Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК! Румен Гечев: Нинова не може да решава еднолично дали Станишев ще е в евролистата на БСП, тръгваме на избори

САМО В ПИК! Румен Гечев: Нинова не може да решава еднолично дали Станишев ще е в евролистата на БСП, тръгваме на избори

на 11.01.2019
101600
42
САМО В ПИК! Румен Гечев: Нинова не може да решава еднолично дали Станишев ще е в евролистата на БСП, тръгваме на избори
Автор: Симо Русев
11.01.2019
42
101600

Разкрития за горещите политически екшъни на старта на новия сезон направи пред ПИК депутатът от парламентарната група на БСП Румен Гечев. Той разкри и подробности във връзка с предстоящия пленум на левицата утре, на който се очаква да се дебатира каква да бъде програмата на конгреса на 26-и януари.

Румен Гечев пред ПИК и "Ретро": Борисов да каже защо праща есемеси на Нинова

Румен Гечев пред ПИК и "Ретро": Борисов да каже защо праща есемеси на Нинова

Депутатът проф. Румен Гечев е от 50-те знакови имена на...

на 28.10.2018

Проф. Гечев обясни каква е процедурата за номиниране на кандидати за евродепутати от БСП и защо лидерката Корнелия Нинова няма да има последната дума как да бъде наредена листата на левицата. По думите му не е нейно и решението за за кандидатирането на лидера на ПЕС Сергей Станишев, въпреки конфликта й с него и намеците, че няма място сред кандидатите на червените. 

Гечев, който бе икономическото гуру на кабинета „Жан Виденов“, коментира още дали е възможно програмно правителство по модела „Доган“, както и защо се налага актуализация на бюджета.   

- Проф. Гечев, предстои ви пленум, на който трябва да се дебатира по програмните документи за евроизборите, какво да очакваме от този ваш форум?

- Не знам. Дневният ред още не е изпратен. Ясно е само, че ще говори за европейските избори, но нямам материалите и не знам какво точно е заложено в документа.

- Това означава ли, че се очаква да бъде подреждана, формулирана листата?

- Не, листата няма да се подрежда утре със сигурност. Ще се приема документът, който ще бъде обсъждан на конгреса – визията на България за Европа. Няма как да се обсъждат конкретни имена за евролистата, защото за това със сигурност по устав трябва да има предложения на партийните организации.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Румен Гечев в яростна атака срещу правителството и бюджета (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Румен Гечев в яростна атака срещу правителството и бюджета (ОБНОВЕНА)

Румен Гечев от БСП атакува Бюджет 2019. Според него,...

на 02.11.2018

Там такова обсъждане се очаква да има, така е планирано, чак след конгреса. След като конгресът изработи критериите, след това ще има обсъждания в партийните организации. Едва след това те ще направят предложенията. Затова нямаме листа, която да обсъждаме утре. Не е възможно.

- Стои ли действително на дневен ред кандидатурата на председателя на ПЕС Сергей Станишев за влизане в евролистата, за това дали той да бъде водач, или по темата се спекулира?

- Не мога да ви кажа, аз не съм в ръководството на БСП, нямам представа утре те какво ще предложат, но едва ли. Този въпрос ще се реши или на конгреса, или след него - от Националния съвет.

Ако бъде предложен, може и да се решава, но аз нямам такива материали за обсъждане.

- Ако партийните организации трябва да номинират и Сергей Станишев за включване в листата, има ли санкция върху тях от Корнелия Нинова, нейна ли е последната дума?

- Последната дума съгласно устава е на Националния съвет. Никой друг, освен него, не утвърждава листите. Всеки може да предлага. Партийните организации при всички случаи ще предложат много хора.

Няма как да не предложат и президента на ПЕС, така че – както неговото предложение, така и другите, ще бъдат обсъждани в Националния съвет. Там ще има гласуване. А какво ще е гласуването – дали тайно, дали явно, това не мога да ви кажа. Това е въпрос на решение на съвета.

Но със сигурност по устав Националният съвет утвърждава листата, никой друг не може да я утвърждава.

- Ако правилно ви разбирам, последната дума няма да е на Корнелия Нинова?

- Няма такава партия, където по устав последната дума да е на лидера. Нашата – най-малко. Председателят винаги е предлагал, а Националният съвет утвърждава. Дали ще утвърди, или няма да утвърди, това си е право на Националния съвет. Ние спазваме устава, така е по него.

- Възможно ли е през парламента да се случи прокламираният в предколедната реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган модел за програмно правителство, какъв беше смисълът от казаното от Корнелия Нинова от пленарната трибуна днес?

- Бях в залата, слушах много внимателно какво говори Корнелия Нинова. Тя въобще не говори за програмно правителство. Категорично против е програмно правителство. Ако някой твърди обратното, не е разбрал, станала е техническа грешка или дезинформира.

Аргументите на Нинова точно срещу подобно програмно правителство са, че то би запазило статуквото и тя изразява искането на БСП за предсрочни избори. Казано беше съвсем ясно, нямаше никакво двусмислие.

- Какъв е експертният ви коментар по искането за актуализиране на бюджета?

- Актуализацията на бюджета е нещо, което е разрешено от Конституцията. Освен това, добре е актуализацията на бюджета да минава през парламента, а не както управляващите разпределят милиарди в нарушение именно на Закона за бюджета против Конституцията. Те се събират, пият си хората по едно питие и си разпределят милиарди. Къде го има това по света? За такова нещо се носи тежка съдебна отговорност. И за в бъдеще това най-вероятно няма да мине току-така.

На колегите трябва да им е ясно, че тези решения ще бъдат разглеждани отново, когато загубят властта. Тук става дума за решение на съдебната система – дали тези решения са съгласно закона, или не са. Според нас не са. Няма как милиарди да се разпределят преди Нова година на коляно и да се раздават на техни кметове заради изборите. Няма как да стане това. Щом могат да разпределят милиарди извън закона, ние настояваме съгласно закона да се обсъди и да се актуализира бюджетът. Нищо сензационно.

- Това ли стои в основата на ултиматума на БСП, че ще напусне Сдружението на общините?

- То беше казано от председателката Нинова съвсем ясно. След като разпределят парите на техните си кметове, нарушавайки закона и правилата. Преди Нова година по традиция те всяка година отчитат едни фалшиви излишъци. Тези излишъци са фалшиви, защото вече няколко години лъжат българския народ, че ще купуват изтребители.

Залагат милиард и половина, не ги харчат, отчитат ги като излишък, същевременно армията вече се е стопила до един батальон, който да минава на 6 май за Гергьовден на парад. Нямаме самолети, отчитат се фалшиво излишъци, които се разпределят сред кметовете на ГЕРБ.

Тогава ние какво правим в този Съвет на общините, след като те нарушават законите и правилата и през нелегитимни обществени поръчки си усвояват парите през близки на тях фирми? Много правилно решение.          

Сподели:
Напиши коментар »
(42)
1
Сега отивате на Избори ,накрая идете на майка ви в П..
2
...............ДРУГАРИ.....ВАШТЕ ИЗРУДИ СА ВАШИ ДО ПУСЛЕДНИЯ СУЖУК !.....КУРНЕЛЕИ НЕМА ОРГАЗМУС ШО НЕМА КЛИТУР !......ОРЛИТЕ НА ОРЛОФ МОСС ГУ ФАРЛИЛИ У ПЕРЛОФ КАНАЛЕ ДЕ АМУРЕ !......БЕСТЕ РЕГАРДЕС ......БАНКЯ !......СИТИ МОЛЛ И ШКЕМБАЖИНИЦА ПРИ ТИКВАТА !......ЧЕСАН ФРЕЕ !.....
3
Ами тогава заедно изключете Станишев от всякакви листи и постове, а най- добре си го изключете от БСП. Че е вреден за вас - ясно. По- лошото е, че е вреден и за България.
4
..................СА ВИ УТВОРИМЕ......БСПЕ Е ПУЖАРНИКАРСКА АТРАКЦИА !.......НЕШТО КОТУ ЦИРК Ф ЦИРКА !.......ГЕРБ Е ГУУЛЕМИЯ ИНДИСКИ СЛОН !......И......ФОКУСИ ЦЕЦКО......ТВА ЦИРК ГЕРБ У ЦИРК БСПЕ У ЦИРКУС БУЛГАРИЯ !.......ТРИ ЦИРКА Ф ЕДНО.....НИКОИ НЕМА ТАКОФ !.......
5
Минала е през Тасос, свидетели сме, хи хи хи
6
До - 1 Лъжеш се . Не са били сред народа . А при партийните мекерета на БСП равняващи се между 10 - 15 човека в всеки град . И какво правеха - правиха си банкети . Ядене и пиене на корем . Ето така оплюскваха паричките на тъпаците които чинно си плащат членския внос . И сега като настрани се върнаха в парламента за да бунят отново държавата .
7
Ако има БСПеераст по гнусен от Импексовата барсала, това е този кретен.
8
БСП е мафия и трябва да бъде унищожена на следващите избори.
9
На майка си в П в най скоро време ще отиде някой от Банкя мухльовци !!!
10
На големият Лидер на соц. Да му плащат заплата неговите верни европейски другари, които го преизбраха, а не бедните баби и забравените деца и внуци на избитите ятаци и партизани. Лидерката да го отстрани този Европейски Лидер, за да не отстранят нея и то от народа...Успех!!!
11
Заради този червен дебил, намразих Социалисти и комунисти за вечни времена. Заради тоя червей пенсията ми е 5 пъти по малка, и останах без пукнат лев спестявания. Точно под неговото управление, червените олигарси като Веткови, Баневи, Бенчовци, Герговци и още легион крадливи комунисти, обраха 99% от капитала на народа и държавата ни..
12
Времето за вас го отброява клатенето коча на тестисите
13
СЛЕД ПЛЕСНИКА , КОЙТО ЗАШЛЕВИ НА ПАРТИЯТА СИ , КАТО ОТКАЗА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ УЧАСТИЕ В КОНГРЕСА , ЛИДЕРЪТ - ПРИВАТИЗАТОР ДОБРЕ ЗНАЕ , ЧЕ Е БИТА КАРТА .
14
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
15
Корнела направи от БСП един сепаратор на злото и лъжите , които са готови на бунтове и плашат обществото с повсеместни злини и създаване на страх в обществото .Тя не е политик , тя е като Радев който посъщия начин хвърля манипулации в общественото пространство и чакат на пусия дали утре например няма да има стачни бунтове на непросветени наши съграждани или инспирирани групи от БСП за създаване на страх и хаос в МИРНА БЪЛГАРИЯ!СЕПАРАТОР НА ЗЛОТО - БСП...И КОРНЕЛА ДА СПРЕ ДА ЛЪЖЕ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДАВАЛО ПАРИ САМО НА КМЕТОВЕТЕ НА ГЕРБ ...ЧИСТА ЛЪЖА...НЯМА ЕДИН КМЕТ ОТ БСП ПО СЕЛАТА , КОЙТО ДА Е КАЗАЛ ПОДОБНО НЕЩО...И НИНОВА ГИ ПРИНУЖДАВА ДА ИЗЛИЗАТ ОТ СДРУЖЕНИЕТО НА ОБЩИНИТЕ ...НАПРИМЕР В ЯМБОЛСКО ,КЪДЕТО СЕЛАТА ПОКРАЙ ТУНДЖА ПОВЕЧЕТО СА НА БСП ИЛИ ПОДКРЕПЕНИ ОТ БСП , КОРНЕЛА ГИ КАРА ДА СЕ ИЗОЛИРАТ ОТ СДРУЖЕНИЕТО НА ОБЩИНИТЕ...ТОВА Е ФАШИЗЪМ ОТ СТРАНА НА БСП И ЛИЧНО НА ЛУДАТА КОРНЕЛА
16
СерГей е избран и изпратен в Евро-Парламента от БСП и е длъжен да представлява интересите на тази партия,с не на Сорос и джендаризма, да гласува за Истанбулската конвенция, с което неговата партия не е съгласна. Херсонеца няма място в тази партия!
17
Ало, пичове? Абе не пишете нищо за "суджука" и 4-те тона? Мълчите...Ама БЛИЦ пише...ха-ха-ха.
18
ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА БСП , СПОРЕД ИВО ХРИСТОВ Е ДЕБИЛ ...СПОРЕД ИВО ХРИСТОВ 5 МИЛИОНА ГЛАСУВАЩИ И НЕГЛАСУВАЩИ СА ДЕБИЛИ ...БРАВОООО НА АНАЛИЗАТОРА ...ЕТО ТОВА Е ФАШИСТКО ИЗКАЗВАНЕ ОТ СТРАНА НА БСП ..СЕПАРАТОР НА ПРОБУНТОВНИЧЕСКА ХУНТА , КОЯТО ИСКА НАСИЛСТВЕНО ВЛАСТТА ..НЯМА ДА СТАНЕ ВАШАТА ..8889 69 76 33...КОРНЕЛА ДА МИ ЗВЪННЕ..
19
Интересно, папучите работещи в ПИК-РД винаги изкривяват информацията която или крадат или с големи усилия добиват сами.
20
Кpажбaта опpеделя дaжбaтa ______\
21
защо нямаше референдум за нато и ес е сега ще ви се връща боикот на изборите
22
ГЕРБ имат над 130 кмета в големи ,следни и малки общини във България,на ДПС-то също не са мално.Има кметове и от други политически сили и то немного.А на БСП-то червени кметове са само в 33 малки града и големи села в България,от които 5 кмета са разследвани за корупция.Абе излизайте и се махайте от сдружението на общините - с вас и без вас,все едно и също.
23
Тази лелка с чантата НЕ върви да е лидер на партия с такава история, още по малко за следващия министър председател,а има толкова умни мъже!
24
Тройната коалиция,2007 година...5 млда излишък,2008 година...4 млда излишък! Някой да си спомня къде отидоха тези пари? При ГЕРБ има два милиарда излишък , от които само 1.4 са заделени за магистралата Хемус/ която Орешарски извади от европроектите/! При ГЕРБ , добро , лошо , но всичко построено се вижда! При Позитанските мародери, освен частни хотели по морето, някой нещо сеща ли се ?
25
Тоя Гечев да се скрие в дън земя и да не дава съвети, че по негово време долара стана 3000лв и пенсиите бяха 3 долара. Този некъдърник кой го направи професор, че да преподава на нашите деца и пръска тъпизми? На старите комуняги професори трябва да им бъде забранено да преподават. Със закон.
26
Иска Чумата Импексова да я назначат Министър Председател, защото винаги е била назначавана, от Иван Костов, от Сергей Станишев, от Р.Овч и Гергов! Никога до сега не е печелила нищо сама,има опит за фалиране, купувала си е по един, или друг начин назначенията! За това е бясна Чумата Импексова, защото е некадърна, ама с претенции, с Лъжа и Простащина иска да преуспее! Ама вече дори не е кифла, а изсъхнала курабия!Мечтай си Нинова, мечтай си Импексова, само отчитай, че идват евроизбори и твоите другари, които избута, няма да те бавят! Ако си мислиш да подреждаш листите с измислените ти протежета, фантазираш безкрайно много :)
27
Мили Господи, прости ме! Моля те от все сърце, спаси България от гербаджии-комунисти и прибери сикаджийската мутра, простака, син на Лойола и брат на Юда, комунистът-мутант, министър председателят Бойко Борисов, и обслужващите го олигофрени!
28
Ами какво правиш във форума, бегай в църквата и се моли ,Господа да те ..." прости"!
29
Този изрод, вместо да се изказва трябва да бъде съдн за националната катастрофа, която докара и да лежи докато изгние в затвора с цялата си партия.
30
От начинът по който си написал коментарът се усеща , че имаш огромното желание да пръднеш на кypa на професор Гечев. Иди бе, пръдни, оцапай го.
31
Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge. Проверете.....>>> Trade46.com
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
СлаНинова ,освободи, моля те Столетницата баба от себе си за да могат съпартийците ти да паднат достойно на изборите! С теб, Импексова на чело ще затънат дълбоко в народната “любов” и ще се сгромолясат и разбият изчезвайки в забвението на историята ! Хвала̀ на такива’достойни’ Ръководители!
34
Търся думи с които да не обидя 27. Тук всеки изказва мнение. Това не е църква. Публикацията говори ясно за твоята некомпетентност. Ако Румен Гечев беше в друга държава, днес няма да обикаля по студията, щеше да е там, където е мястото на всички престъпници, както Корнела и вс.участвали комунистически грабители на Б-я . Кого упрекваме днес. Не сме ли ние обществото виновни. Разграбиха и фалираха дърбавата. През 1999 г. (дано не греша годината), Гечев се появи по телевизията и съобщи как 100 милиарда, акции и др.ценни книжа са изчезнали (просто се изпарили). Изчезна ПЕНСИОННИЯТ ФОНД. Пенсиите бяха 3 долара.Не зная как е станал професор Гечев, но е добър финансист, с чието вероятно участие умишлено бяха фалирани 16 банки. Обществото излезе ли на протести? Не!. БКП/БСП гласуваха Закон за давността на приватизаторският и следприватизаторски период. ПРОТЕСТИ ОТНОВО НЯМА! Днес всички искат повишаване на пенсиите, но ПРОТЕСТИ ЗА РАЗГРАБЕНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД отново НЯМА! Гинка Върбакова бе разпъната на кръст от комунистите за ЧЕЗ! АХМЕД ДОГАН си купи за 3000 ТЕЦ. Някой чу ли от БКП/БСП в НС да се коюемтира как се случи? От комунистите нито дума. ПРОТЕСТИ пред ПОЗИТАНО 20 няма. И се питаме защо са нагли? Щом мина фалитът и разграбването на РБ, ще мине отново. Днес отново се готвят за разграбване и фалити, ПРОТЕСТИ НЯМА! Отново обществото отсъства! С-во РАДЕВИ ни правят на идиоти, ПРОТЕСТИ пред президентството няма! Протести за ИМПИЙЧМЪНТ се изявяват пред институцията. Непрекъснатите му речи в и извън Б-я руши имиджа на държавата, ПРОТЕСТИ НЯМА! Не мога да си обясня каква нация сме, какъв народ? Лично аз съм за отпадане давността на Закона за приватиз.и следприватизационният период. Това зависи от нас. Едва след това всички да понесат отговорност! Колко от СС бяха открити и макар и възрастни, усетиха тежката ръка на закона. В Б-я освен, необезпокоявани от никого, стократно препраха патите си и днес отново ни омайват с Новата комунистическа визия. Всъщност, защо са в НС, защото дебилите са гласували за тях. Цял свят е обявил комунизмът за престъпен. А ние все още си ги храним Защо в друга държава няма протурска партия? Ние позволяваме на лошо говорящи люде да бъдат в НС и борещи се за власт. Лично чух Карадайъ да казва, че един ден българите ще се присъединят към тяхната партия. НИЕ ОТНОВО СПИМ! Ето въпроси за размисъл! Аз и цялото ми с-во искаме европейска Б-я, а вие?
35
НЕ Нинова, НАРОДА НЕ го ИСКА,"професоре"!!!
36
Милиардите откраднати от саниране от управляващите днес кога ще се гледат от прокуратурата?А Дебелата Лила и Лазар кога ще ги видим в съда за 50те милиона?Хемус беше изваден от европроектите от сегашната министърка на туризма! Браво на Нинова за днешната декларация!
37
Кой му вява на тоя?
38
На провалени политици не трябва да се дава думата и те трябва да се държат далече от властта. Видяхме ги какво могат.
39
Ина, ще ти го набия като трактористка чувия. Заедно с ташаците , разбира се. Ти имаш право на пълно щастие. Не зная какво си видяла, но със сигурност си видяла на майка си сливата. И твоята - също.
40
Такова шубе ви гони че почнахте да виждате как КОЧА се клати на ТЕСТИСИТЕ СИ !!! Така ще се заклатите и вие в най скоро време !!!
41
ustno i zelia
42
Колко мило, колко сладко е при Бате Станишко,
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 11216
архив

Открили нов химически елемент.
Казва се "Булгарий" и периода му на разпадане е 1300 години. 

няма нови новини
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
сега
1676
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Алексей Петров застана зад Марияна Николова (ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии са душата на купона
x