Вход
София
Времето в София 19 o C

САМО В ПИК! Сашо Диков пред медията ни: Кандидатирам се за шеф на БНТ, да му мисли СЕМ

САМО В ПИК! Сашо Диков пред медията ни: Кандидатирам се за шеф на БНТ, да му мисли СЕМ

на 20.05.2019
80393
45
САМО В ПИК! Сашо Диков пред медията ни: Кандидатирам се за шеф на БНТ, да му мисли СЕМ
Автор: ПИК
20.05.2019
45
80393

Най-известният спортен журналист от края на миналия и началото на настоящия век Сашо Диков ще се кандидатира за генерален директор на БНТ. Това потвърди самият той пред ПИК преди минути.

Диков е работил 15 години за обществената медия и е натрупал солидна биография и опит. В момента той има предаване по телевизия "Евроком".

До конкурса за нов шеф на БНТ се стигна, след като Константин Каменаров получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол, а това противоречи на статута му и трябваше да бъде освободен. На негово място за временно изпълняващ длъжността медийният регулатор СЕМ постави Емил Кошлуков.

Подаването на документи за ръководител на телевизията ще продължи до 3 юни.

Ето какво каза Диков пред медията ни:

- Г-н Диков, искаме да чуем лично от вас, наистина ли сте кандидат за шеф на БНТ?

-  Да, това е истина. 

- Каква е вашата цел, освен да оглавите националната медия? 

- Целта ми е такава, каквато винаги е била, когато съм ставал шеф, както и когато бях водещ по Нова телевизия - близо 2,5 години. Този иначе древен занаят може да се упражнява само при спазване на всички стандартни принципи, честно и достойно. Мисля, че през всичките години назад съм доказал, че това се цени от зрителите. Сега има голяма нужда точно от този тип журналистика. 

- Възнамерявате ли генерално да промените БНТ?

- Не смятам да я променям генерално, а искам да променя имиджа на БНТ и нейното достойнство. Искам да дам и ще дам възможност на всички хора от БНТ, на всички кадърни и умни хора, да упражняват професията си по достоен и честен начин. Крайно време е да се разбере, че може да се работи като еталон в журналистиката - силна, честна, професионална журналистика.

- А към властта как смятате да се отнасяте?

- С еднакъв критерий към всички. И не само с критика, а и с помощ. 

- Доколко сте оптимист, имайки предвид цялостната медийна и политическа картина, да наложите това, което желаете?

- Нещата зависят от СЕМ. Това, което е ясно за всеки е, че СЕМ ще бъде подложен на изпитание, каквото не е имал през цялата си история от съществуването му. 

- Когато прекратиха договора ви в BiТ, имахте оферта от Слави Трифонов, а сега Слави напуска бТВ. Бихте ли го поканили в БНТ?

- Аз бих взел всеки, който си върши работата достойно и който предизвиква интерес. Нямам никакви скрупули към никого и Недялко Недялков съм го канил и сме говорили и доказали, че даваме поле на всякакви мнения. Няма да има спиране на репортажи или предавания. В никакъв случай няма да има цензура. 

- Какво липсва и какво трябва да има в БНТ?

- В БНТ трябва да има всичко онова, което го няма по другите телевизии. 

- В този смисъл ще има ли "Асене, върни" по БНТ. Тези, които са ви гледали в спортните репортажи на Канал 3, помнят, че непрекъснато призовававахте оператора си Асен да връща назад кадрите, за да се уточняват детайли от една или друга футболна среща...

- Другите телевизии се опитаха да правят "Асене, върни" по един обиден начин. "Асене, върни" още е във фолклора, макар че от 8 години го няма в ефир. И се доказа, че има стойност. Така и не се намериха хора, които при съвременните възможности на техниката, да го направят по този начин. Така че, пред националната телевизия има огромно поле за работа. Аз пак казвам: Трябва да има промени. 

- Как виждате екипа си, как бихте работили с хората там? 

- На всеки ще бъде дадена възможност и шанс така, както никога не са предлагани такива условия. Мързеливите и некадърните сами ще се откажат. 

- Колко процента успех си давате?

- Тръгнал съм по този път. Трябва да се опитва. Трябва да опитам, защото цял живот съм правил това.

Сподели:
Напиши коментар »
(45)
1
Ако тоя БСПдирунгел, се кандатира за БНТ, то все едно Кончита Вурс, се кандидатира за Президент. Не че Румен Пъпката е по стока от Кончита!!!
2
Търгашо...
3
Дикофф от тебе вече никакъв kyp не става, та ти не можеш да говориш бе кретен ............................................................................................................................................. Питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана и СС Момата “защото са ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Свършиха ли читавите в Импексовата партия, че допряха до тоя мерзавец кокто и до, дебила Иво и крадливата кучка Йо. Ако Мавъра беше направил лустрация, а не да раздава Импекси на фльорците си, сега щяхме да сме Швейцария на балканите, и нямаше да хрантутим ДС разбойници, доносници и бивши партийни секретари и закапечета, като тия мерзавци, доносничели и с кого са изневерявали жените им!!
4
Идват избори и го извадиха от нафталина!Най поръчковия журналист.
5
На Цецо асансьора спира Борисов е член на БКП и съпартиец на Нинова
6
Мачкай суджуците Саше ти си мъж с големи топки а не с голямо шкембе !!!
7
,Тежък селяндур
8
Това е най-добрата работа, която Google плаща сега. Получих основния месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах четири месеца по-рано и бързо взех вкъщи, от 7645 евро до 9264 евро всяка седмица. Не мога да се доверя на това колко е просто веднъж се опитах. тук сега............>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
9
държавата ако това се случи вечния лизач и хрантутник на червените разбойници няма грам съвест! СРАМ И ПОЗОР!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
на Георги Георгиу Деж , кора да му ЯДЕШ ,червен ....
12
диков ще стане дирЕктор на БНТ , КОГАТО си види ушите без огледало ..ПОЗОР , КЛЮКАР И МАРГИНАЛ - ДИКОВ
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Намвтаяленао на дънкаа вхръу дентвабоаа снтсойот (ДДС) на дктесеи стоки и угслуи, оянвебо от втлаитсе в Гицръя перз песиндотле сеицдми, взеле в сила от днес, същбоваат гръиктце медии. Това се осантя до нляккоо вида сткои на ротфавтее в сеаиурттпркмее, за ктоио ДДС се пжоанива от 24 на 13 птцеонра, кткао и за рстанортеи и кафнетеа, където сщъо вчее се приалга 13-пренноцта ствака, пдадрее news.bg Серд птктуоидре, котио са с налманео ДДС, влаизт зитхен, мсео и рбиа, какао и окннвиебои синтаиаррзндтаи нперснеи хнари. Оттук нттъаак скметите за елтчтсиреевко ще пеждалот на 6 пнеротца ДДС, а не на 13 на сто, кткао и стктемие за периодрн газ. https://www.segabg.com/hot/gurciya-drastichno-namali-dds-za-nyakoi-stoki-i-uslugi © Segabg.com 2019
15
Я ела гошко социалиста да ме оближеш отзад
16
След Коко Каменаров - лeке и манекен на Винпром - всеки може да е директор на БНТ. Диков поне има топки и като пие, не се излага.
17
А защо не?
18
ТОВА Е ДЪНОТО НА ДЖРНАЛЯЙКИЗЪМА - БЕЗПОДОБНИЯ МЕРЗАВЕЦ И МРЪСНИК СКИОРИН ДИКО КУКАТА И ВЯРНОТО МУ ЛИБЕ ЛЮБИЦА ЛИФТИНГА С ,КОЯТО СЕ СКУБАХА ЗА КОСИТЕ ПРЕЗ 2013 ,ПОДЛОГИТЕ ЗА НЯКОЛКО ДИНАРА ПОВЕЧЕ НА СРЪБСКИЯ СИГАНИН ЦЕКО - ШЕФ НА БНТ,ВМЕСТО ДА ЛЕЖИ В ПАНДИЗА ЗА САБОТАЖИ И ВРЕДИТЕСТВА ЗАЕДНО С ШАЙКАТА ДЕГЕНЕРАТИ ДЖЕНДЪРА ХАДЖИГЕНОВ,ЛЕКЕТО МИНЕКОВ И ТЮФЛЕКА БАБИКЯН!
19
Бащата на "ПИПИ ТЪПОТО" или сина на "ДИКО КУКАТА" - Шеф на БНТ "УАУУУУ!!!! . Честито България!!
20
Диков е непoравим идеaлuст и наивник. по-голяма възможност има местният о нани ст пи дял ко да стане шеф на БНТ, отколкото журналист като Сашо.
21
ТОЗИ ПЕЛТЕК НЕ Е ЗА ЖУРНАЛИСТ КАМО ЛИ ЗА ШЕФ НА БНТ???ДОСАДНИК
23
ПО ...CNN ..BBC..СЪЩО ГОВОРЯТ ЗА ДРУГАРКАТА ЙОНЧЕВА ЧЕ Е НОМИНИРАНА В КАТЕГОРИЯ ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ ПЪРВАТА БЪЛГАРКА С ПОДОБНА ТАКАВА ПОДЪРЖАЩА РОЛЯ ЗА ДРУГАРКАТА НИНОВА!!!УНИКАЛЕН УСПЕХ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ !!!!!ВЕЧЕ ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!МНОГО СЪМ РАЗВЪЛНУВАН ПРОСТЕТЕ МИ!!!
24
Гледам коментарите, и се чудя колко ниско е изпаднал бай Ганьо.Каква долна свиня е станал.Да, прав е Иво Христов за 80-те%.Сънародници мой, вие се превърнахте в долна измет."Хора" достойни само за отвращение и погнуса.Дори животните са на по-високо ниво от вас.Загубили сте всичко човешко,и нямате никакво достойнство и чест.Абсолютни боклуци сте.
25
Този не е журналист,а обикновенна подлога!Не е задължително да имаш подходящо образование,за да станеш журвалист, но този се издигна като сол ташак на Батето,въпреки че е тотален неграмотник! От където е минал,трева не никне,дори телевизиите ги закриват поради фалит!Голяма смукачка е бетер от МилиЙончева!
26
Дикоф шеф на БНТ,Бабикян-шеф на СЕМ,Гечеф-на Световната банка!
27
Майтап бе, Уили !
28
"Отровното трио " !!!!
29
Ако човек регулярно продава стоки в интернет или дава второто си жилище под наем на туристи, ще трябва да плаща осигуровки върху получените доходи като едноличен търговец. ВНИМАНИЕ: Това гласят промени в Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски, които вече са обнародвани в “Държавен вестник” и влизат в сила със задна дата от 1 януари 2019 г. ВНИМАНИЕ: Промените се отнасят за внасянето на осигуровки върху доходите от стопанска дейност на всички граждани, които са търговци по смисъла на Търговския закон, въпреки че не са регистрирани като едноличен търговец.
30
Със сигурност е бил буфкан. Както винаги
31
От цялата тая к-енефска гнусотия дето си нацапал сайта с нея повърнах малоумен сополанко, я отивай при майкати да ти запее забляло ми е мойто агънце
32
Какъв журналист може да бъде полуграмотния вифаджия. Колкото беше спортист толкова от него стана и журналист. Още си спомняме като беше в канал 3 как зрителите се забавляваха и го псува а в ефир. Той не беше ли също агент на ДС, верен подържник на бсп, която го довела от Троян в София по гол разпран гъзец и той забравил да се върне на село. Кой от собствениците на фк му беше казал в ефир - саше много си тъп
33
Гласувай ако искаш за нейната дърта миризлива разпрана съветска шунда и за курни крадливата крушарска циганка която като млада чевръста активистка на сдс заради приватизацията на импекса била изяла де що седесарски чеп видяла и след това преминала на рязани депесарски суджуци, и всяка година на Бузлуджа целува тъпия си електорат със същия сурат
34
КАЗА В ЕФИР : ДИКОВ , ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ МНОГО , ДА СЕ ОБРАЗОВАШ..... (не съм фен на "клоуна професор".
35
КАЗА В ЕФИР : ДИКОВ , ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ МНОГО , ДА СЕ ОБРАЗОВАШ..... (не съм фен на "клоуна професор".
36
Диков е прост, с беден речник, зле образован, некултурен, с просташко поведение, нахален и ПРоДАЖЕН. Не е годен за журналист дори за футбол, а камо ли за шеф!
37
Много здраве на майките ви от Геш !!! С голямо удоволствие ще ПОЕМАТ поЗДРАВа !!!
38
Сашо Диков първо не се е научил досега да говори радиофонично,т.е.правилно и разбрано.Непрекъснато зацепва. 2.Той не е независим журналист.Залита в посоката,която му изнася.Ако той стане генерален директор на БНТ,тежко на зрителите.Ще ги манипулира яростно .
39
Сашо Диков първо не се е научил досега да говори радиофонично,т.е.правилно и разбрано.Непрекъснато зацепва. 2.Той не е независим журналист.Залита в посоката,която му изнася.Ако той стане генерален директор на БНТ,тежко на зрителите.Ще ги манипулира яростно .
40
ТЕ ЗАТОВА ЩЕ ТЕ ИЗБЕРАТ НА 36.ЖАЛКО,ЧЕ ОТ ЕДИН ДОБЪР ЖУРНАЛИСТ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВИСОКОПЛАТЕН ВОКАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
42
Сашко Диков плаши гаргите. Много насериозно се е взел този Сашко, ама много!
43
АБЕ ТОЯ ИЗПЕРКАЛ ПЕНСИОНЕР ЩО НЕ СИ ГЛЕДА ВНУЧЕТО.
44
Този много си е повярвал май
45
Po zloben i po ne gramoten,jurnalist v balgarskite televizii niama. Vsichki kradsi,korumpirani,trafikanti,sa po negivo krili i negovi gosti.Tova trio e naistena otrovni-balva laja sled laja i toi dovolno rakopliaska,zachto ot tam mu idva zaplstata
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 8440
архив

Попитали Радио Ереван:

- Какво е общото между бременна осмокласничка и трабант?

От радиото отговорили:

- И двете са пълен позор за семейството.

няма нови новини
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
сега
3079
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Проф. Антоанета Христова разнищи задкулисието на соросоидите и скандалите в предизборната кампания (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес бъдете много внимателни - зачестяват злополуките, има опасност и от терористични атаки
x