САМО В ПИК: Румен Радев купува апартамент от 112 кв.м за смешните 40 000 лв. После бързо го преподава с висока печалба (ДОКУМЕНТИ И СНИМКИ)

Политика

САМО В ПИК: Румен Радев купува апартамент от 112 кв.м за смешните 40 000 лв. После бързо го преподава с висока печалба (ДОКУМЕНТИ И СНИМКИ)

150710
на 15.04.2019
САМО В ПИК: Румен Радев купува апартамент от 112 кв.м за смешните 40 000 лв. После бързо го преподава с висока печалба (ДОКУМЕНТИ И СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

И президентът Радев е част от "Апартамент гейт" и се е сдобил с дом на безумно евтина цена, показва разследване на ПИК.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

През 2005 г., докато е зам.-командир на базата в "Граф Игнатиево", държавният глава си купува 122 кв.м в престижен пловдивски квартал за 40 733 лв, сочат справките от службата по вписвания и нотариалните актове, с които ПИК се сдоби.

Продавач е Министерство на отбраната. Жилището се намира на ул. "Копривщица" 19.

След консултация на медията ни с брокери се оказа, че по онова време средната пазарна стойност на апартамента е била 96 621 лв. 

"Блокът е в Западна промишлена зона на Пловдив с граница с широката централна част. Строителството е ЕПК, чудесно изпълнение, сградата е запазена и отлично поддържана", обясняват специалисти по недвижими имоти от града под тепетата.

Радев и тогавашната му съпруга Гинка придобиват жилището като "нуждаещи се". Веднага след придобиването му обаче те правят странна врътка - пускат в апартамента майстори, които извършват ремонт. В това време, в нарушение на закона, ползват под наем второ ведомствено жилище от фонда на Министерство на отбраната.

18 месеца по-късно, през 2007 г., президентът продава имота, този път за 32 200 евро, което е равностойно на 62 978 лв. Простата сметка показва, че за година и половина той реализира внушителна печалба от цялата операция в размер на 22 000 лв.

И това е само по документи. Брокерите подозират, че в нотариалния акт е посочена данъчната оценка на апартамента. Реалната му пазарна стойност към 2007 г. е над 128 000 лв., следователно не можем да бъдем сигурни за истинската стойност на сделката и колко точно пари е прибрал държавният глава след бързата препродажба на ведомственото жилище.

Припомняме, че ПИК вече подаде сигнал до КОНПИ за имотните афери на Румен Радев. В сигнала ни е включен и особеният случай с пловдивския му апартамент на улица "Копривщица".

ОЧАКВАЙТЕ ГОРЕЩО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТЕМАТА!

Справка от 2005 г., когато Радеви купуват апартамента от Министерство на отбраната

Справка от сайта на недвижими имоти показва, че цената през 2005 г. е в пъти по-висока - 862 лв. за кв. м

Радеви продават ведомственото жилище, купено от държавата, година и половина по-късно с печалба от поне 22 хил. лв.

Средната цена на подобен имот по това време е 1143 лв. на квадрат и е възможно печалбата на Радеви да е много по-голяма, а обявената в акта цена да е на данъчна оценка на имота с цел спестяване на данъци 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК