от Просто Киро с едничката цел да се спаси от еднопосочен билет за Канада?!?

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК