САМО В ПИК: Румен Овчаров скача на Станишев и брани Нинова заради щерка си - дъщеря му на сладък пост в БСП

Партии

САМО В ПИК: Румен Овчаров скача на Станишев и брани Нинова заради щерка си - дъщеря му на сладък пост в БСП

67925
на 17.03.2019
САМО В ПИК: Румен Овчаров скача на Станишев и брани Нинова заради щерка си - дъщеря му на сладък пост в БСП
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ден преди днешния инфарктен пленум на Националния съвет на БСП, на който социалистите подреждат евролистата си, стана ясно защо доскорошния гуру на лидерката Корнелия Нинова, който вече се отрече от нея, внезапно започна отново да я подкрепя.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Причината е, че най-малката му дъщеря работи в международния отдел на "Позитано" 20 и тъй като вманиачената на тема "разчистване на вътрешнопартийни врагове" Нинова може да я изхвърли оттам, принудили Овчаров да направи остър завой в отношението си към вилнеещата в партията лидерка.

На последното заседание на Националния съвет на БСП, когато се взе решение червените депутати да напуснат парламента, съпроводено с 3,5-часови кандарми, гласуването в негова полза стана едва след изявлението на Овчаров, че ако не подкрепят предварително обявения пред медиите ход на Нинова, социалистите ще трябва да ходят на избори с бламиран лидер.

Преди два дни Овчаров отново подкрепи лидерката си, като публично застана зад тезата ѝ, че президента на ПЕС Сергей Станишев не бива да оглавява и може би дори да участва в червената евролиста. Преди днешния пленум самият Овчаров се е борил водач на социалистите за Брюксел да бъде бившата шефка на ЮНЕСКО Ирина Бокова, но тя отказала да влиза в гадните интриги на лидерката.

За социалистите битката на Нинова и Овчаров срещу Станишев е напълно ясна - и двамата станаха обект на мощни скандали и разследвания за участие в корупционни схеми по времето на неговия мандат като премиер, през който Нинова беше уволнена от поста зам.-министър на икономиката и енергетиката на Овчаров.

Овчаров беше и най-големият застъпник на избори на Нинова за лидер на БСП, когато тя се състезава с дотогавашния председател Михаил Миков. След като тя беше избрана, макар по този въпрос до ден днешен да не се е произнесла комисията по избора на съответния конгрес, Овчаров бе засечен да казва на Миков: "Нищо лично, брат", което допълнително потвърждава съмненията, че Нинова оглави БСП с някакъв задкулисен замисъл.

По-късно, когато социалистите започнаха да реагират остро на действията на Нинова вече като лидер по отстраняването на вътрешнопартийните ѝ врагове, включително и на хора, благодарение на които беше избрана, Овчаров я нападна и заяви на пленум на Националния съвет на БСП: "Аз бях дотук".

Сега обаче, явно предусещайки, че ако се противопостави на Нинова за Сергей Станишев, щерката му може да изхвърчи от международния отдел на партията, той е решил да подкрепя лидерката, пък и в същото време да си върне на Станишев за собствените си неблагополучия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 април - Овните са крайно чувствителни, Водолеите да не се захващат с нови задачи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 април - Овните са крайно чувствителни, Водолеите да не се захващат с нови задачи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! ПИК изненада Кирил Петков с уникален подарък за рождения му ден, той: Голяма радост ще е за вас да си отида в Канада, но това няма да се случи (ВИДЕО/СНИМКА) СУПЕР ШОУ! ПИК изненада Кирил Петков с уникален подарък за рождения му ден, той: Голяма радост ще е за вас да си отида в Канада, но това няма да се случи (ВИДЕО/СНИМКА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК