САМО В ПИК: Скандал за пари тресе Отровното трио и "Боец"

Политика

САМО В ПИК: Скандал за пари тресе Отровното трио и "Боец"

429378
на 16.09.2020
САМО В ПИК: Скандал за пари тресе Отровното трио и Боец
Автор:   ПИК

Грозен скандал за пари тресе организаторите на т. н. протести от Отровното трио и "Боец". Причината е, че до лидера на видинската организация Георги Георгиев не достигали никакви парични потоци от средствата, с които неизвестно кой и как захранва Хаджигенов, Бабикян и Минеков. Освен това засегнатите установили, че Хаджигенов крие лична банкова сметка, в която влизат пари, предназначени за провокирането на бунтове и метежи по улиците и площадите.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани източници, доскоро помагали на пучистите.

Както ПИК разкри преди дни, тримата чичаци са успели да опукат около 100 000 лева за 2 месеца. Това вчера потвърди и един от тях пред Божков ТВ - скулпторът Велислав Минеков. Той обясни, че средства набирали чрез публикувана сметка, в която само за 1 ден се събрали 24 000 лева, а пък общо досега тритото потрошило 92-93 000 лева.

По-неубедително прозвучаха думите му за какво са изхарчени тези пари. Според Минеков с тях били заплащани рекламните материали, фланелките, купищата храна във вид на домати, яйца, тоалетна хартия и какво ли още не, която беше съсипана, както и за озвучаване, което било много скъпо. А пък онези 300 кг риба, които изсипаха като мафиотско послание за смърт пред Министерския съвет, им били подарък.

ПИК също така разкри и чат в нета, в който се обещават 1000 лева за бой с полицията по време на метежите срещу властта. Обикновени участници в уличните вандалства пък са споделяли със свои познати, че само за присъствие им дават по 50 лева на ден. Не е ясно как са мотивирани групите ултраси, които по късна доба нападат полицията, но за тях самите футболни фенове твърдят, че срещу заплащане могат един ден да са за "Левски", а на другия за ЦСКА.

От думите на Минеков също така не се разбра с какво са закупени купищата взривни вещества и устройства, които хвърчаха по полицаите на 2 септември и бяха открити в храстите от полицията на 10 септември. Той не отрони нито дума и за чисто новите еднакви палатки, които бяха струпани в течение на 2 месеца на три възлови кръстовища в столицата, а на 10 септември се появиха внезапно покрай сградата на Народното събрание  и в тях бяха наслагани бомбите, полетели към полицаите.

Лидерът на "Боец" Георги Георгиев обаче е напълно наясно с паричните потоци, които текат към Отровното трио. Още повече, че самият забегнал хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков си призна за пари, които налива в протестите. В чата му с червения депутат Александър Паунов той обяснява как организира протестите и ги финансира. 

Бившият член на ГЕРБ Георгиев, изгонен от партията заради откраднат членски внос, пък е в тесни лични контакти с другия забегнал олигарх и бивш банкер - Цветан Василев, и е запознат поне за част от паричните потоци за метежите, които текат към триото.

Това е и причината за бурния скандал помежду им, защото чичаците не давали нито стотинка на Георги Георгиев и "Боец", които от време на време дори дистанцират от акциите си. Затова, разгневени от алчността и скъперничеството им, хората на Георгиев установили, че Хаджигенов крие лична банкова сметка дори от партньорите си Бабикян и Минеков, в която влизат пари за метежите.

Самият Георгиев се е заканил, че ако продължават да го държат на сухо с парите, ще разкрие публично цялата далавера на Отровното трио.

Макар да не е ясно защо на хора, които чистосърдечно и спонтанно протестират срещу властта и искат оставката й, са им нужни пари, вчера Минеков с трагични нотки се ожали, че вече нямат средства и не могат да правят панаири по улиците и да създават усещането за масовост.

Очевидно дълбоко разочарованият от постиженията на Отровното трио Васил Божков е спрял паричните потоци към чичаците. Не е изключено това да е направил и Цветан Василев. Както ПИК предположи преди време, именно издънката на 2 септември по време на т.н. "велико народно въстание" с бомбардираните полицаи, която окончателно настрои по-голямата част от гражданите срещу метежниците, бе причината Хаджигенов, Бабикян и Минеков да се явят на поправителен пред спонсорите си с "велико народно въстание 2". То обаче се проведе с обедна почивка от близа 4-5 часа и се оказа още по-голям провал.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 325
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това