Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК: Синята легенда Христо Йовов с ексклузивно интервю пред медията ни за оставката на Боби Михайлов и за позицията на Борисов след скандалния мач

САМО В ПИК: Синята легенда Христо Йовов с ексклузивно интервю пред медията ни за оставката на Боби Михайлов и за позицията на Борисов след скандалния мач

на 15.10.2019
123370
15
САМО В ПИК: Синята легенда Христо Йовов с ексклузивно интервю пред медията ни за оставката на Боби Михайлов и за позицията на Борисов след скандалния мач
Автор: ПИК
15.10.2019
15
123370

Синята футболна легенда Христо Йовов даде ексклузивно интервю за агенция ПИК във връзка с новината от последните часове за оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, след като тя му бе поискана от министър-председателя Бойко Борисов. Пред медията ни той коментира и кандидатурата си за кмет на град Своге.

Ангелкова: Кандидатът за кмет на Своге Христо Йовов ще промени облика на общината

Ангелкова: Кандидатът за кмет на Своге Христо Йовов ще промени облика на общината

Николина Ангелкова, областен координатор на ГЕРБ за София...

на 14.10.2019

- Г-н Йовов, как ще коментирате новината от последните часове, че премиерът Борисов поиска и получи оставката на президента на БФС Борислав Михайлов след вчерашния резил срещу Англия и скандалите, съпътствали мача?

- Загуби, като тази от Англия, са изключително тежки и е логично някой да поеме отговорност за подобни поражения. Държавата под управлението на премиера Борисов отделя достатъчно средства за развитието не само на футбола, но и на българския спорт, затова е и съвсем нормално след подобни срамни ситуации ръководството на Българския футболен съюз да поеме отговорност за случилото се.

Това обаче не е всичко, защото сегашното представяне на националния отбор е резултат не само от работата на Футболния съюз, но и на клубовете през последните години. Затова и освен на ръководството на БФС, трябва да се обърне внимание и на футболните отбори, за да може да се надяваме на промяна в представянето на националния отбор.

- Навреме ли дойде това искане за оставка на Борислав Михайлов?

- Борислав Михайлов получи своя шанс. Той ръководи Футболния съюз от 2005 година и не трябва да се отрича, че през това време се случиха и някой позитивни неща. Загубата от Англия обаче беше повратният момент след толкова години безлично представяне на националите ни. Затова и реакцията на премиера ми се струва адекватна и навременна. Това не е първият случай, в който Борисов като види, че един човек не се справя на поста си, иска неговата оставка. Така трябва да се работи, ако искаме да започнем да постигаме резултати.

- Първоначално излезе информация, че Борислав Михайлов няма да подава оставка, но след това той все пак си я подаде. Какви трябва да са следващите стъпки в БФС и какъв човек трябва да застане начело?

- Смяната на ръководството на Българския футболен съюз е само една крачка към промяна и излизане от тази безтегловност, в която изпадна националният ни отбор. Много е важно кой ще е човекът, който ще смени Борислав Михайлов. Смятам, че Футболният ни съюз трябва да бъде оглавен от човек, който е работил дълги години в чужбина и има представа какви реформи трябва да се направят за да говорим за развитие на клубния футбол и детско-юношеските школи.

- Споменахте няколко пъти думата промяна. Вие също правите такава в професионалния си живот.  Как се стигна до номинацията Ви за кмет на община Своге?

 - За жалост, през последните години Своге изостана в развитието си. Случиха се и някои трагични събития, които затвърдиха притеснението на гражданите, че проектите в общината не се работят по правилния начин. Имаме късмета да сме разположени съвсем близо до София, а същевременно проблемите ни в района са толкова далечни за столичани. Това ме мотивира през последните години да полагам усилия за подобряване на условията на живот в общината. Естествено, моите възможности да променя нещо са доста ограничени откъм правомощия, за разлика от тези на кмета на Своге. В ГЕРБ видяха, че съм готов да работя и да се боря за бъдещето на общината и така се стигна до номинацията ми за кмет. Приех я, защото вярвам, че начело на местната власт ще бъда много по-полезен за жителите на общината.

- Освен Вас ГЕРБ номинара още двама души за кмет на Своге, които обаче си направиха отвод. Така Вие останахте единствен кандидат. Какво Ви свързва с партията?

ФУТБОЛНА БОМБА: Боби Михайлов се опъна на премиера - отказва да подаде оставка

ФУТБОЛНА БОМБА: Боби Михайлов се опъна на премиера - отказва да подаде оставка

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов...

на 15.10.2019

- Общите ни политически възгледи. Управлението на ГЕРБ донесе стабилност не само във вътрешнополитически план, но и във външнополитически. Това го доказват с доверието си към страната и партньорите ни в чужбина. Адмирирам успехите, които премиерът Борисов постигна в международен план. Освен всичко управляващите полагат огромни усилия, за да подобрят стандарта на живот и в страната. Инфраструктурните проекти, които се осъществяват, икономическият ръст, рекордно ниските нива на безработица, високият БВП - това са все показатели, че се работи в правилната посока. Затова съм уверен, че като кмет на общината, ще можем да издигнем взаимодействието между местната и изпълнителната власт на ново, много по-високо ниво. Само така можем да постигнем промяната, която жителите на Своге очакват.

- В Своге партия ГЕРБ е в коалиция със СДС. Как върви Вашето партньорство?

- Колегите от СДС са изключителни професионалисти с опит в местната власт и с идеи за европейското развитие на общината. През последните седмици работим в изключителен синхрон и правим всичко възможно не само да излагаме идеите си пред хората, но и да им бъдем в помощ, когато това е възможно. Най-тревожното е, че проблемите във всички населени места са толкова много, че понякога дори и самият аз се страхувам от това, които предстои като работа. Този страх обаче ме мотивира още повече, защото допълнително ми подсказва, че съм поел в правилната посока и съм готов да извървя целия път на промяната заедно с моя екип.

- Досегашният кмет на Своге, който е подкрепен от ДПС и е бивш депутат на партията, отново е кандидат за кметския стол.  Вие пък за известно време бяхте зам.-кмет по време на неговото управление.  Защо напуснахте поста?

- Приех предложението да бъда заместник-кмет на общината с единствената идея да бъда в помощ на нейните жители. С много усилия успях да придвижа един голям проект за ремонт на Читалището в града, който 10 години не можеше да бъде осъществен. Реално обаче представата ми за управление на общината не съвпадаше с вижданията на кмета на града. Затова и подадох оставка.

 - Каква е програмата Ви за развитието на община Своге и с какво тя се различава от тези на останалите кандидати?

- Изключително важно е да отбележа, че успях да събера в моя екип много млади, можещи и образовани хора, като с тяхна помощ създадохме една програма, която прави разликата между нас и останалите. Имаме експерти във всяка област и аз разчитам на тяхната помощ. В тази кампания ние не залагаме на обещанията, а на делата. В програмата си освен работа по най-наболелите проблеми в общината - водоснабдяването и пътната инфраструктура, ние сме заложили и иновативни проекти с цел привличане на инвестиции, преразглеждане на данъчната политика, защото по време на предишния мандат данъците в общината бяха вдигнати, и създаване на платформи за лесна и бърза комуникация с гражданите. Защото те са нашите работодатели, а през последните четири години връзката граждани-местна власт беше тотално прекъсната.

Разбира се, програмата ни съдържа и идеи за реформи в секторите "Здравеопазване“, "Образование", "Спорт". В района има много възрастни хора, много деца и много млади семейства, на които ще обърнем специално внимание през следващите 4 години, за да може да се чувстват спокойни и щастливи на територията на община.

- Към днешна дата какво Ви свързва със спорта?

- Спортът ми донесе много щастливи мигове. През годините успях да си изградя име, което нямам намерение да петня. Макар и вече да не се занимавам професионално с футбол, продължавам да играя и да поддържам форма. Освен това работя с талантливи млади спортисти. Винаги съм насреща и когато говорим за създаване на условия за спорт при децата. В последно време се създават все повече възможности за развитие на спорта у нас и затова съм оптимист за бъдещето.  Винаги съм бил и в помощ на местните спортни отбори в град Своге – волейболният, баскетболният, футболният.

- А как оценявате представянето на любимия Ви Левски от началото на сезона?

- При Левски се вижда напредък, но все още изявите на отбора са доста колебливи. Редуват се силни и слаби изяви. За да можем да говорим за голям ефект от промените в клуба, първо трябва да дойде постоянството. Пример за липсата на постоянство са мачовете с Берое, ЦСКА и Лудогорец, където Левски успя да вземе само 1 точка. Работи се в правилната посока, напредък има, но е нужно още време.

Сподели:
свързани новини
МЪЛНИЯ В ПИК: Боби Михайлов хвърли оставка - чака тежката дума на Изпълкома МЪЛНИЯ В ПИК: Боби Михайлов хвърли оставка - чака тежката дума на Изпълкома
Борислав Михайлов все пак подаде оставка, след като лично...
на 15.10.2019
Напиши коментар »
(15)
1
Той много ги разбира тези работи.
2
Големите мутри късат с малките мутри !! Смех. Джибрил Михайлов -Перуци отдавна трябваше да е свален и включен в балета на Преслава, като танцуваща талпа !!! А в свободното си време-дегустатор на ракия към някой селски казан за варене на спиртни напитки !!!
3
Аз съм жената на Бойко
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
У нас проблемите се решават, когато яйцето опре гъ--за на... премиера. Гачели е бил кьорав десет и повече години и не виждал що за футболно ръководство има нещастната ни държава, такова каквото и самата тя. Но... предстоят избори и някой трябва да е виновен за този международен скандал, който съвсем заби в земята имиджа на България, българите и правителството му.
6
Не съм гледал по калпав футбол през живота си. Истински срам за България.
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
При управлението на Борислав Михайлов българският футбол стигна дъното и продължава да дълбае. При управлението на Бойко Борисов държавата стигна дъното и продължава да дълбае. Михайлов вече каза. Какво още чака Борисов ? Защо иска отново да бъде изгонен с камъни ? Футболът по важен ли е от държавата ? Не е , разбира се. Heдялко Heдялков съм.
9
Ето така се управлява Държавата, респективно икономиката, здравеопазване, провосъдие, спорт и образование. Разпределяне на средства на принципа " едно за теб едно за мен", постатяне на некадърни , но удобни кадри води единствено до това което се случва и в българския футбол. тотален разпад, долна чалга. фалшиви профили си изграждат управляващите, но иде видов ден.
10
КОЙТО СЕ НАСЕРЕ БОЙКО МУ Е ВИНОВЕН? ЗАЩО ПРЕМИЕРА ТРЯБВА ДА РАЗБИРА ОТ СПОРТ, ЕНЕРГЕТИКА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.... Т.Н., ОТ ВСИЧКО, А НАЗНАЧЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ "СПЕЦИАЛИСТИ" СИ УПРАВЛЯВАТ РЕСОРИТЕ СИ НЕКАДЪРНО И ПРОВАЛЯТ ДЪРЖАВАТА?
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Президентът на Мюнхен1860 многократно заявяваше за футболиста си Йовов следното:"Има талант, но е пияница..." Е, нека Своге си го избират за кмет...
13
ДОЖИВЯХМЕ СЕРСЕМИ ДА СИ ВРЪТ НОСА ДЕТО НАЙ-МАЛКО СЕ ОЧАКВА.КАВО ПРАВИ КРАСТАВАТА ПОЛИЦИЯ?ЗАЩО НЕ АРЕСТУВА ДЖЕНДЕРИТЕ ИЗДАВАЩИ МАЙМУНСКИ ЗВУЦИ.БОБИ КАКВО Е ВИНОВЕН,КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ИГРАЕ ТОЙ ПРОСЛАВЯШЕ БЪЛГАРИЯ.ВИНОВНИ СА ТАКИВА КАТ ГНОМА И ДОМУСА КОИТО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ФУТБОЛИСТИ
14
т.н. "Бижутер" нали сега е кандидат от ГЕРБ и четка, но иначе си е тъпичък - никой не може да махне шефа на БФС освен конгреса. Иначе ще ни изхвърлят от ФИФА. Перуката съсипа футбола, но за хулиганите по трибуните вината е на Тиквун и МВР. Толкова години ги "отглеждаха" тези елементи. А колкото за корупцията в съдийството, заради което уж се намесиха ГДБОП и Прокуратурата да обърнат внимание за дузпите за Витоша Бистрица в първенството на ветераните. Там има щатен изпълнител - номер 13. Голям кеф му е.
15
Долу герб. Това е. Бижутерче, моля те, не се излагай, ходи се снимай по паток, както вече имаш опит там и не се намесвай повече в политиката.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16785
архив

Двама канибали вечерят. Единият казва: - Мразя тъща си. Другият му отговаря: - Нищо, яж само гарнитурата.

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1514
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
Пет причини да се будите посред нощ
x